63345
  • Mc Wolfy
    Desolationon varunk szeretettel guildunkbe
  • fantasy healer
    Koszi a valaszokat :)
  • MaRee
    Desolation / Piken Square
  • CortezK2
    Magyarként is nyugodtan mehetsz bármelyik szerverre Egyébként a magyarok többsége Desolation/Piken Square/Whiteside Ridge szervereken van.
  • fantasy healer
    Sziasztok! Azt szeretnem kerdezni hogy magyarkent melyik szerveren erdemes Karaktert inditani? Ma fogom elkezdeni a GW2-ot. Minden erdekel a pve, pvps, wvw. Ha irnatok valamit a kerdesemre megkoszonom :)
  • Mc Wolfy
    hogy takaritsunk ki rangerrel 5.20 alatt egy cof p1et: igy
  • Mc Wolfy
    30/20/20 az alap, knight pancel, divinity runak, zerk ekszerek.
    traitek: 1/10/12 1/10 3/10
    skillek: troll/lightning/qz/rao
    fegyver: longbow critre robbano runaval, gs +5%sebzes
    ha nem fog tetszeni remors, akkor valtok vissza 11es traitre es 3 runara, tobbi marad
  • Pilutika
    i3 procival hogy viselkedik a gw2/ core duo 2 van és pve ben is szaggat/ hiaba 35 fpst ír egyszeruen ne folyaatos a kép ne egyenletes (
  • Conqvistador
    Na ez nagyon jól néz ki :d
  • HyperMonkey
    Linkeld be kérlek a traitedet amit most használsz. A pve / wvw-s érdekelne.
    Köszönöm.
  • Mc Wolfy
    Itt talalsz par jo otletet
  • Conqvistador
    Hogyan tudnék a Guardienhez képest PVE re szigorúan gusztustalanul erős DPS karit kitraitelni kihozni a Scepter/Torch és Greatsword fegyverekkel?
    Persze ha úgy adódik a Sword + Shield/focus is szerepelhet egyes helyeken ahol épp jobb.
  • Mc Wolfy
    akkor nem vagy kitraitelve :)
  • Conqvistador
    Na az még egy érdekes dolog lesz.

Vajon sikerül e elcseszniük?
    nagyon magason a léc.
    Egy Morrowind-Oblivion-Skyrim single csoda után MMO-t faragni Tamrielből, hát fejlesztő/grafikus/és történetíró legyena talpán ha sikerül olyan szintet hozniuk :D
  • HyperMonkey
    Megnéztem, 20-ig nem stackelődik fel. 16 a max.
  • Nephin
    A TESO valami ilyen lesz elvileg.
  • Mc Wolfy
    es aminek kulon orulok, hogy tobb forrasbol jon az aldas, mert eddig guardianok egy skillel (vagy ha belelotted aegisbe, skill nelkul) kivedtek 15 stacket. most aztan mindent be kell vetnie, ha nem akarja magara folporgetni, de akkor is sokkal hamarabb es sokkal tobbet fog ujra kapni. nem mellesleg ha elit mobokra gondolunk, amikkel harcolunk par percig, az egesz csapat sebzeset megdobjuk olyan 7-8 szazalekkal. (opening strike 5%+ a rapid fire 12 sec helyett 10 sec alatt tolt vissza hunterssel ellentetben)
  • Mc Wolfy
    igen, szoval ha ugyanazokat a skilleket, ugyanabban a sorrendben hasznalod mint eddig, akkor tobb sebzesed lesz mint eddig, es extra lathatatlansag.
  • HyperMonkey
    "most elso lovesed szinten hunters, mint eddig, ami ad 5 stacket, ujratolti openinget"

Első lövés, és alapból van rajtad opening. Az első openinget elhasználja a HS és ad egy másikat ami a RF-ra megy. Jól gondolom?
  • Mc Wolfy
    miert is van tobb sebzese most a rangernek: ugye anno 15 stack vulnert pakoltal fol rapid elott. most elso lovesed szinten hunters, mint eddig, ami ad 5 stacket, ujratolti openinget, elnyomod rapidot, megint elpakol 5ot, mat 10ed van. rapid vegere 20, atlag 15 mint eddig. a nyereseg most jon! kov lovesednel mar 20 stack lesz az eddigi 15 helyett :) valamint rapid gyorsabban tolt ujra, vagyis tobb vulnt pakol! raadasul van lathatatlansagunk, amit ha csak arra hasznalsz is, hogy ujra toltsed openinget, akkor is leszedi targetet rolad :) persze ha mondjuk gs-el hasznalod, akkor meg mocskosabb trukkoket eredmenyez.
  • HyperMonkey
    A wow volt az utolsó MMO ami egyszerre sokáig lekötött. De most is riftezek btw.
  • Probatbicol
    A Rift topikból úgy láttam, hogy azt jóval hamarabb untad meg mint a GW2-őt, szóval nem is biztos, hogy olyan jó lett volna onnan átvenni a dolgokat.
  • Robe77
    Szerintem jóval többet játszottam rangerrel mint az itteniek többsége és nekem valahogy nincs vele komolyabb problémám. Kevés hp? 21k hp-m van trait nélkül, bőven elég. Túlélni sem nehéz vele. A longbow-al sincs semmi bajom. Az egyedüli ami zavar, hogy néha amikor a petnek fel kéne szednie, a pálya másik végén bóklászik. Bár ez inkább csak spvp-ben fordult elő.
  • Terensz
    Ez is tök igaz :-) De a villámos/lemezvértes büntivel konkrétan találkoztam anno valamelyik irományban. A jó ég tudja, melyikben, olyan rég volt.

Itt is az kéne az eléknek, anyagi komponens :P

De ha akartad, csinálhattál lemezvértes vadmágust (akit lovagnak akartak nevelni a szülei, és ez félig sikerült), amivel pezsgőt bonthattál, ha végre egy varázslatot sikerült elkasztolnod :-) Persze megfűszerezve azzal, hogy a szórakozott karaktered jól megcseréli véletlenül a komponenseket :-) Régi szép idők :-) Papír, kockák, dm, monstrous compendium, phb, dmg :-)
  • MaRee
    #58659 -re akart menni.
  • MaRee
    Azért nem hordtak és hordanak a mágusok lemezvértet, mert a varázsláshoz szükséges anyagi komponenseket pl nehéz előbogarászni a páncél alatti zsebből, plusz a bizonyos mozdulatsort igénylő varázslatokat nehezebb láncingben megcsinálni, mint köpenyben. Így ha mondjuk fireballt akar castolni a jó mágus,de a lemezvértje könyökvédője miatt nem tudja normálisan mozgatni a karját, lehet, hogy a pofájába robban.
  • kastil
    naív vagy, a gw2 ranger az, aminek gw1ben megcsináltál, csak most szar lett.

Mármint ha valaki felszabadít egy csomó mágikus energiát, teremt belőle egy rakás elektromos feszültséget a varázslással és kisüti egy rakás mobra, miközben az egész testét egy fémpáncél borítja

komolyan, ne vitázzunk már ezek után azon, hogy mit lehet mit nem és hogy minek hogy kellene mennie, eléggé összevisszaság amugy is a gw2, nem kell tovább fokozni.

A Gw2 ranger meg lehet, hogy az aminek annó a rangert kitalálták, csak azóta már ezer féle képpen újra lett gondolva. szerintem nem nagy titok, hogy ha valaki egy mmoban rangert/archert/huntert vagy nevezd aminek akarod kasztot kezd, azt első sorban a bow és esetleges pet miatt teszi. még jó, hogy gw2-ben mind2 broken.
  • Terensz
    *Drizzt Do'Urden amúgy, bocs, siettem biztos :-)
  • Terensz
    Mármint ha valaki felszabadít egy csomó mágikus energiát, teremt belőle egy rakás elektromos feszültséget a varázslással és kisüti egy rakás mobra, miközben az egész testét egy fémpáncél borítja, az miért sebzi? :D

Amúgy anno a szerepjátékosok nem azt nézték, hogy hogyan lehet a szabályokon kiskapukat találni. Mindenki rendeltetésszerűen használta a saját kasztját, és elsősorban a jellem kijátszásáról szólt a történet, nem a lootról.

Én csak a ranger miatt hoztam fel az egészet, hogy lássátok, a GW2-es ranger az, akit a nagy öregek annakidején kitaláltak, kidolgoztak, és számos fantasy regény főhőseként is drukkolhattál nekik: Tanisnak a Dragonlance világában, Sorak-nak a Dark Sun-on, Drizzt'Do Urdennek a Forgotten Realms-en. Nem értem, hogyan tarthatja valaki nem rangerhez illő képességnek a stealth-t, amikor a ranger az elmúlt kb. 3 évtizedben képes volt rá.
  • HyperMonkey
    Jah kb én is így vagyok vele. Lett volna potenciál a játékban, meg még szép is. Kár volt így elbaszni. Inkább másolták volna le a rift pve dolgait. Biztos nem lépett volna le a játékosok fele.
  • MaRee
    Ha nincs benne úgyse pve tartalom, a pve meg téged nem érdekel, akkor nem mindegy, hogy milyen pve-ben a ranger?

Engem meg a pve nem érdekel ebben a játékban, a pvp pedig ebben a formában nem tud lekötni hosszabb távon, úgyhogy csak funból lépkedek be spvp-ni.
  • kastil
    ne aggódj, kapsz majd következő balancera perma retaliationt meg adrenalinos killshotot, szabály szerint a ranger úgyis valami ijász harcos thief meg anyámkínja korcs
  • kastil
    juni 25 óta.

&Terensz

Szóval egy maharnagy baromságokkal teletömött szabály szerint kellene működjön minden rpg. Még jó, hogy nem mindennki tekinti bibliának, lol.

-miért sebezte magát ha heavyben varázsolt?:D
    -árnyékban, nem a nagy semmi közepén lett láthatatlan csettintésre, pláne nem azért mert HUNTERS shotot lőtt. asd
    -ranger az egy kegyetlenül elcseszett kaszt, ennyi, GW1ben még íjász volt, a warrior tudott "tankolni", és a rugú nem volt permastealthben, nem ezer éves nevetséges szabályok kellenek, hanem csak a bejárt utat kellene valamennyire legalább megközelíteni

Ez nem egy film vagy TES játék.
    Egyébként ezek alapján akkor peticiót Archer kaszttér. Vagy félreértések elkerülése végett legyen a neve The Real Bow User vagy valami, Rangert átnevezni Robinhood vagy Aragornra meg ilyenek, gondolom vágod, hogy ha egy általad kedvelt szabály szerinit akarjuk formálni akkor nagyon szét kell cseszni a cuccot
  • darkling
    Félig off:

Guild Wars - Sea of Sorrows regény 2,43 euró ~ 750 Ft
  • Robe77
    Ha nem Hundred Blades-es hülyegyerek berserker cuccban, akkor simán jó pvp-ben és www-n is.
  • HyperMonkey
    Igen így van, a megjelenés óta szar, és folyamatosan nerfelik. Logikátlan hogy egy sokkal erősebb és hasznosabb kasztot buffolnak (warrior pl), de egy gyenge és haszontalanabb kasztot meg nerfelnek. Egyszerűen nem értem a logikát.

A pve tartalomban egyetértek, lévén nincs benne pve tartalom. Ezért unta meg rengeteg ember. Talán tenni kéne bele. Hm?
  • MaRee
    Ebben a hatalmas pve-ben ami a játékban van, nem tudom mi nem jó a rangerben. Dungeonban úgyis bármilyen csapat összeállításban le lehet zúzni bármit, "raid nincs", az eventes ugrabugrálást meg a mostani survivor meg mittudomén miket simán lehet csinálni BM-es vagy akármilyen rangerrel.
    Abban egyetértek, hogy a petek sokszor bénáznak és támadás helyett összevissza futkároznak, meg viszonylag hamar döglenek.

Bár felesleges veled ezen vitatkoznom, mert ha jól emlékszem kb a megjelenés óta a rangeren siránkozol, hogy milyen szar.
  • Terensz
    <történelmi visszatekintés>
    Jó hosszú leírást találtam a thiefről, így csak összefoglalom pár szóban.

Szemtől szemben sérülékeny volt, de tudott árnyékban rejtőzni és backstabelni. A backstab szorzó szinttől függően nőtt, 2x, 3x, 5x-ös sebzést produkált. Az árnyékban rejtőzésnek körönként (miután mindenki ütött vagy varázsolt) kellett ellenőrző dobást végezni. És fura módon csak árnyékban tudtál "árnyékban rejtőzni" Dióhéjban - pici eltérésekkel - úgy működött, mint itt, vagy más játékban, de nem úgy mint a wow-ban :P Plusz az #58646-ban felsorolt tolvaj-képességekhez értett, amik között szintenként szét tudtál osztani pár %-ot, meg volt némi fajfüggő kezdeti értékük.

Ami az AD&D 2nd edition-ben elcseszett dolog volt, hogy a thief (rogue) a sebzésbónuszt csak az ereje után kapta, az ügyessége csak a távolsági találati esélyét növelte. 3rd edition-ben ezt már javították, és bejöttek a "keen" fegyverek (dupla krit esély) és a traitek.
    </történelmi visszatekintés>

A rangert azért nem érted, mert nem játszottál anno szerepjátékot. Ha így lett volna, nem akarnál a warriddal blineklni és a varázslóddal heavy armort viselni. #58651-ben leírtak igazak. Viselhettél, de szinte biztos, hogy magadat sebezted a saját varázslatoddal. A villám pedig szorzóval sebzett rajtad a fémfelülettől függően.

A ranger olyan robinhood-féleség volt. Kizárólag jó jellemű speciális warrior kaszt, 2 tolvaj-képességgel, magasabb szinten pedig druida-varázslatokkal. Magyar fordítása "erdőjáró" vagy "kósza", a "range" nem a sebzése távolságára utal, hanem az állandó vándorlására.
  • HyperMonkey
    A self heales párducos BM ranger kizárólag pvp-re lehet jó. De engem a pvp nem érdekel. Viszont pve-re meg szar ez a fajta ranger. Így a lövéseid ultra gyengék lesznek, plusz a peted is döglik, max nem 10 sec alatt hanem 15. Jelenleg a rangerrel iszonyatos gondok vannak. Vannak apró, sokakat nem zavaró dolgok és vannak súlyosak is. Lássuk csak...

- Nincs nyílvessző animáció (nem gameplay befolyásoló cucc de szarul mutat)
    - Pet neve nem kapcsolható ki (nem gameplay befolyásoló cucc de szarul mutat)
    - Nevetséges sebzés íjjal
    - Szar túlélőképesség
    - Alacsony HP
    - Használhatatlan petek

A dolog pikantériája, hogy ezeket ki lehet traitelni egy kevésbé szarra, de akkor sokat buksz máson. Erősebb lövés (a warrior így is 5x annyit tol) de lófasz HP, pet hullik 5 sec alatt. Vagy erősebb pet, lófasz lövés stb...

A petekkel van még sok baj. Avoidance még a kanyarban sics, legalább AoE-re lenne ahogy a wowban vagy a riftben. Egy aoe és a pet fekszik. Ezen kívül a ranged petek is viccesek. Nem hogy max range-ről tolná, odamegy 10 méterre a targethez, ugyanúgy beledöglik minden szarba. Nem követ ha arrébb mászol egy aoe körből, vígan tolja a sebzést és összecsuklik. SZóval a ranger jelen formájában egy fos.
  • kastil
    pveben, de nem erről van szó. egyébként nem tűnt fel, hogy sírt volna valaki, csak egy rövid kis mondat volt. sry

ja, l2 c3 heavys prophet ftw.
    nemtom amugy hogy jön ide az armo, light meg heavy armor között annyi a különbség mint, ja, szinte semmi