63345
-
ezustszem #58811 pvp bol kiindulva rengeteg az uj jatekos, szoval hiaba szajkozzatok, vagy szeretnetek semmi gond nincs a jatekos allomannyal. -
Robe77 #58810 Amíg van kivel eventezni, wwwzni vagy spvpzni és élvezem a játékot, addig pont leszarom, hogy hányan adják el az accuntjukat sg-n vagy bárhol. -
Esmodeus #58809 Mikor lehetne azt mondani egy játékra hogy haldoklik ? Ha az átlag online játékosok 50.000 alatt lennének.
De még az sem jelentené azt hogy haldoklik elég megnézni az EVE-t... évek óta el van a maga 50.000 átlag online játékosával. -
#58808 De ez a lényege az egésznek, nem csak sg accountokkal történik ez, nem csak hivataloson, van aki le se szarja, kilép a faszba és bevágja egy sarokba, dehát ez az, nincs 1 éves se a játék, egy csöppet mintha forgalmasabb hely lett volna ez IS a kezdeteknél, mikor még nem volt tudva milyen kevés a game. nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy sg csak egy példa a rengetegből -
Strayhand #58807 Hol mondtam én ilyeneket...? De az, hogy az sg.hu-n mi történik pár darab accounttal, az aztán tényleg hivatalos statisztika. Te nem érted, hogy nem vagyok elfogult. Felőlem akár meg is bukhat a játék. Mert ez csak egy játék. Te vagy az, aki túl komolyan veszi ezt az egészet.
@MaRee, a WoW hivatalos fórumain is ez a helyzet, mióta világ a világ. Tudod, a WoW is haldoklik, ráadásul már vagy 7 éve. Az SWTOR már meg is halt. Muszáj ezt a haldoklást minden MMO-nál elővenni..? Rohadtul unalmas már. -
#58806 tökmindegy mit mond neked az ember, mert gw2 az isten és az egész világ ezt tolja. nem érted amit ugatok neked, ezért is mondtam, hogy a hivatalos staatisztikába is belekötnél, elfogultság rulez -
MaRee #58805 Hivatalos fórumokat is olvasgatva tényleg ez a tendencia inkább a jellemző, többen unják meg, mint ahányan jönnek. Kb 1-1.5 millióra saccolom én is max az aktív játékosok számát. -
#58804 gondolom arra ne is számítsak, hogy eláruljátok a nagy titkot. -
Strayhand #58803 Értem, szóval akkor kijelenthetjük, hogy a játékosok 60%-a abbahagyta, mert az sg.hu-n öten eladták az accuntukat, és csak ketten vettek. Okké... -
#58802 rosszul csinálod :D nálunk srácok összeálltak 3-4-en és 2 hetente kiszednek egyet. megfelelő dungeonokba kell menni, megfelelő cuccokat kell bedobni forgeba stb. lehet farmolni, csak okosan. -
#58801 de nem lehet farmolni :) nincs értelmes drop, antifarm code. fél év kínlódással teli gyüjtögetés meg egyetlen egy rewardért a végén, háát. de ja, terv (volt) a twilight -
#58800 ha farmolni akarsz, szedd ki legendarykat. vagy bizniszelj tradingen precursorokkal. most hogy változtatható lesz legendaryk tudása, én is kiszedem a longbowt -
#58799 oh ez a homos csipont is nagy wattafakk. kapsz armorokat, kapsz fegyvereket, aztán akkor kapsz még 500 acsipontot, mégközelebb téve az új rewardokhoz.
farmolni meg persze, hogy nem kell, azt hittem egyértelmű; nem farmolhatsz, vagyis lehetőséged sincs rá, mert mindent nerfelnek, csak hogy forintot válts goldra (ez a rendszer csak azért van hogy ne legyen annyi goldseller/bot. perszee) -
MaRee #58798 Igen szépek és jók ezek a living worldos patchek, de engem pl nem tud lekötni az ugrabugrálás se semmi ilyesmi. Jó dolog viszont, hogy az eddig felesleges achievement rendszert végre kicsit átalakították és adnak mostmár rewardokat, mert eddig semmi értelme nem volt acsizni, nem úgy mint wowban. -
#58797 2 hétre. 2 hetente jönnek új dolgok. aki meg nem szereti pvp-t, wvwt, annak egy idő után tuti unalmas, azért az teszi ki játék felét kb. aki egy dologra szeret farmolni, annak gw sosem fog bejönni, ez a játék nem a farmról szól, és remélem soha nem is fog. 3 nap alatt fölhúztam egy guardiant max szintre, minden maxos cucca megvan. másik karimnál összejött annyi cucc, hogy ezzel csak végig kellett járnom a vendorokat, merchantokat és kiváltani a maxos settet. -
Esmodeus #58796 Igen, ez a baj ezekkel a tartalmakkal hogy berakják őket, mindenkinek tetszik - majdnem mindenkinek - csak iszonyatosan rövidre csinálják őket... pedig meglehetne úgy oldani hogy egy-egy ilyen hónapos tartalmat felosztani négy hétre... első héten is lenne valami... második héten is és így tovább... és a negyedik hét hétvégéjén pedig valami finálé. A másik gond meg az hogy aki egyszer lemarad ezekről az eseményekről az nem tudja őket már megcsinálni. -
#58795 Ezzel nem is vitázom, csak ideje lenne már valami maradandót alkotni, nem 3 nap alatt halomra unható 1 hónapos contentet, ez az új JP map is hihetetlen jó moka volt az első napon mikor asszonnyal összeszedtük a kristályokat 1 óra alatt. második nap is jó volt még, amikor visszamentünk sprintre, azóta csak merchant miatt mentem oda, meg most szavazni, meg másik 1 óra alatt megvédeni a kincset a kalózoktól soloban t3ig, mert 5en rohadtul felsokszorozta a hpjukat.
ez azért 1 hónapra elég kevés tartalom -
Esmodeus #58794 A Guild Wars 2 egy olyan játék amire lehet azt mondani hogy "gyerekcipőben" jár még. Nem is tudom talán nyolc hónapos ? Ha azt nézzük az elmúlt nyolc hónap alatt nagyon sokat fejlődött... jó sok dolog került bele főleg az utóbbi updatek nagyon jók. Az új SPVP pályákról nem is beszélve. Jöttek a kalózok meg még egy rakat más jó dolog. Most itt vannak a választások... ez is egy jó dolog. Lehet érezni hogy él a világ! WoW-ban egyedül a MOP-os terülekre tudom azt mondani hogy van ott valami... amitől látszódik hogy él de a többi ? halott terület.
Én nem védem se a WoW-ot se a GW2-t... én csak azt mondom hogy a GW2 még gyerekcipőben jár de ahhoz képest hogy nyolc hónapos játék nagyon sokat felmutatott.
Nem is adnám el az accountot... de a társaságért játszom így megyek én is vissza WoW-ozni. -
#58793 jobb a segge, csak kezdem belátni, hogy ez nem elég -
TomStorm #58792 Nem kell kirúgni senkit,nekem kell kölcsön adni -
#58791 Sokkal inkább Gw1 színvonalat vártam, ami jobb volt a WoWnál, de még azt sem üti meg, közelébe sem ér.
az sg.hu accountok meg miért ne számítanának? csak egy töredéke annak, ami van, itt is ugyan olyan átlag emberek vannak, mint máshol, és bizony az elmúlt egy hónapban 5 eladó account volt, 2 jött helyette. gondolom a hivatalos statisztikába is belekötnél.
Szóval sem mondtam, hogy a Gw2 szar játék, vagy hogy nem érte meg a pénzét, nagyonis megérte, mutatott valami újat, faszát, de sajnos minden csoda 3 napig tart ugye, és most nem igen tudom, hogy mihez kezdjek vele. -
Strayhand #58790 Akkor most akinek szőke barátnője van, az rúgja ki, és keressen egy vöröset? De amúgy te vagy az, aki a szőkével lóg, miközben folyton panaszkodik, hogy a vörössel több dolgot tudna csinálni... -
Strayhand #58789 Az sg.hu-n beírt account eladások semmit nem jelentenek, ilyen alapon elmondanám neked, hogy a WoW nemhogy haldoklik, de már rég élőhalott. Amikor 1,5-2 éve abbahagytam, már az előtte lévő vagy egy évben semmi értelmeset nem tudtam csinálni, mivel nem volt ember se raidre, se rated bg-re, mindez Arathoron, ami régebben egy virágzó "magyar" szerver volt, 3 guild halt ki alólam az inaktivitás miatt, miután odamentünk a kis guildünkkel hogy majd ott milyen jó lesz, mert sok ember van. Orgrimmar egy szellemváros volt. Faszán lehet dobálózni azzal a 8 millióval, de ennek a nagyobbik fele kapásból ázsiai, a kihalt szervereken meg nem nagyon látszik hol vannak ezek a milliók.
Az, hogy te többet vártál a GW2-től, a te bajod... Én azt kaptam, amit vártam, mert nem voltak felfokozott elvárásaim. A fanboyozást hagyjuk, nemrég 2 hónapig nem léptem be a játékba. Egyébként azt próbálom magyarázni, amit Ashyn, hülye is voltam, hogy megint belementem a hasonlítgatásba. Nem érdemes összehasonlítani a két játékot, hónapokkal a megjelenés előtt ki lett kommunikálva, hogy ez más lesz, mint a WoW. Nem ugyanaz jobban, többet adva, hanem más, pl. kerek-perec megmondták, hogy raidelés nem lesz benne, de ettől még hónapokig sírtak a fórumokon, hogy hol a raidelés, meg hogy hol a trinity meg ilyenek (nyilván most nem rólad beszélek, csak volt egy csomó ilyen)... Az egy dolog, hogy bizonyos dolgokat máshogy szeretnénk egy adott játékban, de egy csomóan egy teljesen másik játékot akarnak belelátni és formálni belőle... A Borderlands 2-re is kiadtam már annyi pénzt (és tervezem megvenni a kiegeket amik jönnek), mint a GW2-re, most akkor kezdjem el szídni a Borderlands 2-t, hogy nincs benne raidelés meg rendes pvp, mert hogy jön a Gearbox ahhoz, hogy nem MMO lett a játék, ami évekre leköt?
A WoW egy jó játék, de ha már meguntad, hogy várod el, hogy a GW2-t ne und meg egyből, ha ugyanúgy állsz hozzá? A GW2 egy ilyen játék, amilyen, egy fantasy TPS massively multiplayer támogatással, nézd az ár/érték arányát, ahelyett, hogy folyton visszasírod a WoW-ot. Vagy menj vissza WoW-ozni, senki nem tart vissza. Vagy hasznosítsd a szabadidődet máshogy, amit a GW2 pluszban ad neked a WoW-hoz képest.:) Félig üres/félig tele a pohár ugye... -
#58788 én szeretem a szőkét és a vöröset is, arra amire kell pont megteszi mindkettő. viszont a szőkék köztudottan butábbak, csak erre a többség azt mondja; bs -
Esmodeus #58787 Ez így igaz. :) Mindkét játéknak megvan a maga szépsége és hibája.
-
Ashyn #58786 Bocs srácok, hogy csak így beleszólók a magasröptű elmélkedésetekbe a " melyik a jobb játék?" témában:
Egy nagyon fontos dolog van: minden ember más. Ennyi a lényeg! Minden más csak felesleges halandzsa. Mindkét játéknak ( WoW - GW2 ) megvan a maga jó, és rossz oldala. Van aki azt szereti, ha 9-24 társával órákat napokat próbálgatja az egyre nehezebb boss harcokat, hogy a végén láthassa, kiről / miről szólt a kiegészítő. Magam is játszottam ilyen stílusban, ennek is megvan a maga szépsége. Van aki inkább a GW2 által nyújtott szabadságra vágyik, hogy bármikor segíthessen a társának alacsonyabb szinten, hogy matekozhasson, most melyik fegyvert készítse be stb. Nekem GW2-ben pl ezek a dolgok tetszenek. De mindez semmit sem ér, ha egyedül vagy! Ha van egy jó társaság, akkor bármelyik játék lehet nagyon jó szórakozási mód. Mondhatnám úgy is, hogy maga a társaság miatt lehet jó egy játék.
Szóval szerintem napokon / heteken át győzködhetitek itt egymást, sosem lesz meg a közös hang, mert egyikőtök a szőke, a másik a vörös lányokra bukik. El kell fogadni, hogy mások az ízléseink. Innentől kezdve pedig jókat lehet beszélgetni a játékokról, meghallgatva a másik álláspontját, véleményét. -
Conqvistador #58785 Láttam róla elég videót.
A távolkeleti klíma nem jön be a kieget meg +ba megvenni értelmetlen lenne ha úgysem akarok már játszani. nem igaz? A Catáig jó volt nem tagadom de nem is voltam annyira fanatikus mint néhányan. Én pl győlölöm a kötelező dolgokat. Ha valami már kötelező az rég rossz.
Már pedig ha top cuccot akarsz WOW ba érvéynbe lép a hónapokig tartó kötelező szenvedés annak aki eleve nem PVP őrült. Egy Rpg nek nem csak a foylamatos hentelés a lényege.
Jó persze nem rossz halomra őlni az ellent de nem végcél. És ha már fantasynál tartunk az elég fantáziátlan, hogy egy 30*30 m2 es területen 5-8óráig üssél valakit.
Pl soloban a Skyrim / TES a kedvencem. Tényleg egy más világba röpít és senki nem várja el az állandó harcokat. Persze ez miatt unalmasabb is mert nincs kihez szolni de állítom neked a GW2 amit eddig láttam belőle közelebb van a Skyrimhez és az elképzeléseimhez, mint a wow.
És remélem sok mindent fejlesztenek még rajta hogy olyan jó legyen, mint a wow és jó pár évig ellegyenek az emberek.
-
Esmodeus #58784 Áh, igen! Értelek... csak így láthatatlanba elkönyveled azt hogy a MOP baromság holott nem is játszottál vele egy percet sem? Erre nem tudok mit mondani...
-
constellus #58783 En speciel epveztem amikor 8 órán keresztul tryoltuk mimiron 10hm et es realmfirstre lement. Ettol fuggetlenul a ~7ev wow utan mondom azt h baszott unalmas a late content es ha van geared... Egyenlore 33mas vagyok gwben es nem, nem nyujt tobbet, hanem ami volt wowban azt Mashogy adja vissza, mondjuk horgaszatot meg nemlattam, azt nagyon szerettem:D -
Conqvistador #58782 A másik meg az hogy baromira igazságtalan a Wow mert ott tényleg a gear számít.
Nem vagyok valami nagy PVP játékos sőt de egy alap kovács készítette Pvp-s szettben is egy Frost Dk val szétkaptam a tőlem sokkalta profibb évek óta játszó haveromat mert az az új karaktere még nem volt kigearelve még arra a szintre se ami az enyém volt. Aztán utána természetesen elpakolt pikk pakkra. -
Conqvistador #58781 Ha ez az etalon vagy a normális akkor inkább nem.
Sokkal jobban szerettem szakmázni, bányászkodni PVE-n bohóckodni, a Cata volt a legjobb a pandás baromságot szerencsére nem próbáltam :D
1órányi tömegharc már unalmas annál többet sehol nem vagyok szívesen és ha már ott vagy nem mondhatod a Raid közepén bocs srácok de tele a puttony az egésszel csáó.
Pokerbe se nyerő mondjuk egy párezerfős verseny közepén ami sokmindnetől függően 3-8 órán át is tart, hogy Á benyomtam 100$t rá de inkább befejezem mert csak 2 óra múlva érek a pénzbe.
Na a Wownál állandóan sivákoltak, mikor jöttök instába, rhc re, amikor baromira nem volt kedvem. Biztos itt is akadnak hoszsú szivatós pályák dungik de nehezen képzelem el, hogy 4 órás harcok lennének. Hála az égnek.
-
#58780 már bocs, de wowban egyszerűen szörnyű az a 600 skill, ami kint van. itt külön taktika, hogy mit viszel és mit nem. gw1 ezért volt még keményebb, mert ott pedig max 8 skilled lehetett. vért izzadtál már csak azon is, hoögy most mit is rakjál be, mert mind a 4 skill jól jönne, amit az utolsó 2 helyre tudnál rakni. ha pedig nicns elég elég tartalom számodra, akkor sajnállak. tényleg nem wow (szerencsére) ne keresd benne ugyanazt -
Conqvistador #58779 Én továbbra se értem hogy a WOWba mi a ráció hogy mondok egy példát 5000es gearscorral nekiállsz kiszedni mondjuk egy 6500ast hogy átmehess máshova, hogy hetekig szopva kiszedj egy mondjuk 8000est hogy egyátalán eséyled legyen elmenni raidre és szophass hónapokat a top legendary überállat szettre amit vagy kidob a gép neked nyugdíj előttt vagy nem :D
Egyedül a BG ben láttam fantáziát de az unalmas órákig csapkodom azt a 10-50-100 kitudja mekkora millió hp-s istenverte Bosst 10-25öd magammal hetente 5ször az már beteges :D
Olvastam egy csávóról 11órán keresztűl nyüstölt egy elég komoly boss-t míg sikerült levernie.
De kérdem én ez mért jó? -
#58778 őszintén egyébként mi az isten faszát csinálsz gw2ben amitől a wow kevesebb? wvwn zergelsz esetleg kisebb groupban ugyan azt a 4 dolyt kíséred, esetleg beállsz mémg1 kapuhoz lagfestezni?
talán abszolut ész és rota nélkül nyomkodod azt az egy kézre is sok skillt amid van? végülis sokkal több mint egy wowos rota, tax, csapatmunka, több hetes szenvedés, hogy végre sikerüljön 1-1 hc, esetleg rating. pvpt fel ne hozd, broken -
MaRee #58777 "(amit megkockáztatom hogy még ÍGY ÉVEKKEL KÉSŐBB is többen tolnak mint gwt)"
GW2 januári adat szerint kb 3 millió példányt adtak el, ebből nem lehet tudni hányan játszanak, mert tényleg nem mondják el. -
#58776 kezdeném ott, hogy igen, tolom a napi hct, hogy legyen gear raidre, aztán tolom a raidet, hogy legyen mégjobb gear, aztán pár hónap múlva tolom megint az új raidet. Gw2-ben mi acsi van pl? ja, azok a 4 óra alatt letolható 1 honapiug tartó eventesek? értem. gw2-ben lvl80, 30g, azt cső, esetleg még 2 hét egy skinhez, de aztán vége
nem azt reméltem, hogy ugyan azt adja, hanem hogy többet, értelem...
még jó, hogy közel 10 év után mennek el az emberek, lol! persze, idejét múlt, de ennél még mindig hosszabban tartó.
ennyire buta meg ne legyél már, hetente 3 ember írja be CSAk sg-re, hogy eladó gw2 acc, nem kell hivatalos statisztika bár anetről tudjuk is, hogy oylan sosem lesz, mert csicska, mint ahogy azt sem tudod meg soha, hogy a forintodért megvett gemshopos bagnél mennyi esélyed van arra, hogy esik az ami kell, van egy greater chance sima cofferhez képest, pl. 100 évig készül a pve culling, pedig elég fontos lenne, pl, tudod az sem mindegy mennyire szarnak rád, de kinek mi az elvárása
az meg meglehet, hogy a nokia 3210 nem olyan húdefukszi mint a galaxy s3, de arra amire tervezték eredetileg, sokkal jobb, telefonálni. s3 segget töröl, kínait románra fordít, hiába nicns rá szükséged ráadásul 3 óra után cserélheted az aksit, hogy használható legyen, pont mint a faszom gw2 és a living world.
de tudod az sem mindegy, hogy a wowért (amit megkockáztatom hogy még ÍGY ÉVEKKEL KÉSŐBB is többen tolnak mint gwt) havidyjat kell fizetni.
/fanboy alert
úgy csináltok bazdmeg, mintha fossá húznám a gémet, pedig nem, csak valamiért ez az egyetlen dolog amit észrevesztek, nekemestek mint vmi megrögzött idióta, aztán meg az a baj, hogy kiállok a véleményem miatt (amivel persze elvakult hülyegyerekekben /akinek nem inge.../ csak felerősítem azt a tévhitet, hogy a gw2 szar, pedig nem, csak MMO lévén KIBASZOTT rövid, még a legutolsó keleti f2p garázsmmohoz képest is) ettől függetlenül "szép" és jobb mint egy fable 3 -
MaRee #58775 A wow-ban endgame szinten valóban több mindent lehet csinálni mint itt, és mint ezerszer el lett mondva, a GW2-t a wowos vagy akármilyen más mmo-ból jött játékosok nagy része azért hagyja el, mert nem lehet a végén úgy gearelődni mint a többi mmo-ban.
Ugye kiszeded a geart wvw-re és ennyi, ha neked van a legcsillivillibb szupi legendaryd akkor is csak százzal sebzel többet mint Pista az invaders longbow-val, spvp-ben meg mindenki ugyan olyan erős. Ez papíron jónak hangzott még mielőtt kijött a játék, mostmár annyira nem, mert nincs cél, nincs miért hajtani (legalábbis nem olyan értelemben mint azt a többi játéktól megszoktuk). Jó, oké, fun, én is azért játszom vele, de hosszú távon unalmas.
Aki meg egy meg két hete játszik ne okoskodjon már bele hogy de jó az endgame, mert fogalma sincs róla. A látvány hiába olyan fasza, annyira nem izgi körbe ugrándozni Divinity's Reachben és nézni a falat.
A wow meg ahoz képest hogy haldoklik vagy öt éve, még mindig a legnépszerűbb MMO, pár éve annyian tolták mint az országunk lakossága, most a legfrissebb előfizetői adat azt hiszem 8 milliót említ. Azért annyira nem rossz egy lassan 10 éves havidíjas játéktól -
Strayhand #58774 Ezeket a köröket már lefutottuk, szóval inkább nem mennék bele, hogy szinte minden megvan a GW2-ben kicsit más formában, amiket felsoroltál, az már más dolog, hogy ezt te nem akarod észrevenni, vagy ebben a játékban neked nem tetszik, ez már ízlés dolga... És igen, raidelés nincs, és így az ahhoz kapcsolódó dolgok sincsenek - pl. a WoW-ban a napi instákat is azért farmolod a tokenekért, hogy geart vegyél a raideléshez, és heti 3-4-szer 3 órát tolhasd a rotationt egy boss segge mögött, halálra izgulva magad...
Rajta, menj vissza abba a játékba, amit 3 évig játszottál, meguntál, majd elkezdtél egy másik játékot, remélve, hogy ugyanazt nyújtja majd, amit a WoW, vagyis amit meguntál... Logic...
Egyébként még mindig kíváncsi vagyok, honnan tudod ilyen jól, hogy mennek el folyamatosan az emberek. A WoW-ról mondjuk biztosan tudjuk, hogy mennek el belőle az emberek, mert arról negyedévente közzéteszi a Blizzard az előfizetők számát, ami egyre csökken. Csak úgy mondom... Érdekes a kettős mérce, azt mondod, hogy a GW2 nem képes lekötni úgy az embereket, mint a WoW, de azt nem veszed észre, hogy a WoW sem... Ja, hogy a WoW évekig lekötötte az embereket? Igen, ÉVEKKEL EZELŐTT. Nem ma. Akkor ezek szerint a WoW sem üti meg a mai mércét... -
#58773 hm, egész jól hangzik., biztos eljön az ideje, de nemtom feltűnt e de az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlődött a játékipar, és ha már 2004-ben képesek voltak olyat alkotni ami hosszú távon lekötötte a népet akkor talán 2013-ben sem ártana. és ez csak 9 év, idehozhatjuk a diablot is, pl.
Nem hiába huznak el az emberek folyamatosan, persze, van egy szúk réteg, aki marad, van a másik, aki elmegy, és van az, aki jön, lát, elmegy. nincs mit csinálni, esetleg beállhatsz te is a sorba és hajthatsz wvwn a 250k(+++) killes titlere, remélem kurva fasza géped van, hogy élvezd is a "látványt".
tény, hogy szép, nagyon is, de ez épp úgy mint a crysis 3 egy végigjátszható cucc, él a grafika nem marasztal -
Conqvistador #58772 Ez így kicsit erős.
De van benne valami. Túlságosan is elkényeztetett titeket a játékipar elmúlt 20 éve.
Mi lenne nektek a tökéletes MMo?
2000szintes Magyarország méretű 4D-s fantasy 50000féle fegyverrel 20000 külömböző típusú questel? Amit esetleg egy 3 teraflopos szuperszámítógép meghajtana?