Guild Wars 1-2 MMORPG
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[/cserf][/fülünyúl]
[/cserf][/fülünyúl]
Személy szerint nekem ez a valutadömping nagyon nem tetszik a GW2-ben. Van egy rahedli token + laurel + karma + gold. Aztán rohangálni kell, hogy mit hol lehet felhasználni (és még ki tudja mennyi új kerül majd be).
A GW2 instákban kb nulla taktika van, éljétek túl és menjen le a boss. És ezt is megértem, ahol nincsenek szerepkörök, oda nem lehet pont emiatt taktikus harcokat tervezni, mert a bosst üti aki éri, akit a boss üt az elugrik, kimászik a piros körbõl vagy addokat öl, és kb ennyi. Nézz meg egy wow raid boss harc összetettséget (nem LFR). Ezen kívül érdemes egy pillantást vetni a wowban lévõ epix küldetésekre. kevés van, de lesz még. Anno volt a Benediction, a Rokh'Delar és most a warlock zöld tûz küldi. Aztán a legendary itemekért a küldetések (amik mára kicsit furává váltak ez igaz). A GW2-ben a legendary itemért farmolj hónapokat, és kapsz egy szar kinézetû, statjaiban egy 5g-ért megvehetõ cuccal egyenértékû valamit. Pl egy legendary shortbow-t, ami pónikat (!!!) lõ ki nyílvesszõ helyett.
[/cserf][/fülünyúl]
De azért adok tippeket ha ennyire el vagy veszve: a pvp és wvw mellett a pve-ben is tudsz még tenni-venni. Pl. legendaryt fabrikálhatsz, az achievementek gyûjtése is fun (jumping puzzle-k, dungeonok, exploring dolgok - sok rejtett hely van), aztán ott vannak a living story-k, amik szintén üde színfolt a játékban és leköthetnek egy idõre, utána meg úgyis jön a következõ, és erre nem mondhatod hogy nincs új pve tartalom end-game-en. 😊 Aztán ha úgyis ilyen gear-függõ vagy, akkor rámehetsz a különleges vagy szebb holmikra, vagy az ascended gear-re.
[/cserf][/fülünyúl]
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Rift: mellesleg sokat elmond az is, mikor egy mmo fizetõsbõl átmegy ingyenessé...
[/cserf][/fülünyúl]
Szvsz a GW2 egy nagyon jól megcsinált játék, az tetszik benne a legjobban hogy nem egy idõgyilkos játék. Nekem mindig van aranyam, sokat kell változatosan instázni és WB-ket ölni.
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Plusz ez a "nincs dedikált szerepkör" miatt az insták egy káosz rohangálás ugrálás az egész, a legrosszabb ötlet amit valaha láttam.
Housing van a LOTRO-ban is, azzal is játszottam. Eleinte tetszett az ötlet, aztán idõvel rájöttem, hogy oltári felesleges, mert 1. nem vagy a házadban szinte soha, mert valahol mindig játszol, 2. mások sem fognak ott ácsorogni a házadban partyt szimulálva. Tehát a LOTRO-ban is van housing, de oltári kihasználatlan, és igazából felesleges. Legalább valami motivációt vagy feladatot tehettek volna bele, hogy az emberek a házakban (sajátban és máséban is) idõt töltsenek. A Rift nem jobb semmivel mint a GW2, ez legfeljebb neked is csak a szubjektív véleményed.
[/cserf][/fülünyúl]
Kata:
Neked is sokban igazad van, de ez elég szubjektív. Én is wowozok a headstart óta, közben sok mást is kipróbáltam. Viszont az én szemszögembõl a wow sokkal jobb mint a GW2, mert a GW2-ben 2 hónap alatt 2 karinak is összeszedtem a fullos exotic geart, megvan a 100% map completion, kész a sztori, így az ég világon semmi nem motivál hogy belogoljak. Semmit nem tudok csinálni. Június 12-én jön az F2P Rift. Na ott aztán van tartalom dögivel, és engem pl a housing rendszer nagyon érdekel. Az én szemszögembõl a Rift pl valamivel jobb mint a wow, és mérföldekkel jobb mint a GW2, és az is ingyenes (lesz).
- nem kell ütögetni a tabot, csak hogy végre a kívánt célpontot szeresd
- nincs hõkövetõs fireball, azaz ha valakire lõsz, az nem biztos, hogy talál is
- dodge
- combo field + finisher (ez is a dinamikus harcrendszerbõl elered)
- nincs GCD
Eltekintve ezektõl, mit tettek értünk a rómaiak 😊
---
Másrészrõl látom megint megy a lovaglás, hogy a WoW vagy a GW2 a jobb. Én is WoW-oztam egészen a (röhejes) pandás kiegészítõig, látom a különbségeket. A GW2-t minden téren jobbnak, szórakoztatóbbnak és élvezhetõbbnek tartom, a WoW rendkívül monoton és unalmas volt számomra. A WoW is olyan kicsit mint az Apple termékek, jóval nagyobb a hype körülötte, mint amennyit valójában nyújt, nem beszélve arról, hogy baromi drága.
Az endgame-t tekintve a WoW borzalmas volt, mikor hatszázadszor ugyanazt a raidet vagy instát farmoltuk és más lehetõség nem volt, a pvp pedig egy kalap túró volt. Ezzel ellentétben itt GW2-ben listám van, hogy miket kéne még csinálnom így endgame-en, ami valószínûleg még több hónapra le fog kötni és le fog ültetni a játék elé. A WoW ezt nem tudta produkálni. A WoW a maga idejében forradalmi mmo volt, ez tény, de azt is el kell fogadni, hogy eljárt felette az idõ, és az általa traktált, szentírásnak tartott szabályok nem feltétlenül jók, ezt bizonyítja a GW2 új rendszere is, amit imádok.
[/cserf][/fülünyúl]
A skillrendszer pedig még jobban eltér, de abba most nem megyek bele, mert csak a harcrendszerrõl volt szó.
GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox
Anet szerintem még csak tapogatózik, hogy merre lenne értelme tovább vinni a játékot. Perpill ugye a living storyval küzdenek (utóbbi már kezd szórakoztató is lenni), szóval én még nem írtam le a játékot 😊
A GW2 esetében az a válasz az hogy:
1. Igen, megéri megvenni mert sokkal többet nyújt mint egy single game
2. Nincs benne hosszú távú endgame tartalom
Az meg hogy van 10 skilled + weaponváltás, nem egy nagy valami, más MMO-ban sokkal több skill-t kell használnod.
Lehet hogy a raid-ben napi/heti/akármennyi órát seggelsz, de legalább van rá lehetõség ha van rá igény is. A GW2-ben hiába lenne igény, nincs lehetõség. Mindegy, felesleges a vita, az hogy a GW2-ben nincs endgame és ezért rengetegen hagyták ott, az tény. Ez ellen postolni felesleges mert ez valós tény.
Ettõl függetlenül megéri megvenni, mert igaz hogy végigjátszod és annyi, de egy single játék se nyújt többet hasonló árért, és azért a GW2-ben több van jóval mint 5-10 óra tartalom.
(Arra kíváncsi lennék, hogy akik azt mondják, semmi endgame tartalom sincs, azok végigvertek-e mindent legalább egyszer a játékban. 😊)
Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)
Amennyiben a playert a PvE érdekli, úgy a Rift össze sem hasonlítható a GW2-vel, ugyanis a Rift-ben van elég sok PvE endgame, a GW2-ben meg semmi.
Billentyûzet error 😊
A GW2-ben semmi ilyen nincs, aki mást mond az hazudik. 2005 májusától MMO-zok (WOW headstart), de ez idõ alatt majdnem az összes MMO-t kipróbáltam. Szóval arra számíts, ha a GW2-ben eléred a lvl80-at, és nem szeretsz napi szinen hosszú órákat WvW-zni (nekem nagyon nem jött be), akkor a játék teljesen értelmét veszti. Pár explorable (HC) instát lenyomsz, a gear jön szpéen innen is, karmából is meg AH-ban is vehetsz. Egyformák, egyik sem erõsebb a másiknál. Ez egy casual game, annak nyújt hosszabb szórakozást akik napi 1-2-3 órát játszanak. A Wow pl más, ot találsz hosszútávú célt, mókát. A GW2-ben nem. Egy dolgot tarts szem elõtt, NINCS ENDGAME!!!! Ez nem egy kitaláció, ez egyszerû és valós tény. Ha a WvW nem köt le, akkor végigtolod a sztorit és a játéknak vége. Ennyi.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Meg az ami zavaró volt a WoW-ban, az hogy minden terület egyforma. Nincsenek játékosok, szinte ugyanazok a questek. Egy idõ után, már zavaró volt az hogy ölj meg 15 mobot, szedj 15 gyógynövényt, majd vidd el az NPC-nek.
Amikor GW2-ztem, volt egyfajta kihívás a területekben, felfedezések, nem tudtad mi vár rád az adott barlangban, stb. Nem volt kiszámítható a helyszín. Mindig voltak látványos dolgok, akár egy vízesés akár más.
Ha jól emlékszem, talán azért hagytam abba, nem is igazából az unalom végett, hanem az végett hogy sosem volt arany... és sosem tudtam semmit megvenni.
Bocsi, az összefüggéstelen mondatokért, de sietek.😊
Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.
Olvasgattam egy-két fórumot, hogy említsek egyet: Frostshock.eu. Ott van egy téma, és igen csak boncolgatja egy-két ember azt hogy a játékban max. szinten nincs mit csinálni. Azaz körül-belül egy-két hónap alatt belehet fejezni a játékot. Volt már karakterem, amivel játszottam, megszereztem neki a skineket és nem nagyon tudtam mit csinálni. Ezért eladtam és elmentem WoW-ozni. WoW idõpocsékoló játék. Második karakterem felhúzása után, rájöttem hogy ez unalmas. Miért ? Az hogy naponta két órákat kell napiznom, még akkor is HA van értelme, nagyon sok... meg a folyamatos "grindelés" ha mondhatom így. Az hogy megszerzek itemeket, mehetek raidelni... aztán megint ugyanez... farmolom az adott raidet megvan az item jön a következõ. Inkább úgy döntöttem abbahagyom. A kérdésem az volna, mennyit változott a játék tél óta ? Valóban unalmas a 80-as élet ? valóban nincs mit csinálni ?
Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.
Intel Core i7-4770 CPU @3.4GHz 16GB RAM NVIDIA GeForce GTX 970
Never underestimate the power of the dork side!
Intel Core i7-4770 CPU @3.4GHz 16GB RAM NVIDIA GeForce GTX 970
Battle.net accountomat cserélném Guild Wars II accountra.
Battle.net accountom tartalma:
- Diablo II
- Diablo II - Lord of Destruction
- Diablo III
- World of Warcraft
- World of Warcraft - Burning Crusade
- World of Warcraft - Wrath of the Lich King
- World of Warcraft - Cataclysm
- World of Warcraft - Mists of Pandaria
Diablo II-vel és III-al nem játszottam sokat, így semmi lényeges/értékelhetõ tartalma nincsen az accountnak/karaktereknek. WoW-val viszont játszottam, körül-belül három hónapot, van egy 90-es monk és egy 90-es DK az accounton. Semmi "extra" tartalma nincsen, összesen 7,500 arany van a bankban + egy-két száz arany a "tarsolyban". Az accounttól azért válok "el" mert nincsen annyi idõm a játékra, amennyi kellene.
Az account töltve van, 2013.08.08.-ig azaz addig érvényes a játékidõ, addig lehet játszani utána fel kell tölteni vagy bankkártyával vagy GC-vel. Az account HU-s nem UK-s így a RAF-os feltöltés nem elérhetõ és a velejáró "extrák" sem (gondolok itt: mount rewardokra, instant 80-as szintre, stb). A bnet e-mail cím cserélhetõ, de ahhoz személyi igazolványra van szükség, e-mail címet adok. A személyirõl csak akkor adok képet, HA az "üzlet" megtörtént. Titkos kérdést és kódokat (serialokat) is adom. Egyszóval: mindent odaadok, ha a leendõ "ügyfél" is.
Amit kérek érte, az egy Guild Wars 2 account, amely dobozos legyen, csak arra vagyok hajlandó cserélni. Külön örülnék annak, ha az account tartalmazna egy-két extra dolgot, aranyat meg esetleg egyéb "nyalánkságokat". Tisztában vagyok vele, hogy a Bnet account többet ér mint egy Guild Wars 2 account ha az árat nézzük, és ezért bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy miért cserélem, biztosan átverés. Nem, nem átverés, annyi áll az egész mögött hogy nincsen idõm és nem is lesz arra hogy WoW-ozzak. Hamarosan jön a munka ezerrel, 12 órázás... így raidelni nem nagyon tudnék. De, minimális kikapcsolódásra vágyom/vágynék így munka után, természetesen a napi teendõk elvégzése után. A lényeg, hogy az én részemrõl teljes õszinteség és korrekció amit nyújtani tudok. Skype elérhetõséget tudok adni DE! itt PÜ-ben is lehet érdeklõdni!
Skype elérhetõségem: connor.kenway0101
(Annyit hozzátennék, HA digitális accountod van és tartalmaz extra dolgokat, abban az esetben megfontolom azt, hogy cserélem-e digitálisra vagy sem).
Majdnem lemaradt, a dobozokról, stb képeket skypeon küldök ha igényt tart rá a "vásárló"/"érdeklõdõ.
/vagy pénzért is elvihetõ az Bnet account (20.000Ft-ért).
További szép napot mindenkinek.
Egy szóval sem állítottam, hogy rossz házigazda voltál, annyit hogy Wolfy sem lesz rosszabb. Ezt tulajdonképpen dicséretnek szántam, mert nagyon sok rosszabbat is el tudnék képzelni mint te vagy Wolfy. (Neveket szándékosan nem mondok, mert nem személyeskedek, de tudjuk hogy megfordult itt néhány troll.)
Részemrõl Wolfynak jár a "+".
PS: ha netán ez a hozzászólás is bántaná az önérzeted, legalább az utolsó sort hagyd meg belõle a plusszal. 😊
GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox
szeretjük ha valaki följön beszélgetni
Never underestimate the power of the dork side!
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
A házigazda jogot a [email protected] címen lehet kérni, megjelölve az adott témát (URL-t is!), a kérõ felhasználó becenevét és azonosítólapját, illetve az adott témában a jog kérésének hozzászólásszámát. Minden levelet elolvasunk, de fenntartjuk a jogot az indoklás nélküli elutasításra.