Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jah majd' elfelejtettem a plüss hátizsákot. Az is "epix" <#eplus2>

Na pedig a csillámpónis shortbow menõ, de kizárólag a pink quagganos hátizsákkal <#zavart1>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Jó leírom másképp, mert sajnálattal látom, hogy az értelem egyesekben itt annyi mint az endgame tartalom a GW2-ben…

A mount NEM CSAK funkcionáis, lehet más értéke is. Rare mountok amik valami acsihoz köthetõk pl, vagy egyszeûen csak jól néznek ki. Pl a kéken gomolygó csontsárkány amit ha jól tévedek anno aréna rating-hez kötötgtek stb (de ebben a feltételben nem vagyok biztos)

Ha olyannal valaki megjelent akkor Dalaranban, azt megnézték. A GW2-ben mindenki ugyanolyan erõs, semmi státusz szimbólumra utaló dolog nincs benne, nem lehetsz egyedi, egy kis szürke senki vagy, olyan mint bárki más. Amikor kijött a warlock zöld tûz küldi, mentek a GZ mate whisperek mert nem egyszerû megcsinálni és hasonlók. A GW2-ben 2 hónap alatt mindenki kiszedhet mindent, pont ugyanolyan lehetsz mint bárki más, és bárki más ugyanolyan lehet mint te, nulla egyediség. A legendary skinek meg egy vicc. Fõleg a pónikat lövöldözõ legendary shortbow. Ha ilyet látok, nem elképedek és gratulálok hanem röhögök egyet.

Sir Quno Jedi
2 ezüst??? egy küldiér nem kapok sokszor anyit, de simán 4+ azüst is a teleport, ha pl. messzire mész bossolni stb. Pofátlan árak vannak a játékban. Armorom javítása gyakran 3 ezüst, wp 2-4 ezüst, ennek töredéke jön be. Sokáig kell ahhoz grindolni...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ha valaki sajnál 2 ezüstöt a wp-re akkor inkább gyalogoljon... Ha meg gyûjtögetni akarsz, akkor ott vannak a mini petek. Azok is jól néznek ki. 😄

Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender

Ami sajna már a wowban sincs benne (de sokáig benne volt és ígéret szerint vissza is kerül)…

Emlékszel még az insta / raid kulcs küldetésekre? Onyxia, Black Temple, karazhan…?

Sir Quno Jedi
Jah, mount az kéne, mert murva sokat kell gyalogolni.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

„A mount meg egyenesen vicc. Tele van a játék waypointtal. Akkor mégis minek bele mount?”

Mert faszán néz ki, mert jó dolgokhoz lehet hozzákötni a megszerzését, mert nem kell (ha nem akarsz) külteni teleportra, mert lehet gyûjteni õket ha erre van igény (és sokaknál van), mert lehet extra rare amit csak azok kapnak meg akik valamit valamikor nagyon jól csináltak stb.

Ennyi ok elég?

Ja, mert a GW-ben csak ölj meg 10 farkast szintû achik vannak.
2v2, 3v3, 5v5 aréna -> Custom Arena
A mount meg egyenesen vicc. Tele van a játék waypointtal. Akkor mégis minek bele mount?

Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender

kastil
azért gw1 sem a veteránságról szólt szerintem, rohadt sokan tolták még évek után is pedig nem sokban különbözött a content az indulástól, egyszerûen csak volt miért küzdeni, persze legendary itt is van, de amennyire tudom én mint guardian szerzek majd egy eternityt azt csõ, gw1ben rengeteg egyéb dologra mehettem, pl ha egy dye nem lenne állandó, hanem mint gw1, már tovabb tartana hajtani érte. ha párhavonta betennének EGY szarós legendary skint fegyverenként már lenne mire menni. ha kicsit számítana az acsi, már lenne miért csinálni. de jelenleg egyetlen dolog van pveben amire mehet az ember, legendary fegyó, de az meg nem köt le mindenkit, mert pl ronda.

Lényeg, hogy kéne uw 😊

De én most nem GW1-es veteránokról beszélek, hanem az új játékosokról, meg azokról, akik megunták a wowot,swtort,riftet,lotrot,anyám kínját, és valami alternatívát keresnek. Mint mondta HyperMonkey is, 80 után ha nem élvezed és szereted magát a játékot, hanem mondjuk minél erõsebb karaktert és jobb geart akarsz, akkor tényleg nincs mit csinálnil.

Így van.
Egy MMO-ban a karaktered fejlesztése a lényeg, és ezt a GW2-ben nem kapod meg. Pontosabban 1-2 hónap alatt eléred a maxot, így nincs miért játszani.

kastil
Hülyeség, játszottuk itt elég sokan GW1et, és mindannyian tudjuk, hogy nem raid, gear, esetleg halomragearelõdés kötötte le a népet.

Igazából ha a GW2 elvetette volna/elvetné a mostani item és jutalmazási rendszerét, akkor sokkal többen játszanának vele.

A legtöbb embernek bevallottan az a baja, hogy nem tud jobb cuccokat szerezni, mint a többi játékos, és ezzel nem tud elõnybe kerülni. Hisz ugye még a nagyon drága és nehezen elkészíthetõ Legandary fegyverek is csak skinek, semmilyen elõnyhöz nem juttatják a gazdájukat. Ugye ez annyiban pozitívum, hogy szinte csak a skill számít, egy idõ után azonban "nincs miért játszani, mert nem lehetek jobb". Ez vagy bejön valakinek, vagy nem.

BTW az hogy az egyik nem havidíjas a másikban meg van raid az nem lövi ki egymást, mert a legnagyobb különbség tartalmi szempontból a raidek, amik az endgame gerincét alkotják.

Challenge
Scenariók
Normális achi-k (nem olyan hogy ölj meg 10 farkast, hanem fasza összetettek).
Class küldik (egyelõre csak pap meg hunter volt, most lock de tesznek még bele).
Pet battle system (van akinek bejön, van akinek nem de van)
Kertészkedés (van akinek bejön, van akinek nem de van).
Rated BG,
Aréna 2v2, 3v3, 5v5 ugye.
Open world pvp
PvE aréna (nem tudom már a nevét, a fõvárosokban jegy kell hozzá)
Gear update lehetõség
LFG rendszer (aki azt mondja hogy ilyen nem kell egy MMO-ba az hazudik)
Mountok (ezeknek a rare változatainak megszerzése pl instákból)

Hm?

Nekem core i3 (2magos) procival jól megy low grafikán a wvw full hd-ben, legnagyobb csatáknál sem megy mostanában 25-30 alá az fps.

Na jó, lehet hogy mégiscsak belemegyek... Mi az az ezerszer több a WoW-ban? A raidelést lõjük ki, mert az egyértelmû, viszont a GW2 meg nem havidíjas, szóval vegyük úgy, hogy ezek kilövik egymást. Mi a többi?
Hehe!
Azért ez eléggé vicces. "Sok más dolog" Mire gondolsz ? Az agyfaszt okozó LFR-re ? vagy a dögunalmas napizásra/repuzásra ? 😄 vagy a PVP-re ami 99,9%-ban a gearrõl szól a maradék meg a skillrõl ?

Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.

Az, hogy a játék nálam nem akad (tömegben sem), nem érv akart lenni a játék mellett.😊 Jó procim van (i5 3570), de még ennél jobb procival is hallani sokaktól, hogy akad. Nálam is játszhatatlan volt a WvW Q8300-on, ugyanakkor C2D procikkal is sokan mondják, hogy nincs gondjuk (bár ezt azért nehéz elhinni). Szóval ezzel nem azt akartam mondani hogy valamit rosszul csinálsz.
Bizony, bizony, a wow a grafikán kívül mindenben jobb mint a GW2. Elég csak arra gondolni hogy a GW2-ben az egyedüli dolog 80-on a wvw, a wowban meg sok más is van. Igen, a wow már 8 éve megy. Majd nézd meg hogy 8 év múlva hol lesz a GW2. Kb 2-3 év múlva sem lesz sehol. Persze megérte megvenni, mert a legtöbb single player játéknál azért több van benne, bár a 15k elég borsos ár, de tény, hogy egy single gammánál tovább leköti az embert.
A GW2-t próbálták pvp játéknak eladni, de van benne egy wvw meg egy spvp, lófasz jutalmazási rendszerrel. És bizony a wow ebben is többet nyújt annak ellenére, hogy a wow alapjában egy pve játék.
Persze a wowot is meg lehet unni, én is meguntam, de közel nem tud annyit, és nem tud annyi ideig játékost lekötni a GW2 mint a wow. Mindkettõnek megvannak a rajongói. De ha van egy emberke aki egy MMO-t el akar kezdeni és hosszú távú elfoglaltságot keres, annak a wow való, mert a GW2 2 hónap alatt végigjátszható, utána ott a wvw ami egyetlen egy opció, és ennyi. A wowban ennél ezerszer több van.

kastil
Persze, pveben nekem is szépen fut, itt a tömegekrõl van szó, amire az endgame épül. milyen proci?

l2õt toltam 2 évig, gw-t megvettem megjelenéskor, pár hónapja tettem le végleg. wow is ment vagy 2-3 évig, szóval szerintem egész jól bírom, tekintve hogy nem szólnak egy életre és senki sem kötelezhet arra, hogy tovább játszak

#57810 😄 értelem

"kár összehasonlítani mert szerintem wow grafon kívül (szninte) mindenben odakurja gw2õt, még a pvpt is jobban adja." höhöhöhöhöhöhöhöhöhöhö😄

Greatsword, bocsi. De zergelésnél jobban jön a longbow egyébként.

Nem fogok tételesen vitázni mindennel, mert nincs értelme. Te is azt mondod, megérte az árát, ennyi. Innentõl kezdve minek ekézni? Én sem azt mondom, hogy mindenki játsszon a GW2-vel, mert van akinek nem jön be, ilyen az élet. Meg van akinek nem fut a gépén, sajnálom hogy neked pont nem, de nálam pl. rendesen viszi a 4 mag 40 FPS felett, semmi gondom vele. Én csak annyit mondok, hogy hülyeség azt szajkózni, hogy nincs mit csinálni, miközben kijelented, hogy neked ez meg az nem tetszik, így nem csinálod. Attól még ott van, és van, aki csinálja és jól szórakozik. Az ilyen kijelentések is viccesek, hogy "hát játszottam vele x hónapot, meguntam - de most már két hete tolom ezt a másik gémet és sokkal jobb". Kíváncsi vagyok, majd a Wildstarra mennyi idõ után fogsz ráunni.
"longsword helyett nekem axe-warhorn van"

Ez a longsword ez longbow vagy greatsword akart lenni?

Ott van a videó elején, de az enyém így néz ki:

Marksmanship: semmi
Skirmishing: VI - I
Wilderness: VI - VIII
Nature: semmi
Beastmastery: VI - VII - XII

Skillek: Healing spring, lightning reflexes, signet of the hunt, signet of the wild, entangle

Petek: Jaguár és farkas, jaguárt stealthben kell tartani mindig, mert nagyon nagyokat tud crittelni.

Mi a helyzet jelenleg? Sokan vannak még...
Értem. Belinkelnéd ezt a buildet?

kastil
értem, köszi

kastil
ó az egyetlen dolog amibe bele tudsz kötni. de, van, csak a hivatalos gépigényeket kicsit elírták hozzá, anno 2 maggal 30-40 fpsem volt med-highon, most 4 magon van 50-60. wvw zergen 4-7. shadow behemothon 15 (deso szerver) vga-t akár ki is vehetem, mert üresjárat szinte, kell az fxaa shader meg shadowra, mást nem csinál

ajánlott felett van gépem. szóval nincs pvp, legalábbis élvezhetetlen. még jó, hogy worldbosson autoattackolok és elemgyek közbe szarni, mire visszajövök meg nyithatom chestet. acsik meg, szedj ki x matit, ölj meg x mobot, kraftolj x hulladékot, szóval elég buták, inkább csak kapod õket arra, amit amugy is csinálnál. pvp acsik amik talán (bár bevallom annyira nem merültem bele az átolvasásukba, de nem tûnik túl kreatívnak)

túl nagy volt a hype, de nem baj, megérte az árát, wildstarig pont jó

Ez pvp / wvw build, nem pve, ott nem próbáltam. Én ezt használom egy-két változtatással( longsword helyett nekem axe-warhorn van, plusz két trait máshova van rakva ).

A letörölt karaktered neve 24 óráig foglalt marad neked, utána szabad préda lesz.

A leszintezett területeken is a valódi szintednek megfelelõ lootot kapsz többnyire, de becsúszhat pár alacsonabb szintû fegyver/páncél drop is, valamint a material és salvage item dropok mindig alacsony szintûek.

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

Értem, szóval a GW2-ben nincs pvp, meg achik meg ilyenek...
Ezt részleteznéd kicsit? Mármint ezt a brutál ranger BM buildet. Mert küldizés közben még oké a pet, de world bossoknál meg instákban döglik a pet gyorsan.
Plusz a ranged pet is közel megy a targethez. Én max range-rõl tudom lõni a gaz ellent, de a ranged pet sokkal elõrébb megy, nem tud onnan támadni ahol én vagyok. Ezen kívül ha arrébb csusszanok mert aoe baj van, a pet nem jön hanem ott áll, üt/lõ és beledöglik.

kastil
maree, téged nem zavar, hogy én gw2-vel játszok, csak megprobaltam elfogultság nélkül hozzászólni a "témához"? - még ha elfogultnak is tûnök, ezek tények. - egyébként jah, jellemzõ, hogy az mmo szerverek megjelenés után 1-2 évvel szoktak beindulni. no offense

olyan ez mint a nõ, a legjobb nõt is megunod és az újdonság miatt beéred egy kevésbé jóval

mellesleg köszönöm, akkor marad guardian.

kastil
ja, eszembejutott még néhány dolog. dailyk hogy mennek, random válogat össze acsit, vagy körbeforog néhány séma vagy hogy?
másik, annó trial accon csináltam ugye karit, és most szeretném használni a nevét, van valami módszer annak törlésére? olvasgattam forumot hogy lehet, hogy honapok is mire ezeket törlik. accra nem emlékszem szóval support kicsukva.

másik, törlök egyik accomon egy karit, jakab istván néven, másik accon miért írja azt, hogy a jakab istván foglalt? az accon amin eredetileg volt, ujra adhatom a nevet, viszont a másik accon nem engedi. van neki pár napos átfutása, hogy nehogy lenyúlják a nevet vagy miez?

valamint, ha 80on visszamegyek egy 15ös zonaba, akkor milyen itemet fognak dobni a random mobok illetve chestek? 80 v a zonának megfelelõ? azt észrevettem h a worldbossok szintbe szórnak kb.

Valószínûleg körberöhögnének egy rifle + Longbow kombóval warriorként.

Hát ha iszonyat damaget akarsz osztani a bowval, akkor jelenleg szerintem a warri a legjobb. Viszont a rangernek most van egy nagyon durva BM buildje, rendesen lehet aratni (vagyis inkább a pet arat <#nevetes1>)

kastil téged meg nem zavar, hogy a gw2 kint van egy éve se, a wow meg 2004 óta? nyilván többen játsszák azt. Nem mondom, hogy a gw2-vel valaha is annyian fognak játszani mint a wow-val, de nem is kell. Számomra amúgy sem túl mérvadó, hogy ott 8 millió játékos pandázik, mert szerintem a Cata óta szar a játék.

kastil
na igen csak azért kérdem, hogy pl értelmes warrior lb/rifle build van é? valamint körberöhögnének e vele?

warriornak örülnék legjobban, de csak ha van neki build ami gyakorlatban is megy, nem csak gw2build.comon. plussz élvezet lenne, hogy nomrális armort tehetnék rá, nem ilyen koszoruslanygöncöt

Hohó a régi dilemma, remélem maniac001 koma is hozzászól 😊

Kérdésedre válaszolva, a játékban nincs igazi íjász kaszt. Annyi, hogy a ranger tud longbow és shortbow fegyókat is használni, a warrior csak LB, thief csak SB. Iszonyatosan el van szeretkezve az íjászat a játékban.

<#eljen>

kastil
Inkább valaki mondja meg, hogy ha bowt szeretnék használni, akkor ranger warrior vagy thief?

rangert teljesen kihúztam szinte, nevetségesek a skilljei bowhoz szvsz... warrior longbow skilljei rangeresebbek

Egyetértek, és az errõl szóló postjaim is kiemelik hogy aki nem szereti a wvw-t az unatkozni fog. Engem meg a wvw nem érdekel, így unatkoznék ha játszanék. Most a Neverwinter leköt. Igaz hogy borzalmas csõjáték, de a questek nem rosszak, az insták is érdekesek és a pvp is. És ez mind a jó harcrendszerének köszönhetõ. Ha a NW target lock rendszerû lenne, el sem kezdtem volna.

kastil
De, van, arena bg, worldpvp 649millio craftinglehetõség értelmes dolgokkal, ezer féle repu, acsi, og-feszengés. kár összehasonlítani mert szerintem wow grafon kívül (szninte) mindenben odakurja gw2õt, még a pvpt is jobban adja. az más kérdés, hogy egyik sem tökéletes és szarráunható. nem hülyeségból játszák _annyian_ wowot és _ennyien_ gw2õt.

persze, gw2 casualbarát. wowban se nehéz raiden néha idefutni odafutni meg nyomkodni a jobb esetben is 5 gombos rotát.

pveben gw semmit nem nyújt, van egy szép single player része 80ig azt csõ, mennyé pévépézzé ha bírja géped.

Semmiben nem nyújt többet. Dögunalom mindkettõ. Az elõzõ postom a játékosállományról szólt. Aki nem akar szervezett, 5 fõsnél nagyobb létszámú endgame-et annak semmivel nem jújt többet a wow a GW2-nél, és ez fordítva is igaz.

Attól, hogy te unatkozol 80-on, más még élvezheti. Én (és még rengeteg 80-as) nagyon jól elvagyunk pl wvw-n, meg spvp-vel, engem a pve nem érdekel. Unom már, hogy állandóan a wowhoz van hasonlítgatva ez a játék, ez nem wow. Akinek wow klón kell az menjen pl Riftezni, mindjárt ingyenes.

Ennyi erõvel mondhatjuk azt is, hogy a WoW-ban a raideléssel el lehet bohóckodni egy darabig, más meg nincs. Egyébként elég sokan nem raidelnek normálisan, csak max LFR-eznek, a lá world bossok a GW2-ben. Én az utolsó fél-egy évemben ha nem volt muszáj, raid insta közelébe se mentem, mert ha be is mentem segíteni, 1 órán belül kapartam a falat az unalomtól. Annak, aki bármilyen okból nem raidel, mégis miben nyújt többet a WoW, mint a GW2?
Nem mintha bármi közöd lenne hozzá, de azért, mert ha valaki kérdezi hogy esetleg érdemes-e visszatérni, akkor vannak olyan válaszok hogy peeersze, de a döntéshez kell más vélemény is. Egy kezdõnek érdemes, egy lvl80-asnak meg nem érdemes.

Rendben?

Akkor minek irkálsz ide?