63345
  • kastil

pfff.
    kieg meg NEM lesz soha, ez tény
  • Esmodeus
    Igen, ez igaz. Oda írhattam volna hogy csapatban jó. Csak már nem tudok szerkeszteni.
  • Mc Wolfy
    aki szerint wvw céltalan öldöklés, az sosem harcolt normális csapattal, szóval annak pisszt. :) ha akarsz egy jó mókát, gyere desora, gyere föl a mi ts-ünkre, közben GoD ts-re is és akkor már lesz taktika. L2P ember!
  • Esmodeus
    WvW - Céltalan öldöklés.
    Dungeönök - Story + egyszer-kétszer Explo és kifújt. De msot arany miatt megéri lejárni.
    Fractal - Egy ideig jó aztán semmi értelme mert jutalomból alig van értelmes, max. a skinek és az ascended cuccok de chestekből a reward 99,9%-ában Kék-Zöld.
    Legendary Farm - Két GS-en, Shielden kívül mindegyik vicc kategória
    Guild Missönök - Jó szórakozás.
  • Esmodeus
    Én is.
  • kastil
    nagy a kísértés, de erős vagyok :P
  • t0xikus
    "endgame: wvw, dungeonok, fractal, legendary farm, guild missionok" nem gondoltad át, amikor ezt leírtad:) mindjárt jönnek a legyek:)
  • Mc Wolfy
    a játékban teljesen elkülönül a pvp és a pve rész. nem tudsz kezdő területeken nabokat vadászni. ami ilyesmi, az a wvw, a világok harca. külön térképek, ahol az ellenfél erősségeit ostromoljuk százan, közben minden mocskos hadi trükköt bevetünk, ostromfegyvereket építünk. ott sokan vadásznak elkóborolt ellenfelekre :) szigorú aréna rendszer ezen kívül, leaderborddal. endgame: wvw, dungeonok, fractal, legendary farm, guild missionok
  • denevérember
    Sziasztok! Érdeklődni szeretnék,hogy milyen a játék pvp része? Arénára van korlátozva,vagy "beleköthetek" akárkibe menet közben is? Milyen az endgame? Mik a lehetőségek?

(Megvenném a játékot,videók alapján tetszik,de akinek van egy kis ideje és válaszol pár kérdésemre a vásárlás előtt azt megköszönném! :))

Üdv,D!
  • hunterrop
    Valaki nemtudja h Dunwellre ha az entangle? És ha igen, akkor amikor teleportál akkor kijön belőle vagy marad? (a gambitok sok ticketbe kerülenek, ezért nem szeretnék rá pazarolni, ha vki már próbálta leírná?)
  • Mc Wolfy
    szerencsére nem, valljuk be, a personal story nem gw erőssége, nyálas, bárgyú. aneteseknek inkább a poénos és darkos dolgok mennek.
  • MrStokes
    Ertem, koszi a valaszt.

Az sPvP-t sajnalom, mert mar unom a teruleteket es abban biztam, hogy majd sPvP-vel tudok majd szintezni. Hat akkor maradnak a low lvl dungeon-ok, remelhetoleg nem gond csapatot talalni hozzajuk.
  • MrStokes
    Azt hiszem a 2-es pontban kicsit osszekvertem a Personal Story-t a Living World-os tartalmakkal.

Szoval, ha jol gondolom a Living World-os dolgok csak atmenetileg elerhetoek, mindig eppen az aktualis es a korabbiakat mar nem all modjaban az embernek elernie. Jol gondolom?

A Personal story-ra visszaterve: lett ez esetleg folytatva attol a ponttol kezdve, hogy az ember fia eleri a 80-at es legyozi Zaithan-t?
  • Mc Wolfy
    nem és nem. living story egy folyamatos valami. változik a világ, események jönnek és mennek. kb 2 hónap egy-egy nagyobb ciklus.

guildekhez: mi 200 fölött vagyunk már. pár ember könnyen megvan még egymással. ott mindenki tud mindenkivel foglalkozni, de egy bizonyos szám fölött elkerülhetetlenek az összetűzések. olyan nincs, hogy 200 emberből ne legyen legalább 1 unszimpatikus neked. itt jön be az alapvető udvariasság és intelligencia
  • MrStokes
    Lenne par kerdesem hozzatok:

1. Tekintve, hogy amig jatszottam, messzire elkerultem, ezert nincs rola tudasom: sPvP altal lehet szintezni a karaktert ?

2. Ez a Living Story az elejetol kezdve meg most is elerheto mindenkinek, szoval aki csak most szeretne elkezdeni az a honapokra visszanyulo sztorikon szepen vegig tud haladni?
  • Probatbicol
    Nyilván bármely más nemzet fia el tudja ugyanezeket mondani honfitársairól...
    Nemzetközi guildben kicsit mindenki másképp viselkedik, már csak nyelvtudásból kifolyólag is.
  • Conqvistador
    Én csak elmondtam a kevésbé jó tapasztalataimat az általános Magyar közösségi viselkedésről az online játékok világában. Természetesen a játékosok 15-20% át ha kiteszik de ezzel lerontják a 40% közömbös de korrekt és a 40% segítőkész ember munkáját. Fel tudnék sorolni legalább 5 kölömböző játékot ahol teljes klánokat vertek szét az ilyen típusú emberek és százak hosszú hónapi melóját vették semmibe. Off

A Franciákon nem lepődtem meg. Azok mindig is egy különös állatfajta volt európában. Elég részletesen foglalkoztam a történelemmel ha kicist másképp alakult volna az életem lehet töritanár lettem volna :D Mostanság újra beleástam magam a 2. Világháborúba hát a franciák valami katasztrófa nemzet volt. Az a sovinzmus arrogancia beképzeltség naívitás, túltettek a németeken :D Ha nem csak pofáztak és fenyegetőztek volna most nem beszélnénk 2. VH ról.
    Tevékeny részesei voltak a háború kitörésének. És azóta se tanultak.
    1-2 online játékban kerültem már össze velük hát nem hazudtolták meg önmagukat :D
    De hát C'est la vie ...
  • Kata
    Csak zergben nagy az arcuk, de 10 emberrel néhányszor beástuk magunkat nem messze a kezdő helyüktől, és az összes kijövő zerg csapatot össztűz alá vettük, szaladtak vissza mindig mint a nyulak, és hullottak tizesével, pedig legalább 3-4-szeres túlerőkkel akartak kivonulni. Csak meglepődtek, hogy szinte a kapun kilépve akadályba ütköztek és ez nem várt esemény lehetett. Mindenesetre jókat mosolyogtunk rajtuk, mert csak annyi kellett volna, hogy odajönnek hozzánk és simán ledózerolták volna tízünket.
  • Mc Wolfy
    franciák sétáló lootbagek. mindig egy zombifilm jut eszembe, ha egy francia szerver ellen játszunk.
  • Faki
    Magyarokkal a gw-ben egyáltalán semmi gond nincs, legalább is a deso szerveren. Sőt meglepően érdekes, hogy a gyűjtőklánban amiben vagyok hajtépés sincs :)
    Legtöbb panasz a franciákra érkezik, a nem létező játéktudásuk mellé jó nagy adag arrogancia társul.
  • Kata
    Amúgy nincs igazad, legalábbis GW-t illetően. Tudom, hogy nagyon sok online játékban széthúzóak a magyarok, de a GW-s társaságokat hadd védjem meg, nagyon elenyésző kivétellel teljesen normális, segítőkész és jó fej játékosok. Jóval több tahó külföldit láttam. :) Főleg a franciák, belgák, hollandok, németek igen beképzeltek és ki-ha-én-nem stílusú életet folytatnak. Érdekes módon a szlávok sokkal segítőkészebbek és kooperatívabbak idegenekkel is (cseh, lengyel), illetve a skandinávok még ilyenek.
  • Oriza
    Ejnye, végre kedvet kaptam belekezdeni a játékba, de most megint jól elbizonytalanodtam, hogy melyik szerverre költözzem :) Piken vagy Deso? :)
  • Kata
    A klánommal semmi bajom nincs, csak azt írtam le amit pár napban láttam a szerveren és erős különbségnek éreztem az előző szerver népességéhez képest. Ugyanis a különbség mellbevágóan feltűnő - sajnos.
  • Kata
    Azért ennyire nem túlzóak az arányok. Hiába van sok magyar pikenen, szerintem az összlétszám fél százalékát ha adják már sokat mondtam. :)
  • Conqvistador
    Nem is kell.
    Mivel a Piken-en van a legtöbb Magyar játékos így nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy % os arányban is a szervert melyik nemzet játékosai töltik meg.
    És mivel a nyugateurópai játékosok nagyon nagy hányada nem ilyen módon játszik hát kizárásos alapon maradtak a feketebárányok vagyis mi Magyarok :D
    Ezt a mentalitást bárhol fel lehet ismerni.
    A közlekedésben az oktatásban a gyógyászatban a kereskedelemben és a hétköznapi életben is.
  • Mephike
    Ez is mint oly sok minden társaság függő, biztos lehetsz benne, hogy ha egy jó klánnal mész tuti nincs ilyen. Ha beszállsz a zerg vasútba, ott érhetnek hasonló meglepetések. DE szerintem nem ennyire vészes a helyzet, ahogy azt Te írtad. (Arról már ne is beszéljünk, hogy a commander személye mennyire fontos, illetve, hogy a központi TS-t használjátok-e.)
  • Kata
    Nem beszéltem nemzetiségekről helló! Hol látod, hogy azt írtam magyarok? Piken vegyes szerver és teljesen általánosságban nyilatkoztam.
  • Conqvistador
    Tisztelet a kivételnek, de mit vársz a Magyaroktól?
    A mai fiatalok azon szocializálódtak, hogy a Politika a Közélet és a Mindennapi emberek között megy az anyázás széthúzás nemtörődömség.
    Nem egy játékot hagytam már abba Magyar szerverről mert katasztrófa volt a közössége.
    Olyan játékokról beszélek, ahol döntő mértékben függ tőlük. Sokkal szívesebben mentem át angol szerverre vagy németre ahol messze más a mentalitás.
    Ez van...
  • Kata
    Én is mindig valaki(k)hez hozzácsapódok, azért szeretem az online játékokat. Ha egyedül akarnék flangálni, arra ott vannak az offline játékok ugyebár. :) Persze jó társaságot nehéz találni, de nem lehetetlen.
    Apropó, a wvw miatt most migrálunk át piken szerverre és első tapasztalatom, hogy pikenen teljesen más a játékosok viselkedése, hozzáállása: általánosságban mondhatom pár nap után, hogy mind önző és tahó paraszt. Leszarják, hogy rádhúznak 10 mobot, ott hagynak a slamasztikában és vidáman tovább kocognak rewardért (vagy csak útjukra), vagy éppen boss fight után eszébe nem jut egyiknek sem felsegíteni a tucat földön fekvő embert, akiknek így ugrik a loot, sőt ha bármit szóvá mersz tenni, leoltják a fejed anyázva. Nem tudtam, hogy a wvw aktivitás ekkora suttyósággal jár, de legfeljebb majd guestelek más szerveren, itt meg csak wvw-zek a guilddel. Mindenesetre így vagy úgy, de csalódás.
  • Mc Wolfy
    gw ennél sokkal gyorsabb. tényleg pillanatok alatt lehet szintezni. azt képzeld el, hogy egy dungeon majdnem egy szint. ami kb 20 perc értelmes csapattal.
  • Esmodeus
    Én most azon gondolkodom, lehet meglesem magamnak az SW:TOR-t... bár fogalmam sincs milyen lehet.
    De GW2 az valahogy jobban érdekel. :)
  • Conqvistador
    Én csapatokat keresek.
    Mivel amúgy sem régóta játszok nekem még rengeteg dolgot meg kell tapasztalnom a játékkal kapcsolatban. Örülnék ha lennének olyan csapattársak akik 0 ról vagy középszinttől kezdve szinteznék magukat. Állandó 4-5 fős party-kal nagyon szépen lehetne haladni ami nem csak mókás de eredményes is egyben.

Akár fel is vállalnám az ilyen típusú játékok koordinálását. Mármint a low-mid level szintezést.
    Nyilvánvaló, hogy még sok játékosnak lenne terve más karakterekkel de sokan nem is kezdenek bele egy 3. 4. karakter húzásába mert úgyse menne senki.
    De mért nem? Ha megszervezzük akkor simán meg lehet oldani ezt és másoknak is megjönne a kedve egyéb alt karik felhúzásához.
  • Mc Wolfy
    nulláról kezdeni egy hét kb
  • Esmodeus
    Ezt a három napot, nem nagyon tudom elképzelni egy olyan accounton amin semmi sincs.
    Sokan ajánlgatnak szakmákat hogy azokkal fejlődjek, de eléggé necces... főleg úgy hogy teljesen új account.
  • Mc Wolfy
    mivel kb 3 nap felhúzni egy karaktert 80-ra, ezért igen. bejön valaki új, és igen hamar 80 lesz :D
  • Esmodeus
    Gondolom nálatok csak 80-as karakterek vannak. :) Így nálatok sem találnék csapatot.
  • Mc Wolfy
    desolationon várunk mindenkit szeretettel. ha nincs karaktered, ingyen transferelhetsz (vagy törlöd őket)
  • Esmodeus
    Most azon gondolkodom, hogy adjak-e esélyt a játéknak vagy sem. Szívesen játszanék vele, de úgy hogy nincsen kivel semmi értelme.
  • MrStokes
    Lehet abban valami, amit irsz. En is hasonloan erzek a jatek irant, mint Esmodeus.

Jelenleg nem is jatszom vele, de folyamatosan ott van a gondolataim kozott, hogy megis csak kellene vele. Viszont amikor neha raszanom magam es belogolok, akkor meg nagyon gyorsan elmulik ez az erzes, es az veszi at a helyet, hogy unatkozok, es kulonben is mit csinaljak egyedul.

Azt hozza kell meg tegyem, hogy anno amikor indult a jatek es elkezdtem vele jatszani, egy rovid ideig voltam csak klanban es mar magaban a klanban sem volt tul nagy koszonet (barati tarsasag keves taggal es meg kevesebb online emberkevel). Szoval azt a par honapot, amit lehuztam vele azt fokent egymagamban toltottem. Amig nem lett meg a 80, meg elvoltam vele ugy-ahogy, de utana mar nagyon untam magam.

Sorry a hosszu litaniaert!
  • Dach
    nekem meg gyakrabban kéne frissíteni.bocs