Guild Wars 1-2 MMORPG
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon szórakoztató, hogy azok, akik ekkorát csalódtak ebbe a játékban és már hónapok óta ezt sulykolják, még mindig feljárnak ide és mondják az okosságot, remélem öt év múlva is itt fogjátok tépni a szátokat srácok. Elgondolkoztató, hogy milyen mentális problémával küszködhetnek azok, akik bejárnak ide nap mint nap és hirdetik az igét nekünk pogányoknak, hogy mennyire rossz ez a játék. S könyörgöm ne gyertek azzal a dumával, mert hogy a játék tényleg rossz, meg, hogy jogotok van elmondani, mert ez tényleg igaz, csak már totál nem érdekel senkit 😊
Ok, akkor értsd úgy hogy nem mindenkit szórakoztat az, hogy belogol napi pár kattintásra, hogy beállítsa a skilljeit, aztán majd fél év múlva meg is tanulja végül azokat. Nem mindenkinek jön be ez a click & wait játékstílus.
Az általános igazság, hogy az az MMO amiben nincs endgame az szép lassan elnéptelenedik. Ez van most a GW2-vel is.
Azt meg felesleges ellenpéldaként felhozni, hogy a wowból is vándorolnak el. De annak még mindig 8-10 millió elõfizetõje van.
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.
Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.
ûrharc*
amely*
That\'s All Folk\'s
Én is wowoztam, aztán próbáltam Conant, Warhammert, Lotrot de egyik sem kötött le igazán már annyira. Aztán Eve-t is, de azt is hamar meguntam. Az ûrharc része volt baromi monoton, számomra üres volt az a része, ami igazán érdekelt volna. Ezt a részt viszont megtaláltam Star Trek Online-ban, ahol egész élvezetes az ûrhar, ellenben a földi harc lett brutál pocsék. Fél játék az is, de legalább az a fél szórakoztat.. 😊 Nem mellesleg pakolják tele tartalommal azt is.
Szóval tökéletes játék szerintem már nincs, de mindben van valami amit szivesen látnánk egybegyúrva... talán van egy fejlesztõcsapat valahol egy garázs mélyén, aki hasonlóképp vélekedik 😊
That\'s All Folk\'s
Never underestimate the power of the dork side!
Az EVE online pedig szerintem is kegyetlenül idõigényes, és rohadtul nem "casual" barát. Pedig alapjáratban a játék marha jó, de már nem mernék belekezdeni. Holott tényleg rohadtul szeretnék ilyen ûrhajós mmo-val játszani.
https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)
Tetszik benne hogy összetett nem csak játékmenetileg hanem történetileg is. Normálisan ki vannak dolgozva a frakciók azoknak a úgymond "fajai" illetve hajói.
A térkép sem "piskóta". Tessék megnézni:
Mindegyik pötty egy rendszert jelöl. Már a térkép elárulja azt hogy a játék nem csak bizonyos részeiben összetett. A képességrendszer is nagyon jól van megoldva. Valós idõben történik a képességek tanulása/fejlesztése. Bár nincsen akkora játékostábora mint a többi MMORPG-nek (50.000 játékos van állandóan ONLINE)... de még mindig B2P és még mindig él és nem haldoklik mint a WoW és a többi MMO. És a 10. vagy 11. ingyen kiegészítõt adták ki hozzá most 4.-én. Az meg külön öröm az egészben hogy a játékban nincsenek kisgyerekek és hogy szükséges az élõhangos kommunikáció és a csapatjáték. Különben semmit sem ér az ember 0.0 security zónában.
A GW2 is inkább a gyerekeknek való. Az EVE Online a felnõttek játéka, ott nincsenek 12 éves vér pistikék. Az EVE nagyon bonyolult és összetett, csapat nélkül nincs lehetõség semmire. Fõleg 0.0-ban. Ha ott nem tartozol valahová, instant pukkansz amint a rendszerbe érsz. A WOW is elment a gyerek kategória irányába a cuki pandákkal. Jó, van benne tartalom, de vitathatatlan hogy a fiatalabb korosztály a célközönség. A GW2-ben is.
https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Amúgy a témához annyit, hogy ott a lényeg Probatbicol hozzászólásában. Ez nem egy WoW-klón, ez egy másfajta játék. Mondjuk aki éveket WoW-ozott, az már nyilván mindent ahhoz hasonlít, mert úgy érzi, nem elég tartalmas egy játék ha nem köti le annyira, ezzel manapság nekem is gondajim vannak, szóval a saját példámon látom. De azért az ilyen aranyköpések, ment pl. ez:
"Nem mellesleg aki most akarja elkezdeni a WoW-ot annak elõre mondom NEM érdemes. Miért ? Van még három-négy esetleg öt éve és befuccsol az egész... ugyanis jön a TITAN."
Tehát ha nem tudunk egy játékkal 5 évnél többet játszani, akkor abba már bele sem érdemes kezdeni? Én pl. csak 5 évig WoW-oztam, akkor ezek szerint az tök felesleges idõpocsékolás volt, hiába szórakoztam jól. Értem...
A GW2 direkt nem olyan, mint a WoW. Azt nem értem, hogy aki megunta a WoW-ot, az miért akar pl. raidelést látni a GW2-ben, miért akarja, hogy olyan legyen a GW2, mint az a játék, amit megunt... Nekem pl. továbbra is pozitívum, hogy nem kell egész este a gép elõtt ülnöm az "izgalmas" raidekben, hanem mást is tudok csinálni az életben a játékban lévõ progressen kívül... GW2-be pl. mostanában nem nagyon logolok be, a hétvégi guildes eseményekre azért belépek mert jó móka, éppen ezért nem is jutott még eszembe, hogy uninstalláljam. Heti kétszer 3 órácskát játszom vele azt' foglalja a helyet a gépemen?? Omg, mekkora istenkáromlás! Fogjátok már fel, hogy ez egy egyszer megvevõs online játék, senki nem mondta, hogy napi 4 órát kell elõtte görnyedni, több köze van pl. a TF2-höz, mint a WoW-hoz. Online TPS-ként fogjátok fel, mert az MMO fogalomhoz már túl sok mindent erõszakosan hozzátársított az agyatok, pl. hogy napi x órát kell vele folyamatosan játszani évekig, különben szar játék. Aki WoW-ozni akar, az WoW-ozzon, ott lehet órákat napizni a gearért, aztán menni kétnaponta 4 órákat rotation-t tolni a boss segge mögé, ha az hiányzik...
Vagy jelentsük ki, hogy a wow 1 hónapi élvezhetõ, mert nem lehet benne monumentális pályákon több száz játékossal együtt várostromokban részt venni? A GW2-ben legalább megvan ez a lehetõség, tolhatod a WvW-t hc vagy casual formában.
Nem vagyunk egyformák. Az az idegesítõ benned, hogy a saját véleményedet és igényeidet akarod egyetemes igazságnak beállítani.
De pont ahogy itt hosszan elemzted, a wowban lehetsz HC raider is ha van kedved hozzá (sokaknak van). Tehát HC módban nyomhatod a raideket, ami nagyon nem egyszerû ám. És van a casual LFR, ami ennek jócskán gyengített verziója. De legalább VAN lehetõséged ha ehhez van kedved. A GW2-ben lehetõséged sincs még ha szeretnéd sem.
Én is EVE-eztem közel egy évig. Igaz hogy összetett és nagyon bonyolult, és nagyon élvezetes. De ha már komolyan tevékenykedsz 0.0-ban, akkor majd meglátod hogy sokkal jobban lesz egy második munkahely mint bármilyen más játék a világon 😊
A GW2/WoW számomra kifújt. Soha a büdös életbe vissza nem fogok térni egyikhez sem. Nem mellesleg aki most akarja elkezdeni a WoW-ot annak elõre mondom NEM érdemes. Miért ? Van még három-négy esetleg öt éve és befuccsol az egész... ugyanis jön a TITAN. Aki marad WoW-on mert úgy érzi nem tud elszakadni tõle, annak meg maradnak az új játékosok - a vérpistikék - akik a mikrotranzakció hallatán kezdenek el WoW-ozni. Én jelenleg az EVE Online-al játszom... kétszer olyan összetett és nehéz mint a GW2/WoW és kétszer több dolog van benne mint a GW2-ben vagy WoW-ban. Mellesleg az EVE Online nem fog a 2. munkahelyemmé válni, mert nem köteleznek benne senkit a fejlesztõk vagy éppen a klánja hogy játsszon éjjel-nappal. Mellesleg a karaktered fejlõdése valós idõben történik. Akkor is fejlõdik ha nem vagy ON. Aki szereti az összetett és nehéz játékokat az próbálja ki... fõleg azoknak érdemes akik szeretik az olyan játékokat amelyek a "Hideg Ûrben" játszódnak.
Jelenleg a Rift-et tolom, nagyon bejön. Nem vagyok 60-as de tudom hogy van endgame. A GW2-ben van 2 fullos karakterem és semmit nem tudok velük kezdeni. Ennyi.
Amit leírtam tapasztalat, nem találgatás. Cataclysm alatt hagytam abba, akkor már eléggé megrogyott a játék, amit átélni egész más hidd el, mint ámulni a sokmilliós statisztikán. Most lejjebb van már mint akkor, tehát gondolhatod...
A bányákat, herbet bot hordák farmolják, ahogy AH-t is uralják. LFG eleinte jó volt, aztán végül behozták LFR-t is és ezek szép lassan megölték a közösséget, amit már a 10 es és 25-ös raidek egybemosása is megtépázott rendesen (nagy 25ös guildek sorra széthullottak). Most azt mesélték akik még küzdenek, hogy transzferek mennek (pénzért, karakterenként), mert a szerverek többsége teljesen elnéptelenedik, de nem vonnak össze mert rosszul mutatna a részvényesek elõtt...
Endgame van, de LFR szintjén annyira le van butítva, hogy ha a fele végigalussza, a maradék akkor is leöli a bossokat, semmi kihívás. Guildes raid lehet a megoldás, de a guildek többsége haldoklik, a megmaradtak pedig tele vannak az "új generációs" hülyegyerekekkel, akikkel nem biztos hogy sokáig szeretnél egy közösségben lenni, ráadásul wowban HC raidernek lenni 2. munkahely, amit sokan nem tudnak, akik nem próbálták.
Nekem ezek után GW2 jobban tetszik, és nagyon is jól elvagyok vele. Nem érzem hiányát a raideknek, a szerveren pedig mintha egyre többen lennénk, pedig egy B2P játéknál teljesen normális lenne az idõszakos pangás.
Hahahahahahahaha... Nem wowozok és a GW2 nagyon is jó játék de csak 2 hónapig kb. De hogy a wowról mondja valaki a fent említett mondatot, az több mint szánalmas. A GW2-nek feleannyi össz játékosa nincs mint amennyien a wowot abbahagyják. A GW2 sehol nem lesz amikor a wow épp az x-edik kieggel jön ki.
A wowban legalább van endgame, a DW2-ben semmi. Ha van klán, mindkét játékban tudsz instázni. Ha nincs, a wowban ott az LGF tool, a GW2-ben meg böngészõ vagy kiabálsz LA-ban. Aha imba...
(most olvastam el az elmúlt 2 heti nyavajgást)
"Az internet lemaradt technologiailag..." :D