Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dehogynem elõny, akár már egy célpontválasztó frame is. Gondolj csak bele mondjuk a wow gladiusa vonatkozásában, ég és föld volt vele és nélküle az aréna, nagy teljesítménybeli javulást jelentett.

j0nNyKa
btw vannak ilyen spvp meccsek is, itt aztán a világon senki nem foglalkozik target priority-vel, amikor minden csata úgy kezdõdik, hogy megjelenik elõtted 10-15 illúzió <#idiota>

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

McHaals
svájcinéger nevû gnóm warriorommal nagyon imádtam pvpzni 😄
bár néha az is elõfordult, hogy a fél horda rámugrott, hogy megtaposson, a nevem és a méretem miatt <#boxer>

MadWolf#11626

,de Chris az nem elõny, csak az én olyan barátaim közt akik játszanak valmilyen MMO-t nincs 2 egyforma videókártya/monitor.....nem játszunk ketten ugyanolyan felbontásban sem......én 1650-et szeretem,de van haver aki 2k felett játszik és ott az emlitett 1280-as haver is......ég és föld ezeken a különbözõ felbontásokon a játék UI-ja

Omlás
A nagy többség tuti a melákra ahogy írtad is de ez szerintem valamilyen szinten természetes. :]

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

TurboX
<#eljen>
ehhez sem hozzátenni sem elvenni nem akarok, ugyanezt éreztem az elsõ WvW alkalmával.
próbáltam kontaktusban lenni a kiszemelt prédával de rendszeresen elvesztettem a tömegben és arra kényszerültem hogy azt üssem akit a többiek(bár abból sem sokat láttam az effekteknek köszönhetõen).

ez igy is van! mindaddig mig bemész egy BG-be és jön a gyerekek felé 3 asuratapossukel meg egy bazinagy hegyomlás Norn egy csillogó vállasban pallossal....nah kire ugrik a tömeg?😄

"em mellesleg itt meg amúgy sincs a klasszikus értelemben vett "veszélyes, veszélyesebb, legveszélyesebb", mert nincs tank-healer-dps megoszlás, nagyjából mindenki ugyanolyan eséllyel vagy erõvel tud dmg-et osztani, dodgeolni, selfhealelni." jaja ezért is mondtam,hogy a korábbi "wowos" erõsorrend itt nem múködik....totál mások lesznek a prioritások

Omlás
Kivéve ha mindenki az asurákat fogja vadászni mondván "ott a kis törpe tapossuk el" <#idiota>

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

az nem igazán mod,hogy mindent odateszel a képernyõdön ahol neked szimpatikusabb.....mivel nagyon sok korábbi MMO-ból jött emberke játssza majd a GW2-t elõbb-utóbb biztos lesz rá lehetõség! Csak tényleg nézed meg azt,hogy egy 15 colos 4:3-as 1280-ban monitoron ,hogyan látod az UI-t és hogyan látod egy 24 colos wide monitoron 1920-ban.....nem mindegy!

Nem feltétlenül kell UI modolhatóság, mert ha e-sport lesz, márpedig azt célozták meg, akkor a legegyszerûbb elõnyt adó dolog is versenyelõnyt eredményez. Pl. a lent említett "sticky targeting"-el a thiefeknél érdekesen mûködne az 1-2 mp-es stealth aminek következtében elveszíted a célpontot, de ha jól figyeltem meg, még ha vmi nagyobb fal vagy épület mögé megy a target, akkor is ez történik, ami taktikailag baromi jó.

Ez az asura dolog meg akkor jelentene elõnyt, ha a méretébõl adódóan nehezebb lenne kijelölni, de ez sincs így. A "hitboxa" ugyanis ugyanakkora minden fajnak, ez volt az elsõ amit leteszteltem mikor elérhetõvé vált az asura, vagyis már jóval a feje fölé kattintva ki tudod jelölni. Nem mellesleg meg ahogy ezt már korábban beszéltük, ha vki ignorál egy veszélyesebb célpontot csak azért, mert kisebb termetû, azért nem nagy kár, mert annak a teljesítménye valószínûleg úgysem ad túl sokat hozzá a csapat teljesítményéhez. 😉 Ismét nem mellesleg itt meg amúgy sincs a klasszikus értelemben vett "veszélyes, veszélyesebb, legveszélyesebb", mert nincs tank-healer-dps megoszlás, nagyjából mindenki ugyanolyan eséllyel vagy erõvel tud dmg-et osztani, dodgeolni, selfhealelni.

ofc elsõsorban kaszt alapján kell /bááár itt nemvagyok benne 100%ig biztos,hiszen még nem is játszottunk vele élesben muahaha nem is lehetek😄/ lehet,hogy itt a gear mérvadóbb lessz....fene tudja még

szóval kaszt-->gear a méretes dolog mass battleban jelent elõnyt nem egy 3v3 arénában😛 viszont egy erõs kaszt jó gearben kis méretben😊 nagyon odatudja tenni magát....,mert egy hasonszõrü Charr pajtársára bazinagy fegyverrel 4-en ugranak,hogy "énis-énis" akarok belõle egy darabot addig a kis tökmag asura ezt a 4-et négyfelé vágja a lábak alatt mig a nagy kardos csávót zergelik😊

Hali,
nekem olyan kérdésem lenne, h pl egy asura warrior a pvp ruhájában, amikor a karakterválasztásnál nézem, akkor a sisakjánál eléggé pixeles.
Ezt melyik beállítással lehet finomítani? Mert a felbontás az maxon van, és próbálgattam mindegyiket de egyiktõl se let sokkal jobb.

Melyikkel lehet állítani ezt, ha lehet? És másnak is van h pixeles kicsit?

köszi
j0nNyKa
... és aztán jönnek azok a játékosok, akik nem agyonmodolt wowon nevelkedtek, és kaszt alapján választanak targetet, nem faji méret alapján ...
nem azt mondom, hogy az általam leírt játékos ügyes, inkább azt mondom hogy az általad leírt balf*sz.

AV-n is volt olyan, hogy 5-en védtek egy temetõt (középen, ahol egy fahídon kellett átmenni) hiába rohamozták õket 10+-an az az öt ember úgy össze tudott játszani, hogy képtelenség volt õket leverni. Itt sem lesz másképp. Az elején még menni fog a zergelés, de amikor lesz egy csapat, amelyik kis partykra szakadva, összehangoltan fogja betámadni vagy védeni a fontosabb pontokat, akkor az ellenfél zerg taktikája hamar össze fog omlani. Kevés játékosnál pedig már egészen jól átlátható a harc. És ahogy egyre jobban megismerik a játékosok a karaktereiket és az ellenfél karaktereit, annál tudatosabban fogják használni a skilljeiket (jaj de szép ez így leírva<#idiota>). Jó lesz ez, nem kell parázni....annyira<#wink>

jaj jó ,hogy emlited! nah az hozta rám a hevenyidegrohamot😄,hogy állandóan dobtam véletlen a targetem! STICKY TARGETING-et a népnek!😊)

jaja gondolom majd megszokom értem én miért lett ilyen ,de egy icipici UI szabadság akkor is lehetne😛 fpleg úgy,hogy eddig nekem a target mindig a kari lába alatt volt a monitoron most meg az "eget" kell néznem,hogy normálisan lássam a célpontomat😊

amúgy lehet sokan még nem gondoltatok bele,de elárulok egy titkot,hogy az ASURA-k a méretük miatt baszomnagy taktikai elõnnyel birnak majd bármilyen mass batte-ban! Az ember alapban úgy múködik ilyen játékokban,hogy a NAGY NAGY NAGY célpontra akarnak ugrani mindannyian és a kicsit hajlamosak figyelmen kivül hagyni...megint WOW-os példa,de nagyon sokan csináltak Gnómot amit még le is kicsinyitettek /potionokkal/buffokkal/ és szétdarálták a BG-ket,mert mire rájöttek az emberkék milyen veszélyes az a fullos kari már késõ is volt!😊

Omlás
Azért AV-n is el lehetett veszteni a fonalat elég rendesen 😄 de amúgy egyetértek a leírtakkal <#eljen> viszont engem valamiért nem zavar anno AV-n se zavart a "káosz" nekem úgy adta a "baze itt durva csata van" érzést. Úgy vagyok vele egy aréna 3v3 legyen átlátható vagy egy 5v5 legyen átlátható de egy 40+v40+ ne legyen az, legalábbis szerintem olyan szinten ne mint egy 3v3 mert akkor elveszti a tömeg káosz érzését ami meg annyira szerintem nem jó mert megöli a nagy létszámú ütközetek hangulatát.

Persze ez az én véleményem ;]

A target rendszer tényleg kicsit fura, de ha beleraknának ilyen "sticky" targetinget, mint WoW-ban, hogy a kijelölt targetrõl hiába kattintasz félre véletlenül az attól még kijelölve marad, akkor nem lenne olyan nagy gáz. Az effektektõl én is epilepsziás rohamot kapok, de megoldottam a beállításoknál a "Low" és "None" kapcsolókkal<#idiota>

persze-persze mondtam is,hogy más a koncepció,de egy kicsit szabadabb UI állitgatás már Istenes lenne😛 /pedig szép és letisztult az UI ,de ha megnézel bármilyen MMO-t az UI konfigolása mindig is alap funkció épp azért,mert ha mondjuk én 4 monitoron játszom 8000*5000-ben az életben nem látom meg ki van épp kitargetelve😛😊

DummyBoy
PVE = SWTOR - PVP = GW2 xD

Érdekes, az elsõ 2 BWE alatt nem igazán tudott megfogni a játék, bár akkor PVP-t nem próbáltam, csak lézengtem a világban ... Norn, Human class storik ...

BWE3 alatt kipróbáltam az Asurát és az qrvára megfogott ... meg akkor jött a WvW és most az sPVP is.

Tegnap este 1 órán keresztül próbáltunk 3-an lenyomni 1 event végi kisbosst, megszenvedtünk vele, de nem adtuk fel, na az jó volt 😊

Igazság szerint sosem mondtam hogy tucatmmo, viszont attól még mindig félek, hogy ugyanolyan koppanás lesz megjelenéskor pár embernek mint az SWTOR. Nem a játék miatt, hanem a túlzott hype-nak köszönhetõen. Ettõl függõen attól nem tartok, hogy én nem fogok jól szórakozni vele 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

És ez miért baj? Nem egy 21. századi vadászbombázót vezetsz ami befogja a célpontot, hogy aztán a felhõk mögül és a tömegbõl is kilométerekrõl kilõhesse.
Taktikai elem lehet ez is, minthogy hála az égnek az is az, hogy engedi ellõni még a legnagyobb cd-s skilledet a játék akkor is, ha az ellenfél rangen belül sincs, vagy hogy cd-re rakja a skilled ha beleszakítanak.
A ranges dolog miatt szerintem amúgy nem kevés sírás lesz még, de így van jól, ne lehessen észnélkül bármit szpemmelni.

😄

McHaals
erre azt is mondhatnánk, hogy reális 😄
egy igazi tömegverekedésben sem látod meg a kisnövésû Rómeót, ha visszaszalad tezsvírei közé 😄

MadWolf#11626

Idáig nemsokat voltam a WWW ben,mert nem akartam lelõni a poént,de tegnap toltam pár órát! ÉS sajnos van néhány negativ tapasztalat.....sajnos én wow-hoz tudok hasonlitani és nem is magában a koncepcióban vannak a hibák számomra,mert az fenomenális/ ostromgépek, nyersanyagokkal való ellátás biztositása,kis outpostok/erõdök védelme, mini játékok a WWW közben mind-mind zseniális/
viszont mig WOW-ban AV közben is mikor 40 vs 40 volt akit kitargeteletem azt tökéletesen láttam,tudtam követni-üldözni,tisztán kivehetõ volt mit és mikor kasztol vagy akciózik az itt GW2-ben egy hatalmas nagy káoszmaszlag!

Keményen hangozhat,de tényleg igy látom illetve nem látom,mert olyan szinten csillog-villog,iszonyatos effektek tucatjai vannak/már 5-5 emberkével is/,hogy pikkpakk eltudom vesziteni a kijelölt célpontom....sajnos az UI-t én még szabadabbra engedném formázni,mert a képernyõ tetején egy nagyobb monitornál nagyon nem áll szemre az ellenfeled ikonja és életcsikja.....sokszor volt olyan nem is igazán tudtam kit ütök éppen....okéoké kicsit másabb a rendszer mivel egy fegyver csapás az több embert besebez és nem csak a kijelölt célpontodat ugye,de akkor is vannak/lesznek prioritási sorrendek a harcban és kulcsfontosságu lesz,hogy milyen sorrendben apritod az ellent.

Nekem nagyon-nagyon hiányzik egy olyan UI,hogy kitudjam tenni az aktuális célpontomat a képernyõ középsõ részéhez,hogy jobban szem elõtt tudjam tartani még akkor is ha mondjuk az egy pici Asura és az elsõ krit után visszaszalad a tömegbe és szemelõl veszted....

szóval kövezzetek meg,de nagyon átláthatatlanok a nagyobb ütközetek😛

Hogy lesz ebbõl mellette párhuzamosan swtorozás ha ennyire beszippant ez a tucatmmo? 😄

DummyBoy
Nekem mákom volt tegnap, valami megbûvölt, és qrvára nem voltam álmos, ezért 2-ig tesztelgettem ... (Még jó, hogy nem figyeltem hogy 3-ig lehet, mert 3-kor még nagy dühöngve kapcsolgattam a TV-t, most meg mint egy zombi tántorgok ...)

Az új font tetszik 😊 A game is jobban fut, bár Lion's Arch-ba teleport után leestem 20-25 FPS-re. (Persze LA tele volt mint az atom ...)

Nekem 1 crash volt (jellemzõen kilépéskor szokott ...) és 2 DC új terület betöltésekor. Ezeken kívül 1 qrva idegesítõ dologgal találkoztam, mégpedig azzal hogy egész este nem ment a Trading Post. 😞

Kipróbáltam az sPVP-t, érdekes volt, bénáztam rengeteget, noob vagyok na, mapokat sem ismertem, de nem lesz ez rossz ... Warrior arcokon én is meglepõdtem, kamiláztam párszor 5 seces stunban (Mert persze miért használná az eszeri paraszt a stunbreakert ...) Thief és mesmer megizzasztott rendesen, de ha nem lettem volna noob akkor lehet sikerült volna többször is feléjük kerekedni, de ugye a hibákból tanul az ember 😊

Összességében jó volt a tegnapi teszt, pár dolgot még sikerült beállítgatni, grafikai beállításokat tesztelgettem, meg valami emberi billentyûkiosztást próbálok megálmodni, hogy megjelenéskor már ne ezzel kelljen szüttyögni 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Azt nézte vki, akinek van bármennyi HoM pontja GW1-bõl, hogy kapott-e már bónusz itemeket érte, vagy hogy az achievementsben mutatta-e már õket tegnap a játék? Azért gondolom, mert a deluxe editionhöz járó itemeket már megadta tegnap.

A class valaszto kepernyon levo guradian set az melyik es hogyan lehet hozzajutni ?
"ami pedig nagyon nem tetszett az a sok akció nélkül eltöltött mászkálás (beszélj mariskával aki a világ másik részén lakik) ha nem lett volna közben egy-egy event fel is akasztottam volna magam."

Ez hol volt pontosan? Mert én épp fordítva tapasztaltam, szinte egy perc nyugtom sem volt, jöttek a dinamikus események sorban. 😊 Eddig a 3 béta + stressz tesztek alatt mindig le tudtam kötni magam valamivel.
j0nNyKa
<#eljen>

na jó, megengedem 😊
TurboX
azaz, akkor nem egyedi a dolog
j0nNyKa
én elhiszem, de ha megengeded, nekem akkor sem volt 😊

Dehogynem, nekem pont tegnap volt az elsõ teszt amikor egy crash-em sem volt, elõzõekben volt jópár: feljön rendesen a crash riport ablak és lehet küldeni.
TurboX
akkor valami nálam nem frankó, crash id-t is kaptam már bánom hogy nem mentettem el csak le okéztam
Omlás
Lehet gép vagy szoftverkörnyezet függõ nálam utolsó béta hétvégén volt utoljára crash azóta a stressz tesztek alatt max dc, tegnap megúsztam egy dc-vel szóval elég stabilnak mondható a cucc.

j0nNyKa
milyen összeomlás? olyan van, hogy ledob a szerver, de hogy maga a kliens összeomoljon? olyan nincs, és nem is nagyon volt

j0nNyKa
pedig valamikor fél12 körül írták játékban is, hogy hosszabbítják 😊

TurboX
"...Végre egy játék, ami ugyan azt az élményt nyújtja az elsõ perctõl kezdve, mint anno a Warhammer Online."

érdekes, nekem is a war jutott róla az eszembe bár engem inkább negatívan érintett... gw1-el éveket játszottam de ez most nekem túl kesze-kuszának tûnt így elsõ ránézésre.
igazából azt sem tudtam hogy mi történik a harctéren (villog minden mindenhol) persze ezt nem a játéknak, sokkal inkább annak köszönhetõ hogy elõszõr volt alkalmam kipróbálni. ennek ellenére az elsõ részt jóval letisztultabbnak látom.
modellek mozgása és látványa nem gyõzött meg, spellek effektjeit túl erõsnek tartom (ele mellém állt miközben szórta az áldást kb. az epilepszia környékezett), eventek jók, questline sablonos semmi extra(ameddig eljutottam), ami pedig nagyon nem tetszett az a sok akció nélkül eltöltött mászkálás (beszélj mariskával aki a világ másik részén lakik) ha nem lett volna közben egy-egy event fel is akasztottam volna magam.
így az elsõ óra alapján ez jött le aztán a többit majd meglátjuk (közben még belemerülök a kezdõknek ajánlott irományokban mert sok minden nem tiszta).

bõ egy óra alatt küldtem vagy 3 kressriportot mert gyakran összeomlott a cucc, nálam van a hiba? vagy ez még általános?
chilios
+2 óra volt egyébként 21:00-3:00
McHaals
nekem is sikerült játszani tegnap 2,5 órát, sajnos az extra 1 órás infóról lemaradtam és 0:55-kor kiléptem 😄
Kipróbáltam a mesmert és a warriort, utóbbi jobban bejött. Sajnos az idõhiány miatt a többit nem tudtam tesztelni...
A grafikáról: laptopon HD5400 1GB, i7 procival 1680x1050-en, low grafikán játszható volt, nyilván kisebb felbontáson mediumon is elmenne, de a lényeg hogy játszható (WvW-t nem próbáltam)
A játékélmény kiváló, már alig várom, hogy 28-a legyen...

MadWolf#11626

Omlás
Nagy fun volt a tegnap este 😄 azért a "teleport back lion's arch" egy szemét egy dolog e! <#idiota><#hehe> nem sikerült abszolválni a fáklyás ugribugrit 😞 majd élesben <#eljen><#idiota>. Bár már elõre látom a neccesebb részeket kempelni fogják mitn ahogy itt is tették a végére és kb esélytelen volt tovább jutni no de ilyenkor meg jóféle kis pvp alakul ki az sem hátrány 😄.

Technikai dolgok:
FPS értékek teljesen rendben voltak 1080p-ben szinte minden high egy két ultra opcióval vsync ON szembetûnõ akadást nem tapasztaltam, FPS értékeket nem mértem néha rá néztem mozgalmasabb helyeken is 40 környéke volt.
Ahogy néztem most már elég szépen hajtja a GPU-t átlagosan 90% környéke.
A CPU-t nálam összességében 50% (+-10% helyzetfüggõen) használta.
Ramot nem néztem menyit használt el 😄

Me0w
Az ie nem bongeszo.

Together we'll fly someday...

- ie böngészõ vette az akadályt

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Template "{"code":3010,"product":1012,"module":5,"line":255,"text":"Invalid session"}" not found

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

- kaptam email-t, hogy aktiváljam az accountot, erre kapok ilyet:
[code[template "{"code":3010,"product":1012,"module":5,"line":255,"text":"Invalid session"}" not found[/code]
másnál is van ilyen vagy kezdjek el aggódni? (Chrome)
- gyengének mondható gépemen határozott fps javulás (számszerûleg WvW-n múltkori 8 helyett 28 meg 40). Elején mondjuk hiányolta a béta drivert meg ijesztgetett minden rosszal de nem lett belõle semmi se
- necrot próbáltam WvW-n sima mob ellen, tõrrel autoattackkal le lehet verni a mobot (eddig belehalt ha nem mozogtam el vele), kicsit sokáig tart de nem hal bele a kari (ez nem tudom jó-e). Scepterrel kicsit gyorsabb de úgy jobban sebzõdik
- sikerült WvW-n egymás után 2 ellenséget is leverni, mivel bone minionokat + 10% gyorsítást adó signetet használtam ez nem annyira a pvp-s tudásomnak tudható be, hanem én a változásokkal ennyivel erõsebbnek érzem a necrot. Elõzõleg hasonló felállásban 1 támadónak fele életét se tudtam leverni

j0nNyKa
most a shieldes warriorokkal lett valami (vagy csak megtanultak vele játszani, nemtom), de ilyen 5-6 másodpercekre simán stunoltak, ami alatt kb. 3x agyonvertek

hmm, ez az engineer nagyon fun 😄 mondjuk még csak 6os vagyok
de ugye WvWvWbe is benéztem és ott még mókásabbnak tûnt 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Terawatt
Csak concept art. Több npc is benne van a játékba ezek közül meg lény .

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram