Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
attól függ mit nézünk fejlettségenk (a technikai fejlettség egy dolog, de szerintem egy élõlény fejlettségét nem csak az eszközhasználat határozza meg), szerintem attól még nem fejlett az ember mert ki tud menni a világûrbe. Nem ez tesz fejletté. Szerintem az ember nem a legfejlettebb lény ezen a bolygón, van pár nálunk sokkal fejlettebb állat szerintem (sõt szerintem az indiánok is fejlettebbek voltak nálunk(nyugati embernél)), sokkal inkább a legarrogánsabb :). Eleve azt hinni, hogy minden a miénk....abszurd, de a gond még nem is itt van, sokkal inkább ott hogy olyan szinten korlátoltak az emberek (hol is a fejlettség?), hogy képtelenek felfogni, hogy jelenlegi életmódjuk elpusztítja a helyet ahol élnek. Vesztünkbe rohanunk egyre gyorsabban és gyorsabban (köszönhetõen a nagy - és ajnározott - technikai fejlettségünknek). Hol is itt a fejlettség?
A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
2. mondat :)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Orwelrõl (1984)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
DE énnekm voltak hiányérzeteim, és lennénekl kifogásaim is.
1. Az emberi életet föléhelyezi az állatinak, tehát az ember életének más a célja mint az állatinak. Vagyis elveti az evolóciót is.
2. Mi értelme az életnek ha úgyis meghalunk, erre példák: mi értelme annak a háznak amit azért építettek, hogy fölrobbantsák -szerintem ha egy házat azért építettek, hogy fölrobbantsák, akkor annak a háznak az volt a célja és értelme, hogy ha eljön az ideje akkor fölrobbanjon, vagyis szerintem attól, hogy valami majd elmúlik pl. élet attól annak még lehet értelme.
3. Azt kell hogy mopndjan látszólag minden lehetõséget megvizsgált, és ha úgy vesszük akkor igen. Tehát az élet értelem a kiút keresése a halálból, vagyis ha van isten akkor mi itt csak idõlegesen vagyunk, mint pl amikor suliba járunk ami 4 év elteltével végetér. Tehát az emberi létezés felett áll még egy szint amelyet mi nem ismerünk és amely figyeli a mi világunk. A cikk szerint ez csak isten lehet aki ember fölött ál, de szerintem más lehetõségeink is vannak pl. képzeljük el hogy ez az egész világmindenség amit mi most ismerünk egy bazi nagy valóságsó amiben mi szereplõkké válunk azzal hogy megszületünk, és ha úgy tetszik kiszavaznak minket amikor meghalunk, de biztos el lehet még sokféle ilyet képzelin, vagyis ha tehát az a feladatunk, hogy keressük a kiutat a halálból akkor minden lehetõséget egyformán számba kell vennünk és nem szabad egynél leragadnunk, mert mások azt mondják.
<#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave>
http://gondolkodom.hu/acview.php?ArtID=338
Eleg jol levezeti a dolgot.
Osszefoglalva kb: az elet ertelme a halal legyozese ...
Hat, nem mondom eleg kemeny.
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
Nekem meg van bölcsességfogam, de vmi elülsõ fogam annyira nincs h ki se nõtt meg sosem próbálkozott.. egyszer egy iskolaorvos (!!!!) belenézett a szánba és õ mondta h neked nincs mittoménhanyasad itt meg itt... (amellett h vnan saját fogorvosom és õ nem szólt:D)
Már kezdem megszokni h itt össze-vissza mindenfélérõl magyarázok már:D:d
>>Nem tudok gépelni, de szeretek:)
Az evolúció nem állt le szvsz, mert mutáció a mai napig van.
Szval bár sztem sosem volt, de amúgy nincs vége:D Ezt egyszer biosztanárom eresztette el lazán óra közepén, h már megállt, egyesek ezt állítják (bizti vmi szakmai irományban olvasta...) és kérdeztem, h miért, v hogyan, mire azt felelte, h elég nagy mértékben beleszóltunk már a természet dolgaiba. Szval ha meg nem is állt módosítjuk. De már kezdem eveszíteni a fonalat h miért is érvelek, mármint mi volt az alap, amiért elkezdtem:/
Egészen egyszerûen ez az öntömjénezõ duma nem tetszik, nem érzem magam ilyen hûdehiper fajnak, h de mekkora menõk vagyunk bárki gerincét eltaposhatjuk és teljes tökéletességünk tudatában halhatunk éhen a kiégett gömböcünk tetején...
Ezzel teljes mértékben egyetértek. --> #892
Ööö, általánosítottál. Nagyon. Én nem csak az emberekrõl beszéltem. Az emberi mutációba tényleg nagyon beleszólunk, azt viszont nem tudom, hogy ha megjelenne egy elég elõnyös mutáció, pl.: jobb agymúködés, mit kezdenének vele.
Szval a lényeg: ezt is hallottam már, és sztem nem kevésbé esélyes h nincs, mint h van . (Szerény véleményem szerint sosem volt, de np...)
Mér beszélek az evolúcióról a mi az élet értelme témában???
Egészen egyszerûen ez az öntömjénezõ duma nem tetszik, nem érzem magam ilyen hûdehiper fajnak, h de mekkora menõk vagyunk bárki gerincét eltaposhatjuk és teljes tökéletességünk tudatában halhatunk éhen a kiégett gömböcünk tetején...
Amúgy meg Darwin elméletének a lényege az életképesebb egyed kifejlõdése és fennmaradása (teszem azt mutáció révén) ezt pedig napjainkban ha más nem saját fajunkban eléggé gátoljuk, de már az állatokéban is.
Darwin elméletének nem a mutáció a lényege? Az pedig most is van.
kozmopoliták vagyunk
Bár ha te továbbfejlõdni érzed magad szólj:/
Õszintén: ebben a nagyon szépen kiépített véleményben mennyi körültekintés és tudományosság van?
<#email>#email><#email>#email><#email>#email>
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Gracie Barra
<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
Az emberre önmaga a legveszélyesebb!
úgyvan, sõt, már elkezdtük pusztítani õket...
re #895: önmagunk.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
nemsokára még arra is képesek leszünk, hogy akár más bolygókat is meghódítsunk.
nincs ellenfelünk ezen a bolygón, most nincs olyan élõlény ami velünk versenyre kellhetne.
Mondj még egy olyan állatot ami legalább ennyire sikeres mint mi!