Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Hát érdekes egy fickó vagy.....

attól függ mit nézünk fejlettségenk (a technikai fejlettség egy dolog, de szerintem egy élõlény fejlettségét nem csak az eszközhasználat határozza meg), szerintem attól még nem fejlett az ember mert ki tud menni a világûrbe. Nem ez tesz fejletté. Szerintem az ember nem a legfejlettebb lény ezen a bolygón, van pár nálunk sokkal fejlettebb állat szerintem (sõt szerintem az indiánok is fejlettebbek voltak nálunk(nyugati embernél)), sokkal inkább a legarrogánsabb :). Eleve azt hinni, hogy minden a miénk....abszurd, de a gond még nem is itt van, sokkal inkább ott hogy olyan szinten korlátoltak az emberek (hol is a fejlettség?), hogy képtelenek felfogni, hogy jelenlegi életmódjuk elpusztítja a helyet ahol élnek. Vesztünkbe rohanunk egyre gyorsabban és gyorsabban (köszönhetõen a nagy - és ajnározott - technikai fejlettségünknek). Hol is itt a fejlettség?

Hanga
biztos vagyok benne, hogy nem. Ahhoz túl sok jel mutatja az energiavándorlást. Ha alap az, hogy semmi sem szûnik meg, csk átalakul, akkor alélek(utolsó lélegzetként) valamivé válik. Majd meglátjuk:)

A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.

sz4bolcs
Ugye, hogy nem csak a halálunkig tart a világ? Még mi sem. Halál után is ugyanúgy a világ részei leszünk, mint élõként. És ne gondoljon senki a materializmusra, nem úgy értem.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Hanga
a kis herceg rózsája

sz4bolcs
8) Én arra készülök egész életemben, hogy halálom után egy virág nõljön a hamvaimból.

Aquir
2. mondat :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

sz4bolcs
És a lét értelme mi lehet? Az továbbmutat az életen. :-)

Hanga
http://www.kultura.hu/culture/a_nagy_konyv/article/D999_article_99450.html

Orwelrõl (1984)

Aquir
tesómnak 4 szemfoga van

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hát végigolvastam a cikket. Szerintem jól felépített tartalmas érvelés. Olvassátok el! lessz akit meg fog gyõzni.
DE énnekm voltak hiányérzeteim, és lennénekl kifogásaim is.
1. Az emberi életet föléhelyezi az állatinak, tehát az ember életének más a célja mint az állatinak. Vagyis elveti az evolóciót is.
2. Mi értelme az életnek ha úgyis meghalunk, erre példák: mi értelme annak a háznak amit azért építettek, hogy fölrobbantsák -szerintem ha egy házat azért építettek, hogy fölrobbantsák, akkor annak a háznak az volt a célja és értelme, hogy ha eljön az ideje akkor fölrobbanjon, vagyis szerintem attól, hogy valami majd elmúlik pl. élet attól annak még lehet értelme.
3. Azt kell hogy mopndjan látszólag minden lehetõséget megvizsgált, és ha úgy vesszük akkor igen. Tehát az élet értelem a kiút keresése a halálból, vagyis ha van isten akkor mi itt csak idõlegesen vagyunk, mint pl amikor suliba járunk ami 4 év elteltével végetér. Tehát az emberi létezés felett áll még egy szint amelyet mi nem ismerünk és amely figyeli a mi világunk. A cikk szerint ez csak isten lehet aki ember fölött ál, de szerintem más lehetõségeink is vannak pl. képzeljük el hogy ez az egész világmindenség amit mi most ismerünk egy bazi nagy valóságsó amiben mi szereplõkké válunk azzal hogy megszületünk, és ha úgy tetszik kiszavaznak minket amikor meghalunk, de biztos el lehet még sokféle ilyet képzelin, vagyis ha tehát az a feladatunk, hogy keressük a kiutat a halálból akkor minden lehetõséget egyformán számba kell vennünk és nem szabad egynél leragadnunk, mert mások azt mondják.
<#wave><#wave><#wave><#wave><#wave>
Hanga
igen

Mi az élet értelme? Szerintem erre nincs egyetlen mindenkire érvényes válasz, hanem az egyes egyéneknek kell megtalálniuk. De aki még nem tudja, az nézze meg Monty Python: Az élet értelme címû remekmûvét<#vigyor3>

Nem tudom volt mar-e ez a cikk ide belinkelve.
http://gondolkodom.hu/acview.php?ArtID=338
Eleg jol levezeti a dolgot.

Osszefoglalva kb: az elet ertelme a halal legyozese ...
Hat, nem mondom eleg kemeny.
Gorvik
<#zavart1>

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

ivjoe
Hülye. :DDD
Gorvik
No már, aztat hiszed mutálodó agyammal el sem tudok gondolkozni? :C)

ivjoe
Perszepersze.
Gorvik
Semmi, csak elgondolkoztam az élet értelmén... :)

ivjoe
Mibaj?
ivjoe
:DD
Gorvik
<#wilting>

Zúzmara
Jó sosem állítottam h leállt:D Azt mondtam h egyesek szerint igen:D (Mindig nagyon figyelek a beleköthetõ hsz-aim elemeire h ne lehessen belekötni:P)
Nekem meg van bölcsességfogam, de vmi elülsõ fogam annyira nincs h ki se nõtt meg sosem próbálkozott.. egyszer egy iskolaorvos (!!!!) belenézett a szánba és õ mondta h neked nincs mittoménhanyasad itt meg itt... (amellett h vnan saját fogorvosom és õ nem szólt:D)

Már kezdem megszokni h itt össze-vissza mindenfélérõl magyarázok már:D:d

>>Nem tudok gépelni, de szeretek:)

ivjoe
31 fogam van :D És nincs bölcsességfogam. (+1)
Az evolúció nem állt le szvsz, mert mutáció a mai napig van.
Zúzmara
Jó most magam ellen beszélek:D De egyébként az, h egyre kevesebb embernek nõ ki mind a 32 foga is evolúciós folyamat, mert folyamatosan nõ az agytérfogatunk és nincs hely mindnek, illetve egyre több embernek nem csak egyetlen fogváltása van, mert kitolódik az átlagéletkor.

Szval bár sztem sosem volt, de amúgy nincs vége:D Ezt egyszer biosztanárom eresztette el lazán óra közepén, h már megállt, egyesek ezt állítják (bizti vmi szakmai irományban olvasta...) és kérdeztem, h miért, v hogyan, mire azt felelte, h elég nagy mértékben beleszóltunk már a természet dolgaiba. Szval ha meg nem is állt módosítjuk. De már kezdem eveszíteni a fonalat h miért is érvelek, mármint mi volt az alap, amiért elkezdtem:/

ivjoe
Nem mondtam, hogy az egyetlen tényezõje, de nagyon fontos szerepet játszik benne.

Egészen egyszerûen ez az öntömjénezõ duma nem tetszik, nem érzem magam ilyen hûdehiper fajnak, h de mekkora menõk vagyunk bárki gerincét eltaposhatjuk és teljes tökéletességünk tudatában halhatunk éhen a kiégett gömböcünk tetején...

Ezzel teljes mértékben egyetértek. --> #892

Ööö, általánosítottál. Nagyon. Én nem csak az emberekrõl beszéltem. Az emberi mutációba tényleg nagyon beleszólunk, azt viszont nem tudom, hogy ha megjelenne egy elég elõnyös mutáció, pl.: jobb agymúködés, mit kezdenének vele.
Zúzmara
Magam fajnak nehezen is érezhetném:D:D szval ilyen hiper faj egyedének.. v abba tartozónak.. v bármi ami magyarosabb a leírtnál.

Zúzmara
De nem az egyetlen lényege:D:D És azt írtam h egyesek szerint szal nem magamtól vagyok ilyen hûdeigennagyon okos, nekem is mondták:D Hozzáértõ egyének:D (Mér beszélek többesszámban?)

Szval a lényeg: ezt is hallottam már, és sztem nem kevésbé esélyes h nincs, mint h van . (Szerény véleményem szerint sosem volt, de np...)

Mér beszélek az evolúcióról a mi az élet értelme témában???

Egészen egyszerûen ez az öntömjénezõ duma nem tetszik, nem érzem magam ilyen hûdehiper fajnak, h de mekkora menõk vagyunk bárki gerincét eltaposhatjuk és teljes tökéletességünk tudatában halhatunk éhen a kiégett gömböcünk tetején...

Amúgy meg Darwin elméletének a lényege az életképesebb egyed kifejlõdése és fennmaradása (teszem azt mutáció révén) ezt pedig napjainkban ha más nem saját fajunkban eléggé gátoljuk, de már az állatokéban is.

ivjoe
Megállítottuk az evolúviót?
Darwin elméletének nem a mutáció a lényege? Az pedig most is van.
Aquir
" és egy kis körnezeti változástól is kihalnak. "

kozmopoliták vagyunk

Zúzmara
Kár h egyesek szerint már rég megállítottuk az evolúciót....
Bár ha te továbbfejlõdni érzed magad szólj:/

Õszintén: ebben a nagyon szépen kiépített véleményben mennyi körültekintés és tudományosság van?

Aquir
az utolsó mondatra: az élõlények közül az ember a legveszélyesebb az összes többire (és a környezetükre)

Hanga
milyen pénz:?

Szerintem az evolócióban ben van ez is. Hiszen a legsikeresebb fajok elõbb útóbb saját maguk miatt hallnak ki -túl jól sikerültek és ezért felélik saját táplálékukat, vagy túlspecializáltak és egy kis körnezeti változástól is kihalnak.
<#email><#email><#email>
Nem sohasem a pénz miatt!<#wave><#wave>
Hanga
miért anemhülyék nem lehetnek boldogok? (Mitõl vagy boldog topic)

hát ez tényleg felettébb "érdekes" látásmód :)

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Zúzmara
Asszem az ilyen és ehhez hasonló felfogásoktól tartunk ott, agol tartunk... Mármint az önpusztításban:///

Egy atomtámadást az emberek jelentõs része is túlélne. Tulajdonképpen, ha a bolygó egyben marad, akkor nincs az a katasztrófa, ami után ne maradna elég ember a fajfenntartáshoz. Ha a civilizáció össze is omlik.

Gracie Barra

Éljenek azok akiknek nincs agyuk! mert õk legalább nem emésztik maguk -hogy mi az élet értelme- gondolatokkal! Szóval éljenek a hülyék! mert õk legalább lehetnek boldogok!
<#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>
Részben igaz, mert a patkány valóban életképes, de csak a földön. A patkány nem képes elpusztítani a emberiséget. A patkány meg ilyenek pl. csótány nem olyan fejlettek mind az ember. Az ember techkia segítségével sokkal nagyobb területen képes megélni, ott is ahol a patkány már nem. pl. világûr, tenger alatti bázis, északi sark stb.
Az emberre önmaga a legveszélyesebb!
Hanga
a patkány atomtámadásra is immunis mindenkit túl fog élni

Aquir
" nincs olyan élõlény ami velünk versenyre kellhetne."

úgyvan, sõt, már elkezdtük pusztítani õket...

Aquir
:)

Hanga
hitler mondta?

trident
Például a csótányok.:D

re #895: önmagunk.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Szerintem az eddigi földtörténet során mi vagyunk a lehetõ legfejletteb lények.
nemsokára még arra is képesek leszünk, hogy akár más bolygókat is meghódítsunk.
nincs ellenfelünk ezen a bolygón, most nincs olyan élõlény ami velünk versenyre kellhetne.

Na kötekedj!
Mondj még egy olyan állatot ami legalább ennyire sikeres mint mi!
EmThor
i hearth huckabees... amúgy meg túl sokat gondolkodunk, ennyi ^^

ivjoe
Túl jól sikerültünk? Ezzel erõsen kötekednék.
Az életnek nincs értelme! Csak van! Szerintem mi emberek bonyolítjuk túl ezt a helyzetet. Egyszerûen az a baj, hogy túl jól sikerültünk evolúciósan, olyannyira hogy a megélhetésünkön túl olyan baromságokra is jut idõnk, mint pl.: a gondolkodás!<#wave><#wave><#wave><#wave><#wave>