5506
szerinted?!
  • Liliomfa
    dexter ne keseregj :) néha az ember úgy érzi ,hogy a pillanatnyi állapot csak is a maga hibája, szal ahogy saját magátol sem úgy a jelenlegi állapotátol sem tud megszabadulni. de ez nem igaz. az életedet nagy részben a környezeted irányítja, ami meg változik. az idő megold mindent, neféjj :)))
  • Zsolo007
    omg
  • partotmos
    áááá
    amit megértett az elme azt az apeh elemelte.
    (nem én voltam)
  • Dying Soul
  • palack
    Mit meg nem ért elme:
    Nem elég az APEH (a' pech)?
    Minek nekünk ide
    még ma agyarmáz hatóság?

• palack
    De az olvasás jobban fárasztja/rontja a szemet
  • Hanga
    érett elme=értel me? meg magyar áz hatósága?
  • a
    hát elég sok olyan dráma van, ami olvasással sokkal jobban érthető, mint az előadást nézve...
  • palack
    Az ő idejében még az olvasás divat volt, de ma...
    Én az Új Nemzeti Színház előadásaként láttam pl.
  • palack
    Lenne egy költői kérdésem:
    Egyáltalán tudja itt valaki(magamat is beleértve, hogy ne bántsam meg az érzékeny lelkű embereket :-)), hogy mit jelent az a kifejezés hogy valaminek az értelmének lenni?
  • a
    Madáchot nem nézni kell, hanem olvasni :-)
    Lásd: Ember tragédiája (mivel Madách eleve olvasásra szánta...)
  • palack
    Akkor hagyjuk is :-)
  • palack
    Nem ilyen egyszerű a kérdés. Ha válaszolnék rá az már átvezetne az Aktatáska-elméletbe. Úgyhogy bocsi, majd később :-) Előbb a Nobel-díj :-)
  • Zsolo007
    Ennek is ez a fránya entrópia az oka:-)

Valóban. Bár én nem úgy gondoltam a dolgot mint te. (ergo nem az entrópia miatt nem, hanem egészen másra gondoltam, de mivel nem érted, így bele sem megyek )
  • palack
    Nemcsak hogy jelenlegi tudásunkkal, de jővőbeni tudásunkkal sem írható majd le teljesen. Ennek is ez a fránya entrópia az oka:-)
  • palack
    Madáchot nem olvasni kell, hanem nézni :-)
    Lásd: Ember tragédiája
  • Aquir
    van értelme (mármint csak kell egy célt találni magadnak:)

nyugi, ez nagy eséllyel változni fog, sok szép dolog van a földön :)
  • DEXTER92
    Nekem kifejezetten mostanába elegem van az életből, minden nap úgy fekszek le hogy másnap nem akarok felkelni, nem is tudom mi tart életben. Minden nap szenvedek, semmire se jutok semmivel, még a gépem is fáraszt, az hogy töröljem a vírusokat meg ilyeneket, ennek nem sok értelme van ezzel xarozni.. Mostmár magánéletem is tönkre ment, mondhatni így is.. most is úgy érzem hogyha lefekszek aludni, legalább 3-4 óra mire eljutok oda, hogy elalszok...:'( Semmi értelme az életnek!4
  • Zsolo007
    Mivel korábban kiemelted azt hogy mindenkinek más a az élet értelme (lévén erősen szubjektív) (valahogy mégis sikerült ugyanabban a kommentben leszólni embereket, meg a másikban is, na mind1), ezért ezzel nem szállnék vitába. Amennyire tudom tiszteletben tartom véleményed(Viszont mivel ez egy fórum.. :D). Maradjunk annyiban, hogy a dolog nem egészen úgy működik ahogy te leírtad. A világ teljes egészében nem írható le jelenlegi tudásunk alapján fizika segítségével, vagy akár matematikával. A dolog egyszerűen nem ilyen egyszerű. Az is lehet, hogy ezek segítségével sosem lehet majd megmagyarázni jelen topic témáját, hiszen ezek alapvetően olyan dolgokra épülnek, melyek megkövetelése már alapjában szemben áll a topic témájának bármilyen megoldási lehetőségével.

Peace :)
  • Liliomfa
    aham , biztos :)
  • Aquir
    pl egyetemen kémián már 1. félévben, stb. :)
  • Liliomfa
    tehát valüjában a molekulás száma sosem növekszik csak a kombinációik, és az entrópia által nyújtott lehetőségek száma.
  • Liliomfa
    imádom a hülyeségeidet:)) még ,hogy a halmazállapot értelme a fingás :DD

erről a Madáchról sokat halottam már de még semmit nem olvastam tőle. tudtok ajánlanie egy jó honlapot, ahol utánna olvashatok egy kicsit ? :)
  • partotmos
    jól mondod ;)
    éljen a küzdelemért, aki úgy érzi :)))
  • palack
    Abban is szinte biztos vagyok, hogy az írásaim a felnőtt lakosság kevesebb mint 1 ezrelékét érinti meg (jut el), és ezen egy ezrelék további 1 ezreléke érti meg közel olyan szinten mint ahogy szeretném. Ezért most szeretném feltornázni magamat legalább 1 százalékra. :-)

Tehát az entrópia hétköznapi megnyilvánulási formái:
    1. Rendetlenség a szobában.

Biztos észrevettétek már, hogy akárhányszor is raktok rendet a szobátokban, ha magára hagyjátok a dolgokat előbb-utóbb "rendetlenség" lesz belőle. Hiszen a tárgyak is szeretnék a lehető legtöbb féle formációt felvenni. Fölösleges energiapocsékolás mindig újból és újból "rendet" rakni. Főképpen úgy hogy a rend is egy szubjektív fogalom. Ráadásul a rendben tartott lakás igen nagy energiát von el a rend fenntartójától.
    Újabban a Feng Shui -n keresztül próbálják a kuruzslók megértetni az egyszerű néppel eme jelenséget. De hát akinek van pénze az arra költi amire akarja.

2. Alkohol, drog

Eme tudatmódosító szerek hatására, mi magunk is rendkívül sok állapotba eljuthatunk. Tehát az alkoholista is valójában az entrópia törvényének engedelmeskedik.

3.Asztrológia.

Eme áltudomány segítségével olyan tulajdonságokkal ruháztathatjuk fel magunkat, melyekkel mindig is szerettük volna, hogy rendelkezzünk (lehet hogy rendelkezünk is, csak el van folytva bennünk). Ismételten növekszik a lehetséges állapotaink száma.

4. Tudományos kutatás/fejlődés

Ezen tevékenység során a körülöttünk levő anyagokat tudjuk egyre többféle állapotba hozni, sőt létrehozhatunk rengeteg soha nem létezett molekulát is. Ismételten csak növekszik az entrópia.

És még sorolhatnám a végtelenségig.
    Szerintem mindenkit boldogsággal kéne hogy eltöltsön az a tudat, hogy a mi kis világegyetemünknek van egy olyan szuper tulajdonsága, hogy egyre több dolog válik lehetségessé benne az idő múásával, nem?

Aki még ezek után is az élet értelmét keresi az olvassa el a Galaxisutikalauz stopposoknak című kiváló regényt.

Ha az sem segít akkor már csak az agysebészben bízhat:-)

• palack
    Szerinem azok számára nincs értelme ezeknek a dolgoknak akik felteszik a "mi az értelme..." kezdetű kérdést. Én soha nem tettem még fel, csak folyton találkozom vele, és látom hogy gondot okoz sok embernek.
    Természetesen mindennek lehet találni szubjektív értelmet.
    És innentől kezdve mindenki saját maga dönti el hogy mi az élet értelme (utód nemzés, karrier, neagyisten önmagam klónozása:-)). Ezért írtam azt, hogy ha neked ez és ez akkor nekem az és az.
    Természetesen a gáz halmazállapotnak is lehet értelmet találni, de az mindenkinek más és más lehet. Ha neked az, hogy ebből kifolyólag tudsz lélegezni, akkor nekem az, hogy tudok egy jót fingani (bocs:-)).
    A bölcsességnek is lehet értelmet találni, hiszen megoldhatsz vele megoldhatatlannak látszó problémákat, de lehet értelmetlen is, ha pl. szembe találkozol egy római katonával. Ilyenkor legfeljebb annyit mondhatsz hogy "ne zavard köreimet!" :-)
    A két lábnak is lehet értelmet találni, mert ha egy lenne nem tudnálak fenéken billenteni. Ha meg három, akkor nem tudnám eldönteni, hogy melyikkel tegyem ugyanezt.

Egyébként az írásaimat Madách művének tudományos átiratának szántam :-)
    És ő különben is sokkal hosszabb fejtegetéssel jutott el ugyanarra a végkövetkeztetésre.

Én még csak az első színnél tartok.:-)

• palack
    Szerinem azok számára nincs értelme ezeknek a dolgoknak akik felteszik a "mi az értelme..." kezdetű kérdést. Én soha nem tettem még fel, csak folyton találkozom vele, és látom hogy gondot okoz sok embernek.
    Természetesen mindennek lehet találni szubjektív értelmet.
    És innentől kezdve mindenki saját maga dönti el hogy mi az élet értelme (utód nemzés, karrier, neagyisten önmagam klónozása:-)). Ezért írtam azt, hogy ha neked ez és ez akkor nekem az és az.
    Természetesen a gáz halmazállapotnak is lehet értelmet találni, de az mindenkinek más és más lehet. Ha neked az, hogy ebből kifolyólag tudsz lélegezni, akkor nekem az, hogy tudok egy jót fingani (bocs:-)).
    A bölcsességnek is lehet értelmet találni, hiszen megoldhatsz vele megoldhatatlannak látszó problémákat, de lehet értelmetlen is, ha pl. szembe találkozol egy római katonával. Ilyenkor legfeljebb annyit mondhatsz hogy "ne zavard köreimet!" :-)
    A két lábnak is lehet értelmet találni, mert ha egy lenne nem tudnálak fenéken billenteni. Ha meg három, akkor nem tudnám eldönteni, hogy melyikkel tegyem ugyanezt.

Egyébként az írásaimat Madách művének tudományos átiratának szántam :-)
    És ő különben is sokkal hosszabb fejtegetéssel jutott el ugyanarra a végkövetkeztetésre.

Én még csak az első színnél tartok.:-)

• Liliomfa
    :D
  • Liliomfa
    ööö ennél már voltak életképesebb koncepciók is, de jó ez is :)))))
  • sz4bolcs
    Madách: hát te sem vagy egy subert norbi! :D
    Küzdj életed végéig, meg se álj, bízz benne, hogy tegnap jót tettél, és küzdj, hogy holnap jobb legyen. Szebb, nagyobb, okosabb, akkor majd megpihenhetsz a sírodban a pálmalevelek alatt, szivarral a szádban.
  • Zsolo007
    áhhh. Én is ezt mondtam csak fordítva. :D
  • partotmos
    "...az élet értelme a küzdelem maga"
    biztos voltmár de legyen mégegyszer -havoltmár
  • Liliomfa
    igen ismerem :DDD

vki elolvas minket sztem lehidal :) tom és jerryt nézünk miközben hohescét iszogatunk :) esti kis program :)
  • sz4bolcs
    Hogy mi lenne az?

Biztos láttátok, amikor a Tom és Jerryben amikor Tom az öklében fogja az egeret. Kinyitja a kezét, és látja, hogy az egér ugyanúgy tartja az öklét, mint ő, és egy kis lukon kukucskál belfele, és irigyen elfordul Tom szemei elöl. Tom nagyon kíváncsi, mit lát az egér, ezért megkéri, hogy haddd... mutiiiii... Akkor Jerry közelebb hívja, és mutatja neki, pont Tom óriási szemei elé.. és lendít... és ÜT! :D

Nesztek titok! :D
  • Liliomfa
    nem. mert az élet értelmét keressük ami tagadhatalanul filozófiai kérdés, és az egyik lehetséges alternatíván vitatkozunk most ami valóban fizikai . :)

na szabi. mi az? :))))
  • sz4bolcs
    engem kihagytok minden földi jóból :D Nem baj, én már tudom a titkot.
  • Zsolo007
    ez fizika. Amit filózófiai vitában használtunk fel hogy közelebb jussunk a célhoz :P
  • Liliomfa
    ez filozófia.

csak éépen fizikai szempontok szerint vizsgálunk, filozófálunk spec. az élet értelméről :)))))

mond meg anyukűdnak dugja el jól a vadász puskát nehogy megmozgassa a fantáziád :)))

palack ez neked nem fáj? mer neikem nagyon :DDDD amiket felsoroltál mindenk van értelme. és az élet nem egy tulajdonság, nem tom honna szedted. bejártál te általánisba a magyar órákra? :DDD najo most gonosz voltam bocsi
  • sz4bolcs
    Soha nem szerettem a fizikát, de most kezdem megkedvelni.
    És ha azt mondjátok, hogy ez filozófia, akkor főbe lövöm magam azonnal... :D
  • sz4bolcs
    A felét sem értem, de kurvajó ahogy magyarázol! Grat :-)))