5506
szerinted?!
-
#1930 az elörét azt viszonyithatjuk mondjuk a nagy bumtol is.
a jobbat meg leirtam.
-
#1929 a topik cime mi az értelme az életnek!
én leirtam ,volt aki megcáfolta és én megmagyaráztam, hogy az én hozászolásom miért jobb.
csak ennyi történt semmi más.
vagy te irtál már le valami gondolatot erröl a dologrol???
szerintem a topik cimét megmagyaráztam,ugyhogy akár be is csukhatjuk a topikot.
-
#1928 ideologizálásban elveszik a lényeg... Most hogy hozzászóltam -is ez történt :D -
#1927 nem válaszoltál a kérdésemre, és ilyeneket ne nekem írj -
#1926 Mihez viszonyítod az előrét és a jobbat? -
ismétlés a tudás anyja,nem igaz? ezeket a magasröptű hsz-aidat már egyszer megirtad!
vagy még mindig aktuálisak?
-
#1924 az élet változik!!de nem visszafelé!
maga a változás az élet (egysejtüek ............gerincesek.....)!!
és mivel mindig "jobb" lesz ezért gondolható hogy fejlödik.
persze vannak olyan mutáciok amik zsákutcában végzzik.
de ha ugy veszük a rossz nélkül nincs "fejlödés". -
#1923 Vita nihil aliud quam ad mortem iter est
magyarul
Az élet utazás a halál felé -
#1922 -
#1921 milyen kérdés értelme, miről beszélsz? :) Ha azt amit megmondtam, azt már letárgyaltuk :)
az élet értelméről meg nem mondtam semmit :) -
#1920 Kérdés értelme :D Bezzeg az élet értelme... -
palack #1919 kutatás, fejlődés = entrópia :-) -
#1918 na ez az :) -
#1917 Nem tudom... -
#1916 Valaki megkérdezhetné: És minek jött létre az élet hogy fejlődjön? =) -
#1915 ad1 Ha a végtelenségig fejlődünk akkor mi értelme a kérdésednek?
mert ha végtelenségig fejlődünk akkor mit érnél el vagy mit nem érnél el??
Hiszen mondtad hogy ad1 végtelenségig fejlődünk :D -
#1914 a fejlödés az élet értelme!!!
és hogy miért beszélünk emberröl, és univerzumrol közben vagy egyszerre.
mert a fejlödés tudata lehet tudatos és nem tudatos!
tehát az univerzumban zajlo folyamatok mégha azzok akkikröl szol is, tudnak, vagy nem tudnak rola, az attol még fejlödés!!!
ez amit most csináltok azzaz gondolataitokat megoszátok egymással ennek is lesz majd egy eredménye. amit fejlödésnek is nevezzhetnénk!
egy ember gondolat menete is fejlödés.ezért jön ide a forumba hogy az agyát fejlesze!az élet összes pillanata erröl szol!
lehet az ember, vagy yeti ,vagy ufo ,vagy madár, vagy növény, vagy energia..........
(na moricka menyél haza, oszt agyaljad ki ,hogy mit kell nekünk csinálni......na meg hogy kell e egyáltalán nekünk csinálni valamit.)
-
#1913 És a második kérdés? -
#1912 "Van mit elérni, nincs mit elérni?"
ezt mire mondod??
az előbb már mondtad, hogy mindig fejlődünk, a végtelenségig, nem? :) -
#1911 Valaki felvetette, hogy az élet értelme a fejlődés.. a felfedezés, és a végtelenségig való fejlődés. Innen indult a gondolatmenetem. És az előbbi gondolatmenetből következik, hogy soha nem fedezhetünk föl mindent. Persze az életünk nem mindent vagy semmit, de van olyan, hogy valamit felfedezünk, akkor megállunk? Nem, mert hajt a tovább.
Van mit elérni, nincs mit elérni?
Végtelenben van viszonyítási alap? -
#1910 ez volt az alap mondat kérdéses része: "a végtelenségig fejlődni" ez már letárgyaltuk :)
Nem tom pontosan mit akarsz mondani de:
1. Ha nincs mit elérni, akkor nincs mit elérni. Mi köze ehhez a végtelenhez? :)
2. Ha van mit elérni, akkor: A ha el lehet érni, egyszer biztos elérjük... B ha nem lehet elérni (nem tom mi lenne az =), akkor azt lehetne úgy mondani, hogy örökké nem lehet elérni, de a kérdésed se tiszta :D -
#1909 akkor van mit elérni, vagy nincs mit elérni a végtelenben, vagy mindkettő egy és ugyanaz? -
#1908 igen, ez már jó =)
mert a végtelenségig fejlődni, nem azt jelöli hogy az "-ig" az itt határ, hanem azt, hogy a fejlődés végtelen ideig tart, vagyis örökké :) (ergo nincs határ) -
#1907 "-nincs ilyen hogy végtelenségig. :-) nincs -ig. Nincs határ. Nincs hova elérni." -kijavítom akkor: Van végtelenségig. De nincs határ. Nincs hova elérni. És épp ezért hiábavaló. -
#1906 Miért, szerinted én mit írtam? :D -
#1905 lol
a >végtelenségig< nem egy határt jelöl, ezt mondom ! :D -
feketeribizli #1904 Ő, vagy az értelme! -
#1903 Úgy érted azért határ, mert elérhetetlen? -
#1902 Ilyen, amikor a sok iskola az ivás rovására megy. :-)
Sok smiley közt elvész a mondanivaló. :P -
#1901 De még annyi út lehetséges.. :-))) -
palack #1900 Hmm. Ez a beteges ok keresés vezetett pl. az abszolút téves ősrobbanás elmélethez is. De ez csak az én véleményem, nem kell egyetérteni vele!
-
#1899 "-nincs ilyen hogy végtelenségig. :-) nincs -ig. Nincs határ. Nincs hova elérni. "
Előbbi mondatok, -- értelmezés -> Végtelen = határ OR a végtelenségig neked határt jelöl (pedig nem)
dehogynem, annak vetted :) -
Liliomfa #1898 "Az én fejemben nem úgy jelenik meg az ok, mint amin gondolkodni kéne, hanem az, ami a változást összeköti egy láncsorba."
igen. ez az "ok" egyik jelentése. ezzel egyetis értek. viszont "ok".-nak hívom azt a jelenséget is amikor a változás egy élőlény tudatos hozzájárulásával következik be. Vagyis ha betöröd a szomszédod ablakát egy focilabdával, akkor az egyik értelmezésben, az ablak azért tört be, mert mechanikai kölcsönhatásba lépett a labdával, és az üveg nem rendelkezett olyan szakítószilárdsággal (igaz így hívják?) ,hogy ellenálljon egy becsapódó labdának. de egy másik értelmezésben a labda azért törte be a szomszéd ablakát mert utálod a szomszédod, és betörted.
:)
-
Liliomfa #1897 majdnem ugyanaz :)))) -
Liliomfa #1896 az 1881.-es üziben utaltam rá ,hogy itt vmi fogalom zavar lehet köztünk :))
"Hacsak az ember nem lát szmileykat akkor szinte biztos lehet benne hogy ami le van írva az szószerint és komolyan értendő."
annyi szmájli szokott az üzijeimben lenni mint a szemét :)
-
#1895 "de mint már pár ezerszer elmondtam annak olyan dolgok amiknek az oka az oknélküliség." - hehe. Ezzel annyit mondtál, hogy valami elkezdődött valamikor, de ennek a dolognak nincsen oka. Na hát ilyen dologról nem tudok. Lehet olyannak következménye, aminek nincs oka, vagy ami nem ok?
Másik meglátásom, hogy így kapcsolod ki azt, hogy ne gondolj az okra fölöslegesen.
Attól, hogy nem gondolkozol rajta, még van ok. :-)
Az én fejemben nem úgy jelenik meg az ok, mint amin gondolkodni kéne, hanem az, ami a változást összeköti egy láncsorba.
JA.. továbbolvastam a további hozzászólásaidat, és saját magad is beismerted, hogy mindennek van oka, csak nem tudsz róla, vagy épp nem is érdekel, vagy nem akarod, hogy érdekeljen, mert időt von el más dolgoktól. -
#1894 Nem mondtam, hogy nincs, csak azt, hogy szerintem ilyen módon nem elérhető. -
#1893 valójában a te meg az én világomban is van mindennek oka, de annak olyan okok amik úgymind "számításon kívül estek", érted? itt csak annyi volt a baj ,hogy mind ketten másképp értelmeztük.
Akkor miért nem ezt írod? Egy ilyen fórumon írásban nem tudom megállapítani, hogy te mit hogy értelmezel. Hacsak az ember nem lát szmileykat akkor szinte biztos lehet benne hogy ami le van írva az szószerint és komolyan értendő. A hiba lehet bennem van....nem tudom kitalálni számomra ismeretlen emberek gondolatait, hiába ez az írásbeli kommunikáció hátránya :(. A cinizmusos dologra ugyanez vonatkozik :). Ha nem annak szántad elnézést kell kérjek. -
Liliomfa #1892 nem. valójában a te meg az én világomban is van mindennek oka, de annak olyan okok amik úgymind "számításon kívül estek", érted? itt csak annyi volt a baj ,hogy mind ketten másképp értelmeztük.
"Tudod mind másképp látjuk a dolgokat."
jó ez evidens.
"Köszönöm nem kérek a cinizmusodból. "
mivan? :DDD én nem vagyok cinikus. Anyám... ezt nagyon birom, mikor vkinek játékosan írok, és már keresi benne a negatív indittatásokat. Szal szívdbe a levegőt fújd ki, olvasd el mégegyszer az üzim, és rájössz te is ,hogy tüllihegted.
"Honnan veszed hogy vallásos vagyok egyébként?"
keverem a nickeket :)
" Amúgy ha egy kicsit megfigyelted akkor láthattad, hogy a kézbe akadás idézőjelben volt. Gondolom tudod mi ennek a jelentése."
ehh, igen láttam :)
-
#1891 de mint már pár ezerszer elmondtam annak olyan dolgok amiknek az oka az oknélküliség. stb.stb.stb. már sokzsor ki is fejtettem de most már akkor rádhagyom, legyen neked igazad :DDDDD
Tudod mind másképp látjuk a dolgokat. A te világodban lehet hogy vannak oknélküli dolgok.... Az enyémben egy sincs. (ÉS csak úgy utólag hozzátéve: Csak azért mert te nem látod valaminek az okát vagy hogy én nem látom az nem jelenti azt hogy nincs oka. Mindennek van valami oka, minden valamiért történik, véletlenek pedig nincsenek.)
azt is lehet oknak nevezni, és vissza lehet vezetni egyenesen az ősrobbanáésig ( vagy a kedvedért addig amikor isten megteremtett mindent).
Köszönöm nem kérek a cinizmusodból. Honnan veszed hogy vallásos vagyok egyébként?
UI.: Amúgy ha egy kicsit megfigyelted akkor láthattad, hogy a kézbe akadás idézőjelben volt. Gondolom tudod mi ennek a jelentése.