Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert mivan ha Isten teremtett minket, akkor kár félni a haláltól.
Ja és mivan ha egy számítógépben élünk, akkor meg meg sem születtünk...
????
2. Az Ember mint egyén létének értelme: Az 1. pont a kiemelkedõ intellektuális képességû egyének álltal fejlesztett tudománnyal valósúlhat meg. Az egyénnek a feladata, hogy azt a matemetikai mennyiséget adja meg amikor már a kiemelkedõ képességû egyének száma megfelelõ mértékû és az általa fenntartott társadalom gazdasági teljesítõképessége lehetõvé teszik a tudomány ilyen irányú fejlõdését.
Tehát: - ha kiemelkedõek a képességeid az életed értelme az 1. elérése.
- ha nem vagy kiemelkedõ az életed értelme, hogy az emberiséget a
gyermekeiddel gyarapítsd és az erõddel fenntartsd a társadalmat.
De amit az elõbb irtam azok csak példák, és lehet még sokfélét kitaálni.
Inkább bizonyítsd be azt amit mondtál!
Akkor azt el sem olvastad amit én írtam? Mert az egyik sem...
Mert más az életünk értelme ha egy teremtõ lény teremt bennünket, más lesz ha ez a teremtõ egy isten és van mennyország meg pokol, és megint más lesz, ha egyszerûen csak az állatvilágból "emelkedtünk ki", stb.
Igazából én akkor is ezt gondolom arról amit mondtál!
Nekem ezt jelenti az amit te leírtál!
Tudományos lehet abból a szempontból is hogy vitatkozunk valamin!
És mivel az élet értelmébõl még senki sem bizonyított semmit sem, ezért az is tudományos megnyílvánulás lenne ha valaki azt mondaná, hogy az élet értelme: szeggyünk hangyát!
az élet értelme tán még kegyetlenebb...
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
vagy mi :)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Fals! Légyszi ne adj olyant a számba, amit nem mondtam és amit nem is mondanék! Mert én nem így gondolom és abból amit leírtam ezt a következtetést levonni szamárság kategória.
"A pc-s világ elõre meg van irva!"
Új szamárság.
"Olyan mint a mátrix!"
És még egy jó nagy szamárság a végére. Gondolod, hogy neked ez jól áll? Mármint hogy szamárságokat magyarázol bele mások hozzászólásaiba?
Ez elvileg egy tudományos topik. Nem lehetne, hogy annak megfelelõen viselkedj?<#boxer>#boxer>
Az álatok életének ugye az az értelme, hogy "gyártsák" a saját utódaikat! És ugye mindenki elfogadja, hogy mindenik állatnak ez az értelme?!
De az emberekrõl már legtöben nem gondolkodnak így, sok ember szerint minden ember életének más értelme van, és ezt mindenki maga döntse el!
Na most akkor mivan?
:))
Látom megint kell valaki aki értelmeset szól... :)))
Egyébiránt nekem sem tetszett a példa!
Éspedig azért mert Ambro szerint az élet értelme az élet továbbadása. Vagyis õ elfogadja a jelenlegi világ törvényeit, miszerint mi az állatok közül valók vagyunk és az evolóció segítségével fejlõdtünk ki. Ehez képest pedig példállózik itten egy pc-s elmélettel. A kettõ ellentmondásban áll!
Mert ha a pc-s elmélet az igaz, és akár lehet is, akkor szerintem nekünk nem sok értelmünk van. A pc-s világ elõre meg van irva!
Ja de egyébként ha már itt tartunk a Pc-s ötlet is a jelenlegi civiláziónkból való és nem sok saját fantázia van benne. Olyan mint a mátrix!
<#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave>
Még egyszer: Szerintem az élet értelme magának az életnek a továbbadása. Ennyi.
Örülök, hogy itt lehettem nálatok. Most mennem kell...
Meg vagy vezetve az iskolai tanulmnyaiddal jobban mint az átlag ember. Mert magsabb a képzettséged az átlagosnál. Ideje lenne árnyaltabban gondolkodnod a témáról, de ebben én nem segíthetek.
Ez meg egyenesn LOL. Nagyon félreismertél abból amit írtam, kifejezetten hibás következtetést vontál le ;)
És végleg: Amit ott írtam az egy nagyon nagyon régi elmélet, azzal is kezdtem hogy régóta babusgatom már. Azóta (mióta kitaláltam azt fõleg, de még a HSZtõl számítva is) jópár meghatározó dolog történt az életemben, és máshogy látom a dolgokat. Ezért írtam utána hogy fusd még végig a topicot, hopgy mit írtam még, mert ahogy emléxem a reakciók hatására is alakult a dolog, meg még késõbb is írtam dolgokat csak nem voltak ilyen nagy lélegzetvételûek.
UI.: Meg vagy vezetve az iskolai tanulmnyaiddal jobban mint az átlag ember. Mert magsabb a képzettséged az átlagosnál. Ezt viszont nem értem <#conf>#conf>
Nézd, az ember csak saját tudományos technikai szemüvegén keresztül képes bizonyos dolgokat szemlélni. Te is ezt tetted. Világosan mutava tanultségodat, világnézetedet és az azokbóli kiábrándultságodat. Tucatszindróma a tied. Érdemes lenne kicsit több idõt töltened a tájékozódásra. Már nem itt tart a tudomány. Már nem itt kellene tartanod neked sem. Ééés már értem miért nem értetted amit írtam. Meg vagy vezetve az iskolai tanulmnyaiddal jobban mint az átlag ember. Mert magsabb a képzettséged az átlagosnál. Ideje lenne árnyaltabban gondolkodnod a témáról, de ebben én nem segíthetek. Ezt mindenkinek magának kell megtennie...
De a fõ ok az, hogy most nem vagyok olyan hangulatba hogy egybeszedjem azt a maszlagot ami a fejemben van :) kissé el vagyok havazva jelenleg... :)
Miért nem?
"Mellesleg elég hamar kapod a vizet.....nembaj, majd elfáradsz :)."
Jah, fárasztó vagy az biztos.<#wow3>#wow3>
"Ilyen fórumokon fontos, hogy az ember annyira egyértelmû legyen amennyira lehet, csak hogy megspóroljon magának egy csomó fáradtságot (vízkapkodás pl. :) )..."
Köszönöm a kioktatást! Ez is nagyon humoros volt... ...jót nevettünk-hahaha.<#integet2>#integet2>
UI.:Én azt gondolom, hogy mi vagyunk ezek a szerepjátékosok az Intelligens Tervezõ "PC-jében"
Ha nem példának szánod akkor írd alapból így hogy egyértelmû legyen...
Amúgy meg ha játszol, mármint PC-n, akkor tudod mennyit fejlõdtek a szerepjátékok. Egy virtuális játékfigura már-már valóságosnak képzelheti magát, miközben csak a PC-dben létezik. Ha most ezt a 10-15éves fejlõdést továbbviszed mondjuk ezer vagy millió évvel, akkor könnyen elképzelheted magadat is mint virtuális figurát az Intelligens Teremtõ játékszereként...
Ez így "csak" egy példa volt az én szememben.
Ilyen fórumokon fontos, hogy az ember annyira egyértelmûen fejezze ki magát amennyira csak lehet, hogy megspóroljon magának egy csomó fáradtságot (vízkapkodás pl. :) )...
Nem példának szántam, hanem azt írtam le, hogy én mit gondolok errõl. Én azt gondolom, hogy mi vagyunk ezek a szerepjátékosok az Intelligens Tervezõ "PC-jében". Érted ember? Te kérdezted, hogy én mit gondolok. Hát leírtam. Most meg itt kekeckedsz, hogy rossz példa. Hát nem hiszem el, hogy ennyire nem tudsz olvasni.<#boxer>#boxer>
"de úgylátom beléd nem so humorérzék szorult"
Ez tudtommal egy tudományos topik. Miért nem a vicc-topikban csillogtatod a humorodat?
Amúgy egysíkú a dolog, mert én leírtam hogy gondolom, te meg nem...<#conf>#conf>
Nem szórakozom, kicsit viccesnek volt szánva, de úgylátom beléd nem so humorérzék szorult, na mind1.
Nem erõltetem. Éppen azt meséltem el, hogy ismeretének hiányában is juthatott hasonló véleményre egy értelmes diák. Mondd-csak, te olvasol is, vagy csak írsz?
"Ellentmondás?(kötekszik)"
Tudod kivel szórakozz! <#ejnye1>#ejnye1>
Nem figyeltél. Már válaszoltam erre a kérdésre: Mert én szabályok összességének fogom fel.
"Ha nem gép akkor csak élõlény lehet "
Ha még egyszer el kell magyarázzam, már lehet tudatosan leszek degradáló...<#shakehead>#shakehead>
Nem is bíztattalak arra hogy hidd <--> az értelem vezet, akkor elgondolkodhatnál a dolgon...
Ellentmondás? <#vigyor5>#vigyor5> (kötekszik)
Én is kb ugyanezt. Na-ja, én is csak ember vagyok...
"Csöppet degradálónak éreztem a HSZt.....nem feltétlenül a te hibád"
Hát én mindenesetre nem szántam annak. Az, hogy egy ember nem tudhat mindent, számomra természetes dolog. Mint ahogyan az is, hogy a legjobb szándékú tanáraink, legjobb szándékú tanításai ellenére is meg vagyunk vezetve egy csomó butasággal, hamis elmélettel, értelmetlen feltételezéssel. Itt tart ma az emberiség...
"Hát ezzel a szerepjáték dologgal vitatkoznék."
Lehet rosszul fejeztem ki magam. A technikai lehetõségek gyorsan fejlõdnek. Ezer vagy millió év távlatában gondolkodva szinte semmi sem elképzelhetetlen. Mindenesetre az-az ismeretlen diák aki egy angliai egyetem vitaestjén több mint 40 évvel ezelõtt azt találta mondani, hogy: "Isten a világot egy perccel ezelõtt teremtette, olyannak, hogy mi azt higgyük, öröktõl fogva létezik." Még biztosan nem ismerte a mai PC-s szerepjátékokat. Mégis szárnyalt a fantáziája. A tiéd is szárnyalhat, ha képes vagy a prekoncepció nélküli, elvont, -értelmes gondolkodásra...
"Nem hiszek az intelligens fejlõdés/teremtés/evolúció -vagy mi is a neve- elméletében."
Nem is bíztattalak arra hogy hidd. Talán ha nem a hit, hanem az értelem vezet, akkor elgondolkodhatnál a dolgon...
(UI.: Csöppet degradálónak éreztem a HSZt.....nem feltétlenül a te hibád)
Hát ezzel a szerepjáték dologgal vitatkoznék. A szerepjátékok nem fejlõdtek, max szebbek, jobbak, nagyobbak, szabadabbak lettek, de alapvetõen ugyanolyanok mint régen. (Sõt odáig mennék, hogy lehet hogy visszafejlõdtek az eladhatóság, meg könnyû kezelhetõség címszava alatta agrafika javára.) A másik az, hogy itt a fejlõdés nem olyan fejlõdés mint a milyenk, hiszen ez beindult egyszer és azóta relítve magától megy a dolog, az élõlények intellegensek és saját maguktól fejlõdtek/nek. MIndez a PC-s RPGkre nem igaz, hiszen a neve is mutatja hogy itt nicns szó intelligenciáról, te irányítasz. A lehetõségek programozottak, a világ pedig korlátolt. Ennyi röviden :)
Remélem tudtam segíteni abban, hogy elképzeld az elképzelhetetlent és megértsd az érthetetlent... A szavakban is benne van hogy lehetetlen felfogni õket :)
UI.: Nem hiszek az intelligens fejlõdés/teremtés/evolúció -vagy mi is a neve- elméletében.
Persze-hogy nem érted, hiszen ember vagy és a földi viszonyokból, saját tudásodból, tapasztalataidból indulsz ki. Ettõl még "sok dolgok vannak égen és földön"...
"Élettelen=gép?"
Nem gép, de te gondolhatod éppen annak is, ha lebéklyóz a tanultságod.
"Vagy csak nem az általunk életnek definiált életet élõ valamirõl van szó?"
Nem arról van szó. Az "Intelligens Tervezõ" mint fogalom, mentes az ilyenféle maghatározottságtól. Segítek. Ugye számodra léteznek a természeti törvények? Ha azt mondod igen, akkor valószínûleg arra is igennel válaszolnál, hogy ugye van amelyiket mi emberek már ismerünk és van amelyiket még nem? Nos, ha erre is igennel válaszolnál, akkor már könnyen elképzelheted az Intelligens Teremtõt aki nem él, mégis alkot. Képzeld, hogy õ mindezeknek a szabályoknak az összessége...
Amúgy meg ha játszol, mármint PC-n, akkor tudod mennyit fejlõdtek a szerepjátékok. Egy virtuális játékfigura már-már valóságosnak képzelheti magát, miközben csak a PC-dben létezik. Ha most ezt a 10-15éves fejlõdést továbbviszed mondjuk ezer vagy millió évvel, akkor könnyen elképzelheted magadat is mint virtuális figurát az Intelligens Teremtõ játékszereként...
Remélem tudtam segíteni abban, hogy elképzeld az elképzelhetetlent és megértsd az érthetetlent...
Élettelen=gép? Vagy csak nem az általunk életnek definiált életet élõ valamirõl van szó? (Nemegészen értem, hiszen ami nem él az nem lehet intelligens sem szerintem)
Az élet értelmérõl már könyvtárakat írtak tele, de a dolgot még nem fejtette meg ember. Én sem fogom tudni megfejteni. Viszont -mint mindenkinek, nekem is- van saját elképzelésem a dologról. Szerintem az élet értelme maga az élet. Mármint annak a továbbadása. Szerintem egy felsõbb (élettelen) intelligencia kísérletezik az élettel. Nevezték már Teremtõnek, Istennek, Intelligens Tervezõnek, és a (PC-s) szerepjátékok Atyjának. Valószínûleg egy "szimuláció" részesei vagyunk, de errõl mit sem tudván oktondi kérdéseket teszünk föl. Például éppen azt, hogy "Mi az élet értelme".
(Bár én legtöbször azon gondolkodom, hogy vajon mi lehet XY életének értelme, és hogy lehet még egyáltalán életben, mikor egy darab habszivacsnak is nagyobb az inteligenciahányadosa.)
Helló, mi? ;-)
lásd lent, mint fennt<#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave>
A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.
Egyébként meg ha az élet értelmérõl folytatunk eszmecserét, és felvetõdik a szükségletkielégítés, ami egy igen jelentõs hajtóerõ az emberiség evolúciójában, és erõsen kötõdik az élet értelme okfejtéshez. Tehát erõsen kétlem hogy ezek OFF és fõleg egy halom buta szöveg lenne.
DE VAN!!! , DE VAN!!! Mi az hogy halló tessék?
"Vagy ha nem, hát kisnyúl!" mondja az ügyes bûvész, amikor az aranyóra helyett már megint csak a mûnyulat kapja ki a kalapból...
Vagyis: Ez kedves fórumtársak egy halom buta szöveg, semmi egyéb. Azonkívül a fórum témájával még köszönõ viszonyban sincsen. Ez lenne errefelé egy tudományos eszmecsere?<#shakehead>#shakehead>
Értem.
DE VAN!!! , DE VAN!!! Mi az hogy halló tessék?
" Jobban teszed, ha a nagy igazságokat meghagyod a nagyembereknek. A nagyemberek nagy tévedéseihez ugyanis már jól hozzá vagyunk szokva. Nekik elnézzük. Egy névtelen nicknek egy névtelen fórumon viszont ugynazt nem nézzük el. Kb ennyi..."
ezért Ez a te véleményed és én csak ezt mondtam. mit nem értesz?
Most mi van? Minden szóba belekötsz?<#gun>#gun> Ha azt mondom: töltõtoll, akkor milyen madárra gondolsz?<#integet2>#integet2>
nyugodtan tedd ki a szmájlikat :)
a smiley meg csak azt fejezi ki hogyan mondod a mondandód, igy egyértelmû hogy nem sértésnek mondom....
Most lehet kitenni a smiley-kat:
<#vigyor2>#vigyor2><#nezze>#nezze><#csodalk>#csodalk> satöbbi-satöbbi-satöbbi...