5506
szerinted?!
  • Aquir
    nyilván.
    mivel a hangyák nem is gondolkodnak =)
  • csicsa
    "A vadász elsüti a puskáját az erdőben,zsákmánya lehull;odafut,hogy felkapja... Közben csizmájával belelép egy nagy hangyabolyba,feldulja a palotájukat,messze szétszórja a hangyákat és a bábokat...
    És a legbölcsebb hangyák se fogják megérteni,mi volt ez a hatalmas,fekete,ijesztő test:a vadászcsizma,amely pillanatok alatt lezudult palotájukra,s mi volt elötte ez a szörnyű dördülés és felvillanó tűz."
  • Arvind
    A busz elé lépők ket nagy csoportra bonthatók, a többség csak véletlen lépett oda, vagyis csak baleset volt, de a másik csoport viszont nem, ők az öngyilkosjelöltek! Hát szerintem viszont az öngyilkosság igenis tudatos dolog! És ha meg tudatosan döntök az öngyilkosság mellett akkor meg elismerem, hogy nincs értelme, és én nem akarok tovább küzdeni.
    Szerencsére az emberi élni akarás sokkal erősebb, legtöbbször! -ja és nem is tudatos! Nem tudjuk, hogy minek, hogy mért, de mégis élni akarunk!
  • Aquir
    meghalunk, de egy fontos lényeg hogy továbbörökítünk, és ezáltal az emberiség tovább él :) "Mindenki szem a láncban"
  • Aquir
    az egyenlően igazságos hogy ez a dolog mindenkit elér, nem?
  • sz4bolcs
  • sz4bolcs
    Miért lenne bűntetés annak, aki segített másokon? Ő is meghal, mint az, aki nem segít másokon, vagy szenved.
    "Akkor mégis minek küzdeni, akarni? Van ennek értelme?" - Minek küzdeni? De akkor minek ne küzdeni? Amint az elsőnek nincs értelme, már a másodiknak sincs. Nem fogsz kiugrani a 10. emeletről, és nem lépsz le a busz elé. Ha mégis, akkor azt nem teljes tudatosságodban teszed. :-)
  • sz4bolcs
    Én pedig azt kérdezem, hogy mindent megtettél életedben, amit szerettél volna?
  • Arvind
    Ez alapján akkár azt is gondolhatnám, hogy az élet csak arra van, hogy megtanuljuk elkülöníteni a jót és a rosszat!
  • oniel
    igen, ha kapsz jot, akkor kapsz rosszat is!
    külömben nem tudnád mi az a jo!
    nem ismernéd a jot nem tudsz viszonyitanni!
  • Arvind
    Halál mindenkit utolér! Vagyis a születés és halál együtt jár!
    Ha nem eszed meg a fözeléket, nem kapsz csokit -jobb hasonlat nem jutott eszembe!

Látszólag az születés az jutalom, hiszen jó dolog megszületni, és neki párja a halál, melyet ilyenformán büntetésnek lehet venni! -de vajon így van-e?
    -mivan ha esetleg fordítva van?
    És mivan ha sehogy?

• Arvind
    Miért ne lehet igazság?
    Hiszen pont az a lényeg benne, hogy mindenki ugyanazt kapja, vagyis igazságos!
    CSak az a baj, hogy bármiért, amit az életben csinálsz ugyanazt kapod, a halált!
  • Zsolo007
    Éljen! Éljen! Egy újabb fogalomzavar!

Az életnek egy nagy igazsága van, mind meghalunk!

A halál nem az élet igazsága :)

Így helyes: Az életben egy dolog biztos: mind meghalunk!
  • Arvind
    Az életnek egy nagy igazsága van, mind meghalunk!

-de ez önmagában igazságtalan is, mert aki jó volt és segített másoknak annak ez büntetés!, de aki meg szenved, annak ez megváltás! Hát hol itt az igazság?!
  • Arvind
    Van akinek jó, de van akinek rossz az élete! De mindenki szeretne, hogy jobb legy, akinek jó, az még jobbat, akinek rossz, az csak simán kevésbé rosszat akar! -tényleg miért? Miért, ha úgyis meghalunk és akkor ugyis mindegy hogy kik voltunk, mennyi pénzünk volt, hány embert öltünk, stb.! Akkor mégis minek küzdeni, akarni? Van ennek értelme?
  • Dying Soul
    Pillangó-effektusra szokták azt mondani, hogy ha egy pillangó megrebbenti szárnyait Európában, az tájfunt okoz Indonéziában. A lényeg persze az, hogy mennyire befolyásolják jövőnket egyszerűnek látszó döntések. A film erre építkezik és bemutat egy múltat, egy jelent és újra visszamegy a múltba megváltoztatni vmit, és újra a megváltozott jelent mutatja. Nagyon érdekes film, kedvenc jelenetem a pedofil apucis..

De, ha igazán kemény filmet akarsz, az a Donnie Darko, a Butterfly-effect ennek a lebutított verziója..
  • Petya83
    Az milyen film akar lenni? :)
  • Aquir
    ha még nem láttad nézd meg a Butterfly - effect-et (Pillangó efektus) :)
  • Prof William
    Persze ha igaza van a paranormáisoknak akkor koránsemiylen rossz a helyzet. :)
  • Petya83
    Jó film csakugyan. De jobban szeretem ha egy film happyend-re végződik. :)
  • Petya83
    Érdekes egy gondolat amit leírtál, tőlem elég távol áll.
  • Aquir
    láttam. jó film :)
  • oniel
    igen ez igy igaz.
    szerintem most pont ezért nem tudok válaszolni.
    (de mondjuk ha bekapcsolok valami jo zenét akkor mindjárt jobban jönnek a gondolatok)
  • oniel
    nos ezzen gondolkoznom kell egy pár napig.
    fogos kérdés.
  • oniel
    a kitüzöt cél elérése amit elért ezért, halt meg!
    azt akkaarta hogy valaki szerese ezért amikor ez az "álma" megtörtént akkor meghalt.ez igy van mindenkivel.
    azért halunk meg, mert a célt teljesitetük.
  • Petya83
    Engem az Édes november című film zakantott meg egy kicsit. Egy fiatal nőröl szól aki halálos beteg és élete utolsó hónapjaiban szeretne boldog lenni. Ezért minden hónapban másik pasija van de egyikbe se szeret bele. Aztán jön az utolsó hónap november, ismét új pasi, csak van egy kis zökkenő, hogy egymásba szeretnek.
    Számomra ennek a filmnek egyfajta üzenete is volt. Hogy rövid az élet, egyszer élünk és ezért a lehető legjobban kell leélni ezt az egy életünket.
  • sz4bolcs
    Hiába lehet az életben bármi jó vagy rossz, porból lettünk, porrá leszünk.

Nagyon érdekes. Én is épp tegnap előtt gondolkoztam ezen. Good Charlotte - Chronicle of life and death klipjét néztem, és valami mérhetetlen sajnálat, önsajnálat lett úrrá rajtam, sírtam értünk. Az ismerőseimért, akik itthagynak, és azért, mert nekik itt kell hagyniuk engem. Egyedül. A ragaszkodásomért. Annyira mély volt az érzés, hogy erre megoldást kell találnom.
  • Petya83
    Szia!

Nekem ez a gondolat elég gyakran eszembe jut. Gimis filozófia tanárom mondta egyszer, hogy lehet az életben bármilyen rossz, még mindig jobb mint a halál utáni semmi. Hát van benne igazság.
  • Aquir
    Egy kicsit belegondoltam milyen rossz:

Senki sem fog élni

mert mindenki meghal, akár a múltban léteztek, akár a jövőben fognak lézezni élőlények, végül mindig a halál a vége, és akkor már semmit sem érzünk, Örökké
  • sz4bolcs
    Mert az ember sokszor belefárad az ide-oda ugráló önigazolásba. :D
  • Zsolo007
    Ez jó :). Minden nagyobb vitának ez a vége :). Vajon miért? :)
  • Petya83
    Szerintem mindenkinek mást jelent az élet értelme.
  • fonak
    "Nem az élet értelmét kell keresni, hanem értelmet adni az életnek"
  • sz4bolcs
    Ide-oda ugráló önigazolás miatt jött létre. :D
  • Aquir
    Válaszolnál erre a feltett kérdésemre? (Persze csak ha akarsz :)

Hogy teszerinted akkor miért, mi célból jött létre egy folyamatosan fejlődő lét? mi lenne ennek a fejlődésnek az értelme? :)
  • Zsolo007
    Így szép az élet
  • sz4bolcs
    Úgy látom valakinek attól jobb valami, ha fejlettebb, és attól fejlettebb, mert bonyolultabb. Ha megkérdezem, mitől bonyolultabb, akkor elmondja visszafelé. :D
  • sz4bolcs
    és az "értelme" szó?
  • Pyotr
    hát ha úgy gondolod h nem vagy más mint egy petesejt és egy himivarsejt túlburjánzása akkor biztos h az élet értelme a fejlődés!:)
    mivel az élet mint szó vagy fogalom többnyire hús vér dolgokra vonatkozik!

• oniel
    a lényeg csak akkor veszlik el ha hagyjuk elveszni!!!