Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
ne feledd, hogy más megvilágításban az a szürke még fekete is lehet =) vagy megint más egy rosszul látónak <#idiota>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

és senki sem. a hozzászólásomból meg teljesen logikusan az jön le hogy vártam valamit. szal az "akkor vártál valamit. 😉" hozzászólás "szürke a fejléced" szintû volt xD

sz4bolcs
Én nem. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

ki mondta hogy nem vártam semmit? 😄

sz4bolcs
akkor vártál valamit. 😉

Kátai Tamás - Gire: Ú, és a többiek mit mondtak? Én nem tudom. Miért kellene értelmének lennie? Csak úgy van. Lehet benne csinálni mindenfélét, meg lehet direkt nem csinálni semmit, ki-ki vérmérséklete szerint. (2003.12.)
Mick Thompson - Slipknot: Az nincs. Abszolút semmi. Az egész valami véletlenszerû történés, amit nem irányít semmilyen magasabb erõ, élsz amikor élsz, aztán meghalsz, aztán eltemetnek… Ez az élet körforgása…
Warrel Dane - Nevermore: Semmi.

Vannak itt logikusan gondolkodó emberek látom =)
Viszont néhány zenekarban amit szeretek csalódtam :/

sz4bolcs
Jól beszélsz. A mondandód második feléhez pedig: A buddhisták szerint így jön létre az egyetemes szenvedés. 😊

Tikal
valami is csak azért van mert "van" semmi 😊
az élet csupa ellentmondás, csupa kettõsség 😊 csak igy tudod megtapasztalni önmagad 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Aquir
áhá, tehát csak fikció <#idiota>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

pff...mondhatom szép.. felnyitnátok a koponyámat? ejnye... Egyébként az egész semmi dolgot én se értem, csak leírtam, hogy a világban nem lehet olyan, hogy semmi. Mert nem, és kész! <#beka3> Az élet értelme az, hogy legyen benne vmi, ne csak üresség. És ez igaz az egész világegyetemre!!! ÉS ÍGY TOVÁBB, ÉS TOVááább...éééés toooováááábbb...éééééééés...tooooooooovááááábbbb...............................
42 de ezt úgyis tudtátok. Pedig a koponya engem is érdekelt volna...<#idiota>

Az emberiség valójában nem nőtt fel az általa megalkotott technikához. Konrad Lorenz

SRobert
nyilván. 😊

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

sz4bolcs
Vérszagra jöttél? 😊

Aquir
😄

Aquir
azt azért ne =)

SRobert
Végre valami izgalmas...

sz4bolcs
Fölnyitjuk a koponyáját?

Aquir
többféleképpen is gondolhat pár dolgot, ezért elõször ezt kéne megtudnom😊

sz4bolcs
Tehát szerinted ért még valamit a szavak mögött, ami neked nem ment át a szavakkal? 😊

Aquir
õõ, mivel kérdéseket tettem fel, ebbõl azért látszik hogy nem pontosan értettem hogy is van ez 😄

sz4bolcs
Azt úgyis csak õ tudja. 😊 Te vajon hogy értetted/gondoltad?

Aquir
ennek ellenére nekem még mindig az a fõ kérdés hogy õ hogy gondolta ezt <#idiota> nyitott vagyok mindenre 😊)

sz4bolcs
Hát akkor legyen 😄

Aquir
bár õ persze a semmi tagadását mondta (tehát hogy vmi van) 😊

sz4bolcs
ha megnyelvészkedem a mondatot: "semmi nincs", akkor az jön ki, hogy "semmi nem van" és a semmi tényleg nem van. 😄

Aquir
mi az hogy nincs olyan, hogy nagy semmi? hol nem kellene nagy semminek lennie? az élet utánra célzol vagy a világegyetemre a "nagy semmivel" 😊 Még ha igaz lenne ez az állítás - amit különben még nem értek 😊 -, hogy "nincs olyan hogy semmi", miért veszed hogy ez az értelme az életnek? Az elsõ állítást elmagyarázhatod, meg azt hogy hogyan következik belõle a második =)

az az értelme az életnek, hogy ne csak a nagy semmi legyen. mert ugye, olyan nincs 😊 és éppen ezért az élet se véges, folytatódik vhol. azt nem tudni hogy hol, de biztos nem lesz vége a halálunk után
sz4bolcs
NEm utolsó szempont, hogy serkenti a vérkeringést ;]

sz4bolcs
Ehhez nem kell olvasgatni, le kell ülni, és figyelni. 😊

Tudom hogy mirõl beszélsz, olvastam is a témában. Általában hetente neki is ülök meditálni, ilyenkor miután kialszom magam jobban érzem magam másnap, és több dologra oda tudok figyelni.
Az egyetlen baj az esetemben az, hogy leülni és elkezdeni az, ami nekem nagyon nehezen megy =) Tehát amikor úgy gondolom, hogy na most leülök és meditálok egyet, eszembe jut, hogy:
minek? Meg áhh, most nincs kedvem, meg amúgyis, felesleges.
Pedig tudom, hogy jót tenne =) Energetikailag ki tudom egyensúlyozni magam.
És ha már az energetikánál járunk, elég érdekes nap volt a mai ebbõl a szempontból.
Kiültem a napra olvasni, és olyan 2-3 óra után úgy éreztem, a nap teljesen kiszívott, semmi energiám nincsen. A fejem fájt de qrvára, és fáradt voltam mindenhez, még a járáshoz is, teljesen leverten lefeküdtem.
De fekvés közben úgy éreztem, hogy egyszerûen ugrálnék. Fáradt vagyok és mozdulni de még élni is rossz, de most mégis szívesen két lábra ugranék, 10x körberohannám a házat.
És ekkor talpra álltam, elkezdtem fekvõket nyomni, felülést, edzeni, és hopp: visszatértem normálisba. Nem voltam fáradt.
Ami ugye azért is érdekes, mert az edzés ugye energiát emészt fel. Márpedig ha kevés az energiám, hogyan töltõdhetnék fel energiavesztéssel?
Olvastam a túltöltõdöttség állapotáról. És úgy néz ki, ez az egyetlen magyarázat: annyi energiám volt, hogy úgymond "átestem a ló túloldalára", és már ezért voltam kimerülve. Ezt a felesleges pluszt le kellett adnom.
De mitõl töltõdhettem így fel?
3 órát voltam a Napon... Ezek szerint a Nap a bioenergia egy óriási forrása?
Lehet nem ide illik de le kellett írnom, érdekes téma =)

sz4bolcs
ha az elméd akarod fejleszteni, akkor kimondottan jó az agyalás. 😊

sz4bolcs
Az abszolutummal több dolgot lehet csinálni
-megtapasztalni
-spekulálni róla
-tanítani
A tanítás nem lehet spekuláció, mert célirányos, közelebb visz az abszolutum megismeréséhez, avagy ha nem visz közelebb, akkor az nem tanítás, hanem spekuláció.
Ebbõl következik, hogy beszélgetni úgy érdemes, ha az a beszélgetés tárgyának megismeréséhez közelebb visz, máskülönben hasztalan.
A spekuláció is közelebb vihet a tárgy megismeréséhez, de olyan, mint a vaktában kilõtt nyíl. Ki tudja, kit talál meg? Az a baj vele, hogy károkat is okozhat.

Tikal
és általában akkor érzed magad jol mikor alszol 😊
probálj meg A jelenben maradni, és nem gondolkodni egyfolytában, a meditácio lényege is az elme lecsititása, abbahagyni a szuntelen zakatolást.... ha már az alvásnál járunk, nem véletlenul van az is ugyebár, pihentetni kell az agyunkat, na már most azt nem csak este lehet, és nem csak este kellene 😄
Ugy látom még nem nagyon olvasgattál a témában sokat, akkor talán már kapizsgálnád mirõl is beszélek...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Az agyamra a nap 14-16 órájában szükségem van.
Maj kikapcsolom akkor, amikor alszok.
Egyébként ha nem járatsz valamit eléggé, az egy idõ után berozsdásodik =)

Tikal
persze, kell egy viszonyitási alap... de ennyi nem több... nem kell midig gondolkodni, használd akkor az agyad amikor szükség van rá, egyébként meg kapcsold ki... 😊

Szerintem Goth-nak tök igaza van. Sajátmagad csak mások által ismerheted meg.

Walk the Talk.

Tikal
felejtsd mmár el az agyalást 😊 kapcsold ki meg látod jobb, igaz nehéz de megéri 😊 elõször ismerd meg önmagad aztán jöhetnek a többiek 😉

sz4bolcs
Mint a kötekedés nagymestere:

"belekötünk" 😄

sz4bolcs
Hátõõ.. 😊 Nem vagyok hívõ, de ez elhamarkodott volt.

szerintem van értelme. Attól fejlõdünk mindannyian, ha belekötünk a másikba, megmagyarázzuk, és elgondolkodunk azon, amit a másik ember erre válaszként ír. Minél összetetteb és kacifántosabb a dolog, annál jobban igénybe vesszük az agyunkat, és még ha közvetlen nem is jutunk vele sehova, de fejlõdünk, és megismerjük a másikat.

Tikal
<#wave>

SRobert
És Tikal még mindig nem erre célzott. 😊))

Én úgy örülök, mert most elõször egyetértek vele valamiben. 😄

SRobert
"Jobb semmit sem tenni, mint nagy veszõdséggel semmire sem jutni"
(Lao-Ce)

😊

Tikal
nem éppen... jo ezekrõl elmélekdni, de néha már olyan kacifántos dolgokrol van itt szo aminek semmi értelme, spekulácio, szofacsarás, vitatkozások egy egy szon napokig... na szvsz ennek nincs értelme 😊

Tikal
nem éppen... jo ezekrõl elmélekdni, de néha már olyan kacifántos dolgokrol van itt szo aminek semmi értelme, spekulácio, szofacsarás, vitatkozások egy egy szon napokig... na szvsz ennek nincs értelme 😊

Kmarha
Ohh, az teljesen lényegtelen 😊 Látom nem érzitek a lényegét a dolognak. A cél bár megvalósíthatatlan, törekedni kell rá. Ha egy csomót a végére hagysz és egy csomó az elejérõl rád se bagzik, akkor mi van? azokat is a végére hagyod 😊 (de csak poénos hülyeségnek kezdõdött ne csináljunk már belõle vérkomoly vitatémát 😄)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Nem biztos hogy az "elejének" pont Te kellesz.

Walk the Talk.

Végülis igazad van!!
Csak az a problémám ezzel, hogy akkor az oktalan állatokhoz leszünk hasonlatosak. Persze senki nem old meg semmit, dehát oly jó eldumálgatni bizonyos dolgokról. Nem ?!

Walk the Talk.

Aquir
az élet értelme a lecsó! ...vagy nem? =)