Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
Jelenések Könyve
Walk the Talk.
A kérdéseidre meg azért nem fog tudni válaszolni senki, mivel az emberi agy képtelen felfogni a végtelent. Mind idõben, mind térben. Ugyanis gondolkodásunk/tudatunk a háromdimenziós térhez és a Naprendszer idõbeosztásához alkalmazkodva alakult ki.
De ha jobban belegondolunk ugyan ott vagyunk, mint a vallás 😄
Õsrobbanás? Mi robbant fel, mitõl, miért? Hogyan alakultak ki belõle a fizikai törvények, a fizikai és kémiai törvények, stb.?
Isten? Tegyük fel, hogy van. Miért van, miért jó neki, hogy létrehozta az életet, egy méghülyébb kérdés; milyen elemekbõl épül fel, miért adna életet embereknek, még rengeteg van 😄
Mindenevõ az azt jelenti, hogy ugyan úgy szükségünk van azokra is amiknek egy ragadozónak.
es meg tudtam erteni..remelem soha nem fog ilyen tortenni velem, de at tudom erezni, ha mindent elvesznek az embertol akkor nincs miert hinnie...
Jómagam nem örököltem ilyent, de elfogadom, hogy más igen és tisztelem a szemléletét. Nem erõltetem rá az enyémet s elvárom a forditottját is. Nem támogatom sem a prozelitizmust/hittéritést, sem a harcos ateizmust.
Mindenki maradjon annál, amiben jól érzi magát.
In Lak\'ech Ala K\'in
Az embereket ket csoportba lehet osztani: akik hiszik hogy maguk iranyitjak az eletuket minden szempontbol, es akik szerint van egy felsobb akarat, es _mindegy_ hogy minek nevezzuk, Allah-nak vagy Isten-nek vagy barmi masnak, akinek celjai vannak veled.
Vegeredmenyben talan az sem szamit hogy tenyleg van-e ilyen akarat, mert ha hiszel benne es emiatt jobb ember lettel akkor mar "megerte".
In Lak\'ech Ala K\'in
de néz szembe vele, hogy téged is félreneveltek.
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
És ezt az ösztönt szerinted szintén a szülõk és a környezete neveli bele az emberbe?
In Lak\'ech Ala K\'in
Bolygónk a föld címû dokumentum filmbe lehet látni egy csatát, ahogy a majmok elfoglalnak egy területet, csapatban 😄
Azert erdekes kerdes is ez mert en eddig ugy vettem eszre, hogy nem valtoztathatsz meg senkit, meg magad sem nagyon
tehat marad a 42 😊
Az embereknek is ugyan úgy megvannak az ösztöneik, ezért hasonlítom most magunkat a kutyákhoz meg más állatokhoz 😄
Az más kérdés, hogy a gondolkodásunknak köszönhetõen teljesen elkülönülünk, és a nagy probléma, hogy sokan az állatokat nem tisztelik, miszerint szerintük buták... na meg még rengeteg probléma van amit szintén a gondolkodásnak köszönhetünk
In Lak\'ech Ala K\'in
õnekik biztos nincs lelkiismeretfurdalásuk semmiért 😄
Az agresszív viselkedés már összefügg például a düh érzéssel (ami ösztönös, állatoknál is van). Ha nincs mire dühösnek lennem sose, akkor miért alakulna ki bennem nagyobb agresszivitás 😄 És ez is sztem kicsi korban alakul ki nagyrészt.
De nem csak a szülõktõl!!!
In Lak\'ech Ala K\'in