5506
szerinted?!
-
másikisvan #3700 Akkor mégis mi a probléma ha meghalunk és tovább élünk ? Akkor az nem halál hanem legfeljebb egy átváltozás... -
#3699 a fény is energia de mégsem anyag -
#3697 az oké csak úgy vettem hogy én mint élőlény nem halok meg. Mert iganis meghalunk. Azt úgy értem ha úgy írtad hogy "más élőlényekben élünk tovább" mármint a testünk -
másikisvan #3696 Dehogy nem. Az anyag bizony energia ezt még Einstein is leírta. -
másikisvan #3695 Ez csak a látszat. Hisz épp te magad írtad... elhamvadunk és a gyökerén keresztül a növény felszív minket... vagy a kukacok rágják a testünket mint jános bácsiét aki elesett egy fúszálban. -
#3694 "De attól mi még nem halhatunk meg mert ami él... az nem hal meg"
ezt hogy gondoltad? épp a halál törvényszerű, az élet viszont nem az. Ha a vallásra érted az meg csak "puszta" hit
"anyag pedig csupa csupa energia"
az anyag még önmagában nem energia:) -
másikisvan #3693 Ha elvonatkoztatsz az időtől ez a kérdés fel sem merülhet ugye ? -
egetrengető #3691 De mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? -
másikisvan #3690 Ja és hogy azok a fák levegőt adnak nekünk, és a csirke vagy a tojás táplálékul szolgál, és végül a testünk is visszaadatik a Földnek, porrá lesz mint ahogy abból is lett... De attól mi még nem halhatunk meg mert ami él... az nem hal meg. Az energia nem vész el csak átalakul az anyag pedig csupa csupa energia.
Tehát: minden mindennel összefügg, és a lényeg: maga az élet.
Szerintem. :) -
másikisvan #3689 Én ilyesformán jutottam el a kezdetekig
A jelenből indultam ki. Láttam egy bokrot és egy fát és azon gondolkodtam hogy azok egy egy magból fejlődtek ki. Utólag már tudjuk hogy miképpen, mi minden fejtette ki a hatását a fára növekedés közben, és mi mindent élhetett át.
No de ám a mag amiből kifejlődött ?
Az egy másik fa termése... amelynek hasonló módon zajlott az élete... és így tovább.
Vagy pl. látok egy legyet és arra gondolok hogy azt megette egy pók, azt egy nagyobb rovar, azt egy csirke, aki tojt néhány tojást és lettek csibék, és esetleg, aki húst is eszik, az épp fogyasztja a csirkét akiben a légy és a pók is ott van.
Tehát ha el tudnánk vonatkoztatni az időtől... :D Megleljük az örökkévalóságot. -
#3688 ez csak a példa volt a hatások terjedésére.
Nem feltétlenül változtatja meg az akaratodat. Lehet hogy csak a mozdulataid sorát változtatja meg, csak te ebből semmit nem veszel észre mivel a megváltoztatott dolgok maguk a valóság. Mert hogy hatást gyakorol, és okozott hatásai is változást hoznak, azt nem mondhatod hogy nem igaz. -
#3686 az időjárásnál a kis tényezők is megváltoztatják a klímát, hatással vannak rá, a hatásuk továbbterjed.
Hiába van szabad akaratod, ez nem olyan hogy ha nem akarod akkor nem veszed figyelembe, mert ez épp olyan dolog, hogy ha már csak megpillantod pl. a hozzászólásomat, már azzal megváltoztatta egy kicsit az események menetét
és ez is terjed mert a megváltoztatott is megváltoztat ugyanúgy több vele kölcsönhatásba kerülő dolgot és így tovább -
debussy #3684 Láttam azt a filmet :)
Múltkor én is gondolkodtam azon, hogy mindenki hatással van mindenre és mindenkire. Például egy kapcsolat... ha csak rövid ideig is tart, akkor is furcsa belegondolni, hogy te már véglegesen a másik életének egy kicsi kis szakaszává váltál. -
#3683 mi az hogy nem igaz, ez tény. figyelj, az időjárás is ilyen.
Elindul egy változás, és amit érint, azt megváltoztatja, mint a hanghullám terjed tovább. Mint ahogy írtam. Nemcsak a te cselekedeteidet változtatta meg, hanem egyre szélesedő események sorához adódik hozzá, esetenként teljesen más eredményeket elősegítve ahogyan halad előre az idő -
#3681 te körülmény vagy, de most ha a saját szemszögedből nézed, akkor is lehet az hogy pl van egy bazinagy anyajegy a jobb karodon, ami miatt pl. nem mutatkozol szívesen rövidujjúban, akkor végülis akkor az olyan körülmény, ami a te részed.
(Ugyanígy pl. ha valaki kényszeres, akkor már az elméjében levő dolgok is tudnak hátráztató körülmények lenni)
Vagyis a dolgaidban már alapból te önmagad és a részeid is hátráztathatnak téged valamilyen szinten -
#3680 háhá a pillangó effektus miatt te se tudod hogy hogyan változtak meg most meg a jövőben a gondolataid, mozdulataid miattam :p -
#3679 Ezzel egyet értek részben. Már az egyéniségünk is a körülményekből alakul ki. Ha valami történik, akkor a reakciónk függ már attól is, hogy milyen idő van, milyen kedvünk van, kikkel beszéltünk az előtte lévő időben és még rengeteg minden. Persze tőlünk is függ valamennyire a dolog, de nagyon kis százalékban.
Azt azért nem mondanám, hogy körülmények vagyunk, persze más szemszögéből igen. :D -
#3677 nagyszerű, egy kérdés :)
te magad is körülmény vagy -
exy1 #3676 "a körülményektől függ minden"
Tőled semmi sem függ? -
#3675 az a körülményektől függ hogy lesz e gyökeres változás :)
a körülményektől függ minden -
#3674 mert olyan egzotikus helyen vagy? és nem mindegy? :p :) -
debussy #3673 Kötözködünk, kötözködünk? :)
Tényleg nem tudom megmagyarázni, vagy elmagyarázni, de ha ez olyan egyszerű lenne, akkor nem itt tartanánk.
Viszont amellett kiállok, hogy típustól függ.
-
#3672 Gondoltam, hogy nem fogod tudni megmagyarázni :)
Mostmár tipustól függ? :D -
#3671 szaporodjunk. -
debussy #3670 Szerintem megváltozhat egy élet gyökeresen... ahhoz csak az kell, hogy olyan típusú ember legyél.
Hogy érted azt, hogy gondoltad, hogy ezt fogom válaszolni? :) -
#3669 Gondoltam, hogy valami ilyesmit fogsz válaszolni :) Ha csak azt mondod, hogy megváltozik, akkor jó, de végülis ahogy telik az idő - tapasztalunk ,megtanulunk dolgokat - sokat változik minden (az értékek, életszemlélet, stb.). De gyökeresen - az én értelmezésem szerint - nem nagyon váltohat meg az életünk :)
A Vanilia égbolt címü filmben volt egy olyan (nem pontosan így), hogy átkell élni a "rosszat" is, hogy a "jót" jobban értékeljük. Esetleg ez alapján tudom elképzelni, hogy megismerjük a "rosszat" (esetleg elveszítünk valakit, csalódunk valakiben) és utána sok mindenre másképpen fogunk tekinteni, amin esetleg nevettünk korábban. De szerintem ez sem jelent még gyökeres megváltozást. -
#3668 Remélem nem vmi húsevő növény fog felvenni :P -
debussy #3667 Ezt nehéz elmagyarázni.
Az ilyen dolgok sosem férnek el pár szóban. Egy könyvnyi gondolat talán elég... Szerb Antal- Utas és Holdvilág, Dosztojevszkij- Bűn és bűnhődés -
másikisvan #3666 Szép volt ! :) -
exy1 #3665 Hacsak meg nem halok elöbb. -
#3664 az hogy elhamvadsz és a gyökéren egy növény felvesz :) -
#3663 Hogy változik, változhat meg gyökeresen az életünk, és milyen dolgokra jövünk rá?
Mert addig oké, hogy ahogy felnövünk megtapasztalunk, megismerünk dolgokat, és folyamatosan változunk, változik világszemléletünk egy kicsit. De ez a gyökeres megváltozás, meg bizonyos dolgok... :) De jól hangzik mindenesetre :D -
debussy #3662 Melyik részét nem érted? :)
-
#3661 gyökeresen megváltozik? :o -
debussy #3660 Senki nem tudja a választ... egszer majd rájössz bizonyos dolgokra és akkor az életed gyökeresen megváltozik majd...
-
exy1 #3659 ...na-jó, nem számít. Nincs mit írnom ide, hisz én nem tudom a választ rá. -
exy1 #3658 A közel 3700 beírást? Viccelsz? -
#3657 Hát, leginkább arról a kérdésről, hogy miért jó élni, van-e értelme, stb.. De a téma elég sok fele elment (eleinte hülyéskedés, aztán vallások, életcélok, és még sok minden (abszoluthallás, zene, stb. :D) -
egetrengető #3656 választ azért ne itt remélj... -
#3655 ezt el kell olvasni! végig!