5506
szerinted?!
-
#1210 úgylátom Te is rendkívül járatos vagy az ilyen témában. milyen jó itt mindenkinek, hogy ilyen sokat tudnak a világról, Istenről.
tudjátok mit, feletsük el az egészet. ez így nagyon fárasztó.
sztem csak az szóljon már hozzá ehez az Isten-témához, aki tud is róla valamit, és nem csak azt, amit 1perc alatt kispekulált.
köszi -
Arvind #1209 Meg akarod ismernia világot, és nem akarsz sokat tanulni, bozonytalan dolgokkal foglakozni, vagy nem hiszed, hogy van még olyan dolog amit nem tudunk megmagyarázni?! Tessék itt van neked Isten, minden amit eddig nem tudtál, az mind az ő műve! Na most mán akkor tudod! Minden ami van Isten műve és minden azért ilyen mert ő így akarta! Ugye milyen eccerű a világ, és ugye milyen könnyű nekünk?! Nem kell a világ értelmével, meg hasnoló dolgokkal fárasztanunk magunkat!
Tulajdonképpen nem is tudom minek teremtett neünk agyat, meg öntudatot... -
#1208 :DDD -
#1207 ugyan már... velem lehet komolyan is beszélgetni. szóval sztem az élet értelme el van rejtve előzőleg ídézett Ady-vers sorai közt. csak ezt akartam mondani. -
#1206 a témához illő témát kérünk -
#1205 :P komolytalan alak -
#1204 miről szeretnél? :D -
#1203 Jódemost akkor miről is bezsélgetünk?:D -
#1202 na yó. akkor legyen Ady : )
"Uram, háborúbol jövök én
mindennek vége, vége...
békíts ki magammal, s magaddal,
hiszen Te vagy a béke" -
#1201 Elég egyértelmű. Ha van az életnek értelme és a halál nem az abszolút végzet, akkor úgyis megtudjuk. Ha meg nincs akkor meg úgysem :) Ez nem hit kérdése. -
#1200 emberek. olyan egyszerű az egész : )
nem tudom mit nem lehet ezeken a dolgokon érteni ;D -
#1199 Jóakkormajd Ady (eztcsakígygyorsanfejből, bocs a pontatlanságért)
Vagyok, mint minden ember: fenség
Észak-fok, titok, idegenség,
Lidérces messze fény,
Lidérces messze fény...
-
LePenseur #1198 "Szerintem a legtöbb, ha nem minden, emberi cselekvésnek az értelme csak azután derül ki, hogy már elvégeztük. Vagyis csak az élet után tudjuk meg volt-e értelme..." - akkor mégis hiszel? Evilági élet befejezése után megtudhatunk mégvalamit? -
LePenseur #1197 "lényeg: tedd azt, amitől jól érzed magad : )"
Igyekszem :) És mivel általában nem érzem jól magam, ha olyat teszek, ami másnak rossz, így ezt is hanyagolom :)
-
#1196 "A jovo pedig nagyon sok féle, TE választod ki a sajátodat, nem más."
ez nagy igazság. sztem is így van. -
#1195 márpedig Isten te vagy, meg a szendvics is... meg "a mustármag is ami nagyobb mindennél" by Jézus
A jovo pedig nagyon sok féle, TE választod ki a sajátodat, nem más. -
#1194 Isten nem mindenható -
#1193 Bármelyik állításra mondd, hogy nem! Egyből kapsz egy olyan Istent, ami nem mindenható. :-) -
#1192 dehogy növény ez egyértelmü mint hogy a virus sem él =) -
#1191 yó Neked, hogy ilyen sokat tudsz Istenről : ) -
#1190 bens: itt arról van szó, hogy minden dolgot vissza akarsz vezetni a teremtésre, amit természetesen Isten művelt. Szomszéd topicban (Biblia értelmezése) Takezo bevágott egy nagyon elgondolkodtató írást, idézném:
"Másrészrõl, ha Isten mégis mindentudó lenne, akkor nem rendelkezhetne szabad akarattal, és nem lenne más, mint egy automata. Hogy ezt mire alapozom? Lássuk!
Isten mindent tud. Mindent. A múltról, a jelenrõl és a jövõrõl is. Az õ esetében nem alkalmazható az a kibúvó, amivel a hamis próféciáikkal szembesített jósok hozakodnak elõ, hogy tudniiliik õk csak "potenciális jövõket" látnak, amik mind lehetségesek, és ezáltal elkerülhetõk. Isten ugyanis (ha mindentudó), azt is tudja, hogy a "potenciális jövõk" közül melyik valósul meg, vagyis õ az "igazi" jövõt is ismeri.
Már születése pillanatában (ha ugyan volt neki) tisztában volt valamennyi cselekedetével, valamennyi teremtménye valamennyi tettével, és ezek valamennyi következményével. Ez annyit tesz, hogy minden, ami történik, már õsidõk óta ismeretes valaki elõtt, tehát semmilyen módon nem módosítható. Íme, egy mindentudó, örökéletû lény, aki soha semmit nem változtathat meg a világban kedve szerint, hanem valamiféle forgatókönyvet követve lép vagy marad tétlen, nem hozhat új döntéseket és nem gondolhatja meg magát. Megfigyelõként vesz részt egy olyan történetben, amelynek ráadásul az elejétõl fogva minden részletét ismeri.
Az emberek nem tudják, hogy mit fognak csinálni holnap, ezért hozhatnak döntéseket. Isten azonban már sokmillió éve tudja, hogy mit tesz holnap, mást nem is tehet, mert az azt jelentené, hogy tévedett, vagyis nem mindentudó.
Még egyszerûbben: tegyük fel, hogy van egy város, a neve Gomorra. Isten vagy eltörli a föld színérõl, vagy nem. Õ már tudja, hogy igen, de Lót igyekszik meggyõzni arról, hogy mégse tegye. Lehetséges ez egyáltalán?" -
#1189 "isten bennünk van(elfogadhatod vagy megtagadhatod te választasz"
Mustasd meg, bizonyítsd, és elfogadom, vagy megtagadom!
Addig.. nem tudom, hogy létezik, nem tudom se megtagadni, sem elfogadni, számomra nem bizonyított.
Ha bennünk van, akkor egyre jobban érzem, hogy Isten egy hamburgeres melegszendvics sonkás szalámival, és sok sajttal a tetején.
Zsolo: "Isten nem bennünk van. Mi magunk vagyunk Isten :)"
-Értem mire célzol... mert eltelt 2 óra, a szendvics felszívódott, bekerült a véráramomba. Most már én vagyok Isten.
-Hát bens.. én behódoltam. :D ; de hogy e-logika szerint hogy lehetünk Isten részei... hmm :ASD Úgy gondolod, mindenki szereti a hamburgeres melegszendvicset?
#1156 Szerinted mennyire működik bennem Isten, ha egy intuitív sugallatra elforgattam a monitort 90 fokkal, és 8D jött ki 8d helyett? Ezt logikával nem lehet magyarázni, sőt szerintem nem is kell.
Kérdés: Hívők miért használnak logikát, és testhez tartozó dolgokat? :-) -
#1188 Teljes mértékben egyetértek. -
#1187 Ambro:
"Te azt hiszed én tanulatlan vagyok? Tévedsz. Nem doktoráltam belőle az igaz, de majdnem."
-Hmmm... fitogtatunk? :D
"A tudomány viszont ma paradigmaváltás előtt áll ezen a téren."
-Nocsak? Mit tudsz, amit mi nem? :-) Kérlek ne titkold! Lehet, már meg is történt a paradigmaváltás.
Olyan érzésem van, jön a III. VH, nem tudom mikor, de lesz. Gyorsan fusson mindenki a boltba konzerveket vásárolni!
"Te viszont valószínűleg képzetlen és tájékozatlan vagy ahhoz, hogy ezt figyelemmel tudd követni és lásdd hol merre tart az érdemi változás..."
-Te annyira tájékozott vagy, hogy nem csak az érdemi változást látod, hanem már magát a végeredményt is. Különben egy érdemi érvelés volt. Ettől a fölényeskedéstől biztosan előrébb mozdul Aquir világképe.
Ami pedig a jézusát illeti, talán inkább tanulj egy kis helyesírást, mielőtt más helyesírását kifogásolod.
"Ha tudnád hány éves vagyok, nem így beszélnél. Szerencsére nem tudod..."
-Hmmm... fitogtatunk? Ha ezt még párszor elmondod, olyan bölcsnek fogsz tűnni, hogy kétségbe vonhatjuk, hogy egyszer értelmes eszmecserét folytathatunk az élet nagy kérdéseiről, ugyanis életed végéig fölényben(fölényes)) leszel.
"Talán az Intelligens Tervező elmélete kerül terítékre. Ebben az USA duplavébúsgyurkával az élen nagyon aktív. Már ha figyeled a híreket..."
-Belegondoltál, hogy ez hogy változtatná a megismerést? -
#1186 ez vírusos dolog, ez olyan mit a gomba. növény, vagy nem? sztem nem. pedig az általánosban asszem növényként tanítják... -
Arvind #1185 Jelenleg szerintem legalább annyira lehet Isten, mint nem!
És azért nem tudjuk bebizonyítani, mert nem tudunk mindent megmagyarázni a világon. Ha pedig meg tudnánk, akkor már mi is istenek lennénk.
-
Arvind #1184 Vírus: Az a baj az emberekkel, hogy megpróbálják kategorizálni a világot. Mindent amit megismernek bele akarják rakni egy fiókba. A virussal is ez a baj, hogy nem fér bele a fiókba, de nem hagyhatjuk a fiókon kívül sem...
Én azt mondanám rá, hogy legalább annyira él mint a többi élőlény csak neki más közegre van szüksége, valamilyen más élőlényre. -
#1183 nem is azt mondtam. -
Arvind #1182 Én értem az érvelésed, de nem értek vele egyett! Attól hogy logikus a világ még nem kövertkezik, hogy Isten teremtette...
-
#1181 nah. nem bírtam ki, és utánanéztem. arra jutottam, h a modern tudomány ezzel kapcsolatban nem foglal állást. sok az ellentmondás. (mármint, h a vírus élőlény e.) ez egy olyan dolog, h ha olyan tanárnál vizsgázol, aki szerint igen, akkor igen, ha olyannál aki szerint nem, akkor nem. : ) -
#1180 nm :) -
#1179 köcce :) -
#1178 autonómia, reprodukció (szaporodás), anyagcsere, állandóság és variáció
leginkább ezek :) -
#1177 énis bioszos vagyok. meg matekos. de nekem mindegy. ha nem, hát nem. : ) -
#1176 ja...
A számítógépvírus is tud szaporodni, mégis bajos lenne élőlénynek hívni. :)
Ha már említettem az organizmust, annak mik a kitételei? -
#1175 nyugodj meg, bioszos vagyok, a virus nem élőlény :) -
#1174 ajjaj, ha a vírusok tudnának olvasni... :D
komolyra fordítva: én úgy tudom, hogy mivel mutatnak életjelenséget (szaporodás), ezért az élőlények közé sorolhatjuk őket. -
#1173 "a vírusok, vagy még alacsonyabb létformák"
#1166 :) -
#1172 semmilyen anyagcserét nem végeznek, nem is élnek :) -
#1171 nah... : ) vegyük pl. a villámlást. azelőtt mindenki úgy gondolta, hogy a villám valamilyen Isteni dolog. aztán rájöttek, hogy miként jön létre, és logikus magyarázatot adtak rá. de mivan, ha Isten pont így csinálta meg? érted - attól hogy Isten teremti a dolgokat, még lehet logikus magyarázatuk.