28329
-
Unreal1942 #8836 Nem nagyon értem mire ez az örömködés! Ja, hogy szép lehet majd a 3.-4. helyen állni az utolsó 3 forduló előtt. És majd onnan lecsúszni az 5.-6. ra? Tudom pesszimista vagyok :D Ma ilyen napom van.
Nézzünk is egy pesszimista tippelést a selejtezőkre!
szeptember 6.: Magyarország-Dánia 1:2
szeptember 10.: Svédország-Magyarország 3:0
október 11.: Magyarország-Albánia 0:1
október 15.: Málta-Magyarország 1:1
2009:
március 28.: Albánia-Magyarország 1:1
április 1.: Magyarország-Málta 1:0
szeptember 5.: Magyarország-Svédország 1:3
szeptember 9.: Magyarország-Portugália 1:3
október 10.: Portugália-Magyarország 2:0
október 14.: Dánia-Magyarország 2:0
5 pont :D -
#8835 hulyeseg is lenne bevalogatni, mert az talan meg logikus is lenne valahol lehet az a baj, hogy nem valakinek a valakije... -
Grenzjager #8834 Tímár Krisztiánt zavarja, hogy szóba sem kerül a válogatottnál -
#8833 A csoportunkban lévő válogatottaké nincs meg?
Azt is jó lenne látni, hogy pl. a portugálok kivel játszanak, meg a többiek is.
Valamilyen szempontból jó, hogy a portugálokkal csak a végén játszunk.
Április 1. meg remélem nem egy vicc mérkőzés lesz:D -
#8832 A magyar válogatott selejtezős programja:
2008:
szeptember 6.: Magyarország-Dánia
szeptember 10.: Svédország-Magyarország
október 11.: Magyarország-Albánia
október 15.: Málta-Magyarország
2009:
március 28.: Albánia-Magyarország
április 1.: Magyarország-Málta
szeptember 5.: Magyarország-Svédország
szeptember 9.: Magyarország-Portugália
október 10.: Portugália-Magyarország
október 14.: Dánia-Magyarország -
#8831 Az nekünk csak előnyt jelenthet... Hisz akkor tudunk mi is tanulni. -
#8830 nem azt mondom,hogy nem lenne rossz,csak ezt a meccset kicsit komolyabban fogják már venni... :) -
Unreal1942 #8829 Mért ne férne bele egy X? :) -
Unreal1942 #8828 Majd + látjuk :) -
#8827 :DDD -
#8826 Te ezt komolyan gondolod??? -
Unreal1942 #8825 Majd + látjuk. A Franciák tuti 2-3 gólós győzelme. A digók viszont X re lesznek csak elegek! -
#8824 Semmi sem biztos. -
#8823 Nyerni fognak az tuti, de nem hiszem hogy halálra zúznák magukat. De azért visszavágnak az edzőmérkőzésen elszenvedett bakijukért:)
A srácoknak meg jó tapasztalatszerzés lesz:) -
tomcat1 #8822 Na a franciák meg a digók is jól el fognak minket picsázni... -
daviddavid #8821 A legfrissebb információk szerint a május végén Brüsszelben az Európa Bizottság szervezésében sorra kerülő kétnapos, négyes futballtornán a házigazda belgákon kívül a magyar, a francia és az olasz válogatott lép pályára.
Tekintettel a hagyományos szabályokra, a június 10-én kezdődő osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon egy csoportban lévő olasz és francia együttes – a legutóbbi, 2006-os németországi vb arany-, illetve ezüstérmese! - ekkor már nem játszhat egymás ellen felkészülési mérkőzésen. Ezért nem komplett, körmérkőzéses formában bonyolódnak majd a brüsszeli találkozók, hanem mind a belga, mind pedig a magyar csapat mérkőzik a francia, illetve az olasz válogatottal. -
daviddavid #8820 HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!! -
Csesza #8819 február 6-án Cipruson (Limasszolban) - Szlovákia
március 26-án hazai pályán a Szlovének ellen
április 16-án kerül sor a Ferencvárosnak járó "tartozás" törlesztésére: amikor az MLSZ és a zöld-fehér klub békét kötött, ez volt a megállapodás egyik sarkalatos pontja
Május 28-31 Brüsszelben EU Kupáért belgák francia Írország
Augusztus 20-án ismét a Puskás-stadion ellenfelet még a keresik
-
daviddavid #8818 Szlovákia ellen lesz a köv meccs :D -
#8817 "hogy ne jussunk ki," replace with "inkabb bukdacsoljunk el par meccset a selejtezon, minthogy dontot veszitsunk" -
#8816 jo okes akkor idezzunk:
" Speciel en sokkal jobban volnek felhaborodva egy elvesztett donton mint nehany elvesztett selejtezon"
mostani allapotot tanulmanyozva igaz nem nehany, HANEM szinte minden fontos selejtezot BUKTUNK... na most orulhetsz!
most lehet en vagyok a hulye, de az is beteg, ahogy te gondolkozol... de akkora baromsag amit irsz, hogy meg mindig szedelgek... felfogatad a lenyeget (esetleg hatteret, elozmenyeit, kovetkezmenyeit, okait stb) hogy mi dontot jacccchassunk? ugye hadd ne soroljam, ha dontot jatszunk:
-(valoszinuleg)van egy vilagklasszis csapatunk aki ha a dontoig eljutott, azert tud is valamit
-ez meg azt feltetelezi, hogy legyen hattere a "dolognak"... tehat normalisabb viszonyok, rendes munkabiras a palyan, kivallo utanpotlas, jo edzok, es minden ilyen nyalas dolgok
-valszin akkor ugye ha ezek megvannak akkor vannak jo klubcsapataink, vannak sanszos helyezeseink az europai kupaeletben esigytovabb...
ugye nem kell folytatni! de nem... neked inkabb az a jo, hogy ne jussunk ki, ne legyen jo csapatunk, csak max egy kozepes valami ami arra sem kepes, hogy kikvalifikalja magat egy VBre... (ugye a "sem" szo kontraszt ilyenkor a VB dontossel)
tehat inkabb:
-bukdacsoljunk a selejtezokon
-"majdnem" kijutasos style
-neha felvillan a csapat... stb
hat ne is haragudj... de inkabb jatszunk VB dontot minthogy 2-3ikok legyunk es/vagy bukdacsoljunk a selejtezokon! hisz ha egy csapat VB dontot jatszik, akkor lehet nem szar a csapata, igaz?
-
_Vegeta_ #8815 Nem ertek egyet. Ha lenne egy normalis elnok feloszlatna az egesz mlsz-t es maximum amator alapon mehetne tovabb a sportag addig amig orszagunk fel nem no a feladathoz. En legalabbis ezt tettem volna mar evekkel ezelott. :D
Lammer ha a mondandobol ezt vetted ki ahhoz en tudok gratulalni es egyben atnyujtom a szovegertes mesterfoku erdemrendjet.
-
#8814 Ezzel van egy kis baj.
Ugyanis, ha VP marad, akkor az azt jelentene, hogy megint tobb evig nem lehet megbuktatni a Kistelekit. Meg valami sajnos tulontul kotodnek egymashoz, es VP toketlen, mert nem mer a sarkara allni.
Ugyebar azt tudja mindenki, hogy nem is VP a valogatott szovetsegi kapitanya, hanem a sugoi, akiket az MLSZ ugynevezett szaktanacsadokent kijelolt a szamara.
Ha sarkara allna es meg ezek utan sem vedene az MLSZ-t, akkor kiallna mindenki mellette, de igy a sajat bukasat keszitti elo. -
#8813 Te most oszinten normalis vagy? mar ne hari... inkabb egjunk le mindenhol es veressuk meg magunkat Tuvaluval is folyamatosan(szinte) mint vesszunk el egy vb dontot... te most komolyan beszelsz?
omg... jezusom ez kesz...
a te logikad szerint inkabb legyen egy libakergeto csapatunk aki mindenkitol kikap ami talan azt is jelentene, hogy klubszinten detto... mint inkabb VB-dontot jatszani es ami a vonzata, hogy (nagyon)talan ott lennenk a legjobbak kozott klubcsapat szinten is?
ehhez csak G-R-A-T-U-L-A-L-O-K! -
#8812 egyetértek a mondandóddal.
de szerintem az egyre több ifiakadémia okot ad a pozitív szemléletre.a legelső generáció már megérkezett(a 3 poolos srác,Hrepka,és a többiek,akik bontogatják szárnyaikat).remélem,hogy ez javítani fog a helyzeten,és az is reményre ad okot,hogy egyre több fiatalt visznek ki külföldre. -
#8811 nem.
először is,ha lenne egy normális elnök,akkor hagyná VP-t dolgozni.tovább megyek:ha lett volna Matthaus idejében normális elnök,akkor az nem küldte volna el(itt persze csak a végső periódusról beszélek)
aztán,ha normális elnök lenne,akkor több barátságos mérkőzést szervezne.jövőre 4 meccset fog játszani a válogatott,ez édeskevés.minél többet kéne,hogy jobban összeszokjon a csapat,legalább 6-7 meccsre szükség lenne,amiből hármat le is lehetne játszani itthon.
na meg persze a normális elnök nem nyúlja le ott a pénzt,ahol csak tudja. -
#8810 Na vegre egy kulturalt hozzaszolas, amiben ervek is vannak. Nem a klisek.
A felvetesedben sok igazsag van, persze nemelyekkel lehet vitatkozni is.
A valogatotthoz visszaterve pedig, leirtam nehany hozzaszolassal elobb, hogy a honi bajnoksag az alapja a valogatottnak.
Nem a Barcelona ifibol importaljuk a jatekosainkat, itt nevelodnek es eppen ezert, itt kapjak meg az alapokat.
Egy fiatal jatekosnak 14-16 eves korig kell az alapok 90%-at megkapnia, utana a fejlodese, mar inkabb fizikai, valamint az elsajatitott kepzes csiszolasa. Tehat hiaba is mennek ki kesobb peldaul 18-19-20 evesen mar nem tudjak potolni a lemaradasukat.
Tehat sajnos mar az alapokkal van a baj, amit ha a honi NBI-NB2-es csapatoknal maradnak tovabb rontjak az evek kozben kialakult allapotok.
Mint amit mar leirtam, hogy peldaul rajuk szolnak az idosebb jatekosok, hogy ne strapaljak magukat, mert azzal kitunik az o elmaradasuk.
Ezert egy ido utan ok is beleszurkulnek a csapatba. A vezetes es edzok tevekenysege szinten meger egy miset. De ezt is leirtam. Tul sok az osszefonodas, ami nem ad lehetoseget az egeszseges megtisztulasra.
Ezekkel az alapokkal a kulfoldre kikerulo jatekosok sem tudnak igazan domboritani, 1-2 ev alatt fel tudjak venni a kinti merkozesek ritmusanak 70-80%-t, de igazabol a teljesitmenyuk igy sem lesz elegendo arra, hogy egy utokepesebb csapat ellen felvegyek a versenyt.
Hasonlo lehetoseggel kell elni, ami legalabb a lehetoseget megadja a versenykepessegnek, amit a Bozoky idoszakban lattunk, hogy minnel tobb jateklehetoseget kapjanak a valogatottban, a minnel tobb lekotott, erosebb jatekerot kepviselo valogatottak ellen.
Ezzel bar a kepzes nagy reszet nem kapjak meg, de az osszeszokottsag miatt a csapat strategiaja sokkal eredmenyesebb lehet.
Amugy tevhit az, hogy mert leirja valaki a velemenyet a jelenlegi helyzetrol, az a livesoccer.comon nezi a merkozeseket.Az is tevhit, hogy mert leirja a negativ velemenyet, ami sajnos jelenleg valos, az ne szeretne, hogy nyerjen a Valogatott. -
_Vegeta_ #8809 Nemertek egyet. Persze jon valaki akinek szivugye a magyar labdarugas es ha a jatekosok nem jatszanak jol beugrik helyettuk a palyara. :D
az Aranycsapattal azért mégsem kéne példálózni...
Pedig ugyanez a helyzet csak kicsibe. -
#8808 felteszem mégegyszer a kérdést,amire még választ nem kaptam: Jakuza:te egyáltalán szereted a magyar válogatottat?
mert tökre úgy tűnik az egész,mintha ellenük lennél,és szándékosan fikázod őket.szerinted a tényekről beszélsz,ám a tények közt nem látod a pozitív dolgokat.a negatívumokat mindig könnyű kiszűrni,és elég mocskos dolog csak azokat felhánytorgatni másra/másokra. -
#8807 az Aranycsapattal azért mégsem kéne példálózni...:D össze sem hasonlítható a mostani csapat és az 54-es,de a többivel egyetértek. -
_Vegeta_ #8806 Pontosan errol van szo. :) -
#8805 jó felfogás...:D
lehet,hogy uncsi,de a sok fikázás közé már vmi pozitívum is kéne...nem azt láttam egyik meccsen sem(a moldovait kivéve),hogy alibiznének a pályán,sőt,a moldávok ellen sem alibiztek,csak magukban lebecsülték a moldávokat,és nem tették magukat annyira oda,nameg az ötlettelen játék és a szerencsétlenség is közre játszott.
szóval,nem jó a magyar labdarúgás,a válogatott sem jó(akár világ,akár európai szinten nézzük),de JOBB,mint ami eddig volt(leszámítva a Matthaus-érát)
és hogy a vezetőség lecserélése megoldhatná-e a problémát? szerintem igen.ha egy olyan ember lenne az elnöki pozícióban,akinek szívügye a magyar labdarúgás,akkor az minden bizonnyal jobban támogatná a magyar labdarúgást.és Várhidivel semmi gond nincsen szerintem,csak idő kell neki. -
_Vegeta_ #8804 Miert kellene nekem ugyanugy karognom, mint neked, hogy jo, ami nem is igaz raadasul ?
Az igazsag folyekony. :P
Mi pedig meg azt hisszuk, hogy ezert nem kell semmit tenni, pontosabban a jatekosok, mert nekik a kokemeny edzesmunka az smafu.
Fingom sincs hogy a magyar ELIT :D hogy keszul nap mint nap, de en szoktam figyelni itt nyiregyhazan mit csinalnak a fiatalok, soxor ottmaradnak edzes utan es edzobacsival gyakorolnak ezt azt. Az a baj hogy nagyon altalanositassz en szerintem. A mostani valogatottra pedig visszaterve a valogatott jatekosok joresze nem is idehaza jatszik...minek jossz akkor ezzel?
LOOOOOOOOOOOOOOOOL bazmek az egy VB donto volt! :DDDDDDDDddddddd
Szoval ha dontoben jatszunk szarul az okes, de ha egy selejtezon az mar vilagvege. EEEEEEEEErtem, loooooooogikus. :) Speciel en sokkal jobban volnek felhaborodva egy elvesztett donton mint nehany elvesztett selejtezon, de te tudod. :)
Na de persze majd ezt is megmagyarazzatok, hogy a vesztes a jobbik csapat es az kapja a 3 pontot :D
Miert kellene megmagyarazni? A kulonbseg kettonk kozott hogy en nem magyarazkodok, hanem megprobalom atlatni a problemat. Miutan x hozzaszolas utan is keptelen vagy felfogni mirol beszelek, en ejtem a temat.
Itt latszik, hogy mennyire nincsenek tisztaban a helyzettel, es hogy megettek, amit az MLSZ beakart veluk etetni. :D
Speciel fingom sincs mit mond az mlsz, nem is foglalkozom veluk. En csak meccseket nezek es levonom a kovetkezteteseket. :) -
#8803 jajjj istenem, ezt hanyszor hallotttttuk mar
es ahogy teged idezlek: "mar ez is uncsi"... en mar lemondtam mindenrol... ha igy allok hozza, akkor ennel csak jobb lehet... r-go: pozitiv csalodas minden "eredmeny" -
#8802 senki nem azt mondja,hogy a vesztes csapat a jobb...de azért egy eb győztest tétmeccsen megszorongatni szerintem nem olyan egyszerű dolog...az a meccs simán lehetett volna x,csak nem volt szerencsénk.és ott nagyon is jól játszott a válogatott,és tétmeccsről volt szó.sőt,azt hiszem a görögöknek akkor még az sem volt mind1,hogy elsőként vagy másodikként jutnak-e tovább,persze a továbbjutás már biztos volt. -
#8801 én a meccseket néztem,nem az mlsz sajtótájékoztatókat...de valahogy nem tudod felfogni,hogy nem most lett ilyen szar a focink,és nem pár hónap ezt rendbe hozni.és a játék képe azt bizonyítja,hogy van kiút,még ha az eredmények nem is mindig ezt igazolták. -
#8800 most te komolyan azt gondoltad,hogy egy csettintésre megint olyanok lehetünk,mint pl a horvátok??? a mondandódból az jön len,hogy Várhidi egy szar,mert nem edzeti rendesen a játékosokat(és persze olyan játékosokról beszélünk,akik a maguk csapatában oszlopos tagok,és nem Magyarországon!).
Várhidi azt hiszem a selejtező 3.fordulójában vette át a csapatot.na most,egy csapatot felkészíteni nem 1-2 hét.ő idejött,és látta,hogy teljesen rosszul van itt minden,és inkább elővette azt,amit Matthaus is csinált,csak kisebb módosításokkal,innentől kezdve nincs miről beszélni,már akkor tudni lehetett,hogy nem fog sokat elérni így,és inkább csak kísérletezett,úgy érzem.és én nem emlékszem olyanra,hogy Várhidi 2.helyet ígért volna,az elképzelhető,hogy cashteleki ilyet ígért,de mint azt tudjuk,ő csak a pénzhez ért,és csak is az érdekli.teljesen beszámíthatatlan ember,és egy ilyen ember véleményét nem nagyon tudom elfogadni,mert hogy szakmailag sík hülye,ezt tudjuk.szóval,már itt megbukott az az elméleted,hogy ők magyarázták be nekünk(konkrétan most nekem),hogy a magyar foci jó,ilyet nem is mondtam.
de ez már nem itt lett elcseszve.és az eredmény nem minden,én nem a livesoccer.com-ról ítélem meg,hogy most hogy játszott a csapat,hanem megnéztem a meccset,akár a helyszínen,akár a tv-ben.összeszokottság.ez a kulcsszó.és az összeszokottság még nincs meg,bár kezd alakulni.és a válogatott játékosainkat biztos nem azért vittél el nyugati klubok,mert hogy annyira nem bírnák az iramot,és hogy nem tudnak labdát kezelni.
az,hogy az nb1-ben mi van,azt nem tudom.nem látok be az öltözőbe,nem látom az edzéseket,meccseket is csak hébe-hóba nézek,és annak meg is van az oka.amiket elmondtál,az tökéletesen leírja az nb1-et,de ez most itt a válogatott topikja. -
Itt latszik, hogy mennyire nincsenek tisztaban a helyzettel, es hogy megettek, amit az MLSZ beakart veluk etetni. :D -
#8798 "Mit nyujtottak a palyan. NEM a vegeredmenyt, hanem a palyan mutatott hozzaallast es teljesitmenyt."
Mar elnezest, de te valami alomvilagban elsz. Es meg vitapartnerrol beszelsz :D
A teljesitmeny merceje a vegeredmeny. Az jelzi a gyoztest es a masik csapat aki veszit az volt a palyan a rosszabb, mert kevesebb golt rugott mint az ellenfele.
Na de persze majd ezt is megmagyarazzatok, hogy a vesztes a jobbik csapat es az kapja a 3 pontot :D -
#8797 "Ahaa szoval az aranycsapatunk 54ben szinten kalap sz*r volt, mert 3:2re kikaptak ugye?!"
LOOOOOOOOOOOOOOOOL bazmek az egy VB donto volt! :DDDDDDDDddddddd
a mostani sz@rok nemhogy VB SZEREPLESROL(dontooo??? ugyanmar :D)... hanem egy selejtezocsopi 3-4-ik helyerol sem almodhatnak... azert ennyire vitzes ne legyel :D omg ez kesz :D