Magyar válogatott
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak a pontosítás kedvéért.
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
Bölöni szerintem nem akar jönni, és nem tudom ki vagy mi tudná meggyõzni, hogy itt a helye. Talán a pénz. Én is amondo vagyok, hogy nem edzõ kell a magyar csapatnak, fõleg nem külföldi. Mi változna ha esetleg jönne egy külföldi edzõ? Attol még az MLSben ugyan azok ülnek. Talán más lesz az edzés, de hát a válogatottak ugyse olyan sokat szoktak együtt edzeni. Utánpotlás kell, és talán már az eredmény látszik. MÉG sok év kell a magyar válogatotnak, amig ezek a fiatalok stabil kezdök lesznek egy nagyobb kluba. Remélem jo irányba megyünk, de Kistelekinek ne azon gondolkozzon, hogy ki legyen az uj edzõ, hanam a lemondásán!!! Elmehet az egész MLS bagás a jo bûdös picsába.
Elnézést azért, ha valaki nem ért velem egyet.
de igazából új dolog nem nagyon van 😊
a magyar foci pedig sajna nem csak a pénzhiány miatt van ilyen mélyponton, sajna ez egy csúnya körforgás...
nincs pénz mert gyenge a szinvonal (nem jönnek a támogatók, és nem jönnek a nézõk a meccsekre) => szval nincsenek támogatók nézõk mert nincsenek jó meccsek...
szval ez egy körforgás, amit csak az utánpótlásképzéssel lehetne kimozdítani...
mondjuk 6-8 új utánpótlásképzõ központal...
mondjuk a nagyobb csapatoknak lehetne ilyen utánpótlásképzõ központjuk...
de még az sem oldana meg minden gondot...
az edzõket kellenne kényszeríteni arra hogy ne elégedjenek meg ezzel, és várjanak el többet a focistáktól...
ha valamelyik edzõnek ez így jó, az nem normális 😄
ez elég messze van a jótól 😊
szval ha fokozatosan épülhetnének jobb és jobb focisták a nagyobb klubokba, és az edzõk részben képzettebbek részben szigorúbbak lennének, nah talán akkor kimozdulna a focink ebbõl a mélypontból...
nah és akkor lenne pénz is meg közönség is...
nah de ehhez is pénz kell...
vagy egy jótékony emberke, mint pl. az MTK-nál...
de sajna egy fecske nem csinál nyarat...
viszont nem rossz az elképzelés...
Iceman
A magyar sajtóban elõször nyilatkozik az MLSZ elnökének egyedüli kiszemeltje
2006. november 11. 10:13
Magyar Nemzet - Ballai Attila
Bozsik Péter lemondása után megkezdõdött a kapitánykeresõ, de nem tartott sokáig, mert Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó- szövetség elnöke kijelentette: elsõ számú, sõt egyetlen jelöltje Bölöni László. A marosvásárhelyi ASA, a Steaua Bucuresti és a román válogatott egykori klasszis játékosa, a francia Rennes és a portugál Sporting Lisboa sikeredzõje, a román nemzeti csapat közelmúltbeli szakvezetõje kétszer tárgyalt telefonon Kistelekivel, de az elhangzottakat eddig csak utóbbitól, azaz egyetlen forrásból ismerhettük. Tegnap azonban Bölöni Lászlóval is sikerült kapcsolatba lépnünk, így a magyar sajtóban elsõként nyilatkozik – egyelõre igen visszafogottan.
–Roppant nehezen értük utol telefonon, és amikor végre sikerül, akkor is azzal kezdi a beszélgetésünket, hogy jelenleg nemigen van mit mondania. Miért nincs? Mindig ennyire zárkózott, vagy ez csak a jelen helyzetnek szól?
– Egyrészt két lábbal állok a földön, ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, ezért sem hiszem, hogy olyan fontos személy lennék, akit egy újságíró akár hússzor is keressen…
– Azon vitatkozhatunk, hogy ön mennyire fontos személyiség, azon ellenben aligha, hogy a magyar labdarúgó-szövetségi kapitányi poszt egyedüli várományosa – mert Kisteleki István, az MLSZ elnöke szerint még mindig az – igenis megér néhány telefont. Egyébként ön is továbbra is kapitányjelöltnek tartja magát?
– Nem szeretnék nagy mesébe kezdeni arról, hogy rendkívül megtisztelõ a felkérés, konkrétumokkal viszont egyelõre nem szolgálhatok. Hadd menjenek a dolgok most még a maguk útján, és ha úgy alakul, bõven lesz idõnk és okunk beszélgetni.
– Kitõl, mitõl függ, hogy így történik-e? Valóban felállított egy feltételrendszert, és ennek megvalósulása esetén hajlandó Magyarországra szerzõdni?
– Ha most elmondanám, minek kellene teljesülnie ahhoz, hogy magyar szövetségi kapitány legyek, a saját érdekeim ellen tennék. Arra kérem, ezt ne várja el tõlem. Emellett tényleg nem értem, mi az oka ennek a rendkívüli érdeklõdésnek.
– Az, hogy szükség van egy szövetségi kapitányra, de még inkább Messiásra, mert a magyar futball hosszú évek óta annak az eljövetelét várja. És önt e szerepre alkalmassá teszi játékos-, majd edzõi pályafutása, emellett erdélyi magyarsága, hiszen bár a honfitársunk, még nem élt köztünk, nem volt alkalmunk csalódni önben, nem hálózta be a hazai labdarúgás szövevénye.
– Hát Messiás végképp nem vagyok, ha azért akarnának szerzõdtetni, mert én azonnal kijuttatom a csapatot a világbajnokságra, mondjanak is le rólam. Persze tudom, szövetségi kapitányt mindig találnak, aki aztán futkározik a vonal mellett, ordibál, leül a padra, vagy esetleg szívinfarktust kap. Ezzel szemben nekem az a véleményem, hogy a magyar futballnak legalább huszonöt éve nem szövetségi kapitányra van szüksége, hanem valami másra.
– Mire?
– Ebbe most még ne menjünk bele.
– Nálunk az aktuális jelszó és kapaszkodó a fiatalítás. Egyetért ezzel?
– Attól függ, milyen szinten. Általánosságban természetesen fiatalítani kell, ugyanakkor a magyar futball nem egy és azonos a magyar válogatottal.
– Legutóbbi, önnel kapcsolatos személyes élményünk, hogy a román válogatottat szövetségi kapitányként 2-0-s gyõzelemre vezeti a magyar ellen, a mi tudósítóink pedig könnyeket vélnek felfedezni a szemében, hozzátéve, hogy azok nem az öröm könnyei. Volt ennek a sejtetésnek valami valóságalapja?
– Érzelmek futkostak bennem, de nem könnyeztem. A marosvásárhelyi barátok azt üzenték, haza nem merjek menni, ha kikap a magyar csapat, a túloldalról ugyanakkor azzal fenyegettek, hogy felgyújtják a házamat. Lehetett választani. A mérkõzés után viszont roppant büszke voltam, mert rendkívüli nehéz helyzetet teremtett, hogy kiket vezetek kik ellen, de sikerült bebizonyítanom, hogy jó magyar ember és becsületes román állampolgár vagyok.
– Most már csak jó magyar kapitánynak kellene lennie. Lát legalább elméleti esélyt arra, hogy a márciusi, Moldova elleni Eb-selejtezõn már valamilyen minõségben a válogatottunkat szolgálja?
– Ezt kicsit késõbb kérdezze.
– Rendben. Mikor?
– Remélem, hamarosan, bár nem hiszem, hogy két-három héten belül érdemes lenne. Addig viszont arra kérem, a mostani cikke ne olyan legyen, amilyeneket a román sportlapban látni: óriási cím, hatalmas kép, négy sor szöveg.
Gera szereplése kérdéses de valószínü hogy ö sem játszhat...
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
tuti az mlsz szervezi?
õ csak szélsõ védõ
hamár 3 védõ akkor oda egy középsõvédõ kéne
de sztem tuti hogy 4 védõs játékrendszer lesz
akkor esélytelen lejutnom, másnap meló van és Pesten vagyok.
Pesten lett volna akkor simán
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
lehet hogy engem is érdekel 😊
úgysem voltam még egy meccsen sem...
de majdnem minden meccset megnézek amit lead a TV 😊
szval ha valaki tudja hogy mennyiért lesznek jegyek az jó lenne...
Iceman
Asszem ki is megyek a meccsre, baromira várom már.
mondjuk én 2-5-3 -as felállást vagy 3-4-3 -ast választanék valahogy így:
Fülöp Márton
Bodnár László - Juhász Roland - Vanczák Vilmos
Gera Zoltán - Filkor Attila - Hajnal Tamás - Huszti Szabolcs
Kanta József - Priskin Tamás - Németh Krisztián
nálam tuti ez lenne a kezdõ, aztán kíváncsi lennék mit hoznak össze...
(esetleg a Tõzsért játszatnám még ill. nem tudom hogy a Vass Ádám hogy teljesít... õt nem ismerem)
azt azért figyeltétek hogy végre van csatársor 😊)
szval ha Priskin ill a Német Krisztián sokat fejlõdik a jövõben, lehet hogy jópár évre meg lesz oldva a csatárkérdés 😊
és hát a Fülöp Marci sem ügyetlen ill. szerintem a Bodnár - Juhász - Éger v Vanczák hátvédsor sem lenne rossz
a KP pedig szerintem szintén nem rossz 😊
hmm milyen csapat lenne itt, ha a Lothar-t nem kergetik el ://
nála volt a jó csapat mellé önbizalom is...
Magyar - Horvát 0 - 0 Magyar - Svéd 0 - 1 (Ibrahimovic 90. perc)
szval ahogy elment a Bozsik csapat már tutyimutyi lett...
nem rossz edzõ talán, de ezeknek a játékosoknak önbizalmuk nincs és a Lothar pont azt tudott adni nekik, szval én nem küldtem volna el az biztos, nah de mind1 remélem jó meccsünk lesz Szerda este 😊
aztán várom a véleményeket az üzimrõl 😊
Iceman
Németh Krisztiánra kíváncsi leszek. Szvsz Torgelle fix nem kezd. Hrepka viszont igen. Megérzés-
GanXstaZolee#2709
ensem az miatt, de mar 3. kapott golnal kesztetest ereztem kikapcsra, de mikor detari aztmondta hogy jo a tamadojatekunk akkor betelt a pohar:c
nem a nyilatkozatok miatt nézem a meccseket 😊
pejsze-pejsze
ja nemfigyeltem, de összes selejtezõn szar volt az egesz csapat...Geratol kezdve Fehéren át mindenki:s
tök mind1 milyen liga amikor lehet látni rajta hogy nagyon tud 😊
Tóth az utolsõ meccsen nem játszott 😊
én Tóth utolsó meccsére gondoltam nem a válogatott utolsõ meccsére
(evvel is tisztában vagy ugylátom) 😊
nem lassab mint a többi védõnk 😊
nagyon jol szerel
de te vszeg nem nézel fradi meccseket
Végh-nél vannak jobb kapusok
Vanczák meg balfasz de ez van 😊
talán még Dragóner
max. Tisza-t Torghelle helyére de...
Rajczi szar
Vadócz nem játszik
vszeg nem viccbõl 😊
akit furcsállok még pl.: Rodenbücher,Vass...
A magyar válogatott keret
Kapusok: Végh Zoltán (MTK), Fülöp Márton (Tottenham)
Védõk: Bodnár László (Salzburg), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sint-Truiden), Balogh Béla (MTK), Rodenbücher István (MTK), Bodor Boldizsár (Roda)
Középpályások: Sándor György (Újpest), Tóth Balázs (Erciyesspor), Vass Ádám (Stoke City), Tõzsér Dániel (AEK), Huszti Szabolcs (Hannover), Bori Gábor (MTK), Horváth András (Sopron), Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Kaiserslautern)
Csatárok: Hrepka Ádám (MTK), Kanta József (MTK), Gera Zoltán (WBA), Torghelle Sándor (PAOK), Priskin Tamás (Watford), Németh Krisztián (MTK), Farkas Balázs (Dinamo Kijev)
Biztonsági tartalékok:
Kemenes Szabolcs (Ferencváros), Rabóczki Balázs (Sopron), Vaskó Tamás (Újpest), Laczkó Zsolt (Ferencváros), Vadócz Krisztián (Auxerre), Tisza Tibor (Újpest), Rajczi Péter (Újpest).