Magyar válogatott
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
16 csapat, 12 helyszín, csak te érted, a te biztonságos szórakozásodért
jujjjjjjjjjj
"Platini azt is kijelentette, ha meg is valósul a 12, különbözõ országbeli városban rendezett Eb, az egyszeri alkalom lesz, aminek az apropóját elsõsorban az adná, hogy 2020-ban lesz hatvanéves a legrangosabb európai futballtorna. Az angol szövetség máris jelezte, hogy megrendezné a döntõt, amelynek a Wembley-stadion adna otthont."
(válogatottal kapcs végülis, nem akartam fociEB2020 topikot nyitni<#nevetes2>#nevetes2>)
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Bezzeg Szakály helyett egy gólokat lövõ Varga Rolandot nem tudott behívni, neki még nemzetközi tapasztalata is van Olaszországból. Vicc ez az ember, remélem hamarosan leváltják.
Szar Bayern, szar Bayern :)
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
http://goo.gl/gd6Zi5
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)
Védõk: Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás), Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Roda), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Lipták Zoltán (Gyõri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Takács Ákos (Gyõri ETO), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK) Gera Zoltán (WBA), Gyurcsó Ádám (Videoton), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koltai Tamás (Gyõri ETO), Koman Vladimir (FK Krasnodar), Pátkai Máté (Gyõri ETO) Pintér Ádám (Real Zaragoza), Szakály Péter (DVSC-Teva)
Támadók: Németh Krisztián, (Roda) Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)
Szal ha hívnak kötelesség menni a válogatottba, ha meg kimondottan válogatott formában van egy adott spíler akkor se kap meghívót, mert nem tetszik a vezetés PR irodájának.
Ezen a válogatottan és a magyar focit mit lehet még rombolni? süllyed ez magától is, legalább is a tények, eredmények, statisztikák szerint.
a magyar foci ugyanúgy nem fog elõrelépni (akárcsak az állam), amíg ugyanazok az emberek, ugyanazzal a felfogással csinálják ugyanazt...
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Akármilyen sporott nézünk a válogatott egy nemzetetet képes fölemelni, egy nemzetet képes fölvidítani vagy csak idõre is de elterelni a gondokról a figyelmet(fõleg egy olyan ország mint a miénk igenis szüksége van válogatott szintne sportsikerekre).
A válogatott több mint csak egy lehetõség, több kell hogy legyen.
Végül is a haza védelem se kötelezõ, el is árulhatod önös érdekeid miatt, de ezzel nem fogsz túllépni a gerinctelen féreg fogalmán.
Ha egy játékosnak nem a válogatottba való szereplés a legfelemelõbb dolog akkor a játékosnál kell a hibát keresni.
Nem a játékos kifogásait!
Nem támadom Husztit, de nem vonom vissza kapcsolatba a véleményem.
Ezt nem tehette volna meg.
Ezzel megint nem segít csak rombolja az amúgyse rózsás helyzetbe lévõ magyar válogatottat.
Na de õk elvannak magukkal meg a sértéseikkel, de a szurkoló felé ez hogy is jön le?
Természetesen ez jó magyar szokás h inkább magunkal háborúzzunk, ezzel magunkon nem de ellenségeinknek segítünk.
Itt is ez történik.
Ezzel megint csak magunkat sebezzük mert a 2 idióta félnek személyes sérelmeik vannak, ilyenkor nem õk isszák meg a levet hanem a válogatott.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Ezzel azt sugározza számára nem fontos segítenia válogatottnak.
Ezen nem lehet mit magyarázni.
Egy ilyen kaliberû játékosra mindig is szüksége lesz a magyar válogatottnak.
És egy ilyen játékos nem mondhatja csak úgy le a válogattoságot mert neki ez meg az nem tetszik(ja de igen, csak akkor meg ne háborodjon fel azokon a kritikákon amik magyarságát és elhivatottságát vonják kétségbe a válogatott iránt, fõleg úgy h róla tudott h halomra kereste magát.)
Nincs rajta mit védeni.
Ha igaza van e tekintetbe, ha nincs akkor sem tehetné ezt meg.(ha meg annyira elkötelezett lenen a válogatott irány nem is tette volna)
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Szembeköpi a magyar szurkolóakt..
Egy magyar szinten ilyen kaliberû játékos nem tehetné ezt meg.
Ennyi.(tök mind1 h neki baja van a válogatott körül mûködõ dolgokkal)
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Így lehet támadni magyarság címszó alatt.
egyébként a mentegetõzés ellenére is jogos vmilyen szinten, mert õ beszél önös érdekekrõl miközbe õ is pont ezt csinálja a részérõl.
ezzel a magyar szurkolókat köpi szembe, mert a válogatott az pontosan egy ország sikere és eseménye.
Lehet itt mondani az egyéni érdekeket meg, hogy nincs minden rendbe, de az ugyan olyan önzõ egyéni érdek ha most õ ezért nem játszik a válogatottba.
A válogatott nem egy klub, nyilván a klubbjába elviselné ezt ha kapja a szíris milliókat a zsebébe.
A foci már ott tart(klubbfoci) hogy a nézõk másodlagosak, de a válogatott az teljes mértékbe egy nemzet lelkéért van.
Milyen áldozatot kéne itt hozni Husztinak?Kéne eggyáltalán?
Nem hiszem...
Önös érdekei miatt lemondani egy ILYEN játékosnak(mert senkit nem érdekelne ha egy nb1-es noname csinálná ezt)a válogatottságot igenis megkérdõjelezi azt mennyire is elkötelezett vki a hazája iránt.
Mondjuk manapság tudjuk h nem divat a hazaszeretet, ugye balos libsi kutyák bizonyítják ezt idõrõl idõre.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
..max a magyar szinthez képest.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Netán tapasztaltabb lett Szentpétervár által?😄
Még jobb, mint amikor eljött Hannoverbõl. Visszatért és nagyon jól megy neki, de érdekes h Gerának is már most jobban megy a WBA-ban, mint Fulhamban. Mi ez, ha nem pszichológia?
valószínûleg õ látja/látta, hogy hogyan folynak a dolgok a válogatást és minden más tevékenységet illetõen, ill. melyik játékos hogyan teszi magát oda avagy sem, és neki így nem éri meg játszani.
Én sem játszanék olyan csapatban, ami nem csapatként mûködik, és egyéni érdekek vannak...
– Éppen egy ilyen futballistára lenne szükség a magyar válogatottban... Van realitása vagy csak halvány esélye, hogy visszatérjen a nemzeti együttesbe?
– Ahogy ugyanaz a játékos, ugyanaz az ember is vagyok, aki két éve voltam. És ugyanaz a véleményem is, ami akkor volt.
– Nem létezik, hogy ne legyen megoldás ebben az ügyben.
– Bár
nem hinném, talán én vagyok a hibás érte, hogy a válogatottban – Bozsik Péter kivételével – nem jöttem ki a magyar edzõkkel. A 'nyolcvanhatos világbajnokság volt az eddigi utolsó, amelyen részt vettünk. Akkor én hároméves voltam. Azóta nem jutottunk ki sehová, és ez nem csak az én vétkem. Talán érdemes lenne elgondolkodni, minden rendben mûködik-e odahaza. Félreértés ne essék, szorítok én a válogatottnak, amiként ugyanúgy drukkolok a Videotonnak is, hogy az Európa-ligában sikeres legyen. Risztov Éva csodálatos londoni hajráját is végigordítottam. Attól még, hogy nem játszom a válogatottban, magyar vagyok. (nso)
Ha az ingatlanról szólt akkor ez a szerzõdéseket átvizsgálva kiderülhet. Várom a felelõsök büntetését, magyar részrõl.
A Gyõrnél már elérték azt a szintet, hogy egy kormányváltás ne okozzon kárt(emlékszem majdnem ki is estek az NB1-bõl mert a stadionépítésre ment a pénz és olcsó játékosokat igazoltak), a legközelebbinek a Debrecent érzem ehhez, õk ha jól tudom évek óta nullszaldósok, legalábbis a könyvelésük szerint... esetleg még az Újpest ha marad a tulaj, de nagyon fiókcsapatot akarnak belõlük csinálni. Aztán vannak akik elvegetálnak az nb1-ben mint pl. a Kecskemét, Pápa, Paks, Honvéd stb. õket se nagyon féltem.
Fradinál pl. Torgyánra gondoltam.
Külföldön a befektetõ dönti el, hogy hova teszi a pénzét hiszen kõkemény üzleti alapokon mûködõ labdarúgás van, a játékosok ára a csillagos eget verdesi, nagy pénzekrõl van szó. Nálunk szerintem nem és igen, komolyan elhiszem, hogy OV-nak volt befolyása. Nem véletlen vettünk MOL részvényeket(benzinár csökkentés azért nem volt de emelkedés lesz) és Csányival nagyon jó haverok(együtt szoktak röhögcsélni és szurkolni a Vidi VIP páholyában). Bizonyítékom nincs rá, nem kell elfogadni, elhinni, ez csak az én véleményem.
Ez igaz, nem lehet minden klub stadionját egyszerre felújítani, én ezért sürgetném, hogy a pályákra költsenek, kevesebb lenne a sérülés és az elmaradt meccs is. Szerintem amilyen pénzekrõl beszéltek lenne elég az összes NB1-es klubnál ha pedig nem akkor lehessen erre pályázni és akik a legjobban rászorulnak ott csinálnák meg elõször. Pécsen és Pakson asszem nagyon elkélne, többiekérõl nem tudok nyilatkozni. Újpesten az új tulaj kicseréltette a gyepszõnyeget, nem tudom, hogy ott alá van-e csövezve a pálya viszont a stadiont bérlik az államtól és nem engedik neki, hogy egy kicsit felújítsa, én legalábbis errõl hallottam, érdekes..
Na mind1, ez van, lesz ami lesz.
Nem lettél! 😊 Azt a jelenséget fedeztem fel, hogy egy az egyben azt hallom vissza, mint ami folyik a baloldali médiákból. Azért kérdeztem, és nem kijelentettem, hogy ezt elkerüljük! 😊
"Ha pedig a pesszimizmusom, gyanakvásomra gondolsz akkor azt aláírom, sajnos túl sokszor csalódtam a magyar fociban, ezért is kezdek nehezen reménykedni, csak amikor már biztosnak érzem az eredményeket, jó eredmények özönlenek akkor hiszem el, hogy elindult valami és nem csak átmeneti érdekekrõl volt szó."
Ez érthetõ, valahol én is így állnék hozzá, de én a felsorolt változások után úgy érzem, hogy ilyen megalapozott és indokolt optimizmusra még nem volt okom... 😊
"De külföldön ez azért eléggé nem általános. A spanyol klubokat pl. bankok is támogatják és az Anzsinál kinek a kije volt ott, hogy egy arab milliárdos befektet oda? Vagy Roman Abramovich a Chelsea-be?"
Mi nem általános? Külföldön nem a befektetõ dönti el, hogy hova teszi a pénzét? Komolyan elhiszed, hogy az otp és a mol azért ment a vidihez mert OV erre utasította õket? Egyébként ugye az otp bank, tehát ezt a példát nem értem! 😊
Az oroszoknál irdatlan mennyiségû pénz van az olajból, meg a ki tudja milyen "vállalkozókból". Az olaj pénzek miatt honnan tudod kinek milyen kapcsolata van? Arról nem beszélve, hogy azért az orosz meg az angol klubokhoz nem mérd a mieinket. Minden szempontból jobb befektetés, érthetõ ha az ilyen milliárdosok oda mennek.
"Nálunk is volt egy Mccabe de miért nem tartotta be azt amit elvileg szerzõdésben aláírattak vele? Nálunk miért nem jött össze, hogy gazdag külföldi felépítsen egy sikeres klubot? Érthetetlen..."
Voltak akik az elejétõl megmondták, hogy az egész az ingatlanról szólt. Úgy gondolom ez be is igazolódott.
"Több Audihoz hasonló cég kellene Magyarországra. Számomra ebben a minta a Gyõri ETO. Magyar tulajdonos és egyben befektetõ mûködik együtt egy nagy külföldi céggel, gyönyörû stadion, jó játékosok, saját erõbõl. Emelem kalapom elõttük."
Jó példa, bízom benne, hogy lesznek még ilyenek. És abban is bízom, hogy a megteremtett alapokat egy esetleges kormány váltás nem teszi tönkre. Ha a TAO-t nem törlik el, akkor elvileg minden mehet a maga útján, a többi kormány független...
"A Fradit politikusok lopták szét, nem véletlen nem tetszik nekem a mostani szerepvállalásuk sem. Az csak hab a tortán, hogy azóta se lett pl. Furulyás felelõsségre vonva, pedig aláírt bármit amit elé tettek."
Politikusok? Mire gondolsz? A Fradit mindenki rabolta aki arra járt, élén az ilyen furulyás féle szarháziakkal...
"Bizakodni én ezelõtt 5 évvel is bizakodtam. A remény kiirthatatlan a magyar focirajongó szívébõl. Nekem nem tetszik a hogyan mert kicsit igazságtalannak érzem, nem tetszik az se, hogy én ezt nem tudom gyökeres változásnak tekinteni. Szervezettebb lett a magyar foci? Több pénz áramlik bele? Erre a kettõre tudok igennel válaszolni. A jövõben csiszoljanak az elosztáson és akkor nem fogok morgolódni."
Én is, de a látottak alapján szerintem(!) ez most megalapozott! Olyan nincs, hogy mindenki elégedett, de kívánom, hogy minél többen azok legyenek! 😊
www.smart-bus.hu
Persze, hogy így mûködik nálunk. De külföldön ez azért eléggé nem általános. A spanyol klubokat pl. bankok is támogatják és az Anzsinál kinek a kije volt ott, hogy egy arab milliárdos befektet oda? Vagy Roman Abramovich a Chelsea-be? Nálunk is volt egy Mccabe de miért nem tartotta be azt amit elvileg szerzõdésben aláírattak vele? Nálunk miért nem jött össze, hogy gazdag külföldi felépítsen egy sikeres klubot? Érthetetlen...
Abban egyetértek, hogy el kell kezdeni de ha így kezdik el akkor kidobott pénz lesz az ablakon abban az esetben ha nem tudják folytatni, az utánpótlás pénzelését és átalakítását leszámítva, az így is úgyis megmarad. Több Audihoz hasonló cég kellene Magyarországra. Számomra ebben a minta a Gyõri ETO. Magyar tulajdonos és egyben befektetõ mûködik együtt egy nagy külföldi céggel, gyönyörû stadion, jó játékosok, saját erõbõl. Emelem kalapom elõttük.
Na ez az elszomorító és kezdem azt hinni, hogy itt állami hátszél nélkül nem is lesz semmi, de így meg kiszámíthatatlan az egész. Csak a remény marad, hogy nem 4 évre elõre gondolkodnak viszont a többi klub irigykedését is meg lehet érteni ebben az esetben!
A Fradit politikusok lopták szét, nem véletlen nem tetszik nekem a mostani szerepvállalásuk sem. Az csak hab a tortán, hogy azóta se lett pl. Furulyás felelõsségre vonva, pedig aláírt bármit amit elé tettek.
Bizakodni én ezelõtt 5 évvel is bizakodtam. A remény kiirthatatlan a magyar focirajongó szívébõl. Nekem nem tetszik a hogyan mert kicsit igazságtalannak érzem, nem tetszik az se, hogy én ezt nem tudom gyökeres változásnak tekinteni. Szervezettebb lett a magyar foci? Több pénz áramlik bele? Erre a kettõre tudok igennel válaszolni. A jövõben csiszoljanak az elosztáson és akkor nem fogok morgolódni.
"Felesleges személyeskedni, sose néztem heti hetest, hvg-t pedig nem olvasok. Egyszerûen látványos lett a MOL és az OTP foci iránti érdeklõdés hirtelen, ennek ellenkezõjérõl nem tudsz meggyõzni."
Egyáltalán nem személyeskedésnek szántam! Ez egy jelenség... a saját ismerõseim, sõt rokonaim körében is felfedezem ezt.
"Na itt a lényeg! Köszönöm, hogy leírtad és beismerted. Pontosan ezért nem lesz nálunk tisztán teljesítmény alapon mûködõ díjazás, hanem azon múlik, hogy ki kinek a kije."
Állj, Én nem ezt mondtam! Arra céloztam, hogy mi dönti el azt, hogy xy befektetõ, hova tegye a pénzét! Ez pedig a világon mindenhol így mûködik... oda mennek, ahová oda tudják csábítani õket! Ahova nem érdemes, oda akkor sem mennek, ha OV mondja nekik... A választás mindig a befektetõ dolga, és nem igazán van illetékességünk abban, hogy ezt számon kérjük rajta! Inkább örülnünk kéne, hogy áldoznak erre egyáltalán bármennyit is...
"Nem tudom nem látni benne a politikust és mivel politikus addig lesz pénze amíg pozícióban van."
Na ettõl nem félek...
"Megint vakvágányon vagy. Én nem a Fidesz ellen vagyok hanem a politikai szerepvállalás ellen a sportban."
De nincs politikai szerepvállalás! Ezt csak te ( mivel kifejtetted a véleményed, nem hivatkozom a sajtóra ) akarod belelátni. A magyar kormány törvényekkel teremt olyan lehetõséget, ami kedvez MINDEN magyar klubnak, illetve a magyar focinak. ( és nem csak a focinak! ) Ez nem politika, hanem a mi érdekünk.
Abban meg semmi kivetni valót nem találok, ha politikus irányít egy klubot. Kubatovval mint Fradi vezetõvel mi a gond? Nyilván nem hibátlan, de nem tett semmi olyat, amiért az ember azt mondaná, hogy "na neee, politikust itt nem akarok látni". Szereti a Fradit, és egyelõre normálisan haladnak a dolgok. OV-vel mi a baj a Puskás akadémia élén? Mit tett, amiért nem akarsz politikust látni a sportban? Vagy továbbmegyek... Berlusconi mit tett a Milan élén, amiért az a véleményed, hogy politikus mint magánember ne szerepeljen a sportban?
"A politikai alapokra nem lehet hosszú távon építkezni márpedig mint írtad az utánpótláshoz legalább 6-8 év folyamatos támogatás, szakmai munka kell. Egy kormány ciklusa pedig 4 év."
Az nem politikai alap, ha a magyar kormány a magyar élsportban olyan helyzetet teremt, ami kedvezõ a támogatóknak, szponzoroknak. Ha ezt egy másik kormány politikai indokkal, vagy a "csak azért sem" alapon való politizálással szétzúzza, az száradjon az õ lelkén. Valahol el kell kezdeni, mert, ha mindig azzal jövünk, hogy mi lesz, ha, akkor sose fog semmi változni...
A magyar focit "kezdõrúgás" nélkül nem lehet feltámasztani! Ezt a kezdõrúgást máshogy nem lehetett megkezdeni, mert komoly befektetõ pénztemetõnek látta. Az állami hátszél az egészhez egyfajta példamutatás, illetve jelzés, hogy immáron lehet jó üzlet a magyar foci is. Másképpen ez nem mûködik... újból csak azt tudom mondani, hogy valahol, valahogy el kell kezdeni! Ennyire lentrõl meg nem lehet úgy elindulni, hogy az mindenkinek szimpatikus legyen...
Állami szerepvállalás nélkül képtelenek lennénk kijönni a gödörbõl! Viszont az állami szerepvállalástól, vagy éppen azért mert pár klubban dolgozik politikus, még nem lesz benne a sportban a politika... Akkor lenne benne, ha ezek a politikusok visszaélnének a hatalmukkal. Erre pedig úgy gondolom még nem volt példa, és bízom benne, hogy nem is lesz!
"Nem láttál? Nem vagy te olyan fiatal szerintem. 😊 Fradi a 90-es években? A Debrecen is volt nem oly rég a BL csoportban. Bucira vertek minket de eredmény volt a bejutás."
De ezeknek semmi köze az alapokhoz! Pár kiugró eredmény még nem elõrelépés! Elõrelépés az lett volna, ha a BL szereplés után a Fradi nem itt tartana, és ha nem rabolták volna szét...
Alapok alatt pedig a gazdasági kérdések rendezését, a bajnokság átszervezését, az utánpótlás programokat, a tömegsport programokat, és a stadion programot értem. Ezek azok a lépések, amik egy stabil alapot jelenthetnek, és optimizmusra adnak okot a jövõre tekintve. Ilyen mérvû szervezettséget és tudatos munkát én még nem láttam a magyar fociban! nem azt mondom, hogy tökéletes, de mindenképpen elõrelépés az eddigiekhez, és bizony reális okot adnak a bizakodásra... szerintem! 😉
www.smart-bus.hu
Persze, hogy nem zavarta a Milan drukkereket, a Vidi drukkereket se zavarja, ez tök természetes.
Megint vakvágányon vagy. Én nem a Fidesz ellen vagyok hanem a politikai szerepvállalás ellen a sportban.
Hajjaj, de még mennyire, hogy így lesz. Ezért vagyok ellene. A politikai alapokra nem lehet hosszú távon építkezni márpedig mint írtad az utánpótláshoz legalább 6-8 év folyamatos támogatás, szakmai munka kell. Egy kormány ciklusa pedig 4 év.
Nem láttál? Nem vagy te olyan fiatal szerintem. 😊 Fradi a 90-es években? A Debrecen is volt nem oly rég a BL csoportban. Bucira vertek minket de eredmény volt a bejutás.
És? Épp ezért írtam, hogy a pénzt több helyen kell szétosztani és jönnek az eredmények. Jó szakember nem csak külföldön van, sok jó szakember van most is a magyar labdarúgásban. Tehát elõször eredményt produkáljanak, hogy pénzt kaphassanak vagy pénzt kapnak, hogy eredményt produkálhassanak?
A fél nb1-nél? Tulajdonos van, tulajdonos nem egyenlõ a támogatóval.
Felesleges személyeskedni, sose néztem heti hetest, hvg-t pedig nem olvasok. Egyszerûen látványos lett a MOL és az OTP foci iránti érdeklõdés hirtelen, ennek ellenkezõjérõl nem tudsz meggyõzni.
"az, hogy ezek a cégek hova mentek, nemes egyszerûséggel a kapcsolatokon múlt"
Na itt a lényeg! Köszönöm, hogy leírtad és beismerted. Pontosan ezért nem lesz nálunk tisztán teljesítmény alapon mûködõ díjazás, hanem azon múlik, hogy ki kinek a kije.
Szeretnének ilyen "raklap szart" a paksiak vagy a békéscsabaiak. Továbbra sem írtál semmilyen elfogadható indokot arra, hogy miért nem felújítanak és miért építenek újat.
Hosszú távú tervek? Nem hallottam róla de úgy legyen...
Ez nem baloldaliság vagy jobboldaliság kérdése, értsük már meg. A baloldali média felkapta mert az ellenzék azért ellenzék, hogy mindig ellenkezõjét tegye és mondja amit éppen a kormány csinál. Ezért már nem is lehet nekem, mint független magyar állampolgárnak olyan véleményem mert a rohadt valamelyik oldali média is azt károgja? Engem nem tudsz besorolni se jobboldalinak, se baloldalinak, rühellem az összes politikust és pártot. Nekem ez a saját magánvéleményem amit képviselek akkor is ha 2014 után az MSZP elsõ ember fog befektetni mondjuk a Kozármislény csapatába.
Kiugrási lehetõség ami ideig-óráig tart. Egy politikusnak semmi keresnivalója a fociban, hagyja meg azt azoknak aki legalább abban voltak gyerekkoruk óta és eredményeket is elértek. Nyilasi Tibi megbízásának én pl. nagyon örültem."
Ne a politikust lásd benne, hanem a pénzt! Nem a szakmába szól bele, hanem a gazdasági részét szervezik... Szerintem a Milan drukkereket nem nagyon zavarta Berlusconi pénze...
"Csak együttmûködnek, nem egyoldalú dolog ez, de attól még bûzlik."
Mert büdösnek akarod látni... ha nem a fideszrõl lenne szó, semmi kivetni valót nem látnál benne.
"Ez egy reménykedés, hogy olyanok vannak, csak azért mert felkavarták az állóvizet amit az elõzõ inkompetens vezetés hagyott leülepedni. Én bízom benne, hogy a jövõre nézve ennek lesz eredménye de eleve bizalmatlan vagyok a politikusok szerepvállalásával a sportban, tök mindegy mennyire szereti és félõ, hogy nálunk sose lesz egy nyugati mintára megvalósuló szponzori rendszer ahol függetlenül az aktuális kormánytól mûködhet az összes magyar klub. Engem bánt, hogy ez nálunk nem valósulhat meg, bánt mert szeretnék egy olyan magyar csapatot látni amelyik legalább a BL csoportjából tovább jutna."
Ezt teljes mértékben megértem! Én is tartok tõle, hogy egy esetleges kormányváltás szétveri majd az egészet azzal a propagandával, hogy "visszaadjuk a zembereknek azt a pénzt, amit a zorbán a focistákra költött". Remélem nem így lesz...
Ilyen lehetõséget mint ami most kialakult, amióta a magyar focit követem, még nem láttam. Bízom benne, hogy az elõrelépés tartós lesz, és pár év múlva úgy térhetünk vissza ehhez a témához, hogy nekem volt igazam...
www.smart-bus.hu
Nem, nem az. Ha az lenne, akkor a TAO-s pénzek nem lennének, nem kaptak volna milliókat a csapatok a reklám és tv-s jogokból, nem lenne utánpótlás program, stb.
"Akkor ahova pénz kerül oda megy a jó szakember? Ez olyan mint a melyik volt elõbb... tyúk vagy a tojás?"
Nem, nem tyúk vs tojás vita. A jó szakember oda megy, ahol megfizetik. Ehhez elõbb pénz kell. Ha ez megvan, lehet jó szakembert igazolni, ezután pedig jöhetnek az eredmények... tiszta képlet szerintem.
"Persze, segítve van. A TAO mindenkire érvényes de csak ott tudják felhasználni ahol van valamiféle gazdasági élet, cégek, vállalkozások stb."
Hol nincs támogató, szponzor, tulajdonos, stb?
"Engem ez azért érdekel mert akit parancsszóra küldenek az addig marad amíg nagyon muszáj. Itt azért mutogatnak mert a Puskás Akadémia elnöke a miniszterelnök egyben, a Puskás Akadémia pedig a Videoton "akadémiája""
Az, hogy parancsszóra küldték õket honnan veszed? A heti-hetesben volt benne, vagy a HVG-ben? Esetleg ott voltál? Miért nem tudod elképzelni azt, hogy ez üzletileg jó befektetés mind a Mol-nak, mind az Otp-nek?
"Miért nem ment mondjuk a Honvédhoz? Vagy a pápához? Vagy az Újpesthez amelyik a csõd szélén állt? Vagy miért nem mondjuk a Pécshez? A Vidinek elõtte nem volt semmilyen komoly eredménye ami indokolta volna a választást."
Ha a Honvédhoz ment volna, akkor meg az lenne, hogy miért pont oda! Az összes klubnak van tulajdonosa... az, hogy ezek a cégek hova mentek, nemes egyszerûséggel a kapcsolatokon múlt. Ki kit ismer, ki miben lát fantáziát, esetleg melyiket szereti! Miért nem lehet annak örülni, hogy egyáltalán beszálltak a magyar fociba, és ennek is köszönhetõen örömet okozott nekünk a Videoton? Nemrég a Mol még a Horvát focit támogatta... ehhez képest kurva nagyot léptünk elõre!
"Nem indokolja! A népszerûség nem egyenlõ az eredményekkel."
De indokolja... az ország legnépszerûbb csapatának a stadionja egy raklap szar, ráadásul a város közepén van. Mind üzletileg, mind esztétikailag, mind a népszerûség miatt jó választás, és ezt nem azért mondom, mert Fradista vagyok! Valahol el kell kezdeni, csak ezt tudom mondani. Nyilván abból kell válogatni, ami a legszarabb, ezen belül pedig szintén kell egy sorrend... ilyen alapon a Fradi kiválasztásával semmi gond. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a kivételezettek kapnak stadiont... ha jól tudom, mindenki megkapja a lehetõséget.
"Nem lehetne, hogy mondjuk alácsövezzék az összes NB1-es pályát? Vagy ilyen sok pénz van?"
Ez is a hosszú távú tervek közt van, ha jól emlékszem.
"Szerintem meg fognak. Pontosan azért mert nálunk a foci=politika. Ez így volt a Módszerváltás elõtt is és úgy néz ki már így is marad. Az elõzõ kormánynak nem volt érdekeltsége a fociban vagy nem volt focikedvelõ magas beosztásban, passz, ezért tûnt állóvíznek az egész."
Legalábbis a baloldali véleményformáló médiumok szerint. Állóvíznek meg azért tûnt, mert álló víz volt... poshadt pocsolya, ahol jött ment "menedzserek" húztak le klubokat, játékosokat, stb...
www.smart-bus.hu