Magyar válogatott

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én sem szeretem a fölös fikázást, meg mikor a túlzó elvárások nem jönnek be (holland verés stb) és megy az "áll csalódottság". Ezért sokszor nem értettem egyet a sárga földig lehúzással sok válogatott meccsen.

DE ITT minden össztüzet megérdemelnek. Ez egy értékelhetetlen selejt volt, amit láttunk. Egervári sokat hibázott, ahogy írtad, de attól még ez nem mentség, hogy akár a helyét nem találó játékos nagy ívben szarjon az egészre, már rögtön az elején!!

Bedobásnál meg nem mozdulna, hogy gyorsan elvégezzék, semmi helyezkedés. Nem fut, nem passzol nem csinál semmit. Semmiféle emberfogásra nem volt szükség román oldalról, mert ezek le voltak verve mint a cövek. Kaptak volna inkább ki 4:0-ával, de legalább összehoztak volna pár kontrát, értékelhetõ passzokat, fejhez menõ beadást.

90 perc alatt, 1 rálövés, 3-4 beadás (amit röhögve kifejeltek). A legtöbb passz az ellenfél térfelén nem érte el a 3 labdaérintést.

Egy ritka szarul összerakott csapat, ugyan kikaphat, de akkor is mutatna valami játékra emlékeztetõt.

Miért?

www.smart-bus.hu

kaposi1
Beszarás ez megint hatalmas lett.<#mf2>
Pont erre gondoltam hogy meg kellene csinálni a Román-Magyarra és tessék.<#nevetes1>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Pontosan eddig olvastam: "amikor nem várt gyõzelmet, vagy bravúrnak számító döntetlent érnek el" innetõl kezdve tudtam hogy mi ketten nem tudunk errõl a témáról egymásnak semmit mondani.
Jakuza1

Megértem a dühöt és a csalódottságot, de azért páran túlzásba estetek szerintem. Nem csak akkor kell szeretni õket és kiállni mellettük amikor nem várt gyõzelmet, vagy bravúrnak számító döntetlent érnek el, hanem az ilyen pillanatokban is illene legalább valamennyire korrektnek lenni velük.

Nem akarom túlzottan védeni õket, mert a lélektelen játékuk miatt nem érdemlik meg, de az amit tegnap láttunk, az 90%-ban Egervári bûne. Szerintem rengeteget hibázott szakmailag... a taktikai elképzelése jó volt, és szerintem az egyetlen hadrend volt amivel lett volna keresnivalónk, viszont a keret összeállítása, illetve a pályán lévõ játékosok, valamint azok szerepeinek kiosztása egy csõdtömeg volt. A románok szélsõjátéka közel sem olyan veszélyes mint a hollandoké, ergo teljesen indokolatlan volt Vanczák szélen játszatása fõleg úgy, hogy belül vannak hiányzók. Nem szeretem Vanczák játékát, de belül sokkal hasznosabb mint szélen, ráadásul most jól jött volna a rutinja középen.

Korcsmár középpályán játszatása vicc kategória... a hollandok ellen sem jött be, erre megpróbálja megint, ráadásul egy ilyen meccsen! Ennél még Elek is jobb választás lett volna...

Koman nincs formában... nem játszik a csapatában, nem megy neki a játék, de bukarestben egy ilyen meccsen kezdõ. Ráadásul olyan poszton, ahova lenne más alternatíva. ( Bódi zseniális formában játszik hetek óta )

A kezdeti elõrelépések után láthatóan elakadtunk... egyszerûen nem találja azokat a játékosokat, akikkel egy stabil középpályás védekezés, és egy stabil hátsó alakzat összeállítható. Tény, hogy nincs túl nagy merítési lehetõsége, tény, hogy itt már késõ megtanítani focizni a játékosokat, viszont az is tény, hogy sokszor látni a teljes káosz jelét olyan játékosoknál is, akik azért a klubjukban képesek stabil teljesítményre. Ez szerintem egyértelmûen Egervári hibája! Idáig azt hittem csak az ideális játékosokat keresi, és ha meglesznek akkor összeáll majd a kép, de láthatóan képtelenek vagyunk elõre lépni védekezés terén.

Elismerem az eddigi eredményeit ( VB bronz ), tisztelem a munkáját, de egy válogatott szövetségi kapitányától jóval többet várnék. Fõleg azért kéne neki taktikailag a pluszt hozzáraknia, mivel adott a keret, és nem nagyon van mibõl válogatni. Mindenképpen egy olyan karakter kellene, aki szinte teljes forgatókönyvet rajzol a játékosok elé, és centirõl centire a szájukba rágja, hogy mi a teendõjük, plusz kiválóan fel tudja készíteni õket mentálisan! ( pl Sousa )

Itt az ideje a váltásnak... no nem emiatt a vereség miatt ami bõven benne volt a pakliban, hanem amiatt a zsákutca miatt, ahová jutottunk védekezés terén. Ennyi idõ után látható javulást kellett volna már produkálniuk legalább önmagukhoz képest!

( Akik pedig tegnap összemosták a stadion építésekre költött pénzeket a válogatottal, illetve szajkózták a "minek ezekre pénzt költeni; költenénk inkább másra" frázisokat egy ilyen szituációban, azok megmutatták, hogy milyen szinten állnak mind szellemileg, mind lelkileg! )

www.smart-bus.hu

Egervári:

"Talán nem a legszerencsésebb pillanatban jött ez elõ, de magam is így gondolom, fejlõdött a válogatott, tény és való, hogy szeptemberben még számolgathatunk, kijutunk-e vagy sem, és nem mindig volt ez így. A valóság az, hogy nincsenek európai szintû klasszisaink, nemzetközi szinten is tapasztaltot szerzett játékosaink azért viszont igen. Én inkább nekik szavaztam volna bizalmat a védelemben is. Korcsmár talán hátul többet segíthetett volna, persze utólag mindig okosabb az ember."

A következõ meccsre urnában utazik el. 😄

ressy14

Dum spiro, spero.

Shep
Azt mi van ha tényleg lefagyasztotta? 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

[HUN]FaTaL
Szerintem is Egervári volt a leggyengébb. Ha visszalapozol, már a meccs elõtt, a felállásnál mondtam, hogy meg se kell nézni a meccset és sajnos igazam lett.

Én nem gondolnám, hogy Guzmics volt a leggyengébb. Igen, hibázott egy óriásit az elején, de egyrészt ez benne van a védelmünkben, másrészt egy valóban profikból álló csapat feláll egy ilyenbõl a maradék 88 percben. Ráadásul utána Guzmics hiba nélkül lehozta a meccset. Arról miért nem beszél senki, hogy Lipták a harmadik gól elõtt úgy állt, mint, akit Sub-Zero lefagyasztott? 😄

Itt az egész csapat egy szar volt, az edzõvel az élen, Bogdánt kivéve.

http://goo.gl/gd6Zi5

Shep
Amúgy szerintem lehet szidni Dzsudzsákot is, mert õs is nulla produkciót adott elõ de õ legalább normálisan nyilatkozik, igaz, hogy ez sem ér semmit de legalább, na.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Miért futottak volna? Böde azt nyilatkozta, hogy a 2. gól után tudta, hogy vége. Ja kérem 30 perc után vége egy 90 perces meccsnek? Eltakarodhatnak ezzel a mentalitással a francba!

Láma!
"Nem lepõdnék meg, ha üres lenne kedden a Puskás Stadion. Meg is értjük õket a szurkolókat, szégyenkezünk. Vállalnunk kell mindenféle támadást, megrázkódtatást, és csendben kell maradnunk, mert nincs válaszunk."

Dzsudzsák

passatgt
Engem az bosszantott kifejezetten, amikor 2 gólos hátrányban bedobást és szögletet sétálgatva végzik el… Ilyenkor szét kell futni õket, már alapból az ha gyorsan csinálnak mindent nyomást helyez az ellenfélre és elõbb-utóbb hibázni fognak

+1 sajnos

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Na hát ez a másik.

Beülnek a világ leglassabb hintájába is. És úgy fut le a román, hogy közben egy lassú szar õ maga is. Egyáltalán nem voltak kiemelkedõek önmagukban a románok sem. És ez a legszánalmasabb az egészben...

Ez volt a legszánalmasabb válogatott meccs, amit láttam!

Még anno a 90-es években a Jugó válogatott alázását sem éri el. Mert ott legalább futkostak a mérgezett egerek, de ez MI?????

2:0-ánál mi tartjuk hátul a labdát? Mindenki áll mint a cövek. Nem fogunk még a megnövelt keretû EB-re sem kijutni.

Ezt azzal sem hoznák helyre, ha valami csoda folytán elvernék a hollandokat és a románok kiszopnak a törökök ellen. Akkor is szarnék már rájuk. Hatalmasat csalódtam...<#shakehead>

SOHA nem voltam fikázó, aki mindig csak a rosszat látja, mindig próbáltam védeni ezt a f@s bandát, de eddig bírtam...

Az elmúlt évtizedeket elnézve, azért mi se lehetünk túl büszkék magunkra...

felesleges itt bármirõl beszélni amíg olyan focistáink vannak akik:
-labdás embert nem éri utol fél pályán keresztül
-egy meccsen 4 olyan ziccer van ellenünk amikor 1v1 megy a csatár a kapusunkra, ilyet mikor láttál utoljára a mai modern fociba? ha valakinek össze is jön max 1 szer egy meccsen szökõ évben egyszer.
- az 5-ösünk sarkában 4szer húzza ide oda anélkül hogy valaki oda lépne? ilyet grundfocin ritkán látsz
- a támadásokról persze nem tudok semmit írni miért is? mert hogy semmi nem történt ja igen...
sb1
Annak midnenki örül itt szerintem, csak annak nem, hogy ilyen szar fos trágya semmirekellõ csapatunk van 20+ éve, akik matekzsenik, mert számolgatni tudnak, hogy így meg úgy még kijuthatunk 1-1 eb/vb-re, de focizni már nem tudnak.

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

hungary27
Lehet, hogy kikaptunk, de örüljünk annak , hogy mi magyarok vagyunk és nem románok.
sb1
Tökmindegy, ha megnyerjük mind a 3 meccsünket már, a románok is behuzzák, és marad a 3. helyecske..amúgy meg számolgatni tökre felesleges, szerintem csoport 4.-kek leszünk,a törökök is meg fognak elõzni, és akkor pár agyacskában helyrebillen, hol is állunk futballban.

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

Sippie
"Menjen máshova a pénz? De hova?"

ettõl a kérdéstõl falra tudok mászni... hova bazdmeg, hova... mert egy fillér államadósságunk sincsen például, és az állami bevétel minden évben meghaladja a kiadást ugyebár... erre felhozza példának a színészképzést, meg a tankcsapdát? Mennyi lóvét kap a tankcsapda az államtól? Csak mert szerintem õk önfenntartóak... a színészképzés meg tényleg mehet a levesbe, ha ilyen fosokat hoz ki mint alföldi roberta, a bohózatba illõ István a királyával...
Sippie
mert a magyaroknak nem nagy az orra
Krisztiam
érdekes a fifa miért nem bünteti meg a románokat, hogy a magyar himnuszt kifütyülték?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Semmi sem természetesebb ennél. A magyarokba bárki, bárhol, bárhogyan belerúghat, következmények nélkül. Kb. az elsõ világháború óta megfigyelhetõ ez a tendencia...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

kaposi1

Shep
Egyébként is arról volt szó ,hogy a fõ cél az EB-re való kijutás, ez csak a fõpróba 😄

Hát ez az, hogy ez nem profi hozzáállás. Egy profi, nemzeti válogatottba beválogatott focistának 90 percen keresztül hajtania kell az utolsó leheletéig, a nemzetért. Hiszen azért van ott, mert a legjobb, vagy nem? De ezek szerint ezek a "válogatott" bohócok messze vannak a profitól.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

ressy14
a birkák (azaz mi) meg tovább nézik a showt

habár most egy ideig nekem elég volt a válogatott meccsekbõl, úgy egy évre

Dum spiro, spero.

a.carkey
Röhögök, ha simán megverik õket a törökök ...

A medve nem játék.

bakkerman
évrõl évre ha kikapunk egy sorsdöntõ meccsen jönnek ilyen cikkek,nagy megváltó írások,elolvassa az ember,rájön hogy basszameg tényleg ígyvan,és történik valami? Semmi. Most se fog. Megverjük az észteket,a csoportban 3. vagy 4. helyen fogunk végezni,Egervári megy,jön egy másik bennfentes BÁB,akivel folytatódik a "show".

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Egy érdekes cikk... érdemes elolvasni... egy vélemény arról, hogy most hogyan tovább:

Amatõr foci? Ugyan már...
ReszegKoldus
aztán jön andorrától egy vereség 90. perc után kapott góllal 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

bakkerman
Köszi! Hát igen,fölösleges bûnbakot keresni,inkább Egervári nyakába varrom ezt az egészet mint Guzmicséba,csóri életébe nem játszott még 15 ezer ember elõtt se,nemhogy 55...neki túl kell lépnie ezen,és tovább dolgozni,elõtte még az út

ressy14
én megbocsátok neki, néha a legnagyobbak is hibáznak. kedden meg parádézunk majd, a hollandok elleni meccset ov megveszi és meg is van a 2. hely

Dum spiro, spero.

Sippie
„Nagyon nagyot hibáztam, sajnos nem tudom semmissé tenni. Azt beszéltük meg, hogy az elsõ percekben próbáljuk meg átívelni a középpályájukat, ezt akartam tenni, de belsõvel rosszul találtam el, ha bárhogy máshogy belerúgok egy jó nagyot, és kimegy a stadionból, az sem baj. Sajnos rosszul találtam el, ez pedig döntõen befolyásolta a mérkõzést” – nyilatkozta az elsõ gól elõtt hatalmasat hibázó Guzmics Richárd az MTI-nek.
bakkerman
Guzmics nyilatkozatát valaki betudná linkelni?

ressy14
épp ez az, hogy tudunk mi jobban játszani, 10-bõl 1-2 meccsen igenis jól szoktunk játszani, törökök ellen is jól nyomtuk, csak a másik 8 meccsen szarnak bele a srácok

Dum spiro, spero.

Old Kund
Végig néztem a meccset, láttam amit láttam.<#levele>
De ez a magyarázkodás, tragédia! Még a láttottaknál is szánalmasabb.
Végre álljon már oda valaki és mondja azt,hogy ennyit tudunk és slussz.<#help>

Ne rettenj meg soha ellenségedtől! Légy bátor s erényes, hogy szeressen Isten! Az igazat mondd mindig, ha életeddel fizetsz is érte! Védd meg az elesetteket, s légy igazságos! Ez a te esküd.

kaposi1
Õk a Lambo-ra hajtanak nem érdekli õket a Nemzeti öntudat és a Címeres mez.<#duhos2>

bakkerman
" egy 18 éves erdélyi srác."

EZ A KIBASZOTTUL NEM MINDEGY,hogy Erdélyben egy 18 éves fiatal srác,éppenhogy átlépte a felnõtt kor küszöbét,ilyen érzésekkel van tele,ilyen levelet tud írni,míg egy itthoni 18 éves akademista hülyegyereknek mi a prioritás? Haj belõve,trendi pink póló fent,irány szoli,aztán bohóckodni valamit az 1 órás edzésen. És ezekbõl lesznek késõbb a válogatottak. Ugyanezt látják balázskától is,persze hogy majmolják. A fejekben kéne elindítani a tisztogatást,meg a mentalitásban,lehet itthon bármilyen stadion,jöhet bármennyi légiós,lehet BL csoportkör,EL csoportkör,a válogatottba magyar játékosok játszanak,de õk nagyon messze vannak fejben az elittõl,de úgy látszik a középmezõnytõl is.

Narxis
Nem.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

"szégyelljük magunkat" ezt mondta valamelyik szerethetõ???

Shep
Úgy mondta, hogy Mi akkor is profik vagyunk! 😄

Shep
Azért a román lapok mi durván nyomják már. Remélem jól pofára esnek ezek az önelégült majmok! Nincs bajom egyetlen néppel sem, mert mindenhol vannak jó emberek de az önelégült tahókat nem bírom!

a.carkey
Pedig profik vagyunk, vagy mit mondott 1x Mátyus(?). De sajnos ilyen profik.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mint a Galla! "Jaj, kamera!"

A medve nem játék.

kaposi1
EGY ÕSZINTE LEVÉL ERDÉLYBÕL – P.S.: RIA, RIA, HUNGÁRIA!

„Kedves Nemzeti Sport!

Hogy õszinte legyek, nem igazán tudom megmondani, hogy mi vett rá arra, hogy most levelet írjak Önöknek. Talán a túl nagy feszültség, a stressz, a csalódottság, a magatehetetlenség... Lehet, hogy kissé megkönnyebbülök majd, ha kiírom magamból érzéseimet, bár nagyon nehéz szavakba önteni mindazt, amit a román-magyar után gondolok. Erdélyi magyarként újból megállapíthatom, hogy az „anyaországi" magyarok ismét cserben hagytak engem/minket. Nem azért, mert kikaptak, hanem mert szívtelenül és akarat nélkül játszottak végig egy olyan meccset, amely számomra sokkal többet jelent egy egyszerû focimeccsnél. Én személy szerint 12 éve rúgom a bõrt itt Romániában, habár alacsony szinten, mégis szívvel-lélekkel! Hétfõn majd edzésre kell mennem, szembe kell néznem román nemzetiségû társaimmal, akik majd büszkén és öntelten mondhatják: „Na mi van, kis bozgorka, csak nem kikaptatok?". Lehet, önzõnek tûnik, de számunkra (erdélyi magyarok számára) a magyar válogatott mérkõzése egy ünnep, egy felüdülés. A sport az, ami ezekben az idõkben erõt és reményt ad. A magyar sport. Amire büszkék lehetünk/lehetnénk.

A mai mérkõzés tökéletesen megmutatta a magyar nép jellegét: kishitûek és gyávák vagyunk, és sajnos azok is maradunk... Egy jó ideig. Szegény Puskás Öcsi bácsi, ha látja az utódokat, és beszélget ott fenn, az égi stadionban Hidegkuti Nándorral, bizonyára csak ennyit mondhat: „Nézd már, Nándikám. Ezek játszanak a mi mezeinkben! Annak idején kis lábvizet esetleg hozhattak volna nekünk!" – és mennyire igaza van. Mindezek ellenére tovább kell menni. Dolgozni, kitartani, erõsödni... Edzésre menni, focizni tovább, teljes erõbedobással, egy jobb élet reményében. Bevallom õszintén, én is meglepõdtem, amikor a 85. perc környékén könny szökött a szemembe. Nem vagyok az az érzékeny típus, de már nem bírtam azt a megaláztatást, amit a képernyõn láttam. Rossz érzés magyarként ennyire kiszolgáltatottnak lenni. És lehet, hogy közhelyesen hangzik, de abszolút semmi szerencsénk sincs. Sem sportban, sem úgy általában. Ha valaha is létezett a magyarok Istene, az már rég itt hagyott bennünket.

Ezúton szeretném megköszönni az Önök eddigi kiváló meg minõségi munkáját, és sok sikert kívánni a továbbiakban!

Maradok tisztelettel, egy 18 éves erdélyi srác.

P.S.: RIA, RIA, HUNGÁRIA!"

Amúgy szétszednek minket. Sajnos Joggal!

bakkerman
nekünk is szerethetõ csapatunk van,a kezdõ sípszóig roppant szimpatikus mindenki <#idiota>

ReszegKoldus
Õk jöjjenek nyugodtan, szerethetõ a csapatuk ezzel a hollandok elleni döntetlennel 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”