Tibia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
mi voltunk olyan 20x szintüek ő meg a nagy isten 46 kb 😊 aztán mondta hogy ez még mind semmi menjünk mutat jobbat és elvitt a dl-hez. Na majd azt is megpróbálta legyakni ami nem jött össze 😊
Régi kemény szép idők 😊
de hogy én mikor és hogy nyomtam le az első süsümet arra végképp nem emléxem 😞 De tuti hogy valaki segített benne vagy legalábbis felügyelte hogyha halok akkor elvigye a cuccomat és ne maradjon ott szabad pérádának 😊
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
Már most elindult a winter update-el kapcsolatos közvéleménykutatás.
Következő új funkciók között lesz a quick loot.
Előre beállítható lesz, hogy melyik itemek melyik tárolóba kerüljenek. Kattintásra lehet "teleportálni" a hullából a megfelelő bp-be egy-egy itemet, vagy lehet az összeset is egyszerre (loot all) és a gép szelektálja, hogy mit hova.
A fele közösség örül neki, a másik fele fogja a fejét, hogy már megint tök feleslegesen könnyítenek a játékon.
Érvek mellette:
- Más játékokban alapból volt ilyen funkció
- Tök béna egyesével húzogatni az itemeket egyik ablakból a másikba, végre ez megváltozik
Érvek ellene:
- A lootolás is egy olyan készség, mint maga a harc. Aki gyorsabban lootol, az előnyben van a többivel szemben, csapatban is.
- Eddig a paladinok voltak a másodlootolók, maradék szedegetők. Így viszont rájuk se lesz szükség.
- Nem kell még jobban könnyíteni a játékot és nem kell más játékokra hasonlítani, mert pont azért szeretjük a Tibiát, hogy egyedi.
Rengeteg hely van Tibiában, ahol csak érintőlegesen (vagy annyira se) jártam, pedig igyekeztem mindenfélét felfedezni, de nem győztem 😄 Még az új területekkel is alig tudtam tartani a lépést (Yalahar, Zao, Northern Zao, stb.)
Azért amikor még többen voltak online és kevesebb volt a hunt hely (Yalahar előtt), sokfelé próbáltam szerencsét, hátha egyedül tudok huntolni. Kalózoktól scarabig, Helheimtől a dworcokig, békától a hero-ig sok mindent kipróbáltam, nyomában a "tökéletes" hunt helynek.
Valahogy Yalahar után ezek a dolgok elsikkadtak, mert egy kupacban megtalálható volt minden azon a szigeten, a depo 2 perces körzetén belül. Ami egyrészt rohadtul kényelmes volt, aminek örültem, másrészt viszont már nem volt olyan értéke az eldugott, elfelejtett helyeknek, mint régen. Pl. volt, hogy untam, hogy Yalahar dragonoknál mindegyik járatban 4-en korzóznak és nincs resp, ezért lekutyagoltam Draconiáig, de ott meg olyan lassú volt a resp, hogy hiába én voltam egyedül, még lassabban kaptam az xp-t, mint amikor Yalaharon beálltam 5.-nek a másik 4 mellé. Tehát olyan magasra tették a lécet az új hunt helyekkel, hogy a régi helyekre tényleg már csak mappolni meg questelni ér meg menni.
Nem tudom, hogy ez jó, vagy rossz, mert az se volt jó, amikor a 2-es dragon respnél is több órát kellett várni, hogy sorra kerüljek, de az se jó, hogy mindenki 1-2 szigetre tömörül, a világ 80%-a meg el van felejtve.
Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
Azt hiszem én az elsőt lovaggal öltem meg 30 körül. Nagy Krapekk és Kicsi Tibi mutattak egy helyet Thais Ancient Temple alatt, ahol lépcső alatt volt a dragon és fentről is le lehetett látni. Magamtól nem találnék oda.
Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
Gondoltam, hogy megnézem ezeket a screenshotokat újra, hogy így utólag, több év játék után mit látok rajtuk.
Sajnos már nincsenek fent tibia.com-on, le lettek cserélve flash klienses képekre....
De sikerült megszerezni a régi screenshotokat máshonnan!
Mutatok párat, ha érdekel valakit, berakom a többit is:

Ez a program az új Tibia klienssel együtt települ a gépre és a háttérben futva észleli, hogy használ-e az illető gyanús szoftvereket. Az eddigi stratégia (botterek felkutatása és megbüntetése) helyett a BattlEye aktív védelmet kínál: ha cheat gyanús tevékenységet észlel a gépen, akkor nem engedi jásztani az illetőt.
Fontos különbség, hogy régen alkalmanként bannoltak. Tehát ha tudtad, hogy a bot programod 100% lebukással jár, akkor is minimum 3-4 hétig, a következő ban wave-ig nyugodtan használhattad. Ez elsőre elrettentőnek hangzik, de annak nem az, aki 20 accounton futtat botot multiba, 1 hét alatt felhúzza mind a 20 lovagját 50-es szint fölé, majd nonstop járatja őket pénzt szedni. Lehet tippelni, hogy mennyi zsózsót tudnak összeszedni naponta. Aztán jön a ban wave. És? A 20-ból ha 10-et törölnek, akkor is marad neki még 10, amelyik akkor már nem 50-es szintű, hanem 70, vagy nagyobb és még fejlődik tovább. Amit elbukott, ahelyett indít újat. Nem könnyeznek meg 1-2 bant.
Na ezért jobb az aktív védelem, hiszen amint elindítja a bot programot, már be se tud lépni. Egy percet se tud bottolni.
Jelenleg 19 szerveren aktív a BattlEye, állítólag ezek a szerverek már teljesen cheatmentesek.
Securán még nem aktiválták, de kíváncsi vagyok, hogy tényleg el fognak-e tűnni a botterek.
Az eredeti tibia kliens a 7-es verzióra épül, ami 2002-ben jelent meg. Egészen 2016. szeptemberéig (14 éven keresztül) minden újítás és fejlesztés ugyanahhoz a régi kódhoz lett hozzátákolva és egyre nehezebb és nehezebb lett megoldani a soron következő újításokat. A probléma fokozódott azzal, hogy a régi klienssel nem tudták megoldani az anti-bot funkciókat.
Miután a régi kliens foltozgatása már tarthatatlanná vált és az újdonságok kivitelezéséhez is egyre inkább alkalmatlan lett, megszületett a döntés, hogy kell egy teljesen új, korszerű Tibia kliens.
Az első próbálkozás a flash kliens volt, ami a terv szerint egy csapásra megoldotta volna a régi kliens minden problémáját, új funkciókat hozott volna a játékba és a platform (windows, linux, mac) problémákra is pontott tett volna. Szóval feltettek mindent egy lapra, ettől várták a csodát. Több év fejlesztőmunka után, 2011. június 9-én, megjelent a flash kliens, rengeteg új funkcióval (pl. WASD mozgás, HUD, rugalmasabb ablakok, ikonok, stb.). Ez volt az első alkalom, hogy Mac-en is lehetett játszani, virtuális gép nélkül.
Sajnos azonban tudjuk mi történt ezután. A flash kliens valóban platformtól függetlenül játszható, és sok-sok kényelmi funkciót is kínál, de az erőforrás igénye többszöröse a hagyományos kliensének. Gyakoriak a teljesítmény probléma okozta lagok és mivel böngészőre és adobe flash-re is szüksége van, többszörös esélye van a crashelésre, fagyásra. Tibiában pedig ez elfogadhatatlan, ezért is használják nagyon-nagyon kevesen, hiszen a többség a biztonságra és a teljesítményre fókuszál. Erre rátett egy lapáttal, hogy egyre több visszhangja támadt annak, hogy a flash elavult technológia, nem is arra lett kitalálva, hogy ilyen bonyolult dolgokat futtassanak rajta és ez annyira elfajult, hogy először az Apple határolta el magát a technológiától, majd később maga az Adobe is befejezte a fejlesztését. Tehát belátható időn belül a flash technológia el fog tűnni az internetről, így a Tibia flash kliens napja is meg vannak számlálva.
Emiatt jött az újabb döntés, hogy a flash vakvágány, natív kliensre van szükség (mint a régi), de 0-ról újrakezdve, az alapoktól újra kódolva, a mai kor elvárásai szerint. Hogy a váltás ne legyen furcsa (tanulva a flash kliens hibájából is), a teljesen új, 11-es klienst úgy tervezték meg, hogy külsőre hasonlítson a hagyományos klienshez.
Tehát úgy intézték, hogy a 11-es kliens megjelenésekor észre se lehetett venni, hogy már egy teljesen új kliensünk van, de továbbra is tervezik beletenni azokat a funkciókat, amit a flash kliensnél beterveztek, csak azokat fokozatosan adagolják majd update-ről update-re.
Tehát a 11-es natív kliensben is megy a WASD mozgás, rá lehet kattintani a párbeszédekben szereplő kulcsszavakra, lehet több oszlopot nyitni az ablakokhoz, van ikonsor. Most már statisztikai funkciók és enciklopédia is van beépítve, de ehhez jönnek még további bővítések is a jövőben.
A jó hír pedig, hogy a 11-es kliens olyan fejlesztői környezetben készült, hogy könnyen lefordítható Windows, Linux és MacOS-re is.
Most úgy néz ki, hogy 8-10 év vakvágány után sikerült lecserélniük a 15 éves kliensüket úgy, hogy működik, nem annyira szokatlan/kezelhetetlen és minden platformon használható.
Régen aurora és aurera szervereken is bazi nagy sorbaállás volt (prémiummal is), de most épp a két szerveren együtt vannak 30-an.
Ahol kezdtem a játékot, Titania szerveren még 2007 végén, 2008 elején élet volt. Rookon ment a bizniszelés a bank előtt, a wasp hegy előtt sorbaállás volt, a troll hegynél sorbaállás volt és nem rookerek, hanem 4-5-6-os szintű karakterek, akik aztán mentek tovább mainlandre. Thaisban meg olyan tömegnyomor volt, mint a török piactéren. Minden környező respet valaki foglalt és okosnak éreztem magam, ha találtam valami 4-5 lényből álló kis zugot, ahova nem járt senki.
Azóta összevonták Titaniát két másik szerverrel, így a háromból csináltak egyet és most azon vannak online jelenleg 24-en.
Mondjuk pvp-n mindig úgy tűnt, mint ha a low levelek között nagyobb élet lenne, mint securán, ami kezdőként kifejezetten szimpatikus volt. Csak simán megtámadott bárki a depon kívül...
Tehát többen választják a különböző moddolt utánzatokat, mint az eredetit.
Gondolom, ez valami ügynökségen ment keresztül. Illetve most ötlött a fejembe, hogy ezek lehet, hogy kilakoltatott ingatlanok, amiket elárvereznek. (Ami nálunk furcsak lehet, mert tudommal ezeket nem lehet igazából megvenni, mert már megvan a tulaj vagy csúnyán néz rád a maffia. De ebben sincs tapasztalatom.) 😊
[/spam]™
Aukció?
Ilyen biztos nem lesz, mert ahhoz az kéne, hogy ugyanaz az intézmény kezelje mindegyik eladó és licitáló bankszámláját, az eladó ingatlanokat, mindegyik fél mindenféle személyes adatát, magát az aukciós felületet, és ugyanez az intézmény legyen a bejegyző hatóság is. Különben nem fog menni kattintásra az árverési biztosíték zárolása, azt se tudja az aukciós oldal, hogy van-e annyi pénzed, amennyit licitálsz. Sőt, a valóságban a személyazonosság igazolása és az aukcióra való regisztráció egy szenvedés. A valóságban 1000 kézen megy át az ügylet, mire lesz belőle valami. Tibiában full automata, hiszen minden információ és minden jogkör korlátlanul adott.
Így nem tudom elképzelni, hogy a világban létezik hasonló megoldás. Hacsak nem egy másik játékban. Vagy ha hasonló, akkor mégse hasonló, mert ennek pont az a lényege, hogy kattintasz párat és ss után van egy házad (vagy legalábbis bérleti jogod).
[/spam]™
Medusa, serpent spawn, frost dragon be se sárgítja ezt a 2 blokkoló summont.
A lovag summonja viszont nem bírja olyan jól a verést, hamar lemegy pirosba. De az nem is arra van és jóval nagyobbat lő a többinél.
Így videó alapján elég gyorsan regenerálódik mindegyik.
A retro pvp szerverrel kapcsolatban már tiltakoznak, hogy ne legyenek ezek a summonok, mert ha összejön pl. 6 ember és mindegyik summonol, akkor bárkit megölnek. Túl erősek pvp-hez.
És ilyenkor mindig kedvet kap az ember hogy újra játszon egy kicsit 😊
gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"
Inkább az, hogy nem látunk... De cserébe mennyire jól nézne ki, ahogy megvilágítjuk a sötétet, ki-ki a saját színével (pl. a fáklya melegebb fényű, a varázslat fehér, bizonyos tárgyak pirosan, zölden világítanak, stb.). Meg úgy általában a fényeffekteknek lenne értelme, például a városok közvilágításának, az izzó kénfolyónak, vagy a földalatti folyosók fáklyáinak. Ha már egyszer ez a technológia benne van a játékba, pazarlás nem kihasználni.
Ez így nem ad sok feelinget, hogy lemegy az ember -7 szintet a föld alá, és ugyanolyan világos van, mint fent.
http://tibia.wikia.com/wiki/Tibia_Background_Artworks#Login_Screens
Nem is tudtam az első 6-ról, hogy ezek valódi Tibia login screenek voltak. 😄
Ez a legújabb kép az előzőhöz képest is visszaesésnek tűnik.
[/spam]™
persze voltak csalók, akik egy un. light-hacket használtak.. de néhány monitoron bőven elég volt feltekerni a fényerőt..
s ezen megoldások nem kevés előnnyel jártak, manaspórolás, cap-sprólolás, pénzspórolás...
a CIP meg úgy oldotta meg a dolgot, hogy feljebb vette a fényerőt mindenhol, így már a legmélyebb barlangokban sem kellett semmiféle fényforrás, teljesen feleslegessé téve a korábban felsorolt ingame megoldásokat és persze a trükközést is.. más kérdés, hogy a hangulat rovására ment..
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2017.07.27. 15:01:48
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Én cip helyében simán levenném fixre az ambient light-ot. Sokkal hangulatosabb lenne, ha korom sötétben, fáklyával mennénk a föld alatt és a sötétből ugranának elő gs-ek, meg ami épp ott van. Vagy akár hirtelen azt se tudnánk, hogy merre kanyarodik a járat, mert nem ér el odáig a fáklya fénye. Ehhez képest most egyenletes reflektorfény van mindenhol.
Persze azt mondják, hogy ha sötétet szeretnék, akkor állítsam magamnak sötétre a fényeket. De ez hülyeség, mert ha csak én állítom sötétre, a többinek világos, akkor magamat hoznám hátrányba. Ez úgy lenne buli, ha mindenki ugyanazt a sötétet látná.
Úgy tudom régen is úgy volt, hogy mindenkinek sötét volt és számolgatni kellett, hogy elég lesz-e a fáklya, vagy nem... Aztán megjelent valami illegális kliens modifikáció, amivel világosságot lehetett csinálni, és emiatt a cipsoft inkább beletette a hivatalos kliensbe a fényerő állítást, hogy ne cheateljenek az emberek.
http://imgur.com/a/6x6UO
látszik a két kép közötti különbség.. jön egy felhő balról...
[/spam]™
WTF???
A MGS-t még nem próbáltam, de listán van. A FC 4 meg egy ideje már pihen, (bár nincs sok hátra belőle) mert totál ugyan olyan, mint a 3 volt 😞
Tegnap kicsit rohangáltam Rookon, de eléggé lagolós volt :s
Ehhez a hagyományos kliens kell? Mert nekem flash-ben nem látszik semmilyen árnyék, hiába kapcsolom be a fényeket és veszem lejjebb a világosságot.
De amilyen nálam mostanában a net, az elég katasztrófa, és még nem jöttünk rá, mitől van, de egy csomó ping elveszik, néha percekre nincs net. Elvileg nem a local nettel van a baj, mert minden más eszközön van rendesen net, amikor nálam nem. Múltkor a vírusokat is megfuttattam, de nem volt semmi.
[/spam]™
Viszont amikor Roshamuul-ra leugrottunk, ott már 4-500-as szintű csapatok mászkáltak partyban. Mondták a többiek, hogy ott ez a szokásos.
Szerintem kevés olyan kitartó ember van, aki 4-500-ra felhúzza a karakterét, mert akárhonnan nézem, ahhoz sok idő kell. Vannak és egyre többen lesznek ilyen extrém magas szintűek, de az, amire azt mondjuk, hogy "ez egy jó közepes szintű karakter", az mindig kb olyan lesz, amire az átlag ember türelme és kitartása elegendő.
És ahogy én, meg sokan mások meguntuk a bulit kb 170-200 szintnél, úgy szerintem más is megunja. Ha nem így lenne, akkor már tényleg 500 körül lenne az átlag és a 800-as se lenne fura.