124119
  • rroolli
    Szia!

Kb 7-8 évig a magyaroknak a Tibia egyenlő volt Securával. Aztán 2010 vége fele elég durva hanyatlás jött, sorra hagyta abba mindenki a játékot. A guildünk is feloszlott, mert nem volt meg a fennmaradáshoz szükséges 5 karakter.
    Néhány év csend után most beindult egy kis pezsgés Aurerán. Én most komolyan veszem ezt a szervert és a többiektől is ezt hallani. Sőt, a legtöbben csak Aurerára lépünk be játszani.

A változásokról sajnos nem tudok sokat. Én is 2010-ben hagytam abba a játékot és azóta volt egy is tartalom bővítés(új lények, helyek, questek, outfitek, stb), de a legérdekesebb az offline train.
  • TZson
    Üdv! :)

Azért vannak Securán nagyobb karakterek, mert ott már 2004 óta játszanak magyarok, itt meg csak kb. 1 hónapja :D

Sajnos én se nagyon játszottam 2010 óta, de ha jól tudom nagyobb változás az új területektől eltekintve az offline training lett, vagy a lovaglás amit mostanában látok :)
    De majd mindjárt kiegészít Saiax vagy valaki, nálam okosabb ember :)
  • constellus
    Hali midnenkinek

szeretnék bemuatatkozni a játékbana nevem Constellus, az aurerara csináltam énis karaktert hozzátok mert olvasgattam itt a fórumot.
    Régebben ismerösöm csábitott a tibiára de sose tudtuk otthagyni a WoWot végleg(guild, barátok stb) de most eljött az idö és a Tibiát választottam:D
    Pár hete jöttünk, és 3 prem scrollst vettünk felesbe, ebböl kaptam eggyet el is használtam és igy van premi is.

Mennyire veszitek komolyan ezt a szervert? Mert láttam hogy Securán voltatok és ott enyhén nagyobb karakterek vannak :D

Mennyi midnen változott 2010-2011 óta? van valami ami nagyonfontos és tudni kell?
    (jah és knight vagyok:)
  • TZson
    Nekem a Mintwallinos a kedvencem, az nagyon durva, hogy az összes alagutat kiásta :)
  • Czdano
    Ez brutális :O
  • rroolli
    Egyelőre nem nagyon kell foglalkoznod a skilljeiddel, amíg nem választottál kasztot. Nyugodtan használhatod a kardokat, amit a quest ad.

Ha majd lovag szeretnél lenni, akkor ajánlom, hogy level 8 után válts axe-ra, mert az a legerősebb. De addig tökmindegy mit használsz, mert a kezdő szigeten nagyon gyengén fejlődik a skill.

Ha paladin, sorcerer, vagy druid szeretnél lenni, akkor meg végképp mindegy, hogy mit használsz, mert paladinnal úgyis spear-t, vagy íjat fogsz később használni, sorcererrel és druiddal meg varázspálcákat.
  • rroolli
    Elvileg el kell bírnod a követ úgy is, hogy nem dobsz el semmit.

Egyébként a régi játékosoknak én is azt javaslom, hogy Aurerán nem kell questelni, hanem gyorsabban el lehet érni a level 8-at ratok, meg farkasok ölésével.
    De ha új vagy a játékban, akkor nyugodtan csináld az alap questet, mert sok mindenre megtanít. Szerintem nagyon jól összerakták azt a questet, tényleg mindenre felkészít, ami a "nagyvilágban" vár majd rád :)
  • Atisz #120985
    Örök kérdés: melyik fegyvernemre érdemes rákoncentrálni?
  • TZson
    Semmit se vesztesz, ha nem csinálod meg :)

Igazából a kétszeres gyorsaságú fejlődés miatt nem is nagyon éri meg küldiket csinálni lvl 8-ig, mert nagyon gyorsan el lehet érni ezt a szintet, és utána pedig ahogy Saiax is írta, Island of Destiny-n mindent megkapsz, ami egy mainland-i kezdéshez kell :)
  • Atisz #120983
    Nos van itt egy küldi, ahol sziklatömegeket kell hordani a katapultokhoz.
    Azt hiszem akkor ez felejtős, mert nem fogom eldobálni a páncélomat, hogy azt a nyomorult sziklát odavigyem.
  • TZson
    Amire gondolsz, az szerintem a cap: korlátozva van, hogy mennyi cuccot vihetsz magaddal: minden tárgynak van valamekkora súlya, így nem lehet végtelen tömegeket cipelni. Ahogy egyre nagyobb vagy, úgy nő a cap, és így egyre több dolgot tudsz majd magaddal vinni :)

Kenyeret meg viszonylag régen csináltam, asszem ki kell a vizet merni egy külön vödörbe, és azzal kell összekeverni, abból lesz a tészta. Aztán a tésztát meg kell sütni egy tűzhelyen (a későbbi városokban van több is).
  • TZson
    17:50: You see a dead human (Vol:10).
    You recognize Lonesome Greybeard. He was killed by something evil and Royal Luxuria.

Elvesztettem a PK-szüzességem én is :(
  • Atisz #120980
    Köszönöm, egyelőre a küldikkel szórakozom.
    Még 2 kérdésem lenne hirtelen:

1.) Mit jelent a szám az inventory jobb alsó sarkában (elég sűrűn változik)?
    2.) Hogyan lehet a lisztből kenyeret csinálni? (próbáltam már vízzel keverni a kútnál)
  • rroolli
    Aurerán 2X-es xp jár mindenért és dupla sebességgel fejlődik a skill. Kicsit pörgősebb a szerver :)

Ha majd level 8 leszel, akkor mehetsz egy másik kis szigetre, ahol választasz kasztot(sorcerer, druid, knight, vagy paladin) és ott kapsz pár ingyen felszerelést is. (mellesleg a paladint itt "hunternek" kell értelmezni, mert lövöldöz).
    Na és ha ez is megvolt, akkor átmehetsz majd valamelyik nagyobb városba(Thais, Venore, Carlin, stb...). Ott pedig lesz majd "depo", ahova lepakolhatod a cuccaidat, amit nem akarsz/nem tudsz eladni.
  • Atisz #120978
    Köszönöm, akkor ledobom, mivel a maximális teher elég nagy szerepet játszik...

Ez nem egy hagyományos szerver, ugye? (Mivel van Aurea is :))
  • TZson
    Maximum emléknek jó, vagy ha akarsz bele írni :) És ez az oldal nagyon hasznos, én is ezen kerestem most rá: http://tibia.wikia.com/wiki/Main_Page :)

Amúgy melyik szerveren vagy? Mert a magyarok most Aurerára mentek át - eddig Secura volt a bázis (értsd: amin a legtöbben játszottak 2004 és ~2011 között).
  • TZson
    Crossbow nálam is van vagy 5 - dwarfok egészen sokszor dobnak :)
  • Atisz #120975
    Sziasztok, én is belekukkantottam ebbe a "csodába" ;)

Elég érdekes, mivel baromi nehéz pénzt találni, de ettől függetlenül ott hevert előttem az utcán egy szablya, ami egész jó kis fegyvernek tűnik a fakardhoz és bunkóhoz képest...
    A student's book szükséges valamihez, vagy eldobhatom?
  • rroolli
    Ja és van egy felesleges Belted cape-em(arm:10, kevés oz, csak paláknak).
  • rroolli
    Annyi a "nehézség", hogy ha 4 pala lesz, akkor a sorcnak 4 spellbookot kell vinni, a druidnak 4 almát, a lovagnak 4 kardot. Szerencsére ezek nem olyan drága cuccok :) Crossbow ami npc-nél drága(400gp), de aki rendel tőlem, annak tudok hozni 120 gp-ért npc áron :D

Továbbá plate legs-t is adok 110gp-ért, steel helmetet 290 gp-ért. Naponta 5-10et adok el ezekből npc-nek, ha szól valaki, hogy kell, akkor félreteszem. Dragon shieldet, WOI-t is tudok szerezni, de gondolom az egyelőre nem aktuális senkinek.

Spike shield(def 28)-et meg tegnap láttam 280gp-ért. Sokkal jobb, mint a dwarven shield, de nem mindig lehet kapni. Ha valakinek ilyen kell, vagy fog kelleni, akkor figyelem a marketet és lecsapok rá, aztán majd utólag rendezzük.
  • TZson
    Igaz :)
  • rroolli
    Ígyis-úgyis mehetünk desert questre, csak többször kell fordulni :D
  • CattiBrie
    szerintem tudja, hogy mi leszek :)
  • TZson
    Kivéve, ha pala lesz :D
  • rroolli
    Az jó, akkor még leszaladsz párszor valahova és mehetünk desert quest :)
  • CattiBrie
    leszeleadtam a ratokhoz és feljöttem level 5 :)
  • rroolli
    nincs
  • rroolli
    options/messages, pipa a chat console-nál
  • CattiBrie
    rookon van pvp?
  • TZson
    "In march 2012 a team of 19 guys in Chimera tried to kill him, but the whole team failed without damaging him." :D
  • CattiBrie
    13:30: I'm in your head, little girl... prepare to die!
    13:31: You were killed by Kraknaknork's demon.

vajon hol találhatók az aú megütöttek sorok? :)
  • CattiBrie
    heló :)
  • CattiBrie
    asszem behalt a Tibia kliensem
  • TZson
    Üdv a klubban :)
  • CattiBrie
    The character Cattiger has been created.

See you in Tibia!
  • CattiBrie
    Warning! This world is a preview world!
  • TZson
    Mikor megyünk? Csak mert nekem jól jönne az a pénz :D
  • TZson
    Én most konkrétan rámentem az egyik, mostanában aktív Tibiás oldalára, és ott volt :D
  • Xing
    Mégis hogyan fedezitek őket fel? :P
  • TZson
    Én most felfedeztem még egyet, habár ő még csak lvl 1-es, így gondolom még nem nagyon játszott :)