124119
  • Bobber
    A blesst sajnálom:) Viszont ha megy ez a kickelős dolog akkor lehet hogy visszahozzák:)
  • rroolli
    Mindenkinek kick volt. Yalahar depoban egyszerre tűnt el és lépett vissza mindenki. Ez kb fél órán keresztül, aztán meguntam :D
  • TZson
    Tegnap este nekem is volt egy kick - szerencsére nem járt arra senki :)
  • CattiBrie
    mindent nyomogattam, de azt nem.. mármint ezt a regular cuccot nem :)
  • rroolli
    Tegnap este is gond volt és ma is kickek vannak az összes szerveren.
    A free blessing viszont megszűnt a mai ss-el.
  • rroolli

Kapcsoló preview-ra és megy is minden, mint a karikacsapás.
  • Xing
    Nincs bekapcsolva valami szűrés? Bobber először Aureara regelt :)
  • rroolli
    Ha a tableten is android van, akkor nem.
  • CattiBrie
    com-on szerverek

Aurea
    Azura

karakterlapon szervernév

Aurera

nem tudom összeegyeztetni :-)
  • CattiBrie
    megiheltem egy nevet :-)

és tableten lehet játszani? :-)
  • Noodlee
    Érdekes videó, plána amikor Venoret járja be FPS módban :)
  • TZson
    De jó neked :)

Jó utat! :)
  • Xing
    Én már csak itt fogok játszani.
  • Bobber
    Na én is be akartam tegnap este lépni mert lett volna egy kis időm játszogatni, de hát várni kellett volna:)
    Így nem léptem be:) Viszont szerintem game leghamarabb jövőhéten leszek már csak mert holnap utazom Erdélybe kirándulgatni és barlangászni:) Szóval jó hentelést mindenkinek:)
  • TZson
    Jé, waiting list van Aurerán :) Már szinte el is felejtettem, hogy ilyen is van :D

Bezzeg Securán alig van valaki :D
  • rroolli
    Már csak 1 nap van az xp bónuszból, úgyhogy hajrá...
  • rroolli
    Én egyelőre komolyan veszem a szervert, napi 1-2 óra erejéig.
    Huntok lehetnének. PVP-re annyira nem hajtok, mert nem akarok feleslegesen magamra haragítani embereket, főleg, hogy most mindenkinek ingyen blessingje van. Esetleg noob piros koponyásokat jó lenne elkapni, hátha dobnak valamit.
  • rroolli
    A szabályok kicsit mások.

Az eleje nem változott, de azért írom az egészet:

Támadásért fehér koponya jár 1 percig. Ez idő alatt nem lehet depoba, templomba és egyéb PZ-be menni. Ha támadsz és meg is hal az áldozat, akkor 15 percig marad a fehér koponya és a PZ block.
    Amíg fehér koponyád van, bárki megtámadhat és egy kis PZ blockon kívül nem kap semmi büntetést.

Ha 3 playert is megölsz ugyanazon a napon(vagy 5-öt egy hét alatt, vagy 10-et 1 hónap alatt), akkor megkapod a piros koponyát. Ez 30 napig rajtad lesz és addig bárki támadhat büntetés nélkül. Sőt, ha meghalsz, hiába a blessing és az AOL, dobod az összes cuccod.

Ha 6 playert ölsz meg egy nap alatt(vagy 10-et egy hét alatt, vagy 20-at egy hónap alatt), akkor fekete koponyát kapsz, amit 45 napig kell hordanod. Ez idő alatt nem tudsz megtámadni koponya nélkülieket. Viszont 100%-os sebzést kapsz a playerektől, ami azt jelenti, hogy 2-szer annyira sebződsz pvp-be, mint mások és ha megölnek, bukod az összes cuccod. Ha ez még nem elég durva, minden halál után backpack nélkül, 40 hp-val és 0 manával ébredsz a templomban.

Na és most jön a bonyolítás:

Ha fehér, piros, vagy fekete koponyád van és valaki megtámad, akkor az illető kap egy sárga koponyát, amit csak te látsz. Igazából ennek csak az a lényege, hogy akármilyen koponyás vagy is, mindig jogod van büntetés nélkül megvédeni magad, ha betámadnak.

Ha megölnek téged, a gyilkos 1 hétig narancssárga koponyát fog hordani, amit csak te látsz. Ez az úgynevezett "revenge skull", ami arra jó, hogy ha megöl valaki, akkor 1 heted van rá, hogy büntetlenül megbosszuld. Sőt, ha 3-szor megöl, akkor 3-szor visszaölheted büntetés nélkül.

Végére hagytam a zöld koponyát, amit a party tagok kapnak. Aki nem tudná, PVP-n büntetlenül lehet támadni party tagokat, sőt, még PZ lock se jár érte. Ezért ha ismeretlenek party-ba hívnak, nem szabad elfogadni.

Ban-t pedig már nem lehet kapni túl sok PK-ért, mint régen. Helyette ott a fekete koponya.

Dióhéjban:

Bármilyen koponyásat látsz, azokból bármennyit meg lehet ölni úgy, hogy nem kapsz érte maradandó büntetést. Sőt, visszatámadni(és ölni) is bármennyiszer lehet.
    Viszont ha inkább úgy döntesz, hogy menekülni fogsz, akkor nem szabad visszaütni, mert akkor jár az 1 perc PZ lock és nem tudsz védett helyre bemenni.
  • Czdano
    Akkor maradt a minden a régi PVP-ben :) Egyébként ti ezt a szervert mennyire veszitek komolyan? Lesznek hentek/csoportos pvp-k? Mert ha igen akkor elkezdek tényleg komolyan gamelni megint :)
  • rroolli
    Régen sikerült eljutni a loading screenhez, aztán lefagyott.
    Most már azt se lehet, mert 11.2-es flash player kell neki, az adobe viszont a 11.1-es verziónál befejezte a fejlesztést.
  • CattiBrie
    na, ott tartottam h név..
  • CattiBrie
    vajon xperia ray-on futna a kliens?
    mondjuk egyelőre a flashel van baja
  • CattiBrie
    Your premium time expired at Jul 18 2011, 21:45:53 CEST.

hát az nem ma volt :-)
  • rroolli
    Steel helmeteket és plate legseket olcsó pénzért adogatom el marketen random playereknek. Ha valaki használna ilyet, szóljon.

Más:

Ha jól látom, megvan mindenki a desert questhez.

Lonesome Greybeard, 22 druid
    Brumi Maci, 20 sorcerer
    Klamwasian, 36 knight

Palából meg 3 is van 20 felett.
  • rroolli
    Kazban is van repülő szőnyeg, meg vannak új vagonok, amik a városból a kinti kijáratokhoz raknak le.
  • rroolli
    Ritka, de engem titanián és azurán is megszivattak ilyenek. Sokan jöttek, mindegyiknek pirosra volt állítva az outfitje járkáltak noob hunt helyekre, aki ott volt azt megölték.
    Egyébként akinek piros koponyája van, az már lehet, hogy kibulizta magát, míg a koponya nélküli még elkövethet 1-2 pk-t büntetlenül. Engem pl piros koponyás még nem támadott meg, fehér koponyás és koponya nélküli viszont sok.
  • Bobber
    na ezért nem megyek én még thaisnak a közelébe se:)
  • TZson
    Szerencsére eddig még nem találkoztam 5-10 fős PK csoporttal :) Inkább csak egyéni akciókat láttam, pl. depó körül mindig mászkál pár koponyás ürge. Amúgy az utóbbi időben elkezdtem használni Thais keleti kapuját, mert az északinál sokszor van pár gyilkos hajlamú egyén.
  • rroolli
    A támadásról beszéltem eddig, mert úgy vettem le, hogy CZ-t ez érdekli :D A summonokat még nem is említettem :D 25-ösen már fire devileket lehet idézni, 27-esen orc berserkert, 30-asan fire elementalt. Kis szintűek ellen már önmagában is elég halálosak ezek. Persze ez akkor érdekes, ha agresszívan játszol.

Ha nem a támadóerőt, hanem a túlélőképességet nézzük, akkor spellcaster hullik először PVP csatában is. Pl ha rád tör egy 5-10 fős PK csoport, akkor casterrel már temetheted magad, ha csak nem tudsz bazi gyorsan depoba futni. Lovagnak van a legtöbb esélye túlélni, pala meg köztes eset, mint mindig.
  • TZson
    Akkor ezek szerint jol dontottem :D
  • rroolli
    Ha csak kicsibe gondolkodsz(~level 20) akkor pala is jó pvp-re.
  • rroolli
    Pvp-re druid vagy sorc, tökmindegy melyik. Pala se rossz, de azonos szintű spellcaster simán ledurrant, ha nem futsz el. Persze attól is függ, hogy kinek mennyi potion-ja van. De a physical sebzés eleve nagyon gáz pvp-re, mert a playerek eq-ja nagyon sokat tompít rajta(átlag eq-val sztem jobb a védelme egy playernek, mint egy demonnak), ráadásul minden pvp sebzés feleződik. Spellcasternek meg tökmindegy, hogy milyen a shieldinged, meg milyen eq-d van. 45-ösen, playerre is(felezve!) lövi a fix 200-akat sd-vel. Még 60-as palával sincs esélyed leállni az ilyenekkel viaskodni.

Viszont sokkal nagyobb türelem és stabilabb internet kell egy spellcastert felhúzni X szintre, mint egy palát. Palával valószínűleg több pénzt tudsz összegyűjteni is és nem vagy annyira rászorulva blockerre.
  • Xing
    Szerintem a pala ideális pvp-re. Sok hp, jól tudja magát gyógyítani, erős a melee és a spellek sebzése is.
  • Xing
    Nem bírtam megállni :P Léptem egy szintet meg vettem egy crown shieldet és egy noble axet :)
  • Bobber
    bakker itt a 3x exp én meg nem birok belépni játszani mert nincs rá idő:)
    Lehet le fogok maradni:)
  • Czdano
    Még nagyon low szintű a karim, de hétvégére tervezek egy nagyobb XP beszerzést ;) Milyen kasztot érdemes kezdeni? Még mindig a magek nyerők pvp-ben?
  • rroolli
    Bakker, megbabrálták deeper fibula questet. Sokkal kevesebb a reward :S
  • TZson
    No, most már működik :)
  • rroolli
    Engem simán beenged. Akkor szokott errorozni, amikor 2 ablakban nyílik meg egyszerre.
  • TZson
    Engem meg nem enged belépni flash kliensből... "Error -2.0", ezt írja ki.