124119
  • TZson
    És azt se tudom, hogy a sorc mikor elérhető.

Krapekk (a.k.a. Brumi Maci), ha ezt olvasod, légyszíves, jelezz! :)
  • constellus
    Mehetünk többször is felőlem, csak szoljatok időben :D
  • TZson
    És milyen néven, ha szabad megkérdezni? :)
  • TZson
    Én inkább hétköznap játszom, ill. amikor nem megyek haza hétvégén.
  • TZson
    Bocsi, én ma délután vonatozok, kb. 9-fél 10 körül érek Pestre, utána lehetek csak fent :/
  • rroolli
    hoppá, én kérek elnézést :D
  • constellus
    Tegnap este én is lvl20as lettem. Ma délután szetintem fogok játszani ha gpnroljátok egy desert questet összedobhatunk, de ha mégse lennék fenn ne várjatok rám :D de azér igyekszek
  • Xing
    Aurerához lehet letölteni klienst de a flash eltekintve arról, hogy flash jobb szerintem :p
  • rroolli
    De nem aurerán.
  • Jani Hun
    cáfolom, stand alone kliensen nyomom:P
  • rroolli
    Mivel csak flash klienst lehet használni ezen a szerveren, a hagyományos botok biztos nem működnek, szóval a botok száma lényegesen kevesebb lehet. Személy szerint nem is találkoztam egy olyan karakterrel se, akiről biztosra tudnám mondani, hogy bot. Bár vannak gyanús esetek...
  • constellus
    Mindenki offline :( :D botter mennyi van mostanság? régen emlékszem volt bőven..
  • TZson
    :/ Legközelebb vigyázz magadra!

Én úgy tudom, hogy a bankot behelyezték a depóba, így most nem kell kimenni a depóból pl. pénzt váltani, mint régebben.

Igen, a depó előtt sokszor megölik az embert, ezért érdemes alternatív útvonalakat kitalálni, ahol kevesen járkálnak - pl. Thais esetében én a keleti kaput használtam + nem a fő utcán jártan, hanem az azzal párhuzamos délebbin, és így végül nyugatról mentem be a depóba. Potit venni meg pl. úgy jártam, hogy a depóból nyugat felé mentem ki, majd a déli úton végig, és a McDonald farmon átvágva jutottam el a boltig. Igaz, hogy jóval hosszabb, de legalább arra nem jár senki, így kisebb az esélye, hogy egy gyilkos természetű emberrel találkozz.
  • Atisz #121019
    Engem nyugodtan lehet "listázni", nem vagyok szívbajos :)
    Ma hajnalban kicsit akartam tápolni, erre 5x egymás után levertek, mint vak a poharat... és hiába írta ki, hogy nem vesztettél sokat, mivel esélyed sem volt a túlerő ellen, azért csak visszafejlődtem 9-re és elvesztettem az összes pénzem, cuccom. Azt persze mondanom sem kell, hogy mindez a bank bejárata előtt történt...

Kicsit jobb lett volna, ha messziről látom, hogy az a nagy épület a bank (mert egyébként kerestem, hogy megszabaduljak "értékes terhemtől"), akkor talán sunyin odalopakodva nem lettem volna ekkora csali.
    A végére azért legalább a páncélom nagy részét sikerült visszaszereznem.
  • TZson
    #120878 szerintem sokat segít, + akik még vannak (remélem el szabad árulni a neveket :))

Cattiger
    Attisz
    Alexander Rosee (habár ő még csak egyszer lépett be :))
  • TZson
    Ab és kaz között pedig orc berserkerek és leaderek várják az ínyenceket :)
  • Tygep
    Prémeseknek: dara-ankh között a sivatagban, ancient tombtól dk-re van egy újabb nomad tábor, csaj nomádok, ládában drágakövek. Egy kis ingyen pénz :)
  • Tygep
    jah és prémem is van :)
  • Tygep
    Merlin of monroe néven futok itt. hétköznap esténként ill hétvégén szoktam előfordulni. Pala vagyok, ez illik legjobban hozzám, de mindegyik kasztot kipróbáltam már.
  • CattiBrie
    Szívesen lennék a noobimmal guildtag :)
  • constellus
    Nincs legjobb kaszt, csak tudni kell kezelni(tibia pvp világában sajnos nem csak ezen mulik, hanem hogy kinél van több poti :D)
    de köszi a választ, sose tudtam hogy hp poti vagy exurázzak:D
    amugy ki mennyit van online és mi a nevetek ingame?:D
  • rroolli
    Érdemes gyengébbeket ölni és semmilyen potiont nem inni az elején(akár level 80-ig is el lehet lenni potion nélkül). Csínján kell bánni a pénzzel, mert ahogy mondtad, a szint jön gyorsan, de a loot nem dupla, úgyhogy hamar le lehet csórósodni. Esetleg ha már megvettél magadnak mindenféle cuccot, amit kinéztél(jó armorok, helmet, fegyver, stb) és van 10-20k pénzed feleslegbe, akkor megpróbálhatsz erősebb lényeket ölni potionnal és próbálgatni, hogy mi mennyire térül meg.
    De pénz nélkül nem ajánlom a kísérletezgetést.

Egyébként mana potival és spellel célszerű gyógyítani magad, mert úgy fejlődik a magic level. Lehet, hogy a legelején még picit jobban megéri health potiont inni, vagy éppen határeset, de ahogy egy kicsit megnősz, egyértelműen a mana potionos verzió lesz a gazdaságos. Health potiont pedig vészhelyzetre érdemes tartani, amikor a gyógyító spell túl lassú.

Elméletileg a lovag kisebbet sebez a palánál, a gyakorlatban viszont a palák lőszerei igen gyengék. Vannak persze brutál lőszerek, de level 150 alatt nem nagyon térül meg a használatuk. Szóval a legtöbb pala még 100 felett is royal speart használ, ami 35 attack-el bír, míg te a lovagoddal 100 körül már 50-51 attack-es fegyverekkel fogsz aprítani.
    Persze a pala meg a potionokon spórol, mert erősebbek a varázslataink(olcsóbban gyógyulunk) és még futni is tudunk a lények elől. Mint látod, elég összetett a kérdés, nem is kezdenék bele ilyen "melyik a legjobb kaszt" vitába, de nemsokára te is megtapasztalsz mindent :D
  • constellus
    akkor gyorsan felkellesz rántani a karit 70re mert csak az hiányzik.
    És bocsi a kövtkezö buta kérdésekért
    Knightként mana potit igyak és abbol healeljem magam hunt közben vagy hp potit használjak? melyik éri meg jobban? (gondolok itt a pénzre, hiszen fele annyi idöd van a dupla xp melett)
    knightként inkább gyakjak gyengébbeket?( ha joltudom közel se üt annyit mint egy pala és nem állandó a sebzése mint a spellcasternek)
    érdemes 1 targetes támadó spelleket használni gyengébb mobokra?

Lesznek még hülye kérdéseim bocsi előre:D
  • rroolli
    Annak kell megfelelnie a követelményeknek, aki beviszi a scrollt a játékba. Ha már egyszer bent van Aurerán a prémi scroll, akkor bárki felhasználhatja.
  • rroolli
    Az eleje elég lájtos volt. Munka után simán beléptem 1 órára úgy, hogy 2-3 szintet lépek és még kikapcsolódásnak is jó. Most már azért kezd kicsit fárasztóbb lenni a gyakás - több xp kell és jobban oda kell figyelni, úgyhogy hétköznap esténként kevesebb kedvem lesz hozzá.
    De ettől függetlenül azért mindig belépek egy kicsit, ha más nem, az offline train miatt. Meg hétvégéken is lesz időm kicsit játszani. Mindenesetre prémit tuti fogok hosszabbítani magamnak.
  • TZson
    "To transfer Premium Scrolls to other players, one must posses the following requirements: ..."

Ez akkor azt jelenti, hogy a küldőnek, vagy a címzettnek kell rendelkeznie a tulajdonságokkal (2 hónap prémi legalább 2 hónapja vagy régebben, min. lvl 70-es kari stb.)? A szövegértésem nem a legjobb :D

Ja, és Saiax, inkább maradjunk a Berselius névnél :)
  • constellus
    Az acc eleg regi , premis is volt mar szoval betudom transferelni. És nem vitás hogy ki kapja meg szerintem aahogy irtad:D

Mellesleg barátnő, munka melet nagyonsokat nrmtudok online lenni, de napi 1 órat igyekszek betartan:D
  • Xing
    Jövő héten veszek prémit bárhogy sikerül a vizsga, mostmár várjatok meg a guilddel!
    Üdv constellus!

Örülök, hogy végre így rápörögtetek Aurerára :)
  • Xing
    Üdv! Érik a magyar guild :D
  • Xing
    Nagyon beindultál ... :P
  • TZson
    Wiki oldalon azt irja, hogy min. 2 honap preminek kellett mar lenni korabban valamikor, ez viszont nalam sajnos nem teljesul :/

Amugy meg egyszer meg 2009-ben volt egy ajandek 1 het premi minden olyan jatekosnak, aki meg nem volt premis, akkor asszem egyszer voltam Edron-on :)
  • rroolli
    Na ez már nem kis ajánlat.

Lehetne esetleg olyat, hogy a legaktívabbak között kisorsolunk egy embert és annak odaadnád a prémi scrollt, én meg szívesen kifizetem neki saját zsebből.

Bár ha nem tévedek, TZson most a legaktívabb, akinek nincs prémije. Sőt, neki még soha nem is volt prémije, pedig régi játékos. Úgyhogy ha a többiek nem sértődnek meg, én rá szavaznék :)
  • constellus
    Ha jol tudom 1 et meg betudok transferelni ingame, félár alatt szivesen adom itt akárkinek, guild alapitásban is segitehetek, WoWban sokat voltam guild leader, officer, de az más tészta
  • TZson
    Majd Catti :)
  • TZson
    Most már tudom :)
  • rroolli
    Ha Arcor visszatér prémivel, akkor már van 4 prémisünk. Még 1 kéne és lehetne guild :D
  • rroolli
    nem, ő a nagy sorcom :D
  • TZson
    Lassan lehetne guildet csinálni :)

Vagy legalább egy desert questet nyélbe ütni :)
  • TZson
    :D
  • constellus
    Köszi a válaszokat, az offline trainet használom is, ha jólemlékszem 70 ~ körül van a shielding meg a swordfighting is, 14-es vagyok, próbálok majd jobbban fejlödni, mert blokkerkedni szeretek:D