124119
  • TZson
    Bocsánat mégse, máj. 14-ig lehet még vigyázni a kis démonra :)
  • CattiBrie
    Über-Top-Táps
    Allies
    Al(l)ie(n)s
    Tibioids
    Tibioid team
    Tibioid ally
  • TZson
    Pont emiatt tettem fel a kérdést: meg kell találni az észszerű egyensúlyt a kettő véglet között.

Egyébként nem vagyok otthon a guild rendszerben se annyira, hogy hogyan működik ez PvP szerveren. (Például ha megölnek valakit, akkor háború a két guild között, vagy mi van?)
  • constellus
    Egyszerü, Össze vissza öldöklést én ugy támogatom hogyha
    szintedhez megfelelö ellenfelet támadsz (gondolok itt 100ason ne menjen neki senkinek egy lvl 50-60asnak just fo fun..)de ha itt meghirdetjük hogy én te meg még xy mennénk pkzgatni egy kcisit, és nem random kis szintüeket hanem méltó ellenfeleket keresünk akkor oké, szerintem.. Ennek ellenére én nem fogok magamtol pvpzni, én azt a mondatot tartom helyesnek hogy "A little kindness goes a long way.." és ezzel szereztem anno rengeteg barátot más játékokban, szerintem ez lehetne egy alapköve a guildnek.
  • rroolli
    Nem voltál erőszakos, egyáltalán. Én érveltem túl éles szavakkal és kicsit egymás mellé beszéltünk így az elején, de már értem a lényeget.
    Alap esetben jó szándékot feltételezel és elveted a PK lehetőségét és ez jól is van így.
    Én is békés természetű vagyok, nem PK-ztam még senkit és nem is támadtam vissza. De valamiért mégis rosszul érezném magam, ha semmilyen körülmények között nem szabadna megtámadni senkit, mert ez egyfajta szabadságot ad, még ha nem is élek vele.

Szerintem ez nehéz kérdés... Ha azt mondanánk, hogy guild szabály szerint ne lehessen támadni senkit(csak önvédelemből), akkor azzal egy kicsit elrontanánk a PVP szellemiségét.
    Viszont az se kéne, hogy a guildtagok öldököljenek össze-vissza, meg csinálják a balhét.

Én mára feladom, remélem lesznek jó ötletek.
  • Xing
    Egyet értek.
  • TZson
    Én nem használtam semmi ilyenféle erős kifejezéseket, bocsánat, ha abból, amit írtam, ez jött le. Nem ez volt a szándék.

Az, hogy köcsögösködik veled, az nem önhibádból fakad - az az ő magatartása, nem a te hibád. Ezzel teljesen egyetértek.
    Ugyanakkor a másik szemszögből is érdemes végiggondolni a dolgot. Ha én rotwormokat ölök, erre oldajön egy lvl 70-es és 1 ütéssel megöli, akkor az nem esik jól. Alapvetően nekem meglehetősen békés természetem van, de lehetséges, hogy valakinél hamarabb szakad el a cérna. De ez csak egy példa volt, hogy árnyaljam azt az alapelképzelést, amit te is megfogalmaztál.

"És erre azt mondjátok..."
    Csak én mondtam egyes egyedül, pontosabban ahogy fent leírtam, nem ezt akartam suggalni vele. Nem így gondoltam, még egyszer bocsánat, ha ez jött le belőle.

Az előző 2 hozzászólásommal csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a PG alapelveit egyfajta reformnak kell alávetni. Az ötletekkel én is egyet értek. Csupán az a szándék vezérelt, hogy valamivel közelebb kerüljünk a guild intézményéhez. Most már látom, hogy talán kicsit erőszakos voltam abban az értelemben, hogy nem hagytam a dolgokat a maguk medrében folyni.

És bocsi még egyszer, nem akartam senkit megbántani.
  • rroolli
    Kihagytad a 3) esetet, amikor az illető simán tahó.

Meg az 1) rész nekem nem annyira tiszta.
    Ha nekem olyan kedvem van, hogy lemegyek a venore-i swamp trollokhoz nosztalgiázni, mert régen voltam ott. Vagy meglátogatok egy ismerőst. Vagy questelek, vagy soulozok, vagy csak rossz a netem. Vagy retired voltam 1 évig és ott gyakorlok. Vagy bármi más ezer okból szintemhez képest noob helyre megyek... És ott lesz valami gyökér és elkezd kötekedni velem, lopja a lootom, öli a lényem, anyázik. És erre azt mondjátok, hogy "önhibából fakad" az, hogy köcsögösködik velem és igazából az én qva anyámat, akkor én annak a guildnek biztos nem leszek tagja...
    Szerintem mindenkinek szíve joga, hogy - normális viselkedés mellett- oda menjen, ahova akarjon, azt öljön, amit akarjon.
  • constellus
    de mondjuk ha megkéred h távozzon és visszapofázik, és játsza nagymenöt, és ezér ölöd le akkormeg behozza anagykariját és hunted leszel örökre:D

szerintem nekeressük a bajt, csak ha muszály:D
  • TZson
    "Nem kéne ártatlanokba ok nélkül belekötni, támadni őket, megölni, vagy bármilyen formában megkárosítani őket."

Ezzel teljes mértékben egyetértek, ugyanakkor

"valami level 8-as lopja a lootját és lelövi".

Ez szerintem két esetben lehetséges:

1) Az illető meglehetősen rossz helyet választott magának ölésre, vagy

2) Training közben megzavarták.

Az első önhibából fakad, így nem érzem jogosnak a PK-t, a második viszont már összetettebb kérdés: egyrészt az offline training miatt (ami mellesleg csak prémiseknek van ami még inkább árnyalja a képet), másrészt helyzettől is függ. (Engem is volt már, hogy dwarf soldierektől el akart küldeni a lvl 40-es - nem tudom mit keresett ott. Ugyanakkor az is lehet, hogy egy newbie csak mappolni járt arra, vagy csak eltévedt.)

Egy másik kérdés a felvételi rendszer, hogy legyen-e valami, vagy milyen formában képzeljük el ezt a dolgot - erről is kellene valamilyen megállapodás. (Csak hogy elkerüljük az olyan helyzeteket, mint ami a PG/FoD szakadás volt.)
  • TZson
    Én már nézegettem wikit, egész sok armor van mage-knek :)
  • rroolli
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1083145784&no=121071]#121071[/URL]
  • rroolli
    Szerintem elsődleges irányelvnek a guild és a guildtársak nyugalmának megóvása kell, hogy legyen. Tehát minél kevésbé bajba keverni a többieket.

Nem kéne ártatlanokba ok nélkül belekötni, támadni őket, megölni, vagy bármilyen formában megkárosítani őket.

A mindenkitől elvárható, alapvető illem és jólneveltség határain belül szerintem mindenki azt csinál, amit jónak lát. Eleve olyanok jöjjenek a guildbe, akikről feltételezzük, hogy normálisok és akkor nem lesz sok gond.

Szóval nem pártolom a balhét, de ha netán valaki a saját szakállára bosszút akar állni valakin, vagy valami level 8-as lopja a lootját és lelövi, hát én azért nem fogok elítélni senkit.

Bot, makró és egyéb csalásokkal pedig nem kellene szennyezni a guild nevét.
  • constellus
    Én knightként se a legtáposabbat, csak fegyver és shield terén akaraom szintemhez képest a legdurvábbakat, viszont egy spellcasternek elég egy spirit robe, blue legs, vamp shield, valami könnyü sapi meg zao shoes, szerintem. sokkal többet nem tudnának kihozni belöle, hiszen fele anyni pénz jön a dupla xp miatt :P
  • Czdano
    Ti milyen EQ-t terveztek 40-50 környékére? Gondolom knightok a legtáposabbat amit elérnek akkorra, de a többiek?
  • TZson
    Ja, és van egy új Sorcunk aki hamarosan lvl 20, úgyhogy lehet majd menni Desert Quest-re :)
  • TZson
    Persze, de az kicsit más kategória.
  • CattiBrie
    meg a bottolást
  • TZson
    Nem rossz, nem rossz :)

Egyébként még a guild megalkotása előtt vagy közben érdemes lenne átgondolni az alapkoncepciót.

Ez alatt azt értem, hogy Secura egy akapvetően nonPvP szerver volt, így nem volt meglepő, hogy a PG leírásában benne állt, hogy PK-sokból nem kérünk. Ezzel ellentétben ez most egy PvP szeró, tehát jó lenne eldönteni, hogy a PK-t engedélyezzük-e, és ha igen, akkor milyen szinten. Azaz a guild közösséget tud-e vállalni olyan személlyel, aki Thais hajójánál öli a lvl 9-eseket, vagy szemet hunyunk esetleg egy bosszúból fakadó PK-n.

Ezeket még a megalapítás előtt érdemes lenni mindenképpen letisztázni, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket/sértődéseket.
  • CattiBrie
    Hunter Henters
  • constellus
    Tegnap összebarátkoztam egy lvl145+ossal. Szolt hogyha valaki le akar pkzni szoljak neki, ha valami gondotokvan szóljatok nekem, énmeg majd szolok neki :D
  • TZson
    Szívesen, máskor is :)
  • CattiBrie
    köszi
  • TZson
    Így ;)
  • CattiBrie
    hogyan viszonyul egmyáshoz a flash maps és a kliens maps?
  • TZson
    Ha jól tudom most te, Saiax (Hentmester) és Tygep (Merlin of Monroe).
  • constellus
    kik most a prémesek?(nekem van speciel)
  • Bobber
    na tegnap este sikerült végre egy órácskát gyakni:)
    léptem is egy szintet:) de szerintem a köv fél évet tuti kaz minó torony alatt töltöm mert kb annyi idő kell majd hogy leöljem az 5k dögöt:)talán már megvan 250-300:)
  • TZson
    Majd Atisz :)
  • rroolli
    Ha veszel prémit, akkor még 1 prémis hiányzik.
  • Xing
    Én Thaisban az orkoknál kezdtem, majd Dara lárvák, Edron cycek, Kaz guardok.
    Ha aktuális a guild téma akkor szóljatok és veszek premium scrollt :)
  • TZson
    Lehet, hogy inkább távol tartom tőle magam, mégha a spike shield vonzó is - 300 manámba került megölni :D
  • rroolli
    Ez dobja a spike shieldet, amit annyira reklámoztam a kicsiknek :D
  • TZson
    Eltévedve a mély kazi bányákban megöltem életem első Corym Vanguard-ját. Aztán a kapott 980 exp és egy lvl 138-as ottléte meggyőzött, hogy talán nem az én szintemnek van kitalálva :)
  • TZson
    Én azért szerettem Foldát, mert van egyfajta hangulata, hogy a jéggé fagyott falak között mászkálok (és a Securás karim nevéhez is stimmelt :D) - ezzel szemben a Thais-i troll barlangban nem is látsz egy szabad négyzetmétert, minden tele van dobálva, és gyakran lvl 50-esek is ölnek ott.
  • CattiBrie
    őrült :):)
  • rroolli
    Ha jól emlékszek 2 ember ölt meg, de nem volt számottevő veszteség és sok időt megspóroltam. Ha foldára gyalogoltam volna és mindig 10-15 percet elvesz az életemből az utazás, akkor sincs rá semmi garancia, hogy nem ölnek meg, viszont akkor mérgesebb lettem volna.
    Nem mindegy, hogy egy gyors loot lepakolás az 10 perc, vagy 2.
    Van, aki többször is megölt, de az azért volt, mert szándékosan visszamentem hozzá, hogy kapjon piros koponyát. Piros koponyás noobokat utána megölik a nagyobbak.
  • TZson
    Mondjuk azzal érdemes vigyázni, mert arrafelé sok az őrült.
  • rroolli
    én thais ancient temple-ben az orkoknál toltam fel magam level 20-ra. Nem mondom, hogy nem kell speart venni, de elég jól adják a lőszert.
    Azért szerettem, mert közel van a városhoz.
  • rroolli
    yalahar