Tibia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami miatt nem kell a kaja az az, hogy nem jellemző már az AFK. Ha valaki inkább rúnát gyártani jár fel, vagy trainel, akkor értéke van a kajának, mert fogy. De mivel ezt nem csinálja már senki, felesleges betárazni egy bp dragon hamot.
Meg pénze is van már mindenkinek, inkább elmegy az ember, huntol 10 percet és a nyereségből vesz egy bp banánt. Ahelyett, hogy horgászna...
Mindenki ugyanazt erőlteti: XP-t akar és másodsorban magic levelt (vagy fighting skillt). Többnyire ugyanazon a 3-4 hunt helyen tobzódik mindenki, már ha az erősebbek nem pk-zik a gyengébbet.
Régen azért tényleg színesebb volt a játék. Egy csomó funkciót és lehetőséget kihasználtak az emberek, nem csak dísznek volt.
Utoljára szerkesztette: rroolli, 2018.02.05. 12:33:53
ma meg már nem is foglalkozik szerintem senki a kajával mert amikor belép úgyis esik valami vagy vesz valami olcsó könnyű kaját amit visz magával.
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2018.01.26. 12:43:53
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
Legújabb tervek a következő updatere:
1. Térkép funkcióval egészül ki a cyclopedia (ingame lexikon)
- A térképen látszódnak a földrészek körvonalai és a különböző "tájegységek", erre rajzolja rá a felmappolt területet
- Mindenfele lesznek majd speciális npc-k, amik elfutnak az embertől. De ha elkapod és megölöd, akkor nyersz valami új információt a térképre, például egy közeli hunt hely bejáratát.
2. Portál rendszerek jelennek meg mindegyik városban, amik meggyorsítják az utazást a környező területekre. Külön kell aktiválni mindegyik portált egy speciális itemmel, amit vagy bossoktól lehet lootolni, vagy megvásárolható a store-ból (diszkrét termékelhelyezés). Miután aktiválásra kerül egy ilyen portál, utána pénzért lehet utazni vele. A portál közelében pedig PZ van.
Ez az npc kergetés a térkép infókért elég furcsán hangzik, de kíváncsi vagyok hogy lesz ez pontosan kivitelezve. A portál rendszernek meg gondolom az az értelme, hogy belépés után 5 másodperc múlva már lehessen is darálni.
Több huntolás = több supply fogyasztás = több coin vásárlás
+ ha nagyon ritkák lesznek ezek a "portál feloldó itemek", akkor azokra is kinyílik az ember pénztárcája.
Egyre jobban hiányzik az a játékkörnyezet, amiben kreativitással próbált az ember érvényesülni. Ha valakinek jó ötlete volt (pl. egy tréning módszer, vagy egy jó hely), akkor abból profitált. Vagy a nagyon sokat járt utána valaminek, akkor is egy kicsi előnyre tehetett szert. Számoltunk, hogy mi hozza a legtöbb pénzt (melyik lényeket öljem), mi az az eq, ami még nem olyan drága, de jól véd, milyen lőszert használjak (ár/sebzés arány), stb. Egy ilyen világban az okosabb és/vagy a kitartóbb és aki szereti magát a játékot, az tud profitálni az erényeiből. Persze ezt az ideális világot meg a botterek tették tönkre, de mindegy...
Most elvileg nincsenek botterek, de a kreativitás, kitartás, stb sem számít már... Ha összefosom magam, akkor sem leszek a kanyarban sem azokhoz, akik havonta tízezreket költenek a játékba. Plusz születésnapon és karácsonykor még megisznak 10000 manát, hogy nőjön a magic levelük... Ha van egy bankkártya, meg pár tízezer felesleges forint, akkor bárkinek elérhető néhány kattintással a legjobb eq és korlátlan supply. Ez már az a szint, mint a gagyi telefonos játékok, ahol mindenféle packokat vehetsz és akkor te leszel a király, egyébként meg esély sincs toplistára kerülni.
Mikor játszani kezdtem, már akkor is kb 5-6 éves volt secura, és kb 2 év alatt felkerültem a toplistára (igaz a végére). Most erre esély se lenne.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Utoljára szerkesztette: Bexter, 2018.01.03. 07:40:37
http://bexter.hu Szép Fényeket!

Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
Sőt, amíg nem írta ki a lootot, addig a skorpiókat is mindig kinyitottam, mert arra gondoltam, hátha van valami very rare lootja, ami még nincs fent wikin.
A dl-ekről nem is beszélve... Szerintem sokan jártunk úgy, hogy meghalt a dl, aztán jött egy másik és fire fieldet rakott a hullára... És nem egyszer pont abban a hullában volt a royal helmet.
A lootolásra visszatérve, az ember minden egyes hullánál mikro-döntéseket hoz, hogy az adott itemek közül melyiket teszi el, melyiket hagyja ott. Lehet, hogy a hunt elején még felvettem a crossbow-t, aztán a végén már el kell dobnom, mert nem fér a woi. Vagy ha sajnálom, akkor lootbagbe rejtem...
Ezek az apróságok tették valamilyen szinten életszerűvé a játékot, mert az ember saját viselkedése, saját döntései határozták meg a karakterét, tehát a saját személyisége le tudott vetülni a tibiába. Ehelyett most ki van jelölve egy út, amit a cipsoft vízionál, hogy szerintük úgy kéne játszani, mert az a jó. Ez a vízionált játékstílus pedig (meglepő módon) azt preferálja, ha folyton coint vesz az ember.
Persze semmit se kötelező, most is lehet tanulás közben rúnát gyártani, vagy trainingelni, de aki nem a cipsoft által kijelölt úton halad, az piszkosul lemarad a többihez képest. Nyilván aki afk rúnát gyártott, az régen se fejlődött úgy, mint aki egyfolytában huntolt, de azért nem volt ekkora a differencia, mert egyrészt nem lehetett boltban rúnát venni, sok pénzt fizettek érte, másrészt aki huntolt, az se csinált napi 3 szintet, mert nem volt mit ölni, még a rat cave-et is campelte valaki.
gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"
Szerintem a billentyűkombináció attól is függ, hogy classic control-os vagy-e, vagy sem. Most (múlt hét csütörtökön) már azt írják, hogy a classic controlosoknak lehet azokat az opciókat is választani, hogy sima bal, vagy jobb klikkre induljon a quick loot.
És van olyan lista is, hogy MINDENT lootoljon KIVÉVE x, y, z ... itemeket és olyan lista, hogy SEMMIT se lootoljon, hanem KIZÁRÓLAG x, y, z ... itemeket. Tehát ha dragonozok, akkor pl. ki lehet választani, hogy mindent szeretnék lootolni, kivéve a steel shieldet, crossbowt és plate legset, mert azok nehezek.
Ezen belül meg elvileg lehet szelektálni, hogy mi melyik bp-be kerüljön, de ez már a teszt elején is így volt.
De azért az elég kényelmes, hogy nem kell nyitva lennie a lootos bp-nek, nem kell a lényeket se "kinyitni", nem kell áthúzni ide-oda az itemeket. Ezek helyett csak egy kattintás, azaz "usolni" kell a tetemet és kész. Mindeközben a háttérben akár aszerint is szétválogatja a gép, hogy a kék bp-be a kék djinnes loot kerül, a zöldbe a zöld djinnes. Csak beállítás kérdése...
Nekem utoljára jutott volna eszembe ilyen funkciót belerakni a játékba, de hát korszerűsítés van...
Úgy néz ki, hogy izgalmasabbá akarják tenni a játékot és az ingerszegény dolgokat (mint pl. a lootolás, tradelés, trainingelés, afk rúnagyár) opcionálissá (feleslegessé) teszik, vagy átalakítják 1 klikkes mozdulatokra, hogy a játékos 100%-ban az izgalmas dolgokra tudjon koncentrálni, azaz semmi mással ne kelljen foglalkozni, csak a darálós huntolással. Ez valakinek izgalmas, másnak meg egysíkú.
Megkockáztatnám, hogy a terv az, hogy legyen kevesebb játékos, de azok lehetőleg hardcore függők legyenek és rendszeresen vegyenek sok coint. Így kevesebb megterheléssel többet lehetne profitálni, ráadásul megspórolják a marketinget és freeseket se kell "eltartani".
(ezt alátámasztaná az is, hogy rendszeresen indítanak új szervereket, de mindegyik csak prémis, mint ahogy a mostani 3 új szerver is)
Utoljára szerkesztette: rroolli, 2017.11.27. 16:56:29
Furcsa volt, hogy nekem is ilyen több másodperces laggjaim voltak most szeptemberben. Tehát megtámadtam egy dl-t, majd jött egy lag, kimerevedett a kép és akár 4-5 másodpercig csend volt, aztán utána egyszerre villant be az összes gfb, meg fire wave amit a dl lőtt időközben. Ez kb. percenként megismétlődött... És azt mondták a game-chaten, hogy másnál is lag van.
Hihetetlen, hogy 5 év alatt ennyit fejlődtek volna visszafele. Régen is volt, hogy 1-1 napig lagok és kickek voltak, de utána feltettek egy hírt, hogy "ddos" támadás volt, kivédték és elnézést kérnek. Most meg tök természetes, hogy kick van.
Arról nem is beszélve, hogy amíg 0-100 szint között van a játékosok zöme, addig egy fokkal kevésbé vagyunk érzékenyek arra, hogy egy picit be-belagol a játék. Pl. nekem bűn rossz internetem volt, de 40-es lovaggal teljesen jól tudtam scarabokat, meg ghoulokat ölni, megvolt a napi 1 szint, nem is nagyon haltam. Most viszont ha egy hétköznapinak mondható level 500-as benyomja az utani gran hurt, akkor esélytelen, hogy azt a sebességet le tudja követni akadás mentesen a játék. Meg amúgy se scarabokat, meg dragonokat ölnek már manapság, hanem 8-10 brutál lénnyel vitézkednek egyszerre "hunt" címén, ahol azért nem mindegy, hogy befigyel-e egy 3 másodperces lag. Szóval nagyobb szinten még jobban szembe tűnnek, a kisebb lagok is. Ehhez képest most úgy fest, mint ha a 10 évvel ezelőtti színvonalat se érné el a kapcsolat stabilitása.
Azt írják a fórumon, hogy tényleg használ. Pl. kevésbé akadozik a sétálás (futás) még akkor is, ha Európából játszanak Észak-Amerikai szerveren.
Amúgy ahogy írtam (tibia.com-os fórumról idézve), a hunt helyek 99%-ánál a kutya se jár, azt 2-3 területet akarja mindenki használni, mert a többihez képest brutális xp/h és loot szerezhető.
Én yalaharon voltam és farmine-en, mindkét sziget hullaház volt. Gondolom ezek már erősen retro helynek számítanak 2017-ben. Az összes dl/frost hegyet tudtam egyszerre huntolni, ilyenről anno nem is álmodtam. A resp viszont sokkal lassabb, gondlom azért, mert kevesen vannak online.
Amikor Roshamuul még új volt, elmentünk 3-an a Guzzlemaw Valley-ba, én voltam kb. 190, Jocoka és Nagy Krapekk már 300-hoz közelítettek (éppen hogy működött a shared xp). Kb fél óráig tudtunk huntolni, aztán megjelentek ilyen 5-600-as szintűek és ránk lureoltak vagy 20 lényt. Van olyan, hogy Sight of a surrender, ami juggernautnak az erősebb változata. Szerintem még most is az a legerősebb nem-boss lény Tibiában. Olyanból is hoztak többet. Mondták is a többiek, hogy jó a loot azon a helyen, csak nem lehet huntolni, mert pk-znak.
Pug wholikes woof-ot meg a "woof!"-os megnyilvánulásain kívül nem nagyon ismertem, ezek után nincs túl jó véleményem róla. Az persze tény, hogy pár hónapja egy lvl8-as borzolta a kedélyeket azzal, hogy dragon set-tet akart szerezni (köztük pl. legs-et is) ingyen, mert nincs pénze - és hiába magyaráztam el neki, hogy ez kb. lehetetlen, még tovább próbálkozott :) Szóval azért vannak érdekes dolgok.
Csak a szokásos my spawn, i was here first blabla szokott még menni, de komolyabb hunt helyeken levél van, és/vagy respectel a 200+osok 80%-a
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.11.17. 15:22:36
A fórumokon gyakran találkozni ezzel a szóval, egy jelenségnek a neve. Arra utal, hogy a szerveren van egy legerősebb guild, amelyik sajátjának mondja azt a kb. 3 hunt helyet, ami kiugróan magas xp/h és lootal rendelkezik. (Ezek Oramond dungeon, Ferumbras' ascension quest és Roshamuul prision). Ezek a hunt helyek a többi játékos számára érinthetetlenek. Ha az ember hajlandó fizetni ennek a guildnek, akkor megengedik, hogy huntoljon, de akkor is csak úgy, ha ők nincsenek ott. Ezért az engedélyért kb. annyi pénzt kérnek, hogy éppen egy kicsivel olcsóbb legyen, mint ha world transferrel átmenne az ember másik szerverre. Ezzel együtt is elég drága. Ha igaz amit írnak, akkor kb. 4-5kk lehet a tarifa gp-ben, de van, amikor egyenesen tibia coint kérnek, kb 8000 forint értékben.
Ha az ember nem kér engedélyt, nem fizet nekik, akkor "hunted" lesz, ami azt jelenti, hogy folyamatosan figyelik, hogy mikor van online és (exiva segítségével) megkeresik és lure-olnak rá 10-15 lényt.
Ez nem egyszeri eset, 1-2 szerveren, hanem évek óta tartó mindennapos gyakorlat, kb. az összes szerveren (talán Pacera a kivétel, ahol elég erős volt a közösség és közösen léptek fel ellene). Sokak szerint emiatt van, hogy bizonyos emberek szélsőségesen magas szinteket tudnak elérni, a többiek viszont panaszkodnak.
Erre reagált úgy a Cipsoft, hogy a non-pvp szerverek koncepciójába nem illeszkedik bele ez a fajta power abuse. Ezért ha a fenti okok miatt letiltják majd magukról az emberek az exivát, akkor elég nehéz lesz majd megtalálni őket lure-olási célból. Talán olyan körülményes lesz ez a "hunted" dolog, hogy inkább hagyják is a fenébe ezt a dominando marhaságot. Vagy majd kiderül...
A PVP szervereken viszont nem változik semmi. Gondolom azzal úgy vannak, hogy aki pvp-re ment, az vállalta, hogy néha megölhetik, akár ok nélkül is.
Le lehet majd tiltani másokat arról, hogy "exivázzanak".
Lehet olyat, hogy:
-Mindenki exivázhat
-Senki se exivázhat
.......senki se, kivéve a guildtársak
.......senki se, kivéve a partiban levők
.......senki se, kivéve a VIP listán levők
.......senki se, kivéve az alábbi emberek (felsorolás)
.......senki se, kivéve az alábbi guildek tagjai (felsorolás)
A fenti "whitelisteket" egyszerre is lehet használni.
Ha háborúban áll 2 guild, akkor ellenségek között az exiva letiltás nem működik.
Alapból úgy lesz beállítva, hogy csak party és guildtagok tudnak exivázni.
Ha olyat exivázol, aki ezt blokkolja, akkor is levonja a manát.
Ha téged exiváznak, akkor villan egyet az ikonja
Utoljára szerkesztette: rroolli, 2017.11.16. 15:39:30
Szerintem azért adott 1000 charm pontot, hogy hamar ki lehessen próbálni a dolgokat. Eredetiben úgy láttam, hogy elég lassan gyűlik össze 1-1 bónuszra való.
Amúgy azt tudtad, hogy teszt szerveren minden városban van pénz osztó npc?
A lényegre térve: elnéztem a dragonokhoz. Az Alt + klikk valóban kiloot-olja az adott hullát, habár az is volt egy 10 perc, mire rájöttem, hol van eldugva ez a funkció (vagy csak én nem találtam meg a gombját). Az se segített, hogy a chat-ben Shift + klikk-et írtak, amire nekem nem történt semmi. A lootolás tényleg simán ment, ha nincs elég cap-od, azt is jelzi program:
Ha pár lényt megölsz, akkor valóban elkezd töltődni információkkal az enciklopédia - én 29 dragont öltem meg, de kb. 15-től már tele volt. Érdekes viszont, hogy bizonyos itemeket pl. woi nem írja, gondolom azokat csak a kilootolással láthatod.
Ha nem ölsz eleget, akkor alig látsz valamit - például furcsa módon 16 DL után is még alig látok valamit:
Ha betelik a sárga csík, akkor kapsz 1000 (más lényeknél gondolom kevesebb/több) charm pontot, amikkel lehet beállítani különböző charm-okat. Én a dragonra adtam egyet, ami jég sebzést növeli elvileg, a gyakorlatban nem sokat tapasztaltam belőle, gondolom hosszú távon érzékeli az ember a pénztárcáján a hatását:
-Tutors
-senators
-fansite representatives
-focus group members
-former closed beta testers
-selected long-time players
have been invited. The character backup for the public test server was taken on November 02. Therefore, you will have to use your account name and password that were valid on this date to access the test server. Check the test website www.test.tibia.com for further information!"
Nekem nem küldtek semmit.
Más i kapott ilyen emailt? :)
[/spam]™
A vagyonokról meg annyit, hogy bírom, hogy olyanokat írogatnak a lvl 300as srácok az English Chat-be, hogy "Na, ez is jó hunt volt, jött 30kk profit" én meg csak nézek :D
A marketen lehet olyat csinálni, hogy a tárgyaknak az ikonját "megnézed" és akkor kiírja a szokásos paramétereket. Lehet, hogy ez működik cyclopediában is. Mondjuk az igazi az lenne, ha táblázatban mutatná a tárgyakat mindenféle paraméterek szerint rangsorolva (mint wikin).
Az imbue-t egyszer kipróbáltam, nagyon durván fel lehet vele turbózni magunkat. De nagyon drága is. Azoknak jó, akiknek sok pénzük van, mert akkor határ a csillagos ég. A mana leech talán vissza tudja hozni az árát, de abból azt hiszem csak egyet lehet használni.
Mondjuk én még ezt a Prey rendszert se nagyon használom (mindig tök hülye lényeket sorsol ki, a 9 közül 5-öt nem is láttam, a maradék 4 meg vagy rotworm-kaliber, vagy valami nagyon ritka dolog, amivel sose találkozom).
Meg van még ez az imbigue rendszer, ezt se látom át rendesen, de ez a Cyclopédiás dolog egészen jónak tűnik. (Itemek esetében néha szoktam használni, bár csak a súlyát meg az árát írja ki, az arm-ot például nem.)