Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shiwo
én max a tibiatalik csinos hölgyeire emlékszem ;-P amúgy olyan az agyam, mint a szita...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

CattiBrie
Én tök jól emlékszem és néha be is szoktam lépni. :)

[/spam]™

Családos ember. Őrület. Gratula. Én se játszok már. Néha néha veszek egy hónap prémiumot ha épp nincs sok dolgom. De már annyi újdonság van hogy egyszerűen megunom pár nap után. Hiányzik a régi 7.1/7.4/8.0 verzió.
Sziaaa!
Shiwo
hát, történt pár dolog az elmúlt 5 - 10 évben.. (:
jelenleg családos emberként akkor se lenne időm Tibiázni, ha még emlékeznék a belépéshez szükséges adataimra :D

CattiBrie
<#circling>

[/spam]&#8482;

De jó hogy ti meg mindig itt vagytok. Egyébként már ezer éve hogy találkoztunk (: Veled mi újság?
Shiwo
haeső, hanapsütés (:

Hahó
Közben találkoztam egy régi ismerőssel is :)

Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)

Most posztolta Eowyn Lady of Rohan (visszakeresve a topikot itt talán többen ismertétek még régről, most vele vagyok egy guildban), hogy a halálról is készít :D

Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)

Bexter
Tul sok kép készült volna :D

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Shiwo
viccessebb lenne halállal.. Bexterről mennyi jó kép készült volna :D

Biztosan be lehet állítani valahol, az alapértelmezett mappa a szokásos AppData/stb. hely, ahol a mapod fájljai is vannak.

CattiBrie
micsoda??? ez az én fícsöröm, nekem tették bele :D

remélem, közben rákérdez, hogy hova mentse meg milyen néven.. :D
így csak raton szabad szintet lépni :)

[/spam]&#8482;

A legérdekesebb új funkció a játékban, hogy minden lvlup-ot lefényképez (skillnél is) :D

CattiBrie
nem fér semmi a depómba (Thais)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Na, ma beléptem. Tegnap nem sikerült.
Persze frissítgetések meg minden.

[/spam]&#8482;

Bobber
de jó hogy van aki még követi hogy mikor van update :)

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

CattiBrie
Summer Update 2018

[/spam]&#8482;

CattiBrie
"Automatic screenshots, a fancy status bar and many additions to the Bestiary... check out our latest summer update teaser on www.tibia.com to find out more!"
:O :)

[/spam]&#8482;

rroolli
Amíg új, addig kicsit versenyeznek egymással. Plusz egy apropó, hogy lehessen költeni a tibia coint a gyors fejlődésre. Most látom, hogy már skilleket is lehet venni.

CattiBrie
Hogyan lett kaki?

[/spam]&#8482;

Kaki lett a Tibia. Van egy 30 napos scrollom de nem akarom felhasználni, nincs értelme, nem olyan már a Tibia mint régen volt, nagyon le lett butítva.
Cip annak ellenére, hogy néhány hete több szervert is összevont, most újakat nyitott - így néz ki Dawnport a nyitást követően:

rroolli
Nekem egyáltalán nem tetszik ez az irány, amibe a PC-s (vagy telefon, konzol, tökmindegy) világ halad. Egyre több reklámot tolnak a képünkbe, amik között egy csomó spyware, adware is van. Olyan, hogy ingyenes, már szinte nincs, vagy az is csak a reklám része. Ha fizetünk, akkor meg egyre többet (többször!) kell fizetni és egyre kevesebbet kapunk érte. Rájött az "ipar", hogy ugyanannyi, ha nem több pénz van az átverésben, lehúzásban, mint a jó minőségű szoftverekben.

Hogy kapcsolódik ez ide?
Pont tegnap gondolkoztam, hogy ebben a zajban, amiben most élünk, felüdülés egy játékot, vagy programot látni abból a korszakból, amikor még minden más volt...

CattiBrie
annyira lovely ez a gagyi grafika <#szeret>

lehet, hogy furcsa ez a beütésem :)

[/spam]&#8482;

rroolli
Belekukkantottam pár gameplay-be és tényleg hasonlít, mozgás közben is. De érdekes, hogy már a 90-92-es ultimák is fejlettebbek voltak sok tekintetben a tibiánál. Pl. már akkor volt külön animációja néhány mozdulatnak (felvesz, kinyit, leül, üt, stb), meg lehet benne repülni, van felhő és villámlás effekt, robbanás, stb.
És tényleg rengeteg sprite-ot nyúltak le belőle. A beholder is egy az egyben ugyanaz, meg egy csomó növény, tereptárgy....

Ha lesz egy kis időm, ki kell próbálnom az ultima 6-7-et...

Igen, ez nyílt titok, hogy konkrét elemeket vettek át belőle :)

rroolli
Tudtam, hogy hasonlít, bár én nem játszottam soha az ultimával, de mások már írták fórumon, hogy arról másolták a Tibiát. De még így is meglepett, hogy néhány item nem csak hasonlít, hanem konkrétan ugyanaz, pixelre pontosan.

Bobber
Érdemes gameplayt nézni az ultimából. Majdhogynem olyan mintha a régi tibiát nézném :) Na jó ez nem igaz de még a cycek is hasonlóak meg természetesen nagyon sok minden más is :)

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

rroolli

Megdöbbentő a hasonlóság.
Anélkül, hogy mindennek utánanéznék, kapásból néhány dolog, ami ctrl+c, ctrl+v:
1) Fal
2) Ajtó
3) Ablak
4) Pénz
5) Life ring
6) Steel shield

rroolli
Hozzáteszem, hogy a Tibia, ha nem is az első MMORPG volt, de szorosan ott volt az elsők között. Amikor divatba jött az MMORPG műfaj, a Tibia már nem a 0-ról indult és ha nem is lett világelső, de sok konkurenssel szemben előnye volt.
Egyszer összejött nekik ez a dolog, lehet, hogy mákjuk volt... Ha azt hiszik, hogy ez még egyszer, egy másik játékkal sikerülni fog, akkor tévednek. Már nem 1998 van.

rroolli
Nekem nincs bajom a MOBA-val. Igaz, ennyi erővel autós szimulátort is csinálhattak volna.
Az viszont érdekes, hogy miért ilyesmivel foglalkoznak. Aranyszabály a vállalkozásoknál, hogy arra a tevékenységre/termékre kell a legtöbb erőforrást írányítani, ami a legnagyobb bevételt hozza. Ehelyett mindenfélével kísérleteznek, a Tibiára fordított energia meg kimerül annyiban, hogy outfiteket, meg bútorokat rajzolnak. A játékosok véleményére, ötleteire meg "nincs idő", pedig vannak jó dolgok a proposal boardon.
A runescape-nél meg tudták azt csinálni, hogy 3 féle operációs rendszeren + böngészőn is fut és már a teljes értékű android/ios verzió zárt-tesztje is zajlik. Ott is volt rá igény, hogy legyen egy retro szerver, de szájhúzogatás helyett ott meg is csinálták, és működik.
Szerintem ez mind csak az ügyfelekhez való hozzáállásról, alázatról szól, amit később meghálálnak. Ez cipsoftnál hiányzik, én csak arroganciát látok. Pl. milyen az, amikor egész hétvégén kickek vannak és hétfő reggel csinálják csak meg, mert szombat-vasárnap tojnak a fejére arra az 50 000 ügyfélre, akik épp játszani szeretnének? És egy fél soros közleményt sem adnak ki, hogy emberek, most már minden rendben van, most már nem fog kidobálni. Vagy a botterek problémáját is 13 évig tartott megoldani?
Én itt csak az akarat hiányát látom. Ez a tipikus "minek erőlködjünk, ha így is fizetnek?" hozzáállás... Aztán mikor már fogynak az emberek, azt se tudják, hogy mit adjanak el pluszba annak a kevésnek aki még játszik, hogy pótolják a sok kieső prémit.
De most is, ahelyett, hogy összerántanák a játékot, leülne egy válságstáb, bevonnának régi motorosokat, stb, helyette továbbra is a megszokott arrogáns stílusban állítják, hogy minden úgy a legjobb ahogy most van, minden új funkció és változtatás 100% indokolt. Konkrétan nem kíváncsiak semmilyen ellenvéleményre, csak a "konstruktív" kritikára, ami az ő értelmezésük szerint azt jelenti, hogy el lehet mondani, hogy miért nagyszerű amit csinálnak.
Ja és mellette csinálnak egy ilyen halálra ítélt MOBA-t, ami ugyanolyan karriert fog befutni, mint a korábbi játékuk a "Fiction Fighters". Gondolom ez sem ismerős senkinek, pedig erre is elpazaroltak pár évet.
Szóval nem értem, hogy ha már van egy bejáratott márkájuk és ügyfélközönségük, akkor miért nem azt fejlesztik, hiszen sokkal több potenciál lenne benne. Helyette kitalálnak mindenféle hülyeséget, a Tibia meg szépen csendben elhervad...

Nekem elég annyi, hogy MOBA, már skippeltem is.

rroolli
Azon kívül, hogy a kasztok nevükben megegyeznek a tibiásokkal, meg 1-2 fegyver mint ha hasonlítana valamelyik itemre, semmi közös vonást nem látok. Ami egy óriási kihagyott ziccer, mert ha legalább minimális átfedés lenne a tibia világával, akkor már meglévő (fizető) játékosokat tudnának átcsábítani.

Pl. ha hasonlítanának az outfitek, meg felismerhető tibiás helyszínek lennének. A neve meg "Tibia: Battle Arena" lenne. Akkor simán lehetne oda-vissza cross-promózni a játékokat. Aki nagy fan, annak úgyis minden kell, ami tibia.

Jani Hun
Egyik barátom kipróbálta, mondta hogy a mechanikája jólenne, meg tetszett neki nagyon, de élvezhetetlenül laggolt.. mondjuk Cip, mit várunk:D majd 5 év mulva kijavitják:D
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2018.03.02. 16:30:40

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

CattiBrie
engem nem igazán győzött meg 20 sec (az elejeközepéből)

[/spam]&#8482;

Jani Hun
Ironikus, hogy a folytonos cipekedés miatt, persze otthon hagytam a laptop töltőmet, és pont most a héten adtak fel 3 beadandót..:D azthiszem hamar befogok szerezni egy ilyrn windowsos tabot, koszszonom az infot!

rroolli
Én se játszottam vele, de raktak fel róla videót:

//www.youtube.com/embed/RM9ZhxIOQR0

CattiBrie
:)

[/spam]&#8482;

Hát akkor le is késtem, inkább gyártok rúnát :D

rroolli
Ma este 18:00-tól 22:00-ig lehet tesztelni cipék új játékát, a Project: Battle Arena-t, ami MOBA stílusban, (állítólag) a Tibia világában játszódik.

Csak az tesztelheti, aki ma 18:00 előtt regisztrál itt: feliratkozás a tesztre

rroolli
aliexpress.com-on, vagy ebay-en lehet rendelni. Nekem Onda V80 van, de a Teclast X80 is kb ugyanaz. Meg vannak jobbak is, több pénzért.
Az árához képest meglepően gyors, intel cherry trail processzorral, 2 gb rammal, 8" kijelzővel. Én nem kimondottan a Windows miatt vettem, de ha már ezt is tudja, akkor miért ne.
Egyébként lehet rá kötni bluetooth, vagy usb billentyűzetet és egeret, vagy akár monitort is, hdmi-vel. Szóval ha csak ez van kéznél, akkor simán össze lehet vele dobni egy beadandót, vagy egy ppt-t, rendes office-al. Ha régen lett volna ilyen, akkor én pl nem cipeltem volna haza a laptopomat minden hétvégén.

Android módban meg teljesen jó netezni, "tartalmat fogyasztani", de még játszani is, eddig semmi sem akasztotta meg.

Már nem nagy cucc rendelni Kínából se... Annyi a különbség, hogy kb. 1 hónap a szállítási idő és valószínűleg mikor ideér, még fizetni kell +27% áfát. De van, amikor nem firtatják azt sem.

Ajánlom bárkinek ezeket, ha intel proci van benne, akkor olyan rossz nem lehet.

Jani Hun
Erröl a tabletröl mondthatnál közelebbit is, tervezek énis venni egy android/windows tabletet a "közel" jövőben:D
Igy még talán vissza is térnék runát gyártani elöadás közben:D

rroolli
Tavaly vettem 100$ körül egy tabletet, amin android és windows is van. Aztán rájöttem, hogy teljes, 64 bites windows van rajta és működnek rajta az asztali programok. Tegnap este megpróbáltam, hogy a Tibia fut-e rajta. Simán ment, akadozás nélkül, fényeffektekkel együtt.
2009-2010-ben ezért ölni tudtam volna. Simán target dummyztam volna buszon, vonaton, meg előadásokon :D
Végül is teljesült a vágyam, 8 évvel később, amikor már senki nem játszik és target dummy sincs :D

rroolli
Cipsoft egy másik játékot fejleszt:
A stílusa MOBA. Ebben én sem vagyok annyira otthon, de a lényeg, hogy viszonylag gyors meccseket lehet egymással játszani, 15 vs 15-ben. Például le kell rombolni egymás tornyait, minél több pontot szerezni, meg ilyesmi lehet. Ezekben a játékokban is lehet fejlődni, skilleket szerezni, akkor viszont erősebb ellenfelekkel sorsol össze a gép.

Állításuk szerint "lazán ugyan, de a Tibia univerzumában játszódik" a játékuk. Annyi közös biztos van benne, hogy 4 kaszt van, knight, paladin, druid és sorcerer. Én nem számítanék túl sok közös vonásra, mert még a TibiaME-t se sikerült még csak hasonlóra se megcsinálniuk, mint a Tibiát. Ez ilyen marketing lehet, hogy a meglévő közönségből átcsábítsanak pár játékost és ne 0-ról induljon az új játékuk.

További képek: https://pba.cipsoft.com/

(nekem volt nagyon pesszimista megérzésem, hogy ők is tudják a cipsoftnál, hogy döglődik a Tibia és már le is tettek róla, csak még egy pár lóbőrt le akarnak húzni a játékosokról, mielőtt végleg kihal. Ezért nem is fektetnek bele komolyabb engergiát, 1-2 grafikus pakolja bele a külön-külön fizetős dolgokat (outfit, mount, dekor), 1-2 content manager meg félévente szerkeszt egy új hunt helyet. Gyakorlatilag 0 fejlesztés. 20 év alatt sikerült összehozni 1 db javított klienst. Meg 6-7 évvel ezelőtt összelopkodtak pár ötletet más játékokból (pl. market, meg cooldown), de már azt se csinálják.)

Valószínűleg ők is úgy gondolják, hogy a MOBA a jövő, mert a fiatal generáció azonnal csépelni akarja a másikat, azonnal robbanást, meg villámlást akar látni, meg csatákat nyerni. Nem 2 hétig trollokat ölni, hogy aztán kapjon valami gagyi spellt. Az már unalmas...
Utoljára szerkesztette: rroolli, 2018.02.22. 11:11:01

Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy március 2-án meg fog szűnni (immár harmadszorra) a guild, már nem fenntartható tovább a prémik Lexi által való kifizetése.
Köszönjük nektek ezt a két évet, amíg kitartottatok, egy élmény volt!
További jó játékot mindenkinek!
Üdv,
Berselius

rroolli
Biztos, hogy számunkra a mi guildünk tette érdekessé a játékot. Egy rendkívüli csapat verődött össze, akik jellemzően életkorban és intellektuálisan is érettebbek voltak az átlagnál és akik (legalább) ugyanannyit beszéltek a játékon kívüli dolgaikról, mint ingame témákról.
Ahogy visszaemlékszem, azért külföldiek között is akadtak normális emberek és guildek, bár hiányos nyelvtudásom miatt nem sokat barátkoztam "idegenekkel".
Ettől függetlenül azért megfigyelhető az a jelenség, hogy a "normálisok" nyugdíjba mennek és akik maradtak, ők már az a kevés ember, az a vékony réteg, akik annyira rá vannak kattanva a toplistára, hogy egy kis eredményért cserébe tűrik a monotonitást és még pénzt is hajlandóak ráfordítani havi/heti rendszerességgel. Ezek azok az emberek, akiknek a chat is ki van kapcsolva, mert csak úgy megy a WASD irányítás. Ha megkérdeznénk őket, hogy mit szeretnének a következő update-ben, akkor ilyeneket mondanának, hogy különböző sebzés bónuszok, auto-loot funkció, meg közvetlen tp a depotól a hunt helyig.
Szerintem régen nem volt mindenki ilyen "hardcore" játékos, sokan afk rúnát gyártottak, vagy traineltek, meg olyan is volt, aki még ismerkedett a játékkal, mappolgatott, questelt.

A kérdés az, hogy mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás.
Előbb vitték el a tibiát más irányba (free-premi különbség növelése, offline traning, tibia coin, market, olcsó poti, könnyű pénz, könnyű xp, stb.) és erre reagálva változott meg a közönség, vagy a közönségnek már eleve ezek voltak az igényei és erre csak reagált a cipsoft.

Nekem az az elméletem, hogy a tibia bevétele is úgy alakul, mint a szeszipar bevétele, tehát 1-2% vevő (függő) fizeti ki a cipsoft bevételének 90%-át. Ha ez így van, és erre rájöttek, akkor racionális célkitűzés, hogy csak ezt az 1-2%-ot szeretnék kiszolgálni (akik rengeteg tibia coint vesznek), a többieket meg szépen lassan elpárologtatják. A végén kevés szerver, kis személyzet tudna nagy pénzt csinálni.
Sajnos több pénzt lehet keresni, ha egy függőtől még 3 bőrt húznak le, mint ha becsábítanak egy új frees játékost és megvárják, hogy prémit vegyen.

CattiBrie
Azért, mert régen volt a guildünk, színes emberekből. Minden a magyarok miatt van. Miattunk volt jó a játék. :)

[/spam]&#8482;