Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs legjobb kaszt, csak tudni kell kezelni(tibia pvp világában sajnos nem csak ezen mulik, hanem hogy kinél van több poti 😄)
de köszi a választ, sose tudtam hogy hp poti vagy exurázzak😄
amugy ki mennyit van online és mi a nevetek ingame?😄

rroolli
Érdemes gyengébbeket ölni és semmilyen potiont nem inni az elején(akár level 80-ig is el lehet lenni potion nélkül). Csínján kell bánni a pénzzel, mert ahogy mondtad, a szint jön gyorsan, de a loot nem dupla, úgyhogy hamar le lehet csórósodni. Esetleg ha már megvettél magadnak mindenféle cuccot, amit kinéztél(jó armorok, helmet, fegyver, stb) és van 10-20k pénzed feleslegbe, akkor megpróbálhatsz erõsebb lényeket ölni potionnal és próbálgatni, hogy mi mennyire térül meg.
De pénz nélkül nem ajánlom a kísérletezgetést.

Egyébként mana potival és spellel célszerû gyógyítani magad, mert úgy fejlõdik a magic level. Lehet, hogy a legelején még picit jobban megéri health potiont inni, vagy éppen határeset, de ahogy egy kicsit megnõsz, egyértelmûen a mana potionos verzió lesz a gazdaságos. Health potiont pedig vészhelyzetre érdemes tartani, amikor a gyógyító spell túl lassú.

Elméletileg a lovag kisebbet sebez a palánál, a gyakorlatban viszont a palák lõszerei igen gyengék. Vannak persze brutál lõszerek, de level 150 alatt nem nagyon térül meg a használatuk. Szóval a legtöbb pala még 100 felett is royal speart használ, ami 35 attack-el bír, míg te a lovagoddal 100 körül már 50-51 attack-es fegyverekkel fogsz aprítani.
Persze a pala meg a potionokon spórol, mert erõsebbek a varázslataink(olcsóbban gyógyulunk) és még futni is tudunk a lények elõl. Mint látod, elég összetett a kérdés, nem is kezdenék bele ilyen "melyik a legjobb kaszt" vitába, de nemsokára te is megtapasztalsz mindent 😄

akkor gyorsan felkellesz rántani a karit 70re mert csak az hiányzik.
És bocsi a kövtkezö buta kérdésekért
Knightként mana potit igyak és abbol healeljem magam hunt közben vagy hp potit használjak? melyik éri meg jobban? (gondolok itt a pénzre, hiszen fele annyi idöd van a dupla xp melett)
knightként inkább gyakjak gyengébbeket?( ha joltudom közel se üt annyit mint egy pala és nem állandó a sebzése mint a spellcasternek)
érdemes 1 targetes támadó spelleket használni gyengébb mobokra?

Lesznek még hülye kérdéseim bocsi elõre😄

rroolli
Annak kell megfelelnie a követelményeknek, aki beviszi a scrollt a játékba. Ha már egyszer bent van Aurerán a prémi scroll, akkor bárki felhasználhatja.

rroolli
Az eleje elég lájtos volt. Munka után simán beléptem 1 órára úgy, hogy 2-3 szintet lépek és még kikapcsolódásnak is jó. Most már azért kezd kicsit fárasztóbb lenni a gyakás - több xp kell és jobban oda kell figyelni, úgyhogy hétköznap esténként kevesebb kedvem lesz hozzá.
De ettõl függetlenül azért mindig belépek egy kicsit, ha más nem, az offline train miatt. Meg hétvégéken is lesz idõm kicsit játszani. Mindenesetre prémit tuti fogok hosszabbítani magamnak.

"To transfer Premium Scrolls to other players, one must posses the following requirements: ..."

Ez akkor azt jelenti, hogy a küldõnek, vagy a címzettnek kell rendelkeznie a tulajdonságokkal (2 hónap prémi legalább 2 hónapja vagy régebben, min. lvl 70-es kari stb.)? A szövegértésem nem a legjobb 😄

Ja, és Saiax, inkább maradjunk a Berselius névnél 😊

Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)

Az acc eleg regi , premis is volt mar szoval betudom transferelni. És nem vitás hogy ki kapja meg szerintem aahogy irtad😄

Mellesleg barátnõ, munka melet nagyonsokat nrmtudok online lenni, de napi 1 órat igyekszek betartan😄

Jövõ héten veszek prémit bárhogy sikerül a vizsga, mostmár várjatok meg a guilddel!
Üdv constellus!

Örülök, hogy végre így rápörögtetek Aurerára 😊



Üdv! Érik a magyar guild 😄



Nagyon beindultál ... 😛



Wiki oldalon azt irja, hogy min. 2 honap preminek kellett mar lenni korabban valamikor, ez viszont nalam sajnos nem teljesul :/

Amugy meg egyszer meg 2009-ben volt egy ajandek 1 het premi minden olyan jatekosnak, aki meg nem volt premis, akkor asszem egyszer voltam Edron-on 😊

Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)

rroolli
Na ez már nem kis ajánlat.

Lehetne esetleg olyat, hogy a legaktívabbak között kisorsolunk egy embert és annak odaadnád a prémi scrollt, én meg szívesen kifizetem neki saját zsebbõl.

Bár ha nem tévedek, TZson most a legaktívabb, akinek nincs prémije. Sõt, neki még soha nem is volt prémije, pedig régi játékos. Úgyhogy ha a többiek nem sértõdnek meg, én rá szavaznék 😊

Ha jol tudom 1 et meg betudok transferelni ingame, félár alatt szivesen adom itt akárkinek, guild alapitásban is segitehetek, WoWban sokat voltam guild leader, officer, de az más tészta

Majd Catti 😊

Most már tudom 😊

rroolli
Ha Arcor visszatér prémivel, akkor már van 4 prémisünk. Még 1 kéne és lehetne guild 😄

rroolli
nem, õ a nagy sorcom 😄

Lassan lehetne guildet csinálni 😊

Vagy legalább egy desert questet nyélbe ütni 😊

😄

Köszi a válaszokat, az offline trainet használom is, ha jólemlékszem 70 ~ körül van a shielding meg a swordfighting is, 14-es vagyok, próbálok majd jobbban fejlödni, mert blokkerkedni szeretek😄

rroolli
Szia!

Kb 7-8 évig a magyaroknak a Tibia egyenlõ volt Securával. Aztán 2010 vége fele elég durva hanyatlás jött, sorra hagyta abba mindenki a játékot. A guildünk is feloszlott, mert nem volt meg a fennmaradáshoz szükséges 5 karakter.
Néhány év csend után most beindult egy kis pezsgés Aurerán. Én most komolyan veszem ezt a szervert és a többiektõl is ezt hallani. Sõt, a legtöbben csak Aurerára lépünk be játszani.

A változásokról sajnos nem tudok sokat. Én is 2010-ben hagytam abba a játékot és azóta volt egy is tartalom bõvítés(új lények, helyek, questek, outfitek, stb), de a legérdekesebb az offline train.

Üdv! 😊

Azért vannak Securán nagyobb karakterek, mert ott már 2004 óta játszanak magyarok, itt meg csak kb. 1 hónapja 😄

Sajnos én se nagyon játszottam 2010 óta, de ha jól tudom nagyobb változás az új területektõl eltekintve az offline training lett, vagy a lovaglás amit mostanában látok 😊
De majd mindjárt kiegészít Saiax vagy valaki, nálam okosabb ember 😊

Hali midnenkinek

szeretnék bemuatatkozni a játékbana nevem Constellus, az aurerara csináltam énis karaktert hozzátok mert olvasgattam itt a fórumot.
Régebben ismerösöm csábitott a tibiára de sose tudtuk otthagyni a WoWot végleg(guild, barátok stb) de most eljött az idö és a Tibiát választottam😄
Pár hete jöttünk, és 3 prem scrollst vettünk felesbe, ebböl kaptam eggyet el is használtam és igy van premi is.

Mennyire veszitek komolyan ezt a szervert? Mert láttam hogy Securán voltatok és ott enyhén nagyobb karakterek vannak 😄

Mennyi midnen változott 2010-2011 óta? van valami ami nagyonfontos és tudni kell?
(jah és knight vagyok😊

Nekem a Mintwallinos a kedvencem, az nagyon durva, hogy az összes alagutat kiásta 😊

Czdano
Ez brutális 😮

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

rroolli
Egyelõre nem nagyon kell foglalkoznod a skilljeiddel, amíg nem választottál kasztot. Nyugodtan használhatod a kardokat, amit a quest ad.

Ha majd lovag szeretnél lenni, akkor ajánlom, hogy level 8 után válts axe-ra, mert az a legerõsebb. De addig tökmindegy mit használsz, mert a kezdõ szigeten nagyon gyengén fejlõdik a skill.

Ha paladin, sorcerer, vagy druid szeretnél lenni, akkor meg végképp mindegy, hogy mit használsz, mert paladinnal úgyis spear-t, vagy íjat fogsz késõbb használni, sorcererrel és druiddal meg varázspálcákat.

rroolli
Elvileg el kell bírnod a követ úgy is, hogy nem dobsz el semmit.

Egyébként a régi játékosoknak én is azt javaslom, hogy Aurerán nem kell questelni, hanem gyorsabban el lehet érni a level 8-at ratok, meg farkasok ölésével.
De ha új vagy a játékban, akkor nyugodtan csináld az alap questet, mert sok mindenre megtanít. Szerintem nagyon jól összerakták azt a questet, tényleg mindenre felkészít, ami a "nagyvilágban" vár majd rád 😊

Atisz
Örök kérdés: melyik fegyvernemre érdemes rákoncentrálni?

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Semmit se vesztesz, ha nem csinálod meg 😊

Igazából a kétszeres gyorsaságú fejlõdés miatt nem is nagyon éri meg küldiket csinálni lvl 8-ig, mert nagyon gyorsan el lehet érni ezt a szintet, és utána pedig ahogy Saiax is írta, Island of Destiny-n mindent megkapsz, ami egy mainland-i kezdéshez kell 😊

Atisz
Nos van itt egy küldi, ahol sziklatömegeket kell hordani a katapultokhoz.
Azt hiszem akkor ez felejtõs, mert nem fogom eldobálni a páncélomat, hogy azt a nyomorult sziklát odavigyem.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Amire gondolsz, az szerintem a cap: korlátozva van, hogy mennyi cuccot vihetsz magaddal: minden tárgynak van valamekkora súlya, így nem lehet végtelen tömegeket cipelni. Ahogy egyre nagyobb vagy, úgy nõ a cap, és így egyre több dolgot tudsz majd magaddal vinni 😊

Kenyeret meg viszonylag régen csináltam, asszem ki kell a vizet merni egy külön vödörbe, és azzal kell összekeverni, abból lesz a tészta. Aztán a tésztát meg kell sütni egy tûzhelyen (a késõbbi városokban van több is).

17:50: You see a dead human (Vol:10).
You recognize Lonesome Greybeard. He was killed by something evil and Royal Luxuria.

Elvesztettem a PK-szüzességem én is 😞

Atisz
Köszönöm, egyelõre a küldikkel szórakozom.
Még 2 kérdésem lenne hirtelen:

1.) Mit jelent a szám az inventory jobb alsó sarkában (elég sûrûn változik)?
2.) Hogyan lehet a lisztbõl kenyeret csinálni? (próbáltam már vízzel keverni a kútnál)

rroolli
Aurerán 2X-es xp jár mindenért és dupla sebességgel fejlõdik a skill. Kicsit pörgõsebb a szerver 😊

Ha majd level 8 leszel, akkor mehetsz egy másik kis szigetre, ahol választasz kasztot(sorcerer, druid, knight, vagy paladin) és ott kapsz pár ingyen felszerelést is. (mellesleg a paladint itt "hunternek" kell értelmezni, mert lövöldöz).
Na és ha ez is megvolt, akkor átmehetsz majd valamelyik nagyobb városba(Thais, Venore, Carlin, stb...). Ott pedig lesz majd "depo", ahova lepakolhatod a cuccaidat, amit nem akarsz/nem tudsz eladni.

Atisz
Köszönöm, akkor ledobom, mivel a maximális teher elég nagy szerepet játszik...

Ez nem egy hagyományos szerver, ugye? (Mivel van Aurea is 😊)

Maximum emléknek jó, vagy ha akarsz bele írni 😊 És ez az oldal nagyon hasznos, én is ezen kerestem most rá: http://tibia.wikia.com/wiki/Main_Page 😊

Amúgy melyik szerveren vagy? Mert a magyarok most Aurerára mentek át - eddig Secura volt a bázis (értsd: amin a legtöbben játszottak 2004 és ~2011 között).

Crossbow nálam is van vagy 5 - dwarfok egészen sokszor dobnak 😊

Atisz
Sziasztok, én is belekukkantottam ebbe a "csodába" 😉

Elég érdekes, mivel baromi nehéz pénzt találni, de ettõl függetlenül ott hevert elõttem az utcán egy szablya, ami egész jó kis fegyvernek tûnik a fakardhoz és bunkóhoz képest...
A student's book szükséges valamihez, vagy eldobhatom?

rroolli
Ja és van egy felesleges Belted cape-em(arm:10, kevés oz, csak paláknak).

rroolli
Annyi a "nehézség", hogy ha 4 pala lesz, akkor a sorcnak 4 spellbookot kell vinni, a druidnak 4 almát, a lovagnak 4 kardot. Szerencsére ezek nem olyan drága cuccok 😊 Crossbow ami npc-nél drága(400gp), de aki rendel tõlem, annak tudok hozni 120 gp-ért npc áron 😄

Továbbá plate legs-t is adok 110gp-ért, steel helmetet 290 gp-ért. Naponta 5-10et adok el ezekbõl npc-nek, ha szól valaki, hogy kell, akkor félreteszem. Dragon shieldet, WOI-t is tudok szerezni, de gondolom az egyelõre nem aktuális senkinek.

Spike shield(def 28)-et meg tegnap láttam 280gp-ért. Sokkal jobb, mint a dwarven shield, de nem mindig lehet kapni. Ha valakinek ilyen kell, vagy fog kelleni, akkor figyelem a marketet és lecsapok rá, aztán majd utólag rendezzük.

Igaz 😊

rroolli
Ígyis-úgyis mehetünk desert questre, csak többször kell fordulni 😄

CattiBrie
szerintem tudja, hogy mi leszek 😊

[/spam]™

Kivéve, ha pala lesz 😄

rroolli
Az jó, akkor még leszaladsz párszor valahova és mehetünk desert quest 😊

CattiBrie
leszeleadtam a ratokhoz és feljöttem level 5 😊

[/spam]™

rroolli
nincs

rroolli
options/messages, pipa a chat console-nál

CattiBrie
rookon van pvp?

[/spam]™

"In march 2012 a team of 19 guys in Chimera tried to kill him, but the whole team failed without damaging him." 😄