124119
  • Noodlee
    Persze már megnyitás előtt tudtam, hogy loituma lesz, mert ugye mi más lehetne xD
  • Noodlee
    Faxa! Megint ez jár a fejemben, de én vagyok a hülye! Tudtam, hogy ez lesz, mégis rányomtam :P
  • Noodlee
    Ezt most miért kellett? :D
    Harold verzióban nincs? :P
  • Noodlee
    :D
  • rroolli
    Ja és persze mindehhez hozzájön, hogy eleve dupla xp szerveren vagyunk. Ha valaki prémiben gondolkozik, annak teli staminával "tripla xp".
  • rroolli
    Csak arra akartam célozni valahogy, hogy egy kicsit át kell értékelni a "halál" fogalmát, mert már nem olyan súlyos dologról van szó, mint régen, főleg kis szinten. Meg az se mindegy, hogy pvp halálról beszélünk, vagy sima halálról, mert durva különbségek lehetnek.
    Régen megszokott volt a halál utáni mély depresszió és a trauma, hogy hú, most valami nagy dolog történt. Most ennek már nem nagyon van indokolt alapja.
    Én a blessinget se javaslom, mert ha nem pvp-ben ölnek meg(hanem mondjuk kick, vagy sima bénázás), akkor fájdalmas elveszíteni 50-100k értékű "áldást". Inkább úgy kalkulálok, hogy olyan cuccokat hordok, amiből ha netán 2-t elhagynék, akkor is jobban járjak, mint egy teljes blessing garnitúra elvesztésével. BP-ben meg éppen csak annyi mana, amennyi szükséges és nem hordok obsidian knife-t, meg blessed wooden staket, soft bootst, meg ilyeneket. Nem létfontosságú(még), úgyhogy nyugodtan vihetik a bp-met bármikor, abból nem lesz bajom.
  • rroolli
    Engem level 11-esen megöltek egy nap 4-szer, meg később is volt, hogy többször egymás után. De nem igazán befolyásolta a fejlődést, mert valami 5 perc alatt behozható hátrányokat okozott. Meg kb 120gp az ásó/kötél és a backpack újra vásárlása.
    Aki játszott már pl egy level 50, vagy netán 100-as karakterrel, az röhög azon, hogy mennyit ment vissza az xp egy level 20-as karakternek. Főleg ha pvp-ben ölnek meg és 0-80%-ig csökken a veszteség unfair fight miatt.
    Egyáltalán semmi vészes dolog nincs... Sokkal nagyobb szívás volt régen, amikor kicket kaptunk, megöltek a trollok és 2 szint visszament az akkori death penalty rendszer miatt. Most meg annyi könnyítés van, hogy még 84-esen, blessing nélkül is valami nevetséges % ment vissza pvp fight után.
  • Shiwo
    már akinek engedi a főnöke, hogy délelőtt játszon.. (:
  • TZson
    Érdemes délelőtt játszani, akkor alig van valaki - ilyenkor este játszik az összes amerikai, no meg az európai éjjeli baglyok :) Olyankor kisebb az esélye, hogy megölnek.
  • Aquir
    Ennyi volt mára. másodiknak az Ab'Dendriel slime caveben öltek le, itt egy másik paladin, szerencsére ekkor egyik item sem veszett el :)
    Ja, és néha baromira laggol amikor szörnyeket öltem. Beloggolva Securára sokkal folyékonyabb, de Aureran a szörnyik megütöttek azért mert később reagált a karakter.
  • Aquir
    Na, megvolt az első PvP-s élményem, leöltek Femor Hillsnél:)

• Aquir
    :)

• Shiwo
    engem is :D
  • CattiBrie
    pfffffffffff első komment :D (mármint első helyre lájkolt)

ez kész :D

először nem értettem :D
  • CattiBrie
    váááá :D
  • Heu
    Jajj, hát engem is felfogott a nosztalgia:

http://www.youtube.com/watch?v=Zby2JOL-R0k

xD
  • TZson
    Én valamikor kb. 3-4 éve írtam pár oldalt az első rookgard-os kalandjaimról, majd lehet, hogy felrakom ide :)
  • Aquir
    érdekes :) egyébként már mainlanden vagyok
  • TZson
    Ha eléred a lvl 10-et, akkor utána kb. 20 perccel kitilt Island of Destiny-ről :D
  • rroolli
    Szerintem kár átmenni rasszizmusba, mert szerintem teljesen homogén a dolog, statisztikailag is magyarázható. Kb 27% brazil, 24% lengyel az összes játékos közül. Európai szerveren majdnem minden második ember lengyel. Ha securán találkozol 10 bunkó emberrel, akkor abból "valószínűleg" 5 lengyel lesz, 2 brazil, és 1-1-1 valami egyéb. Nálam ennél rosszabb arány nem is volt. Nem éreztem, hogy csak a lengyelekkel van baj, mert a románok sokkal rosszabbak voltak, meg voltak azért köcsög brazilok és svédek is. De rooker zlayer is elég bunkó volt és ő pl angol.
    Abba se hiszek, hogy a tibiába sokkal szemetebb emberek vannak, mint más játékokba. Szerintem pontosan ugyanolyan emberek vannak, csak az a különbség, hogy itt megengedi a játék, hogy kibasszanak velünk, máshol nem annyira. Itt még nonpvp-n is van rá lehetőség, hogy lőjük mások lényét, lökdössük egymást, szemeteljünk, ellopjuk más lootját, bezárjuk egymást valahova, stb. Mindezt dobd be egy olyan környezetbe, ahol az emberek létszámához képest iszonyú lassú a resp.
    Mondjuk válogassunk ki random 100 embert a világból és éheztessük őket 1 hétig. A wow úgy csinálná a "játékot", hogy minden éhes ember elé odatesz egy sültcsirkét, az embereket meg teleaggatja szivacsokkal, hogy még véletlenül se árthassanak egymásnak. Tibia ezzel szemben letenne 1 tál sültcsirkét a szoba közepére és adna mindenkinek egy láncfűrészt, majd közölné, hogy a tetteiknek semmi következménye nincs, úgyhogy hajrá, az erősebb győz.
    Ettől függetlenül a tibia nem lesz rosszabb, csak más, szabadabb. Akinek nem tetszik, hogy itt _lehet_ ártani a másiknak valamilyen formában és velünk is kicseszhetnek mások, az játszon a manókalanddal, ott nincs mitől tartani. Az emberek pedig mindig annyit fognak ártani egymásnak, amennyit a saját érdekük megkíván és amennyit a környezet enged. Tök mindegy, hogy magyar, lengyel, brazil, vagy amerikai. Pár ember alapján(izolált környezetben) amúgy se ítélnék meg egy egész kontinenst.
  • Aquir
    br? br? br??? xD   akkor lehet hogy talán indítok egy druidát. Ha nem ölnek le sokszor. Ha engednek huntolni :D Csak hogy megnézzem mien.   És dupla xp-vel, mire elhagyod Rookgaardot (a missziók után) már lvl 11 vagy?
  • Xing
    Tygeppel regeltünk elsőként ide, vagy is igazából én. (Mondjuk azóta sincs netem, hogy játszani tudjak kicsit meló után de ha az albérlet pára megoldódik majd lesz az is.)
    A motivációm az volt, hogy nincs kedvem az európai suttyó játékosokhoz. Nem akarok rasszista lenni ezért nem írok konkrét nemzetiségét. Játszottam eleget Securán és Karenékból kiindulva az volt a tapasztalatom, hogy az amerikai játékosok nagyobb számban jó arcok és barátságosak. Nem utolsó sorban legalább beszélnek angolul és nem a pl? Pl? Pl? Free itanz plix megy. Karenék is tudtak a mi szerverünkön gond nélkül játszani és én sem tapasztaltam laggot ( amikor még ment rendesen a szerver) Aurerán. Hát így :p
  • rroolli
    Nem tudom. Először csak Aurora volt, ahova csak prémivel lehetett karaktert csinálni és még úgy is 2 órás várólista volt. Csináltam ott egy palát, level 21-ig el is jutottam vele, de valahogy senki nem jött játszani innen. Aztán nem tudom mikor indult aurera, de Arcor és Tygep ezen játszottak és ide vártak mindenkit szeretettel. Úgyhogy csináltam ide is egy karaktert és jöttek még mások is. De most már nem megyek vissza aurorára :D
  • Aquir
    Egyébként most nézem a két preview szervert, és az Aurora európai, akkor miben jobb az Aurera, mint ez? :)

• constellus
    Sajnos nincs idöm eggyáltalán játszani mondjuk szerán csüt talán lesz pár óra délelött de alapbo nemtudok, mert dráag a repjegy haza , szóval egy darabig most nemtudok aktiviskodni.

minden esetre elsö dragim kb 3 hete a knightal ankrahmun dragon lair a hegyben.
    Felugrok a lépcsön, látom dragon, mondom hagyszóljon, fél hpra leverem, megjelenik még egy, lagg, DC... mondom basszus ennyit az elsö dragonrol. Visszalépek erre eggyik fekszik, én 80% hpn, leölöm a másodikat, és az elsöbe ott virult egy dragon shield, másodikba woi^^ Ezután visszamentem potikkal huntolgatni, és leöltem elsö DLemet is, igazt az empty volt :P

eléggé szerencsés ez a karakter, csak kár hogy nincs idöm :(
  • rroolli
  • rroolli
    Én meg középiskola 10. osztályába szeretnék visszamenni 16 évesen, de sehogy se sikerül :D
  • Czdano
    Ha visszakapnánk ezt a verziót, még fizetnék is premit...
  • Xing
    Amikor még 10db alatt volt a pandák száma securán:

• Xing
  • Xing
    Évente egyszerszeretem ezeket belinkelni :p

• Xing
  • Czdano
    Level 17 a sorcommal, mikor még olyan szinten is lehetett sd-t gyártani (7.4, 7.5 idején...)
  • Shiwo
    sztem lovagommal sosem solo-ztam dragit, sorcikámmal meg valszeg SD-vel lezúztam, amennyire magamat ismerem :D
  • Aquir
    Én csak annyira emlékszem, hogy valakit a guildből kísértem paladinként, ő meg akart mutatni egy dragont, kijöttünk egy lyukból a felszínre, és sajnos meghalt mert gyorsan jött a dragon lőtte a wavet és ő vissza akart menekülni, csakhogy ehhez ki kellett volna ásni újra a lyukat és nem volt idő rá (és takarta is valami). Így egyedül maradtam egy dragonnal, mondtam nabazz, és ez volt az első amit legyaktam :)
  • rroolli
    Új téma:
    Tibia egyik szlogenje a "you will never forget your firs dragon". Talán az első komolyabbnak mondható lény, amivel egy player találkozik. Alapból legendás lény, kicsik számára egzotikus dolgokat lehet lootolni belőle, van neki wave-je és a grafikája kb 4 sqm-et elfoglal. Sokáig csak 1 ütéses szotyik hadát henteli az ember zombi módra és gp-n kívül nem vár semmi extrát. Aztán itt van a dragon, aminél már taktikázni kell, potionokat kell inni, stb, szóval tényleg egy élmény lehet az első(igen, erről nekem is más jut eszembe)

Na szóval nektek mikor és hogy került sor az első dragon lenyomására?

Én 30 körül voltam a lovagommal, amikor Kicsi Tibivel és Marci hun the pala(?) - val barangoltunk Thais ancient temple-ben és ott van egy kis dragon cave, ahol csak 1 respel és fentről is lehet látni ahogy a lépcső körül mászkál. Hirtelen felindulásból lementünk, de hárman meglepően könnyen ment és végül sztárnak éreztük magunkat, hogy megöltünk egy dragont.

Talán még a GS is egy ilyen vízválasztó lény. Ha valakinek ilyen sztorijai vannak, szívesen olvasnám őket :)
  • rroolli
    Edronon már volt fejlesztés, nem is egyszer. Thais is sorra került, Venore is, Carlin is, Darashia is, Kazordoon is. Liberty Bay és Svargrond még eleve "újnak" számítanak. Port Hope is viszonylag új. Szerintem ankrahmun lenne a soros. A terramite cave-en kívül és a homokban mászkáló sandcrawler-eken kívül semmit nem kapott.

Amúgy Ab'Dendrielbe főleg blessingért és questelni mennek az emberek, mert kis túlzással semmi sincs ott. Néhány wasp, pár troll. Hellgate annyira nem vonzó, mert nagyon macerás eljutni oda, Draconiáról nem is beszélve. Meg ha már vannak ott, akkor lehet visszafordulni.
    Szerintem rengeteg jó hunt helyet kéne pakolni Ab'dendrielbe, hogy egy kicsit felkapottabb város legyen, de erre nem fog sor kerülni, mert a frees helyeket nem szívesen bővítik. Ha már pénzt és időt fektetnek a fejlesztésbe, akkor inkább olyan dolgokat raknak be, amire azt mondod, hogy "hm, ez tök jó, venni kéne prémit", nem olyan frees cuccokat, amire azt mondják, hogy "de jó ez az új hunt hely, így még simán el leszek level 80-ig".
  • constellus
    Uj teaser, aztmondja hogy valami készül ab'dendrielbe(csak gyorsan átfutottam a szövegen)

Nem is tudom, egy részröl oké, a faccoknak is adnak uj dolgot legalább, viszont nemtudom mennyire lesz jó hely, eddig eléggé elhagyatott volt Ab+Hellgate is rohadt messze van egy low-mid lvlnek. Remélem valami jó helyet raknak be, lehetöleg quest is keljen hozzá, hogy ne legyen annyira zsufolt mint cyc hill, vagy kaz belsö bányái :D

Amugy a kép eléggé szép szerintem, és tuti valami elf outfitet is befognak rakni, mert elfekröl van szó a teaserben. Hamár eltelt valami 500~ Tibia év a kezdetek óta, akkor ideje pár régi helyszinen változtatni:D(kivéve Ankrahmun, mivel az egy ősi város, viszont Edront is fejleszthetnék, hiszen ott van Edron Academy vagy mi).
  • rroolli
    Egyébként azt hozzá kell tenni a sztorihoz, hogy engem pofátlan módon öltek meg és ezért mindkét esetben 75-78%-al kevesebb volt a veszteségem és nem is vesztettem cuccot, csak a potiont ami bp-ben van.
  • rroolli
    Nem érdemes PZ block-al mászkálni amikor sokan vannak online. Ilyenkor valami ultra cuccokat dobáló boss-nak néznek és mindenki félreteszi nézeteltéréseit és rassztól és nemzetiségtől függetlenül elkezdenek közös erővel támadni :D