124119
  • Shiwo
    lehet keverek, de szhelyi voltál és még találkoztunk is , ügye ?
  • TZson
    Én a nevedre emlékszem :)
  • Wöcsök17
    Akkor mindegy. :D
  • Bexter
    Nem :D
  • Wöcsök17
    Na, talán valaki emlékszik? :D
  • CattiBrie
  • Wöcsök17
    Mekk Elek ha jól emlékszem. :D
    De csináltam újat.
  • Bexter
    Mi volt a karid neve?
  • Wöcsök17
    Üdv mindenkinek aki emlékszik aki nem. Gondoltam visszatérek, bár úgy tűnik nincs meg a régi karakterem...
  • Noodlee
    Tajpannal sokat lógott anno :(
  • TZson
    :(
  • TZson
    Ez az e-mail fogadott ma reggel - még az is lehet, hogy belépek :D
    Egyébként március óta vagyok inaktív, furcsa, hogy máris prémit akar osztani nekem.

• Bexter
    öreg vagy
  • Husosfagyi
  • Xing
    Jesus augusztusban lesz 15 éve, hogy regisztráltam sg-re a Tibia miatt. De durva belegondolni :D
  • CattiBrie
    egy online karakter: Utazo Jack :)

lepukott :)
  • rroolli
    A sebzések is másképp működtek, más volt a képlet. A szint (level) többet számított, mint a skillek és a magic level, ha jól tudom és összességébe nagyobbakat lehetett sebezni, mint most. De mana fluidok nélkül, meg úgy, hogy boltban nem lehetett rúnát venni, meg nem voltak exori spellek, meg wandok, stb, így azért eljutni is elég nehéz lehetett 100+ szintre. Akkor viszont már elég korrekt jutalom volt a kitartásért, hogy a legerősebb lényeket (gs, dl) pár lövés sd-vel ki tudja végezni egy spellcaster. Szerintem élvezetesebb volt ez a fajta játékmenet, tehát hogy alaposan meg kellett küzdeni mindenért, de aki ezt megtette, rászánta a nem kevés időt, az bőségesen megtérült. Játékon belül persze...
    Most meg küzdeni is alig kell, mert pénzért megvehető korlátlan mennyiségű poti, lőszer, eq, stb, felhígultak a "highlevelek". Illetve nem tudni már, hogy mi számít egyáltalán highlevelnek. 400, vagy 800. És ha 800-as szintű vagy, akkor se leszel olyan menő vele most, mint mondjuk 2006-ban 100-as szinttel. Más az egész, a 800-as nem kétszer erősebb a 400-asnál, sőt már a sebességet is megbuherálták, hogy ne fussanak olyan gyorsan. A sebzés meg szinte megáll a fejlődésben, mert "hamar" el lehet érni a skilleknél, magic levelnél azt a plafont, ahonnan szinte nem mozdul tovább csak havi 1%-ot. Meg a lények, hunt helyek is mások, ilyen juggernautnál 3-szor erősebb lények járnak csapatokban, azt még 2000-es szinten se solozza senki...
  • Bobber
    jó is volt amikor még lehetett spamelni az ue-t és egyéb ilyen finom spelleket :)
  • rroolli
    Ez se volt rossz, 2007-ben:

https://www.youtube.com/watch?v=vcZG9oCDJ80

Lagol a videó, de szerintem 5-10 másodperc volt az egész. És írják, hogy az egyikük nem nyomta az UE-t, mert 3 másodperces lagja volt.

Amikor a videó készült, akkor még 280 körül volt a rekord szint. A twitch-es videóban mindenki 300+.
  • TZson
    Kis érdekesség, guild tag küldte: így néz ki manapság egy Annihilator quest, mindössze 25 másodperc :D

https://www.twitch.tv/sirrobinibz/clip/FlaccidThoughtfulCatAMPEnergyCherry
  • TZson
    Wikipédia szerint pár hónapja megváltozott a nevük, és a domain-eket is lecserélték :)
  • CattiBrie
    akárhogy nézem, nem látom a wikia domaint :P
  • TZson
    Szerintem a mountok többsége rettentően röhejesen néz ki, talán ha 1-2 van, amin nem úgy néz ki a karakter, mintha egy óvodás ülne egy vidámparkokban szokásos körhinta egyik furcsa figuráján.
  • TZson
    Mi lenne? Nálam működik :)

Itten van.
  • CattiBrie
    Úgyamúgy mi van a wikia oldallal?
  • CattiBrie
    Még így se. Mi a tosz ez? :D
  • rroolli
    Két napja mennek az új szerverek.
    Az európai szerver toplistája (Belluma):

1. 105
    2. 103
    3. 100
    4. 63
    5. 59

És level 25-től már fel lehet kerülni a top 300-ba. Az átlag szint is 25 körül van.

A top skillek pedig 70 körül vannak, kivéve a shielding, abból kb. 50 a max.

A másik két szerver (Torpera és Dibra) kb. ugyanígy áll, csak ott a top experience nem éri el a 100-at, hanem 70 körül van a legnagyobb.

A legnagyobbak szerintem Vengoth-on huntolnak, mert a fury-tól, werewolf-tól, meg vampire-től haltak meg.

És érdekes, hogy 2 napos a szerver, nincs bot, nincs world transfer, de már lehet venni 13 dollárért 100k-t. 40-50 alatti szinteken azért egész jó előnyt lehet szerezni 100k-ból, ha az ember vesz sok potiont, rúnát, stb. Szóval ahhoz képest nem is drága. Öreg szerveren, securán amúgy 3 dolcsi 1kk.

Egyébként nincs is olyan nagy tolongás az új szervereken, mint gondoltam. Most kb. 120 ember van online. Összehasonlításképpen, régen (2008-2009) olyan 800 fő volt az online létszám securán. És jóval kisebb volt a világ, tehát kisebb területre zsúfolódtak az emberek.
    De van olyan szerver is, ahol most ketten vannak online. Nem vicc, lehet regisztrálni, kvázi tök üres az egész világ. Ahol 15-20-an vannak online, abból meg egész sok van. Az átlag 70 fő/szerver. Ha olyan létszámot kellene tartani, mint ami régen volt, akkor 6 db szerveren elférne a komplett társaság. Mert kb. 10-szer kevesebb játékos van. Ettől függetlenül fejlődik a Tibia, csak nem abból, hogy sok ember prémit vesz, hanem hogy néhány ember veszi a gp-t, rúnát, potiont, xp bónuszt, meg mellé a szellemhóember, nyúlfogat, repülő-könyv mountokat, meg ki tudja mit. Tényleg érdemes megnézni a prémis mountokat, mert minden van. Szivárvány sörényű unikornis is, meg szárnyas heregolyó. Az utolsót be is linkelem, mert úgyse hiszi el senki:
  • rroolli
    Április 16-án (kedden) indul 3 új open-pvp szerver. Prémiseknek.
    Hosszú ideig zárt lesz, tehát nem lehet más szerverről odaköltözni.
    Nincs róla szó, hogy dupla xp lenne.

Kétszer már indítottam karaktert friss szerveren. A tapasztalat az, hogy nagyon sokan vannak ilyenkor, várólista volt még prémivel is. De pont attól jó szórakozás, hogy dugig van a szerver, mert fel lehet idézni a régi emlékeket, hogy hol vannak a jó kis eldugott hunt helyek. Meg ki tudja meddig tart míg megölik az első démont, szóval egy darabig nem nagyon lesznek demon shieldek, mms-ek, mpa-k. Ha nem lesznek botok, akik 0-24 gyűjtik a gp-t eladásra, akkor azért pénzt venni se lesz olyan egyszerű.

Attól, hogy nem non-pvp, nem kell félni. A kötekedősök, akik random megtámadnak, azok többnyire level 10-20 körüliek. Ezek általában azok, akik csak azért jönnek, hogy felszedjenek pár szintet, aztán megszivassanak valakit, aki kisebb. Eleinte engem is megöltek egy párszor, aztán rájöttem, hogy ha megtámadnak, akkor nem szabad visszaütni, hanem simán ott kell hagyni a támadót. Nem szoktak sokáig követni, de ha igen, akkor a depoba úgyse tudnak bejönni. A nagyobbak nem szoktak csak úgy megtámadni, mert sok a vesztenivalójuk.
    Viszont az tök jó, hogy ha az ember eléri a 30 körüli szintet, akkor a low-level hunt helyeken már tekintélye van. Nincs olyan, hogy a level 8-asok lövik a lényedet, meg ellopják a lootbagedet, mert tudják, hogy fél perc múlva a templomban ébrednek.
    Egyébként, ha valaki szeretne belemenni harcokba, tehát szívesen visszaütne a kekeckedőknek, akkor lovaggal nem érdemes kezdeni, mert alacsony szinten, pvp-ben meg se tudja ütni a másik embert. Egy kis sorc, vagy druid viszont elég jó pvp-ben, viszont ott meg a hunt elég nehézkes (fogy a mana, stb.). Én paladin voltam, annak megfizethető a lőszere és pvp-ben is egész jó.
  • rroolli
    de most már annyira nem fontos, hogy megérje a hunt. asszem 1 havi prémium áráért lehetett kapni 1kk, vagy valami ilyesmi volt a helyzet, amikor legutóbb beléptem. Vesz az ember néhány kk-t, tök hivatalosan, legálisan, aztán annyi manát, meg rúnát használ amennyit akar.
    Régen is így volt, azzal a különbséggel, hivatalosan nem lehetett gp-t venni, meg drágább is volt. De aki a top xp-ben volt, az valószínűleg már akkor se nézte, hogy megéri-e a hunt.
  • Shiwo
    illetve a lovag lényegében simán mehet olyan lényeket gyakni, amelyeknek sz@r a lootja, de mondjuk nem igazán sebzik le, így lényegébe ha nem is nyer a dolgon, de nem is bukik.. közben meg sok-sok XP-t összeszed
    a spellcastereknek meg fogy a mana, kell a manapoti, ami pénzbe kerül, nem mindegy, hogy mennyi loot esik mellé, korlátozottabb, hogy mit érdemes ölnie..
  • Shiwo
    csak tipp, de lehet ezen a szinten annyira irreálisan magas HP-ja van a lovagnak, hogy gyógyítás nélkül elvan fél napot is , míg sorc/druid esetében elfogy a mana, palánál a lövedék.. másik oka lehet akár az is, hogy sorc/druid kevesebb lootot bír el, viszi eladni, lovag meg 2x annyit elbír, tovább marad, addig se foglalják le előle a helyet..
  • rroolli
    Ha valaki tudja az okát, akkor elmondhatná, mert kíváncsi vagyok rá, hogy miért mindig lovagok a legelsők az XP toplistán.
    Mikor idejöttem, 2008-ban, akkor egy druid tartotta a csúcsot, 300 körüli szinttel. Az volt a neve, hogy Mateusz Dragon Wielki. Volt egy jó kis videója, hogy POI-n huntol egyedül.
    Aztán egy Lord'Paulistinha nevű lovag megelőzte 348-as szintnél és egészen 467-ig tartotta a csúcsot, amikor törölték. Azóta végig lovagok tartják a csúcsot.

Ez utóbbi személynél még értettem is, hogy hogy tudott első lenni, meg az utána következők a sorban is lovagok voltak. Hiszen akkor még fénykorát élte a bot használat és egy 300+ lovaggal egész jól el lehetett "szotyizgatni" Okolniron a frost dragonok között. Nyomták is sokan 0-24-ben, amíg bírta a stamina. Sűrűn volt a csávonak "piros" napja pskonejotton.

Mióta van BattlEye, elvileg nem működnek a botok. Tehát ha csak manuálisan játszik az ember, akkor is több XP-t lehet szerezni lovaggal, mint spellcasterrel? Azt hittem a sorcnak/druidnak van a legnagyobb sebzése.
  • Shiwo
    nem rossz, ahhoz képest, hogy nem hasznos harci skill, alig van elmaradva a többitől..
  • TZson
    Fishing: Crossfox Rave 124 (lvl 70)

És a legnagyobb rooker pedig Leaver, a maga 207-es lvl-ével...
  • Shiwo
    Fishing ?
  • rroolli
    Egy kis highscore:

Level: Kharsek (EK) 1272
    Magic Level: Old John (MS) 132
    Distance Fighting: Shingami Eiji 137
    Sword Fighting: Kharsek (EK) 132
    Axe Fighting: Bizhoh (EK) 132
    Club Fighting: Animalist (EK) 129
    Shielding: Roxie'Demon (EK) 128
  • Bexter
    régiek közül ki aktív még itt ig?
  • rroolli
    Az a lényeg, hogy legalizálnák a játékukat. Utána nem csak egy ot szerver a szürke zónában, hanem önálló, teljesen tiszta és legális játék lehet. Csinálhat magának saját telepítőt, felkerülhet gamer weboldalakra, stb. Legálisan szedhet pénzt, nem kell pertől tartania.
    Ha hivatalos lenne, a jatékosoknak is vonzóbb lenne. Sokan nem mernek ot-t használni, mert félnek tőle, hogy hackelni fogják őket.
  • Atisz #123921
    Egyébként még mindig azokban a '2010-es években' vagyunk (igaz, már nem olyan sokáig)...
  • CattiBrie
    És olyankor mit teszel? :)