Tibia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem biztos, hogy mindenkinek fontos a hazai utalás, de szerintem méltóbb lenne a Pannon Guardians és a Followers of the Mystic Deer után követni ezt a "hagyományt" 😄
Hun-team 😄
[/spam]™
A paradox is kissé genyó quest. Ad egy kis rewardot, de úgy kell elképzelni, hogy ha azt az idõt huntolással töltöd, sokkal több pénzt keresel...
Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
Piros koponyásból viszont alig-alig látni néhányat és azok is ilyen 1-2 hetes noob karakterek, meg a 100+osok között is van pár piros koponyás, mert azok már bevállalhatják. Fekete koponyát meg egyet se láttam eddig.
De ez a mértékletesség a gyakorlatban is látszik, mert egy frekventált hunt helyen(pl yalahar dragonok) sokan egymás lényeibe lõnek és nincs vérengzés... Inkább visszalõ õ is, vagy elkerülik egymást, de koponya senkinek se kell. Van mindig kivétel, de ahogy elhagytam azt a bizonytalan noobokkal kikövezett level sávot(kb 8-30ig), engem azóta se támadott meg senki, pedig már 30 szint megvolt azóta.
Szóval én azt mondom hogy a PK-val óvatosan kell bánni.
Igaz nem ezen a szerveren hanem full pvp-n de jártam úgy hogy nem tudtam hetekig belépni mert amint beléptem már jöttek is hogy leöljenek, pedig ott tényleg nem csináltam semmit mert alapból nem szeretem az oktalan öldöklést 😊
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
Egyébként nem vagyok otthon a guild rendszerben se annyira, hogy hogyan mûködik ez PvP szerveren. (Például ha megölnek valakit, akkor háború a két guild között, vagy mi van?)
szintedhez megfelelö ellenfelet támadsz (gondolok itt 100ason ne menjen neki senkinek egy lvl 50-60asnak just fo fun..)de ha itt meghirdetjük hogy én te meg még xy mennénk pkzgatni egy kcisit, és nem random kis szintüeket hanem méltó ellenfeleket keresünk akkor oké, szerintem.. Ennek ellenére én nem fogok magamtol pvpzni, én azt a mondatot tartom helyesnek hogy "A little kindness goes a long way.." és ezzel szereztem anno rengeteg barátot más játékokban, szerintem ez lehetne egy alapköve a guildnek.
Alap esetben jó szándékot feltételezel és elveted a PK lehetõségét és ez jól is van így.
Én is békés természetû vagyok, nem PK-ztam még senkit és nem is támadtam vissza. De valamiért mégis rosszul érezném magam, ha semmilyen körülmények között nem szabadna megtámadni senkit, mert ez egyfajta szabadságot ad, még ha nem is élek vele.
Szerintem ez nehéz kérdés... Ha azt mondanánk, hogy guild szabály szerint ne lehessen támadni senkit(csak önvédelembõl), akkor azzal egy kicsit elrontanánk a PVP szellemiségét.
Viszont az se kéne, hogy a guildtagok öldököljenek össze-vissza, meg csinálják a balhét.
Én mára feladom, remélem lesznek jó ötletek.

Az, hogy köcsögösködik veled, az nem önhibádból fakad - az az õ magatartása, nem a te hibád. Ezzel teljesen egyetértek.
Ugyanakkor a másik szemszögbõl is érdemes végiggondolni a dolgot. Ha én rotwormokat ölök, erre oldajön egy lvl 70-es és 1 ütéssel megöli, akkor az nem esik jól. Alapvetõen nekem meglehetõsen békés természetem van, de lehetséges, hogy valakinél hamarabb szakad el a cérna. De ez csak egy példa volt, hogy árnyaljam azt az alapelképzelést, amit te is megfogalmaztál.
"És erre azt mondjátok..."
Csak én mondtam egyes egyedül, pontosabban ahogy fent leírtam, nem ezt akartam suggalni vele. Nem így gondoltam, még egyszer bocsánat, ha ez jött le belõle.
Az elõzõ 2 hozzászólásommal csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a PG alapelveit egyfajta reformnak kell alávetni. Az ötletekkel én is egyet értek. Csupán az a szándék vezérelt, hogy valamivel közelebb kerüljünk a guild intézményéhez. Most már látom, hogy talán kicsit erõszakos voltam abban az értelemben, hogy nem hagytam a dolgokat a maguk medrében folyni.
És bocsi még egyszer, nem akartam senkit megbántani.
Meg az 1) rész nekem nem annyira tiszta.
Ha nekem olyan kedvem van, hogy lemegyek a venore-i swamp trollokhoz nosztalgiázni, mert régen voltam ott. Vagy meglátogatok egy ismerõst. Vagy questelek, vagy soulozok, vagy csak rossz a netem. Vagy retired voltam 1 évig és ott gyakorlok. Vagy bármi más ezer okból szintemhez képest noob helyre megyek... És ott lesz valami gyökér és elkezd kötekedni velem, lopja a lootom, öli a lényem, anyázik. És erre azt mondjátok, hogy "önhibából fakad" az, hogy köcsögösködik velem és igazából az én qva anyámat, akkor én annak a guildnek biztos nem leszek tagja...
Szerintem mindenkinek szíve joga, hogy - normális viselkedés mellett- oda menjen, ahova akarjon, azt öljön, amit akarjon.
szerintem nekeressük a bajt, csak ha muszály😄
Ezzel teljes mértékben egyetértek, ugyanakkor
"valami level 8-as lopja a lootját és lelövi".
Ez szerintem két esetben lehetséges:
1) Az illetõ meglehetõsen rossz helyet választott magának ölésre, vagy
2) Training közben megzavarták.
Az elsõ önhibából fakad, így nem érzem jogosnak a PK-t, a második viszont már összetettebb kérdés: egyrészt az offline training miatt (ami mellesleg csak prémiseknek van ami még inkább árnyalja a képet), másrészt helyzettõl is függ. (Engem is volt már, hogy dwarf soldierektõl el akart küldeni a lvl 40-es - nem tudom mit keresett ott. Ugyanakkor az is lehet, hogy egy newbie csak mappolni járt arra, vagy csak eltévedt.)
Egy másik kérdés a felvételi rendszer, hogy legyen-e valami, vagy milyen formában képzeljük el ezt a dolgot - errõl is kellene valamilyen megállapodás. (Csak hogy elkerüljük az olyan helyzeteket, mint ami a PG/FoD szakadás volt.)
Nem kéne ártatlanokba ok nélkül belekötni, támadni õket, megölni, vagy bármilyen formában megkárosítani õket.
A mindenkitõl elvárható, alapvetõ illem és jólneveltség határain belül szerintem mindenki azt csinál, amit jónak lát. Eleve olyanok jöjjenek a guildbe, akikrõl feltételezzük, hogy normálisok és akkor nem lesz sok gond.
Szóval nem pártolom a balhét, de ha netán valaki a saját szakállára bosszút akar állni valakin, vagy valami level 8-as lopja a lootját és lelövi, hát én azért nem fogok elítélni senkit.
Bot, makró és egyéb csalásokkal pedig nem kellene szennyezni a guild nevét.
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
Egyébként még a guild megalkotása elõtt vagy közben érdemes lenne átgondolni az alapkoncepciót.
Ez alatt azt értem, hogy Secura egy akapvetõen nonPvP szerver volt, így nem volt meglepõ, hogy a PG leírásában benne állt, hogy PK-sokból nem kérünk. Ezzel ellentétben ez most egy PvP szeró, tehát jó lenne eldönteni, hogy a PK-t engedélyezzük-e, és ha igen, akkor milyen szinten. Azaz a guild közösséget tud-e vállalni olyan személlyel, aki Thais hajójánál öli a lvl 9-eseket, vagy szemet hunyunk esetleg egy bosszúból fakadó PK-n.
Ezeket még a megalapítás elõtt érdemes lenni mindenképpen letisztázni, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket/sértõdéseket.
léptem is egy szintet😊 de szerintem a köv fél évet tuti kaz minó torony alatt töltöm mert kb annyi idõ kell majd hogy leöljem az 5k dögöt😊talán már megvan 250-300😊
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.