124119
-
#104454 ha megmondod melyiket, törlöm és beírhatod megint.
annyian elszúrjátok, hogy a végén lesz szerkesztés is :P -
Husosfagyi #104453 Stairhop kapcsán pár megjegyzés:
szerintem a területre ható pala vari az nem ártana delay nélkül.
Ez az EGYETLEN lehetősége a palának hogy lemenjen egy forgalmasabb lejárón.
Aki tudja, hogy Helheimen mi tud összegyűlni a behós+bonebeatstest szinten, az gondolom tudja miről beszélek.
Aki eddig stairhoppal gyakott, annak manából gyakni waste --> mivel ez a vari nem sebez akkorát mint egy UE, szerintem hagyni kellett volna.
A célja nem a teljes pusztítás, hanem csak egy esély a túléléshez.
CIP a death penality csökkentésével újra , egyértelműen könnyebbé próbálta tenni a játékot.
Ugyanakkor, a stairhopot hivatalosan elvették - gyakorlatilag parcelről ugyanúgy lehet stairhoppolni mint eddig.
A peccs óta dl-nél nagyobb lényt nem láttam - valószínűleg szólóban nem is akarok olyat.
A pala szerintem el van cseszve egy bizonyos ponton rendesen.
A pajzzsal valóban távolsági lovagként harcolhatnak.
A kétkezes pala fegyvereknek sokkal nagyobb bónuszt kellene adni, és több futtatós területre lenne szükség ugyanakkor.
Vengoth egész jó, de kéne még egy prémes PoH is legalább.
Nekem még eddig (lassan 3 éve) nem volt olyan up, ami anyira érzékenyen érintett volna, hogy elmenjen a kedvem.
A gyakóhelyekkel kapcsolatban: ne felejtsétek el, hogy non-PVP kisebbségnek számít mindenképpen - mivel több a PVP szerver, biztos fontosabbnak számítanak a PVP-s esélykiegyenlítések.
tripla waste: nekem az előző hetet leszámítva egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt waste-es hentem (halált nem számolom).
Amennyiben a lőszert elő tudod állítani, nem beszélhetsz nagyon veszteségről - a bevételnek csak a fluidot/softot kell fedeznie - ami nem szabad hogy probléma legyen. -
olattila #104452 Mar meg van csak veletlen elirtam egyik hely a szornyet es azt ki lehet javitani valahogy? -
#104451 a kérdőjelre kell nyomni, utána elmondja, mit kell csinálnod -
Husosfagyi #104450 nem jó, nem enged át a hajós NPC sem.
szóval k nálad 1k a bankban. sorry. -
#104449 nem t'om, mostanság nem beszéltem vele, de az oldalról tud -
#104448 vagy mert beállítottad, vagy a böngésződ nincs beállítva magyar tartalom fogadására -
#104447 csinálsz egy karit felhuzod 8 ra odaadod neki zsét aztán átviszed mainra.
fagyi a héten 18 perc alatt csinált lvl 8 ast :D -
Noodlee #104446 Nincs valami módja annak, hogy rookról átvigyek 10k-t mainre?
Az tiszta, hogy rookon korlátozták a bankot, de átvinni sem lehet? -
Noodlee #104445 Én sem azért írtam, hogy szívjanak, de a balance, az baromira nem jön össze cipéknek. -
#104444 Egyetértek.
Én is felfelé nyújtozom,pedig csak addig kéne,míg a takaróm ér (lásd mai halálom 2 quaras predi sok volt egyszerre,egy ideig nem is megyek oda többet) :-ppp -
taj #104443 nem azt akarom, hogy konkrétan ők szívjanak, hanem hogy ne demó módot kelljen játszani egyeseknek, míg mások a kiegészítőket is megkapják ugyanannyiért :P
-legyen kb. egységes, hogy a területek/lények hány százaléka gyakható egy-egy vocation által, és ez minden fejlődési szinten legyen így
-legyenek meg azok a lények, amiket csak csapatban jó gyakni
-legyen a profit, halálozási kockázat és az exp/óra alapján azonos kategóriájú gyakóhely minden vocation számára, minden fejlődési szinten
üljenek le cipészék és találják ki! :P
bár nekem már mindegy, de akkor is :P -
#104442 :-pppp -
#104441 Én max bőrvértet vagy pikkelyvértet engedném rájuk. -
Noodlee #104440 Az über táp skill növelő spelleket, és cuccokat bele sem kellett volna tenni nekik a játékba :P -
Noodlee #104439 A palák még most is fele akkora szintel simán gyakják az olyan lényeket, mint amikkel egy lovag csak szív. Szerintem még jobban kéne sz*patni a paladinokat, de ha jobban átnézed az updateket, akkor minden alkalommal kijön, hogy azért a paláknak nem is olyan nagy szívás egy up. Én a cip helyében még a DSM-et is elvenném tőlük. -
#104438 Tartalmas kis írás, egyet is értek vele.
Azt ugye az évek folyamán megfigyelhettük hogy évente egy up vagy patch után mindig az egyik kaszt megsértődik otthagyja gamet mert valamit elvettek tőlük. Most palákon volt a sor.
"...azért csak kéne engedni a paláknak azt a nagy területet sebző spellt"
Me mé? Sorcnak Druidnak több köze van spellhez mint egy palának. Knightnak is sokallom a spellek számát nemhogy paláét. -
taj #104437 nem tudom mi az ésszerű megoldás, mert ha sok lény van a lépcső körül, azért csak kéne engedni a paláknak azt a nagy területet sebző spellt
csak hogyan állítják be, hogy ne lehessen stairhoppolni, de azt a spellt lehessen használni? nem igen tudom...biztos questeknél is gáz ez az újítás, pl. jugger sealnél poin :P spellcasterek ue-szerű varázslatai és palák területet sebző holy spellje nélkül 2 másodpercig most elég gáz lehet ott állni a blokkereknek
már bocsi, de mondjuk a tripla waste részen én csak mosolygok, mert addig nem zavart senkit, amíg tripla nyereséget csináltak a lovagokhoz képest :P
Az egész pala koncepció azzal indult, hogy futtathatod a lényt íjjal, számszeríjjal, és ha ügyes vagy, akkor nem kapsz damaget.
Ehhez képest most pajzzsal teljes értékű lovagok is vagytok, és a futtatott (fizikai)lövő lények ellen is védettek.
Aztán kitalálták a stairhoppingot a leleményes playerek, és olyan lényeket tudtatok ölni, amiről egy lovag álmodni sem mert egy csapat nélkül a háta mögött(reaper, demon, behemoth, és ügyesen csinálva, nem kaptatok sebzést). A palák egy része teljesen rászokott erre a csökkentett rizikós gyakásra, de elárulom, hogy Ram pajzzsal és royal spearrel 27!!! damaget bekapva ölte a szemem előtt a behemothot futtatva is, szóval nem igaz, hogy nem lehet stairhoppolás nélkül nagy lényeket gyakni. A demonokat is futtatják power bolttal Goromán a palák (vmi Dreaggan a Great Heroes of Securából teljesen jól keresett ezzel, de a parchment roomnál is simán ment Ramnak a dolog, lehet, hogy lassú a resp, de én pl. sose fogok tudni demont gyakni a lovagon, mert mindig mellé kell állnom, szóval nem fogom sajnálni, hogy kevés helyen tudtok demont szólózni). Ugyanez a destroyerekkel, amit szintén simán futtat Ram, akárcsak a nightmareket, plaguesmitheket és a többit a bányákban, ehhez nem kell stairjump. Csúnya dolog volt, hogy mi csak csapatban mehettünk ilyen helyekre, lev 60 palák pedig szólóban gyakhattak, és zsebre tehették a lootot egyedül. Ahol nem lehet futtatni a lényeket, ott nem kell egyedül gyakni, másnak sem jó buli ott szólózni.
A cél végülis az lenne, hogy minden vocation hasznos legyen, és csapatban is gyakjanak az emberek néha. Ehhez képest nincs olyan lény, amit ne gyakhattak volna a palák szólóban (mondjuk a poi questet, inq questet nem számítva). Ti 95%-ot kaptatok single player módban is, a többiek pedig kevesebbet. Ha majd single player módban ugyanannyit élvezhet mindenki a játékból, akkor lesz balanced, és ha lesz 20-30%, amit csak csapatban lehet kiélvezni, akkor lesz értelme a különböző vocationöknek. Szóval szerintem itt még nem szabad megállnia a cipnek, hanem ki kell találnia, hogy melyik lényeket ne tudja rendesen gyakni a lovag szólóban (itt már tuti nem kell megszorítás :D), a spellcastereknél is legyen meg, hogy miket ne tudjon rendesen gyakni (keményebb manadrainek, paralizálások), és a palák ellen is gyártsanak végre lényeket, amiket nem jó nekik gyakni (keményebb manadrainek, paralizálások, nagyobb fizikai lövések, distance skill csökkentő spellek). Pl. egész ank+dara life draines lényekkel van tele (és nem is szívesen mentünk vampes szintekre lovagként, lev 20-as palák röhögtek Humán, hogy miért a felső szintre jár gyakni), és ez csak a lények mellett álldogáló lovagot sújtja, melyik 2 város van tele manadraines lényekkel, hogy távol tartsa a többieket? Hiába szív pl. egy warlock manát, ha mégis megéri szólózni lev 120-as mageként/palaként, és afölött pedig egyre jobb profit. Vagy a priestess hiába szív manát, amikor elvétve akad csak belőle, és nem meghatározóak egy-egy labiban. A tempest rodokért pedig megérné őket gyakni, szóval igazán dobhatnának picit több gp-t, és lehetne priestesses labi is, ha sárkányos (wand of infernos) helyek vannak. Viszont az emberek általában nem díjazzák, ha azt veszik el tőlük, ami eddig megvolt, és a Cipből sem nézek ki túl sok következetességet, úgyhogy nem hiszem, hogy végigvisznek egy ilyen bonyolult módosítgatást, pedig már nagyjából megteremtették a feltéteteleit.
Én pl. egész jó expet csináltam az edroni dupla priestess spawn campelésével lev 90 körül, amikor tempest rodot akartam kapni. Mosolyogtak is rajtam, akik jártak oda herozni/demonozni, mert első nap ott kiloggoltam, és második nap sem esett tempest rod a druidocskámnak, mások meg megölnek 2-3 priestesst a lefele úton, és azokból gyakran kapnak :P Szóval végül nekem adtak egyet, mert azt mondták, ennyit megért, hogy a hero respek között futkosva nem kellett lesd-zniük mindig a priestesst, mert én gyaktam őket.
Szóval én nem vitázni akarok, de gondolj bele, hogy lenne igazságos! -
#104436 Teknősöket lehet futtatni... 50/60k xp/óra -
#104435 Én kifejezetten rühelltem, amikor DL-t öltem és lejött egy noob low lvl pala és lődözött bele... Leugrott, belelőtt felugrott... néha még arra is volt ideje, hogy szmájlikat dobáljon nekem. Most a lépcső felé állok, így ha lejön a noob, akkor 2 másodpercem van, hogy talán elkapja őt is a wave... Azóta ritkábban jön ilyen idióta. Már majdnem sikerült kinyírni így 2 playert. :) Én örülök, hogy megszűnt a stairhop. Szerintem ez is amolyan "bug" volt, amit a Cip most úgy állít be, mint "újdonság". -
olattila #104434 meg van megis felebredtem :)
azert koszi Noodlee :) -
olattila #104433 valahogy nem megy nekem :P
vagy csak nem ertem meg h mit hogy kell csinalni :)
ez van reggel van meg :) -
#104432 Port Hope-on már nem... azok már átmentek Ape-be.. -
#104431 Nyilván afk volt félig. -
Noodlee #104430 Amúgy manapság nem lényeg a szint, mivel a fél server péppé makrózta a skilljeit. Rengeteg játékossal "köszönő viszonyban" vagyok az edroni goblin caveben. Ezren makróznak arrafelé. -
Noodlee #104429 Nemrég láttam egy lvl 136-os MS-t, aki a blood herbnél campelte a solo GS respet :P -
#104428 Valószínűleg enyhén érdekes volt azt tapasztalni, hogy a lvl 60as megkér, hogy menjek el egy olyan resptől, amit nem is lehet irtani egyedül (egy csapat)..
Lvl 140-en GS?
Freesként talán valóban az lesz a "legdurvább". -
Noodlee #104427 Klikk a szintlépésed melletti ? jelre, és ott szépen leírja, hogy mit kell tenned. -
Noodlee #104426 Éedekes.
Én már a GS/DL szintel is megelégednék (a lovag után).
A GS-t pl. tök jól lehet gyakni, mert lehet futtatni.
Igaz nem vagyok túl aktív, de ha felhúzom a skillemet 70-re a palámmal (még 1 szint), akkor elindulok világot látni, megnézem mit lehet művelni 70-es dist. skillel. :)
Már csak normális cuccokat kéne vennem neki. -
olattila #104425 Koszi szepen :)
Ja es meg 1 kerdes hogy lehet beirni h min leptem szintet? :P -
#104424 Fura hallgatni mert egyik pala degeszre keresi magát a másik meg nem tud mit kezdeni. -
#104423 Ma reggel belegondolkodtam, hogy hova menjek gyakni.. aztán eszembe jutott a stairhop. Majdnem minden gyakásom fuccs, amiatt, hogy nem tudok ugrálni.
Aztán gondoltam, hogy azért kipróbálom, elmentem egyik kedvenc helyemre (wyrm cave, egy nem kisajátítható spawn-hoz, melyet én egyedül nem tudok írtani/teljesen elfoglalni), hát nem tetszett az ott gyakó lvl 60-asnak, mert ő egyedül akarta (gondolom nem egyedül volt, de szerintem ketten sem lehet irtani az egészet - én mindig odaengedtem mindenkit). Aztán kinyírtam egy reapert.. Hát majdnem meghaltam olyan háromszor, mire egyszer sikerült megölnöm. Legalább ötször jöttem fel így is a rámpán, mert már csak 2mm volt.
Még ez előtt elmentem felderítettem egy olyan helyet, ahol azelőtt még nem voltam (djinnek), tehát színeztem. Csak úgy mondom.
Szóval igen, én majdnem mindenhol használom (használtam) a stairhopot.. erre megszűnik. Oké, lehet így is, csak tripla rizikó és tripla waste. Nájtmerekhez el sem mertem menni.
Nem nagyon van olyan hely, ahol úgy rendesen lehet futtatgatni a lényeket. Nagyokat.
Ilyenkor arra gondolok, hogy nem is bánom, hogy lejár a prémim.. -
#104422 egyik rosszabb mint a másik -
#104421 Ha bexterre utaltál volna egy pl kapta volna meg :D -
taj #104420 np, bár majdnem infarktust kaptam az átutalás után, amikor elgondokoztam, hogy te most bexter/bexterke vagy-e mainen, megijedtem, hogy át kell hoznod a lev 20+ rooki karid rookról, ha kell a pénz :D
aztán mondták, hogy az bexter the rookgardian, szóval jó névre utaltam :P -
#104419 Köszi amit küldtél :) -
taj #104418 azért a szomszédodnak igencsak elkerekedett a szeme, amikor "összefutottunk" a gangon :P -
#104417 Ilyenmajd kell a gh ba :D -
taj #104416 Végül hagytam egy közepes cuccot a lovagon, azzal még bármikor talpra tudok állni (rh, demon shield, boh, dsm, aol, crown legs, mystic blade). Elég arra, hogy néhány nap újramappelés után vegyek egy avengert, annál pedig azóta se lett jobb kard tudtommal, szóval össze tudok szedni újra egy blokkoló felszerelést. Legkésőbb lev 150-ig csak abból látszana, hogy elosztogattam dolgokat, hogy nem lenne túl sok dekóm és fölös pénz a bankszámlámon, de teljesen normális cuccom lenne, emerald swordöm meg lenne inq questből. Mondjuk tudom, hogy legközelebb 2010 késő őszétől érnék rá újra játszani legjobb esetben is, addigra meg szerintem úgyse sok általam ismert magyar fog játszani, és akkor már nekem sem lesz különösebb okom, majd elválik.
Sajnos pénzem már nem maradt se Tibinek, se neked, 3,1kk cashem vált köddé 2 nap alatt. Mondjuk sose volt ennyi pénzem, csak amikor retired lettem, eladtam a Sovot, az magában 1,1kk volt akkor, mpa 430k, softs 400k, mms, demon helmet, keyringek, golden legs is még normális áron mentek el. -
Husosfagyi #104415 \o
Soddru már a régi lapod is látta, kérdezte tegnap mi a link :)
Lehet, hogy az ő keze van a dologban :)
Esetleg Shane-é?