124119
  • Arcor
  • maerlyn
    nyilván a kikapcsolt lenne a default
  • taj
    használ még vki tibicamet?

a vírusírtóm egyfolytában legyalulja az exe filet, mert szerinte troyan horse van benne, ez csak kamu riasztás?
  • CattiBrie
    és mindezt ki lehet kapcsolni :P
  • CattiBrie
    Ja, meg amikor csak úgy kidobál a szerver.. milyen jó is az... Aztán nem enged vissza.. hmm..
  • maerlyn
    látod ez nem jutott eszünkbe :D
    mondjuk megcsinálom, hogy ezeket kézzel is lehessen felvinni, és így nem feltűnő, hogy nekünk automatikusan megy a dolog
  • maerlyn
    gz én is :)
  • Bexter
    Stat arrol hogy mennyi idő alat is hozta össze a szintet
  • rroolli
    Jól hangzik, de a stat program úgy tudom "titkos", az oldaladat meg reklámozni szeretnéd, a kettő hogy férne össze?
  • Shiwo
    köszi :)
  • taj
    volt eljegyzés?
    gratulálok!

• Shiwo
    kérdés:

menyasszonyom uncsitesói csatlakozhatnának-e a PG-be ?

Ranigi 17 éves, van egy 21-es palája
    Greensiker (23-mas sorc tán)/Drelnoc (16-os lovag) az ő öccse, 15 éves

már 2 éve regisztráltak, elég ingadozó hogy mennyit tibiáznak, van hogy gyakran, van hogy hónapokig nem

mindenesetre egy jó társaság marasztaló érv tud lenni :)
  • maerlyn
    beszélgettünk nemrég Soniccal, felmerült a következő ötlet, amire kommenteket várunk:

a statprg kommunikáljon a statsite-al

és akkor kifejteném: előre meghatározott időnként/eseményekkor jelezne a progi az oldalnak, persze az egész egyszerre, illetve az egyes funkciók külön-külön is ki/bekapcsolhatók lennének.
    eddig felmerült ötletek:

-utoljára látott érték pontosítása, azaz karakter ki/bejelentkezéskor üzenet a szervernek, hogy ez mostantól (nem) játszik

-bizonyos időnként (fél óra?) aktuális xpt elküldeni az oldalnak, azaz ott is lenne egy progressbar, hogy az aktuális szinttel hogy állsz

-levelupkor az épp kapott xpt elküldeni az oldalnak, hogy az ok beírásakor ott legyen súgónak

talán nem hagytam ki semmit.
  • taj
    :P

Annyira akartam, hogy Hoki fejlődjön, hogy legyen egy nagy spellcaster, mindig zavartam gyakni, és másnap látom, hogy meghalt. Nagy bűntudattal megprivizem, vagy 3-szor bocsánatot kérek, magyarázom, hogy én úgy tudtam, neki már sima ügy ott gyakni blabla, erre írja vissza a kérdőjeleket, és semmi mást. Erre kifejtem, hogy biztos miattam halt meg, mert elzavartam oda gyakni, mire vidáman írja, hogy "ja nem, MSN-eztem" :P
  • Son Ice
    Nekem olyan történetem van, hogy egyszer itt volt Tygep és vártuk a Hydra respet a felszínen... közben nézegettük a Wikiát a laptopján... egyszer csak visszavált a Tibia ablakra... hát akkor látja, hogy már "feketében" van... épp egy saláta kóstolgatta... az utolsó pillanatban nyomott gyógyítást... :)
  • Son Ice
    Ez lol :)
  • maerlyn
    :D:D
    még!
  • taj
    Arcorral a gs sziget gyakás is örök darab: lementünk szedni neki 4. versszakot goromán a cultokhoz, felfele még benéztünk gs szigetre, hogy megmutassam neki. Mondta, hogy nincs sok muníciója, de azért menjünk...Gyaktunk egy gs-t, és jött hátulról egy másik, Arcor elfutott vele ki a képből, majd nemsokára megjelent az 1 helyett 2 gs-sel. Na mondom, ez izgi lesz, erre megint csak kifutott valahol a képből, és jött vissza megint egy gs-sel + egy csomó quarával. Hiába próbáltam magamra húzni őket, nem állt rám minden, úgyhogy Arcor lövöldözve kiviharzott megint a képből. Ez így ment egy darabig, majd fél perccel később ott futkosott vagy 5 gs-sel a seggében piros hp-val, engem körbevettek a quara scoutok és gs-ek, és mozdulni se tudtam, erre így futtában beírta, hogy nincs se rúnája, se manája, és ott futkosott, én meg menet közben kellett, hogy eltaláljam uh-val, amikor éppen fékezett picit :P Közben dobáltam ki az útba neki explokat és manafluidokat, lőtte a rajtam levő lényeket, én exori granoztam és őt uh-ztam, aztán nagy nehezen kijutottunk, de megfogadta, hogy sose megy többet gs közelébe :D
  • maerlyn
    ezek a megmeneküléses sztorik a legjobbak
    meg a hasonlóan izgalmas halálok :D
  • Shiwo
    12 percenként jön vissza 1 percnyi az uccsó órából, szal minimum 12 órát + 10 percet logoffnak kell lenni
  • taj
    na jó, belegondolva, csapatban gyakva azért volt egy csomó jó mókulás (gs sziget :P), ha még diák lennék és ráérnék, ez megérne egy prémit :P
  • taj
    furcsa is volt, amikor ez megváltozott :P persze tényleg kellett, de ez is mindenkit érintett sajnos

Ah, sose felejtem el, milyen durva volt, amikor Hoki gépe a meleg miatt újraindult demon gyakás közben, és persze a karija online maradt :P

Feltűnt, hogy nem röpködnek az sd-k, én meg nem hagyhattam ott Hokit, hát nyomkodtam magamra az uh-kat...és ekkor a demon célpontot váltott, odament Hokihoz, és elkezdte püffölni a manashieldjét...ittam manát, exeta res, demonnal vissza a másik sarokba, már full attack, explo rúnák, hogy megpróbáljam megölni, de a demon megint célpontot váltott, nyomom az exetát, nem megy, demon üti Hokit, ő áll, mint egy szobor, iszom végre egy manát, exeta res, vissza a sarokba, kicsit még küzdöttünk a demonnal, Hoki kipukkadt, "lol, a rohadt életbe" - gondoltam, és felmentem, mert nem igazán akart meghalni a demon. Enyhén remegtem az átélt izgalmak miatt, kimentem inni, vártam, hogy Hoki ír a másik karijáról, hogy mikor jöhet vissza, erre azt látom, hogy egy kék gömb felvillan alattam, megjelenik Hoki a demon resp közepén, a demon odamegy mellé, és üti, ekkor beugrottam a teleportba, mire megláttam Hokit, már a hp-jából röpködtek a sebzések, nyomtam rá egy uh-t, ekkor megmozdult végre, emiatt nem találtam el az uh-val, 0 manával és 7 hp-val lépett fel a lépcsőn, én mentem utána, és amikor elnyomtam rá a 2. uh-t, rögtön utána lángolt egyet :D

Azért voltak jó pillanatok ^^
  • maerlyn
    én már on-lány vagyok :P
  • Husosfagyi
    Mi melózunk és fórumozunk, a többiek meg bekussoltak, gondolom már játszanak mind...
  • taj
    engem simán kinyírtak a tekik, amikor ott kaptam kicket lev 108 körül :P
    éppen szintet váltottam, és full respes szobában körbeálltak a tüskékhátú cimbik, talán annyi kedvezményt adtak, hogy a lyukra nem tudott teki állni, így csak 7 ütött :P

mondjuk akkoriban még nem voltak olyan népszerűek a tekik, ma már nehezebb lenne full respet találni :D
  • Son Ice
    Úgy gondolom teljesen igazad van. Szerintem ez a stairhopp is egy "bug" volt, szinte mindenki élt is a lehetőséggel. Ha ilyen netszakadásos dolog miatt azonnal kivágna, mindenkinek lenne az asztalán egy kapcsoló gáz esetére. :)
    Nekem huntjaim során összesen 3x volt netszakadás úgy, hogy sokáig még bent volt a karakter... mindegyiket túléltem [lekopogtam]. És, hogy ennek mi az oka? Nem csupán szerencsém volt; a lényeg, hogy nem gyaktam démont lvl 100-on. Szépen elteknősözgettem lvl 100 környékén, így amikor gáz volt, simán túléltem...
  • Husosfagyi
    netszakadás esetén, hmm...
    hát, mondok egy példát.

én routeren és kábelmodemen keresztül játszom.
    amennyiben afk vagyok és újraindítom a kábelmodemet, bent maradok, és elég jó eséllyel folytatni tudom ott, ahol abbahagytam.

Itt nem közvetlenül a "végberendezések" egyike megy tönkre, hanem valami a route során.

Amennyiben tényleg minden egyes route váltásnál kivágna a játék, akkor élvezhetetlen lenne az egész.
    Normál esetben az ilyen váltásokat észre sem kelene vennünk - és úgy gondolom nem is vesszük észre.

ez a "szakad a net" ez szerintem tovább finomítandó fogalom.
    Túl sok a csaló ahhoz, hogy egy ilyen opciót fair módon lehessen használni.
  • Husosfagyi
    ilyen volt.
    Egy időben ha összeomlott a kliens, rögtön kivágott.

Mivel visszaéltek ezzel a dologgal és mesterségesen 'crash'-elték a klienst, lehetőség volt elég szorult helyzetekben is túlélni ezzel a módszerrel. Ugyanez működött GM érkezés esetén stb... is.

Szerver oldalról nagyon nehéz, vagy lehetetlen megállapítani, hogy mi lenne adott helyzetben a helyes megoldás...

• CattiBrie
    Inkább az kéne, hogy ha szakad a net, azonnal dobjon ki, ha bezárom klózzal az ablakot, azonnal dobjon ki.
    Nem úgy, hogy mellém áll egy CM és nézi, hogy na még bent marad, mert ez itt még üti és 5, 4, 3.. és meg is halt. Most már kilogoltathatjuk.
  • Bexter
    akkor mi a tökhöz mérik az időt? :D Az ok hogy első csapástól de hogy utána időt mire fel határozták meg...
  • Kicsi Tibi
  • Husosfagyi
    fight-nak tényleg nincs köze hozzá.

A múltkor kétszer megtettem a yalahar --> pytheus the rotten utat úgy, hogy egyetlen lényt sem öltem.
    Elbohóckodtam vagy 20 percig, de staminám nem csökkent.
    Hogy miért csináltam?
    Elfelejtettem aranyköcsögöt vinni magammal :D
  • Bexter
    Ha rövidebb idő alatt lemenne fight icon lehet jobb lenne, néha tényleg sokáig tart amíg eltűnik végre.
  • Husosfagyi
    mindkettőtöknek igaza van.
    Tényleg nem csökken, amíg nem támadsz.

Amit Sonci talált, az egy tényleges bug, rengetegen panaszkodnak miatta.
    Tegnap reportoltam bugként a dolgok, bár nem hiszem hogy tennének bármit ellene...
    Így próbáltam: belog után full stamina, támadva sem voltam (mindent ki akartam zárni)
    leugrottam a csatornába, majd exori con-nal lelőttem egy rat-et (100% hatásra mentem :P)
    Az eredmény egy döglött patkány és -2 perc stamina volt ebben az esetben is.

Szép jó ápdét :]
  • CattiBrie
    Hát már végre jó volna tesztelni a parti szpelleket.
  • taj
    nah, kíváncsi vagyok:

Mivel ösztönzik a playereket (nem a lovagokat, hanem a többieket), hogy megérje nekik csapatban gyakni lev 120-tól, amikor egyedül jobban járnak? :P Mert az oké, hogy egy darabig nyuszi az ember, és jó, ha van előtte egy lovag, de aztán mi lesz?

party spelleket használtok?
    mit érdemes közülük?

anyagilag mit érte meg nektek csapatban gyakni?
    (npc-nek nem eladható értékes lootok léteznek még?)
  • Bexter
    Hetente megdumálnánk hogy hol, frees és premis helyen is egyaránt.
  • CattiBrie
    Frees helyen? :P
  • Arcor
  • Bexter
    Mit szolnátok ahhoz a felvetéshez, hogy csökkentsük a kasztok közti vitát vagyis minden héten valamelyik napon lenne egy nagy közös brutal hent :)
    Összébb hozná a csapatott és rájönnénk hogy eggyes helyeken a másik nélkül nem ment volna ahogy ment.

Vélemény javaslat?