124119
-
TZson #122477 Mintwallin: a hely, ahova mindigis el akartam menni, de mindig elfelejtettem :D Így csak a térképét ismerem, de sose voltam még ott :D -
#122476 Mai map részlet:
-
#122475 Látom az előző map se okozott gondot :)
Kis sztorizás a helyről:
"Hellgate egy az Ab'Dendriel körül fellelhető építmények közül, mely annyira régi, hogy már az elfek érkezése előtt is itt volt. Manapság a bűnözők száműzetésére szolgál. A bejáratát zárt ajtó őrzi, de ha hajlandó vagy megvesztegetni Elathrielt (a sheriffet) 5,000 GP-vel, neked adja a 3012-es számú rézkulcsot, amivel kinyithatod Hellgate ajtaját.
A Hellgate-re letaszított, vagy ide belépő emberek egy földalatti barlangrendszerben találják magukat, mélyen Ab'Dendriel városa alatt. A járatok legsötétebb mélységében akár skeletonokkal, demon skeletonokkal, ghoulokkal, bonelordokkal (beholder) és sok más veszedelemmel is találkozhatnak.
Kevesen tértek vissza Hellgate-ről. A túlélők egy különös könyvtárról beszélnek, ahol egy bonelord dolgozik. Ebben a könyvtárban valamennyi könyv egy misztikus számtani nyelven lett írva, melyet 469-nek hívnak.
Hellgate azonban ennél is több titkot rejt. Ezek közé tartozik a kincses kamra, ami olyan tárgyakat rejt, melyekről csak álmodni merünk és egy rejtélyes terem is, amit egy giant spider őriz.
Kevesen tudják, de Hellgate-ről nyílik egy átjáró is, ami a veszedelmes sárkányokkal teli Draconia szigetéhez vezet."
Utoljára szerkesztette: rroolli, 2014.11.27. 10:49:34 -
Noodlee #122474 Szerettem ezt a helyet :) -
#122473 őőőő a bankba szerintem akármennyi pénzt be tudsz tenni. Nekem is kb 8k volt bent mire 20as lettem és átdobott a templomba hogy márpedig mennem kell mainre :)
a fire devilek alatt van egy jó kis csonti és fire devil szint :) Az alatt még egy és utána meg cicek jönnek :) de a cices feletti szinten van serpentspawn dl meg egyéb ilyen finom lények is :) Igaz üvegkalitkában tombolnak szegények és nem lehet kiengedni őket :(
-
TZson #122472 Na, hát én is kipróbáltam.
Az elején lévő tutorial tényleg botrányos (ráadásul valami alternatív dimenzióban játszódik, mert elvileg ahonnan utána "feljössz", az alatt egy teljesen másik járat van - a végén ki is lép a kliens egy pillanatra). Utána viszont egész jó :)
A sziget maga alapterületileg nem nagy, de sok föld alatti járat van - a süsüket már megtaláltam, habár őket csak nézegetni lehet :) De a fire devil cave-je mellett is elmentem már egyszer.
Ahogy elkezdtem, találtam a földön 300 gp-t, és rá kb. 5 percre meghalt mellettem egy csóka, akinél szintén volt jó pár száz gp, szóval pénzügyi gondjaim nem lesznek :) Tényleg minden nagyon le van egyszerűsítve, és az is jó benne, hogy lvl 20-ig itt lehet maradni, szóval nem kell Ancient Temple-ben vagy hasonló helyeken a lvl 70-es bottereket kerülgetni :) Az is érdekes húzás, hogy a bankba maximum 500gp-t tudsz betenni, így még inkább arra öszötönöz, hogy költsd el a pénzed és próbálj ki több dolgot.
Ja, és egészen kellemes meglepetés volt, hogy a VIP-emben 3 zöld emberke is volt :) -
#122471 Az biztos, hogy hamar el lehet hagyni a szigetet és ehhez nem szükséges a teljes felfedezése :)
Rookon ritkásabban voltak a lények és gyengébbek is voltak, így amikor elindultam jó hunt hely után kutatni, majdnem mindent bejártam és még mindig nem voltam közel se a level 8-hoz.
Dawnporton minden bokorból 2 lény ugrik elő, így inkább akciódúsabb a játék és nem annyira bolyongós. De aki felfedezni akar, az megteheti. Ha nem sikerül level 20-ig bejárni, akkor egy másik karakterrel lehet folytatni. Mint ahogy rookra is "visszamentünk" mappolni.
(Most eszembe jutott, hogy egy orcot, vagy egy trollt mennyi idő volt megölni rookon... Oda-vissza ment az ütögetés és senki nem sebzett senkit :D) -
#122470 persze igazad van :)
Én is azt mondtam hogy azzal a mit kapsz simán el lehet lenni és gyorsan fel lehet tolni 8as szintre a karit.
csak sajnos ahhoz kevés hogy ténylegesen meglegyen a felfedezés élménye :) Mert mint írtam sajnos mindenki szerintem arra megy hogy feltolja a karit és egyből mainre menjen.
Pedig szerintem nagyon fun az új terület és érdemes kicsit szétnézegetni rajta :)
-
#122469 Nem mondtam, hogy végtelenszer lehet supplyt kérni, vagy legalábbis nem akartam erre célozni. De ha végigmész az összes kapun, lesz 27 manád és 21 health potionod. Ez elég sok szerintem, pláne hogy ezek nélkül is simán lehet boldogulni. Aki játszott már korábban, az ennyi cuccal level 3-ason is kivégzi a sziget nagy részét.
(Amúgy a wand és a rod csak 1 manát fogyaszt lövésenként, ezt elírtam az előzőben) -
#122468 azért ezzel nem teljesen mindenben értek egyet :)
Sajnos löttyöt csak 10 manát és 20 healt kap az ember összesen. Az első gondolatom nekem is az volt hogy tök jó majd ki be szaladgálok a kapun és a sok mana potival jól feltolom az mlvl-t de sajnos nem kivitelezhető :(
Igaz rengeteg potit lehet találni és rúnát is sokat dobálnak el az emberek :) De becsitelni nem lehet a dolgot sajnos :)
Amúgy érdekes hogy lehet venni varázslatokat is de csak a lovag és a pala vehet. Sajnos a druid illetve a sorc csak mainen vehet. Nem engedi a vásárlást. Viszont lehet venni már ott minden rodot és wandot ha akar az ember csak manával bírja :) Na meg persze pénzel :)
Természetesen amit kap az ember az minden karakternek elég arra hogy olyan 6-7es szintre felérjen és utána már nem sok kell a 8 hoz :)
Szóval alapból jól van kitalálva :) bár annyira fel lett gyorsítva ott a fejlődés hogyha akarja az ember akkor egy 100 sqm területű rész elég ahoz hogy meglépje a 8 as szintet. Ehhez képest viszont iszonyatos méretű terület áll az ember rendelkezésére és változatos lények is. Ha elkezd az ember felfedezni akkor 2-3 nap is kell mire minden szépen bejár :) Persze ha több ember megy együtt akkor lehet hogy gyorsabb mert könnyebb ölni. Nekem egyedül kellett a 3 nap és szerintem még így se jártam be mindent :( -
TZson #122467 Huh, nem tudom hol van (Ab alatt? de ez csak egy kósza gondolat), de emlékszem rá :)
Elég sokat mappoltam anno, így egyszer belefutottam ebbe a helybe, talán meg is haltam itt - eléggé durva lények voltak itt, csak arra emlékszem (legalábbis egy lvl 20-25-ös karinak). A bal alsó lyukból tud az ember lemenni ide, és én talán a jobb alul lévő irányba futottam, de már nem emlékszem, mi lett a vége :) -
#122466 Még érdekesebb egyszerre 4 kaszttal játszani :)
Pl ha lovagként mászkálok és jönnek 6-an, átváltok sorcra és szétlövöm őket stoneshower juniorral.
+ azt még nem mondtam, hogy elég sok ingyen potion van. Jól rávezeti az embert, hogy ezek a cuccok nem azért vannak, hogy ünnepnapokon (se) vegyük elő, hanem hogy kaja mellé iszogassuk. A lények is dobnak ilyeneket.
A spelleket is leírom, ha már itt vagyok:
Pala:
Gyógyítás (exura infir) 6 mana
Gyengített nyílvessző gyártás (exevo infir con) 10 mana
Druid:
Gyengített terra strike (exori infir tera) 6 mana
Gyengített ice wave (exevo infir frigo hur) 8 mana
Sorcerer:
Gyengített energy strike (exori infir vis) 6 mana
Gyengített fire wave (exevo infir flam hur) 8 mana
Knight:
Gyógyítás (exura infir ico) 10 mana
A varázslók ezen kívül tudnak használni 2 féle rúnát (gyengített hmm és gyengített, kisebb területű stoneshower). Ezekből kapnak is ingyen mintát. Meg sok mana potiont és gyengített varázspálcákat, amik 3 manát fogyasztanak lövésenként. (sorc tüzeset kap, druid jegeset) Rúnákat ráadásul a földön is lehet találni, igaz sok cap-ot vesznek el.
Palának alapból sima íj és gyengített nyílvessző (simple arrow) jár 100 darab. De egy csomó más lőszert lehet találni, vagy venni. Lovag meg kap egy wooden shieldet és egy daggert.
Az alap ruházat tényleg nagyon alap. Kb 10 perc ratozás után megvehető lenne rookon is. De mivel jók a fegyverek és gyorsan nőnek a skillek, elég könnyen lehet huntolni.
Röviden ennyi, remélem mások is belépnek megnézni :) -
#122465 -
#122464 érdekes lehet nézegetni, hogy mondjuk egy melee skill milyen magicnak vagy distnek felel meg. :) -
#122463 Helyes megfejtés :)
Kaz-ból és Mt. Sternumból is elérhető. 3-4 GS van itt és ide jártunk crusader helmet questre. A járat baloldali végén van egy level 35-ös ajtó és azután egy csontváz hulla, ami a helmetet adja. -
#122462 Érdekesség még Dawnportról, hogy a kaszt váltogatáskor változnak a skillen is. Úgy gondolom, hogy készítettek valamilyen általános képletet a skillek közti átváltásra. Pl tegyük fel, hogy paladinként elindulok és úgy belemerülök a hentelésbe, hogy 20-as distancom lesz. Ha ezután átváltok druidra, akkor a distance visszamegy 12-re (csak mondtam egy számot) viszont a magic nem 1-en van, hanem 5-ön. Tehát nem kell minden kaszttal külön-külön szenvedni a nullás skillekkel.
És azt se lehet megtenni, hogy lovagként feltrainelem a shieldingem 40-esre, aztán átmegyek mainre druidnak. -
#122461 de sajnos a tutor szigetről igen :)
Pedig nagyon jó kis helyek vannak :) -
#122460 rookról már nem kötelező elmenni lvl 20-on, hanem lehetetlen..
10 vagy 12 után már nem enged elmenni onnan mainre -
#122459 A kaz alatti labi az tuti de hogy pontosan itt van e a gs arra már nem emléxem. Bár ahogy nézegetem a képet egyre jobban úgy tűnik :) -
#122458 NA megoldódott a nagy rejtély :(
Sajnos nem hogy nem lehet elhagyni a kezdő szigetet hanem kötelező elhagyni a kezdő szigetet ha valaki eléri a 20as szintet :(
Ha megléped a szintet akkor akármit is csinálsz (kivéve ha visszagyakod magad) 5 perc múlva beteleportál a templomba és viszont lágytojás :(
Szomorú mert még volt egy pár rész amit nem térképeztem fel tökéletesen :( Pedig nagyon faja kis helyek vannak és izgi a gyakás egyedül amikor 2-3 küklopsz tanuló kerget :)
Szóval ez van :)
Lehet hogyha rookgardon lettem volna onnan nem kötelező 20as szinten elmenni, de ez azért szomorú hogy itt viszont igen kötelező :( -
TZson #122457 Elsőre engem a Mount Sternum alatti alagutakra emlékeztet - talán itt van a GS? :) -
#122456 Egy kicsit nehezebb, de frees:
-
#122455 Online, mert nincs kedvem telepíteni :)
Meg a wasd irányítás is kényelmes. -
#122454 Melyik verzióval játszotok? A klienses vagy az online? -
#122453 Igen, ez igaz. :) -
#122452 régen volt már :)
Tán igaz se volt :) -
Noodlee #122451 Vótmá! :P -
#122450 csosztok izlandiak bameg :-)
-
#122449 Maga a sziget és a lények nekem is tetszenek :) Csak a tutorialt nem kellett volna lebutítani és ilyen furcsára csinálni. De szerencsére úgy van megcsinálva a sziget, hogy nehéz meghalni, könnyen ölhetők a lények, eq is adott. Szóval ki lehet tapasztalni önállóan is a játék menetét. A kaszt váltás lehet egy kicsit "wtf" annak, aki nem olvasta a 2 másodperces szürke szöveget. -
#122448 Sajnos sok igazság van a leírásodban :)
az elején én se értettem hogy mi van mikor csak villogott a kék kocka. Nem tudtam hogy miért nem megy a karakterem a billentyűkkel :(
de utána élveztem a hentelést. Igaz ebben benne volt az is hogy volt előképzettségem.
Az is érdekes hogy az ásás és kötelezést úgy tudod csak megtanulni ha a varázsló lejárat melletti luknál mész le mert ott van egy fix telepítésű ásó illetve kötél lent. Viszont azért érdekes mert semmi nem hívja fel a figyelmed ezek használatára csak ha már megtetted akkor irkál szürkével ahogy te is írtad stb. ugyanez igaz a táblákra is :) -
#122447 Na kipróbáltam az új tutorialt.
Először is, a karakter létrehozásakor a szerver választás alatt lehet bepipálni, hogy akarunk-e tutorialt, vagy nem. (nekem alapból üres volt)
Szóval gondoltak azokra is, akik gyűlölik a tutorialokat.
Nem tudom ki emlékszik még az eddigi bevezetőre. Mászkálás, nézelődés, beszélgetés, cockroach ölés, kajálás, drag&drop, ásó/kötél, lootolás, eladás, outfit csere. Aztán rookon már kicsit szabadabb volt a szitu, de aki questet csinált, annak fokozatosan adagolva lettek még egyéb dolgok, mint potionhasznlat, láthatatlanság, mérgezés, stb.
Island of destiny-n pedig megkaptuk az első spellünket (utevo lux) és meg is lett mutatva, hogy hogyan kell varázsolni: be kell írni a varázsszót a chat ablakba.
Szerintem ez így egy "oké" bevezetés volt.
Most pedig.... Ahogy betöltött a játék, egy igazán zavaros kezdőképet látunk. Valami tüzes/jeges helyszínen vagyunk és villog valahol egy négyzet, hogy oda kattintsunk. Semmi mást nem lehet csinálni. Oda kattintok, odamegy a karakter. Egy hulla a földön, meg egy kis vér. És mutatja, hogy vegyem fel a daggert. Felveszem. Aztán megjelenik valami kék raptor izé piros hp-val, és írja, hogy támadjam meg. Rákattintok, meghal. Aztán ott áll egy npc, mutatja, hogy kattintsak rá. Rákattintok, erre elkezd beszélgetni vele (!). Aztán a duma végén írja világos kékkel, hogy "alright?". És villog a szöveg a chat ablakban, hogy arra is kattintsak rá (?!).
Aztán mutogatja, hogy a kötéllel menjek fel a lyukon és vége a tutorialnak, Dawnporton vagyok. (Az egész tutorial kb 60 másodperc volt)
Ez így szép és jó, csak semmire nem tanított meg, mert tök nem azokat a gombokat kell nyomogatni a tutorial alatt, amiket a "valóságban"! Bal egérgombbal nem lehet lényeket megtámadni! Bal gombbal nem lehet felmászni a lyukon. Kattintással nem lehet beszélgetést kezdeményezni npc-vel. Szerintem ez inkább zavaró félrevezetés, mint hasznos segítség...
Aztán jön Dawnport. Miután a tutorial semmire se tanított meg, igazi "bele a közepébe" élmény. Ötlet sincs adva, hogy most hova, merre. NPC-k ténferegnek középen, minden tele van szemetelve. Ha bármelyik irányba lelépek a lépcsőn, akkor megtörténik a kasztváltás. Még én se látom át, hogy milyen itemek vannak nálam és miért. Pláne, hogy ha egyszer körbemegyek, akkor lesz egy csomó olyan tárgy, amit már nem használhatok, mert druidként kaptam, de már paladin vagyok. Az első kasztváltáskor kiírja, hogy milyen spelleket kaptam, de használni nem tudom őket, mert ahhoz be kéne állítani a kliensben. Amihez nincsen instrukció. Sőt, semmihez. Időnként megjelenik pár másodpercre valami szürke szöveg, hogy "most knight lettél", de eközben bevillannak world taskos felhívások is és ez teljesen bekavar.
Ami jó, hogy a terület és az ott levő lények jobban illenek egy kezdő karakterhez. Jól be van lőve a nehézség, akár level 1-től is lehet élvezettel huntolni, érdekes lényeket. Nem kell ráfanyarodni a rat-re, cave rat-re, snake-re és az egyéb elcsépelt mmorpg-s klisékre. Egész jópofa lények jönnek szembe már az első pillanattól. És az eq is érdekes, lehet játszani wandokkal, rúnákkal, potionokkal, nyilakkal, stb. Aki olyan vagány, hogy kezdőként be tudja állítani magának a spellt, az még azt is élvezheti.
Na meg ha egy idő után kezd letisztulni az emberben, hogy mik is ezek a kasztok és nem csak össze-vissza mászkál a szigeten, akkor talán jó eséllyel választja a neki tetsző típust.
Ami viszont nem tetszik... Szerintem a tutorial része kegyetlenül el lett sz.rva... Talán még az is jobb lenne, ha nem lenne semmi. Én meghagytam volna a régi tutorialt és utána küldtem volna a karaktert dawnportra. Ott pedig a tereptárgyak segítségével egy kicsit jobban kihangsúlyoztam volna, hogy melyik irányba mi van. Pl a sorcerer rész elé tettem volna varázsló szobrokat, aztán egy hosszú folyosót, aminek a két oldalán tűz és elektromos szikrák vannak. A druidnak bokrokat és jeget, stb. Úgy csináltam volna, hogy ne pikk-pakk lehessen kasztot váltani, hanem egy közepesen hosszú folyosón kelljen végig menni, ami szépen ráhangol a leendő kasztra.
Utoljára szerkesztette: rroolli, 2014.11.20. 19:40:31 -
#122446 Amikor nem tíbiáztam nekem se volt vele semmi gondom :)
Amúgy elvileg a hálózati beállításaimmal semmi gond nem lenne szabad hogy legyen mert egyből megy a gépbe a net és viszont látásra. :(
Na de majd meglesem hátha van valami okosság valahol leírva :) De ha tudjátok a tutit akkor osszátok meg velem pls :)
-
#122445 Ha nem teljesen 10000% pöpec a hálózati kapcsolat, akkor ilyen lehet... Ezzel telt el a fél fiatalságom, hogy mindig a netet szidtam és őszült a hajam a "hatalmas lagok" miatt, a család többi tagja pedig nem értette, hogy mi a baj, mert nekik soha semmi gondjuk nem volt a nettel.
Mióta nem tibiázok, nekem sincs bajom a nettel :D -
#122444 Na szóval nem tudom hogy mi nem stimmel de egyszerűen olyan laghalmazban vagyok ma este a game tesztelgetése közben hogy ez elmondhatatlan. Szerintem ekkora lagjaim még régen se voltak :( pedig már csak egy kis terület lenne amit még nem fedeztem fel a kezdő szigeten :(
csak ott sok a roti meg a carion roti és ilyen lagban egy öngyilkosság lenne lemennem :(
bakker nagyon bosszant. És főleg azért mert nem tudom mi lehet a probléma de tuti hogy a rendszeremmel nem stimmel valami :( illetve a tíbiának nem tetszik valami :(
-
#122443 huhh azt ne is említsd :)
Zak és Gyud elvitt minket oda megmutatni hogy mit is tud a süsü :)
Mi meg csak álltunk és bámultunk hogy Gyud milyen kemény :) De azért ő is csak Zak kiséretével ment be és együtt nyomták le :)
Régi nosztalgikus emlékek :) -
#122442 Igen, és azért különleges hely, mert a bal felső sarokban van a feljárata a cave-nek, ahol 1 dragon van és 1-2 dragon hatchling :) -
#122441 A nevét nem tudom de Thais északi kijárata melletti kis rész :) Huhh de keménynek éreztük itt magunkat Sámánnal :) -
TZson #122440 Ancient Temple, talán a -2-es szint, ha jól emlékszem. Főleg orkok vannak itt, és sok-sok szemét :) -
#122439 -
#122438 Akkor jöjjön egy frees map részlet:
Ha ilyen jól fog menni, mint eddig, akkor nehezítenem kell :)