124119
  • rroolli
    Aki be akar menni a Femor Hillsi guildhallba (Hill Hideout) lesz 1 napja rá, holnap server save után!
    Holnapután (dec 19) ss-től kiköltözök belőle, hogy licitálhassak a kazordooni Granite Guildhall-ra, ami nem rég üresedett meg!
  • TZson
    Köszi az infót, már kerestem a Guild oldalán, de ott nem találtam meg - nem gondoltam, hogy a Forum fül alatt lesz
  • rroolli
    Előfordulhat, hogy szeretnénk rendszerezettebb körülmények között beszélni tibiával kapcsolatban. Például egy nagyobb questre felkészülni, vagy ilyesmi. Mondjuk még nem vagyunk olyan sokan, de hátha egyszer...
    Minden esetre létezik ilyen, hogy Guild fórum:

Lehet témákat nyitni, csak a guild tagok látják.
  • rroolli
    Nincs róla infó. De ha a resp idő érdekel, akkor elég stopperrel odaállni a darashiai GS-hez.
    Én úgy tudom, hogy változik a resp sebessége és függ attól, hogy hányan vannak online a szerveren.
  • CattiBrie
    így lehet tudni egy lén konkrét resp idejét
    erről van bővebb infó?
    kb mennyi? mindig ugyanannyi?
  • rroolli
    Tegnap is lenéztünk egy kicsit inq-ra:

Szépen respelnek ránk a lények, de nem okozott gondot.
  • rroolli
    Securán nem haltál, max ts-en. De az más lehetett, mert ts-en nem jutottunk el odáig, mivel csak ketten voltunk és túl hosszú volt az út a kastély tetejétől az aljáig.
    Securán amit írtam, amiatt nem sikerült elsőre, és mentünk még egyszer. Azért emlékszel, hogy volt map.

A lényeg itt le van írva: #115585
    Utoljára szerkesztette: rroolli, 2014.12.16. 22:22:40
  • CattiBrie
    :D

az is megvan, hogy a gp-t már nem szedtük mert nehéz, ilyen emlékem is van :)
  • CattiBrie
    de fasza ez a bridzs :)
  • CattiBrie
    Az a része is megvan (mármint emlékszem)! És tényleg valami ilyen volt. Úristen de be voltam tojva!!!! :)
    De ott asszem nem haltam. :)
  • TZson
    Én :D Ma is több százat szedtem össze a thaisi hajónál álldogálva, amiket nem szedtek fel az emberek.
  • CattiBrie
    Kezd rémleni..
    Akkor úgy volt, hogy utána lementem egyedül? és akkor tudtam elmászni a nem tudom hanyadik szintnél. Mert volt ilyen is, az tuti. Biztos halál volt a vége. És az is megvan, hogy map már volt, mert egyszer már letoltuk addigra.
  • rroolli
    Van itt olyan, aki felszedi a gp-t, ha talál a földön?

kép
  • rroolli
    Roshamuul Bridge:

Mérges lények harapdálják Jocót:

Érdekes karikákat lőnek:

Szobor:

Elég durva volt a hely. 4 fős csapatban csináltunk fejenként 750k/h-t és kevesebb, mint egy óra alatt jött kb 500k loot. Ebből 80k platinában. Erőseket ütnek. A kis fogas tol 500-akat, a nagy még többet. Megkockáztatom, hogy ez most a legdurvább sziget Tibián.
  • rroolli
    Ennél a questnél volt az, hogy lent volt valami nagy cave, ahol 4 tp volt 4 bosshoz. A bossok ghastly dragonnak néztek ki. És mikor megöltük, kellett használni a holttestén valamit, majd menni a következő bosshoz. És a csapat egyik része elfelejtette használni azt a valamit a holltesten, így a következő tp-nél a fele csapat bement, a másik felét visszadobta.
    Aztán volt valami olyasmi is, hogy te maradtál lent egyedül és kilogoltál, a többiekkel meg visszajöttünk megmenteni.
    Joco 2-szer halt aznap. Valakinek meg áramszünete is volt.
  • rroolli
    Majdnem jól emlékszel, csak rendes szerveren toltuk és végig :d
  • olattila
    ez akkor volt mikor elmentel balra es fentrol jottel mimeg nem tudtok merrol josz... es minket is evett meg 4 masik szorny...
  • CattiBrie
    az a csetszöveg :D
  • CattiBrie
    A Wrath of the Emperor Questet egyszer csapattal tesztszerveren letoltuk.. a majdnem végig, de inkább az utolsó előtti előtti szintig. :)
    Vagy valami ilyesmi rémlik. Valaki elevenítse fel plix. :)
  • A Joco
    lovagként is addig tudok durvulni csak míg nem vagyok olyan szituban h 1500 nál többet kapjak 3 körön át körönként mert ha így van akkor már nem tudok eleget vissza tölteni...pl itt addig bírtam míg el nem fogyott a uhpm.... greatel hamar elfáradtam druid segítség nélkül nélkül :))) hihi
    Utoljára szerkesztette: A Joco, 2014.12.16. 17:03:05
  • rroolli
    Azért írtam annyit. Kevés ahhoz, hogy hp-ból lehessen démonok között szaladgálni. Majd ha lesz annyi hp, mint egy kisebb/közepes lovagnak, akkor szinte halhatatlan leszel exura vitával. Addig marad a mana shield a durvulásokhoz. :)
  • Bobber
    bakker akkor még egy szintet lépnem kell mert most pont 850hp-m van :)
  • rroolli
    Szerintem hp függvénye, hogy mennyire érzed keménynek magad. Én 1100 hp felett kezdtem rájönni, hogy szinte mindent elbírok. Ez level 100 körül volt. Először kisebb solokkal kezdtem, aztán jött warlord arena. Utána már mindennek nekimentem. Demon, warlock, grim reaper. 4 hydrát lenyomtam egyszerre port hope-on, csak a screenshot kedvéért, meg hogy lássam képes vagyok rá.
    Amíg kevesebb hp-m volt, addig a dl-eket is kerültem.
    Ugyanezt az érzést egy lovag sokkal korábban megtapasztalhatja. Egy mage sokkal később... 850 hp-val még nem érdemes durva helyzetbe kerülni, kaszttól függetlenül.
  • Bobber
    igen értem a gondolatmenetedet és rendben is van, sőt a tapasztalat is valóban azt mutatja hogy annyira nem vészes a dlog. Csak nekem azért érdekes mert 2 frost is ha éppen szarul kapom el a dolgot akkor simán pirosba vág egy pillanat alatt, sőt egy frost meg egy frast hatchlingal is előfordult már. Igaz ritka de megesik.
    és én még csak frostokról beszélek amik nem is olyan durvák. Szóval nekem csak azért furcsa a dolog :)
    igaz hogy 2 dl-el meg frostal már én is elvagyok sőt sajnos már fordult elő hogy be is szorítottak ami nem volt kellemes wyvernböl 3 is szorított már be és túléltem de nem tudom mikor jön el az a lélektani határ hogy még élvezni is tudjam, hogy 3-4 hidra vagy hasonló dög kerget :)
    igaz a dl-nél már azért tényleg kell néha a gran meg frostnál is de alapból eddig sima exurával is simán el voltam és nem volt gondom :)
    Sőt a fent említett dögöknél is ritka a gran használata, ha csak valami gebaszt nem csinálok nem nagyon van rá szükségem.
  • rroolli
    Elméletben így lenne, de a tapasztalat mást mutat. Ha hinnénk az elméleti maximumoknak, akkor mindentől meghalnánk. Szerencsére nem így van.
    Az elméleti maximumok ruha nélkül értendők, ha minden képességét egyszerre használja a lény és minden spellje a lehető legnagyobbat lövi. Egy démon pl sebezhet 1530-at, elméletileg. Ez azt jelenti, hogy 6 démon 9000-et sebez maximum, így Jocónak 3-szor is meg kellett volna halnia. Ehhez képest sárgába is alig ment.

Ez részben azért van, mert nagyon-nagyon ritkán sebeznek a lények fullosakat. Még a felét is alig... A legtöbb körben nem is lőnek semmit, van hogy 0-100-ra le lehet blokkolni az ütésüket. Ha kap a lovag egy nagy pofont és nem hal meg, a következő körökben van esélye visszatöltenie magát.

A másik meg, hogy ritkán sebeznek szinkronban a lények. Egy körben kétszer tudsz gyógyulni. Ez azt jelenti, hogy ha 1300 hp-ja van a sorcomnak, akkor 2000-es sebzést is elbír körönként, ha nem egyszerre kapja. Kapok egy pofont, lecsökken a hp-m pirosra, exura vitázok, majd megint kapok egy pofont, exura vitázok. Amikor banután öltem, nekem is egy körben kétszer ment sárgába/pirosba az életem.
    Poin, inqn több druid is gyógyíthatja a lovagot. Egy körben akár 2-3szor is fullba tudják nyomni a hp-ját. 3000 hp-t már nem igazán lehet lekombózni. Elméletileg lehetséges, de ennek annyi az esélye, mint hogy engem 2 dl lekombózzon.
    Előfordul, de nagyobb az esélye a kicknek, mint ennek.

De amúgy én se tudtam elképzelni, hogy hogy lehet ezerpárszáz hp-val 10 hydra/medusa körül rohangálni, amíg ki nem próbáltam. Ha egy kicsit több hp-d lesz (talán 1000 körül van a lélektani határ) akkor te is megérzed, hogy milyen sokat el lehet bírni.
  • Bobber
    az ok
    csak én tényleg azt nem tudom felfogni hogy folyamatosan szerencséje van az ilyen huntereknek hogy nem halnak bele a dologba?
    azt se értem amikor poit bloklja a csóka, szerintem simán túl kéne ütni a démon és egyáb okos lényeknek. Ezek alapján szerintem már nekem is legalább 2 lényt bátran kéne blokkolnom hp-bol. de szerintem össze is szarnám magam ha kéne. Bár démont már öltem talán soloba ha emlékeim nem csalnak de az ilyen durvítós lények nem tartoznak a kedvenceim közé :)
    és ott is mana shield és sd zápor volt.
    szóval nem értem :)
  • rroolli
    Palával 500-asan se lehet ilyet csinálni. Mondjuk most már semmivel, mióta cooldown van :)
    De amúgy meg több esélyem van életben maradni akármilyen szituációban, mint egy 100-al nagyobb mage-nek. Aprítani sajnos nem lehet 8-asával, csak egyesével. De úgy is lehet jó xp-t csinálni a megfelelő helyen.
  • Bobber
    engem akkor se győztetek meg :)
    lehet beszari vagyok :)
  • TZson
    Kb annyit jelent a 100 level különbség, hogy Saiaxnak kétszer annyit kell lőnie, míg az összes kifekszik :)
  • rroolli
    én is huntoltam ott valamikor:

• Bobber
    bár a csóka többi videóját elnézve szerintem tuti hogy valami segédprogival gyógyítgatja magát mert ennyi mindent egyszerre lehetetlen nyomkodni szerintem :) iszonyat hogy mit művel. számomra szinte felfoghatatlan. arról nem is beszélve hogy csak rohan folyamatosan. menyi lehet vajon a költsége egy egy ilyen huntnak és hogy győzi ezt anyagilag :)
  • Bobber
    most lestem róla videót és volt bőven :)
    de lehet hogy akkor valamit félrenéztem? :) nem hiszem:)

amúgy sose értettem hogy ilyen huntokat hogy mernek csinálni. Az előbbi videós csóka egy lényegesen korábbi videója

hogy a fenébe lehet hogy amikor a tömegek közepében áll nem ütik túl?
    mert lényenként (ok tudom hogy max sebzés de) min 1k sebzést tudnak bevinni. ő összehúz 6-8 darabot és csak kb 2k hp-ja van. akkor hogy a csöcsbe éli túl amikor mindennek a közepében áll? ekkora szerencséje nem lehet midnig az embernek.
    van valami védelem hogy egyszerre nem tud a progi minden sebzést bevinni neki?? vagy mi a fene? mert szerintem simán be kéne hogy darálják. ezzel szemben simán el exurázgat a csóka.
    Szóval ezt valaki magyarázza el nekem pls :)
  • olattila
    en egyedul toltam le kb a te szinteden :P en nem emlekszek hydrara meduzara :D
  • Bobber
    jaja
    nekem szerintem nem lennének ennyire kötélből az idegeim :)
    illetve az is vicces hogyha esetleg ő ott elfexik akkor mindenki más is körülötte szerintem :)
  • TZson
    Mondjuk 564-es level-en azért már elvárható, hogy ilyeneket csináljon az ember :D

Azért volt pár necces pillanat, amikor 200-ra lement a hp-ja, de szerencséje volt.
  • Bobber
    videók alapján nem merem ilyen simán kezelni a dolgot de ti kemények vagytok :)
    Szóval felőlem mehet a dolog :)
  • rroolli
    Egy lovag kell az elejéhez, a banutás résztől meg egy druid se árt :)
    Az utolsó 2 missionhoz kellünk mindannyian.
  • Bobber
    uhh bakker vannak még nemnormális emberek :)
    elképzelni se tudom hogy hogy mer ilyet bevállalni a csóka
  • Bobber
    Krapi bakker :) Nézegettem ezt a Wrath of the Emperor Questet hát itt már az elején is kemény tűzerő kell :) iszonyat hogy mik vannak benne :) Szeirntem ezt csak egy ütős csapattal tudjuk ledarálni :) Nem volt szimpatikus hogy már a 3-4 quest környékén 3-4 hidra serpent medusa stb kombók jönnek :) A vége felé meg amik vannak arra már gondolni se merek :)
    Szóval van egy olyan érzésem hogy ezt egyedül nem nagyon fogom letolni :)
  • Bobber
    azt a kis vöröset látom alaposan kikészítettétek :)
    szegény igencsak ki lett terítve :)