Tibia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen, ez is jó, mert minden megoldás sikerélményt ad. Ahogy egy szintlépés is, vagy egy hosszú quest teljesítése, vagy egy új hely felfedezése, vagy egy bp rúna legyártása. Vagy csak egy jó beszélgetés a guildtársakkal. Egymástól teljesen különböző emberek is képesek megtalálni azt, ami őket megfogja a Tibiában.
Ebben az aspektusban hasonlít a való életre. Ezért olyan különleges, mert a legtöbb játék mindenkire ugyanazt a szerepet erőlteti és ez vagy tetszik, vagy nem. Hasonló beállítottságú emberek fognak találkozni. Tibiában ott van a családanya is, aki verset ír a Hero-nak és a tizenéves, aki egy karton energiaitallal rekord xp-t csinál éjszaka. És mindketten egy teamben lehetnek a következő questnél. Na ezért nincs még egy ilyen játék.
Most jöhetnek a kommentek, hogy ezt a varázst egyre jobban elrontják, mert csak a fejlődésen van a hangsúly. De úgyis mindenki azt csinálja, amihez kedve van és semmi se kényszer. Minden tábornak kedvezni akarnak cipék. Vannak mindig új mappolnivalók, vannak újabb questek, újabb rejtélyek. Közösségi eventek... És a cikkeikkel, meg a facebook oldalukkal is mindig próbálják hangolni az embert a tibia atmoszférába. Pl amikor egy cikk csak a rotwormök anatómiájáról és szokásairól szólt. Vagy a kukák működéséről. Úgy gondolom, hogy megtesznek mindent, hogy azoknak is kedvezzenek, akik nem csak darálni akarnak, hanem élvezik a tartalmat és a hangulatot.
Az már más kérdés, hogy ha elfogy minden "érzelmes" játékos és csak olyanok maradnak, akik a toplista első helyéért küzdenek. Akkor is demokrácia van: ha a többségnek ehhez van kedve, akkor a többség ezt fogja csinálni 😊
Sámánnal kezdtük el tolni illetve még egy haverral. Semmit nem tudtunk a gaméról csak annyit hogy Zak ajánlotta nekünk diablóban hogy mi lenne ha kipróbálnánk 😊
Rookgard kb 3-4 nap volt mire végigmentünk rajta és kiba**tul élveztük már azt is. Közben néha Zak annyi infót adott hogy vigyázzunk magunkra mert könnyű meghalni, sok köcsög pk-s van stb de érdemi infót hogy mi mire jó stb szerintem nem nagyon kaptunk. Ettől függetlenül teljesen rácsavarodtunk a dologra, mert nagyon élveztük hogy mindent magunknak kell felfedezni. Nagy nehezen átverekedtük magunkat main-re és keményen elkezdtünk felfedezni. El is indultunk a nagyvilágba még a rooki hulladék cuccunkal és minden lépés előtt fostunk hogy na mikor jön valami olyan ami kinyír 😊 Marha jó volt. Talán annyi szerencsénk volt hogy fibula felé indultunk el és valahogy sikerült minden gond nélkül el is jutni oda 😊
Utána már egy kicsit kezelésbe lettünk véve Zak és Gyud által és kissé könnyebb és pörgősebb lett a játék. Bár ez még ugye abban az időben volt amikor bármit szinte bárhova el lehetett lure-olni😊 szóval minden depón kívül töltött pillanat akár még a várobsban is izgalmas lehetett😊
Szóval nekem nagyon tetszett hogy nem egy szájbarágós tutor vitt végig azon hogy mit hogy kell használni hanem saját magunktól kellett kitalálni fejlődni stb.
Emlékeim szerint hogy 20as szintre fejlődjek legalább egy hétig tartott és legalább 3x léptem meg a szintet mert vagy GS-be futottam vagy valami más lénnyel nyomattak le. De pont ez volt az izgalmas és a kemény. Szerintem úgy volt jó ahogy volt. De azóta természetesen nagyot változott a játékos társadalom és sajnos a mai gyerekek már nem biztos hogy akarnak annyi időt szánni a felfedezésekre stb mint még mi tettük. Nekik az a fonots már csak hogy menjenek és henteljenek 😞
Emléxem még a nagy takarításokra is 😊 Ugye Catti 😊 Nem lehetett egy hunt helyet csak úgy szétdobált hullákkal és cuccokkal otthagyni 😊
Szóval azok voltak a szép idők 😊
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
Annyit mondtam, hogy szerintem tök jó úgy tolni, hogy ott egy fejsze, menj és találd ki mi micsoda. Így nem a fejlődésről szól a gém, hanem arról, hogy ki kell találni mi micsoda, hogyan működik. Mondjuk mi régen minden játékot kizárólag leírás nélkül játszottunk.. néha végig, sokszor nem végig. :-)
[/spam]™
Ha meg már valakivel kezdesz el játszani ezeket elmondja neked. Nem tudom ez mennyire normális de annak is volt egy varázsa mikor nem reagált semmit az npc arra, amit mondasz neki és bizonyos npc-knél szentl hittük, hogy lehetne még belőlük infókat kiszedni a megfelelő kulcsszavakkal.
Persze ma már az is elég ritka szerintem aki 12 éves kor felett a Tibiával kezd el játszani és nem valami csilli villi mással.

Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
De honnan kellene tudni, hogy a létra aljára (a földre) kell kattintani ahhoz, hogy felmenjek? Vagy hogy egy X helyen levő npc-vel kell chatelni ahhoz, hogy eladjam a kaját. És a kulcsszavakat honnan kellene tudni, amire reagál az npc? Vagy egyáltalán azt, hogy kaját kéne gyűjteni és azt eladni? Van, akinek az se volt triviális, hogy ki lehet belezni a birkákat. Vagy az mitől egyértelmű, hogy a földön levő sötét folton kell használni a kötelet? (pláne, ha szemét van rajta)
Szerintem sorolhatnám estig az ilyen logikátlan dolgokat. Nekünk ezek már nem furcsák, mert évekig "ebben éltünk". De mi van, ha egy kezdő lemegy valahova és nem tud feljönni? Többet nem fog belépni. Felrak egy másik játékot, van sok az interneten. És ezer ilyen elakadási lehetőség van.
Akik "túléltük" a kezdeteket, szerintem mind kaptunk valahonnan segítséget. (aki nem, az nagyon ügyes) Kell a közösségi mentorálás is, de hiba volt abból kiindulni, hogy majd úgyis elmutogatják az emberek egymásnak, hogy mi merre. Mi van, ha nem segít senki? Pláne, hogy már a tutorial első 5 percében is lopják egymástól az itemeket (emberi természet...).
Nem jobb, ha mindenkit megtanít a gépezet játszani, legalább alap szinten? Utána jön a tényleges "bele a közepébe", amikor mainlandre kerül az illető. De akkor már tudja mindenki, hogy hogy kell kajálni, hogy kell adni/venni, hogy kell varázsolni, stb. És ezzel az alapszintű tudással lehet nekimenni a hatalmas, fekete térképnek és a rengeteg új lénynek.


És láttam, hogy mekkora aktivitás van itt :-) gondoltam beköszönök :-)
De kétlem, hogy jövök játszani ^^ ahhoz sok idő kéne, az meg nincs, de a fórumon végigfutottam :-) kis nosztalgia, "azok a boldog szép napok" 😄
\"There is no worse death than the end of hope.\"
Mizu? :-) Hogy van mindenki?
\"There is no worse death than the end of hope.\"
szerintem pont ez volt az izgalmas 😊
én nem szeretem a tutoriállal kezdődő játékokat.. bele a közepébe.. 😊
[/spam]™
Nevetségesen hangzik, de amikor elkezdtem, nekem is mondtak olyat, hogy maradjunk level 12-ig rookon, mert mainen pk-zzák a kicsiket és nem lehet fejlődni. Még mindig jobb új karaktert csinálni 10-esen, mint később rájönni, hogy sz.r van a palacsintában 😄
Nem mintha az elmúlt 2-3 évben bármit is tettem volna 😊
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
szóval nem dob át, ottragadt (:
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
" It replaces Rookgaard as the beginner's island, but Rookgaard still remains accessible and players can still play Rookgaard"
Ahol ki lehet próbálni az összes kasztot. Bármikor bármelyikre át lehet váltani és ezzel együtt cserélődik az eq is. Egyszerű a helyzet: ha északra gyalogolsz knight leszel, ha keletre, paladin, stb. Ehhez jár a testre szabott eq és supply. Supply mind a 4 irányba csak egyszer kapható (kivéve arrow, ami időnként újra jár). EQ-ból mindig a legutolsó marad, az azelőttit elviszi a "gép".
Ezen kívül butított spellek, wandok és egyéb eszközök érzékeltetik, hogy milyen lesz majd a játék "nagyban" az adott kaszttal. Level 8 alatt nincs tárgy elhagyás a halállal.
Level 8-tól lehet menni mainre, de akár 21-ig is lehet maradni Dawnporton. Ebben az esetben megvásárolhatók éhasználhatók itt is a szokásos spellek (exura, meg ilyenek).
Dawnportról át lehet utazni Rookgaardra. Ennek pontos részleteit nem tudom, például hogy meddig lehet átmenni és hogy vissza lehet-e jönni. De ha valaki rookra megy, akkor onnan hagyományoaa level 8-9től lehet menni mainre. Viszont 10-től felfele már nem vihető sehova a karakter, marad örökre Rookon.
Ki mit gondol?
Én nosztalgikusan sajnálom Rookot és hogy a (nem létező) utódaink már nem élik át azt a kalandot, amit mi. Gondolok itt a félelmetes orc spearmanre, a troll toronyra, vagy a csontvázas cave-re.
De úgy gondolom, hogy így sokkal korrektebb a bevezető. Amikor én kezdtem, akkor még nem volt semmi, csak úgy berespeltem a templomba és azt se tudtam mi az a bunkó a kezembe és miért van rajtam dzseki. Lent sötét volt, a patkányokat nem bírtam megölni. A tudomány megállt. Ha nem találkozok véletlenül egy magyarral, nem is lépek be másodjára.
Ehhez képest az island of destiny hatalmas segítség lett. Egyedül a kaszt választás volt még mindig összecsapva, mert szinte vakon kellett dönteni. Ami elég baj, mivel a Tibia elég rendhagyó és ha a wowban, vagy a LoLban tetszett a knight, vagy a mage, akkor itt nem biztos, hogy az fog tetszeni, mert tök más, mint az összeset többi játék.
Na de most ezt is rendbe tették és jobban meg lehet ízlelni, hogy melyik kaszt mit művel a terepen.
[/spam]™
akkor az account azonosítom megvan, már csak az e-mail és a password kérdéses 😄
De rég használtam ezeket a szavakat...


Aztán ezt az azonosítót valamelyik update-el átnevezték "Account name"-re és talán most már a user találhatja ki ezt is. (Azért talán, mert azóta nem regisztráltam accountot, nem emlékszek biztosan)
Én emlékszek még az azonosítómra. Pár éven keresztül minden nap beírtam, úgyhogy ez már szerintem megmarad a fejemben 😊



Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)