124119
  • Matias con Toth
    5. Magyar tagokkal szervezett The Annihilator Quest.
    Résztvevők: Andris the Druida ED 136, Bebbye MS 125, Matias con Toth EK 167 és Rei of Death RP 127

Andris utána bohóckodott és kinyírt mindent :)

• Arcor
    Eddig tartott, 15 perc hírnév (:
  • kiscipi

Mar 30 2010 -
    On Wednesday, March 31, all game worlds, the Tibia website as well as the Tibia payment system will be offline from 12:00 CEST until 13:00 CEST due to maintenance work.
  • CattiBrie
    1. Battlefield 2 - 167855 db
    2. World of Warcraft - 141517 db
    3. Maffiózó - 140918 db
    4. Football Manager - 120197 db
    5. Tibia - 112526 db
    6. Battlefield 1942 - 104500 db
    7. Euro Truck Simulator - 100318 db
    8. Test Drive Unlimited - 91524 db
    9. Lineage 2 - MMORPG (OFFICIAL-FIZETŐS) - 82532 db
    10. Football Manager 2005 - 82430 db

És ilyen is legyen néha. :)
  • CattiBrie
    És most nem én voltam. :D
  • Arcor
    Update nélkül felspammelődtünk a 10. helyre
  • rroolli
    És 3 óra 20 percet lehet gyakni úgy, hogy a gyakás kezdésétől számított 24 óra múlva visszatöltődjön a stamina teljesen. De akkor gyakás után azonnal ki kéne lépni :)
  • rroolli
    2 óra bónusz regenerálódása 20 óra, tehát marad még 2 óra trénre.
  • maerlyn
    módosítva lett a 12 perc helyett 10-re, illetve a 2 +50%-os órára, már az up másnapján :P
  • CattiBrie
    For every 10 minutes you are logged off you get 1 minuted added to the character's stamina.

Forrás: http://tibia.wikia.com/wiki/Stamina
  • CattiBrie
    Tiszta gáz! Én erről nem is tudok. Tessék, rosszul számoltam. :(
    Na, megnézem wikián.
  • Shaman
    csakhogy ez már nem igaz,mert hajól tudom lejjebb vették a regenerálódási időt. Eddig ugye 1 perchez 12 kellett ha jól rémlik,most kevesebb talán 8. Gondolom a kalkulátor nem lett módosítva.
  • rroolli
    Á dehogy. Csak rendkívül pontos és maximalista :)
  • Shiwo
    haggyad..úgy látszik, Cattinak ma megint a "kössünk bele a betonba is és hasogassunk szőrszálakat" napja van
  • rroolli
    Elég sokszor hallottam már, hogy "effektív", pl effektív jövedelem, effektív kibocsátás, ami alatt azt értik, hogy "valós". De angolban az effective kimondottan azt jelenti, hogy hatékony. Szerintem most nem volt olyan nehéz kitalálni, hogy melyiknek van értelme.
  • CattiBrie
    2007.07.13-án kaptam. :)
  • CattiBrie
    Találtam egy képet a postaládámban. :)

• rroolli
    Up előtt 11 óra volt a tréning idő, ha legyaktad az 1 órát a bónuszból. Ha most is csak 1 órát gyaksz, akkor 13 órát lehet trénelni.
  • CattiBrie
    - nem minden lény ellen effektív

Annyira szép és kerek magyar szó van rá, hogy teljesen fölöslegesnek tartom idegen szó használatát. Mellesleg az, hogy 'effektív' (ami nem effective) ránézésre is látszik, hogy egy magyarosított szó, ami persze jöhet az angolból, de ez a szó nem az. Én ezért gondoltam, hogy az 'effektív' szóra keresek rá valami idegen szavak oldalon. De nekem eddig nem volt bajom az idegen-szavak.hu oldallal. Amúgy Te melyik oldalról másoltad a jelentését?

De a hatékony és a hatásos szavak között is van különbség. :)
  • CattiBrie
    Számolgatok megint egy picit. Remélem, most ne érti félre senki sem, mint pár éve. :) Ugye azért számolgatok, mert nőtt egy órát a bónusz idő, azaz 2 óra most.

Az összes idő: 24:00
    A bónusz idő: 2:00

Feladat: Maximalizáljuk a gyakást és az online töltött időt, használjuk ki a bónuszt, de 24 óra múlva legyen újra maximális a Stamina. Mennyit gyakhatunk, mennyit kell offline lenni és mennyit afkolhatunk egy napra lebontva?

Kicsit sarkítva persze, úgy sem lehet pontosan 2 órát gyakni (azaz lehet persze, de butaság).
    - kezdetben a stamina 42:00
    - 2:00 gyakás
    - ekkor a stamina 40:00 lesz
    - és 22 óránk maradt hátra a napból
    - tibia.hu szerint "A stamina teljes regenerálódásához 20 órát és 10 percet kell kilépve töltened.", ezt kerekítsük 20-ra.

Eredmény:
    - 2:00 gyakás
    - 2:00 afk (mondjuk tréning)
    - 20:00 offline

Hátö izé.
    Ha jól tippelek, up előtt még 12 óra volt a napi tréning idő - ezzel a felállással, bár már nem emlékszem.

Persze valamit valamiért. :)
  • Shiwo
    ill a 2.-re se azt írtad, csak hasonlót..nah mind1
  • Shiwo
    ahol nézted, az 1 nagy rakás... ha csak ezt hozta ki...

effective jelentése:
    1. hatásos, hathatós, eredményes, célravezető
    2. amit írtál, tehát hatásos, találó, frappáns, hatást keltő
    3. (USA-ban) hatályban lévő, érvényes

ahogy Shámli is mondja, a hatékony szó helyett használtam
  • Shiwo
    nahde pont ez a lényeg...nem attól lesz valaki táper, mert nagyot sebez, hanem mert mindenben jó...a spellcaster nagyot sebez..oszt csókolom..neki nincs más..és tök szar nézni, hogy elvileg te vagy a nagy sebzések leosztója, s jön egy pala, aki képes közel akkorákat sebezni...és a palának az alaplövés nem kerül annyiba, mint a sorcnak..
  • Shaman
    effektíven gondolom hatásost értett Shiwo,minthogy angolul azt is jelenti.
  • CattiBrie
    summon lényeket sosem szerettem a lassúságuk és az xp lopásuk miatt

Akkor már legalább lépne szintet. :)
  • CattiBrie
    Nem említettem olyat, hogy probléma. Adatokat közöltem. Meg talán a 'néha' szó hanyagolható. Mert engem meglepett, hogy ilyen nagy arányban nem talál a támadásom. Szerintem mások is alátippeltek volna. :)
  • CattiBrie
    De azok ellen mi? Mi az, hogy effektív? Egy melléknév egy tulajdonság? Úgy mint az, hogy erős vagy ügyes?

Például: Nem minden lény ellen erős.

effektív (idegen-szavak.hu)
    valóságos, meglevő, tényleges; rendelkezésre álló

Akkor:
    Nem minden lény ellen valóságos?

Én ezt még magyar kifejezéssel sem értem. :)
  • Tygep
    És még annyit, hogy voltam egy pirate raiden, bossoson, meg a lightbearer event jutalom raidjén. Mindkét esetben ott álltam a lény mellett a pirate boss és egy mini jugger mellett és lőttem őket mindennel, amim volt, aztán jöttek a spellcasterek... :)
  • Tygep
    Druidomat lvl 35-6-ig volt türelmem vinni, az nem releváns, de ugyanaz igaz rá, mint a sorcra. És pl amikor voltunk MAtival ketten egy Zaoi orc raiden, a déli városban, a tornyot a draken vackokkal egy 300+ druid takarította gyakorlatilag egyedül, mi többiek csak bábok voltunk és követtük :)
  • Tygep
    Hogy én is hozzászóljak a kaszt témához. Kipróbáltam mindegyik fajtát, hozzám a pala illik a legjobban, bár trainelni továbbra is rühellek :)

Mindenki találja meg a hozzá legjobban illőt és játszon azzal.

Sorccal mentem nagyon sokáig, de a hp-ja, capja az tragédia, summon lényeket sosem szerettem a lassúságuk és az xp lopásuk miatt. Ahol kellett manashieldeltem, de jobb szerettem a nélkül menni. tűzerejéről annyit, hogy lvl 79-en voltam Matival, Karennel, Reivel hs + plaguenal, shared miatt kiszorultam partyból, de amikor volt 2 hs meg egy plague Matin akkor nyomtam az energy wavet és mindhárom lényt én nyitottam a lovag, druid, pala hármas elől :) meg érdemes megnézni Dave of securát mit művel a reaperekkel. Szombat du 344 volt, ma már 346. Az hogy honnan van ennyi huntra pénze az már más kérdés, kizárt hogy megérje neki anyagilag csak a reaper :) Jobb napja van akkor 3 milla xp óránként, egy nap meg 17 milla xp.

Lovagot is kipróbáltam, hp-ja, capja tökéletes, meg nem kell lőszerre, rúnákra költenie, azzal egy életre kitraineltem magam az elején és úgy lvl 100-ig egész jó volt minden szintnek megfelelő lényre. Jó kis fogócskázások a merklinekkel, sibangokkal, sentinelekkel, priestresekkel :) Ezzel kapcsolatban származik egy emlékezetes megmozdulásunk Sonickal. Dark cathedralban berohantam egy terembe egy witch után, amíg Sonic a bejáratnál gyakott vmi lényeket. majd láttam hogy még jönnek sokan és rohantam vissza Sonichoz a sok lénnyel és mondtam neki, hogy nézd kiket hoztam :) 100 felett meg ahogy Cipi is írta tényleg csak nightmare, sea serpent, dl esetleg még a hydra marad. De mindegyik menekülős fajta, mást esélytelen egyedül ölnie megérősen. Meg mondjuk mire egy spectret lecsapna...

Pala meg ugye azt gyak, amit nem szégyell. Többségében megérős is tud lenni. És képes assassin starral is puffogni egy dl-be. Egyedül még nem nagyon merek ugyan reaperezni, serpent spawnozni, de ez az egyéni nyusziságom :)

Kicsit hosszú lett, nem is szoktam ennyit írni :)

• rroolli
    Dragonozás közben annyira nem érdekel, hogy 1-2 lövés elmegy a semmibe, de ha mondjuk destro-t vagy hellspawn-t gyakunk, akkor hogy néz már ki, hogy ha én vagyok 154, akkor 154/2, azaz 77-es druid nagyobb sebzést visz be exorival mint én royal sepearrel + spellel? Nem mint ha panaszkodnék, csak akkor legalább ne mi legyünk a táperek.
  • Shiwo
    ennek ellenére nem tűnik túl nagy problémának a palák számára..
  • Shiwo
    például azok ellen, amelyek elfutnak előle, vagy amelyeknek nagyon jó ellenállásuk van a sima pofonok ellen(bár azokat betudja darálni, csak lassan)
  • kiscipi
    magas szinten ha profitot akar termelni eszébe se jusson még véletlen se nightmare,sea serpenten kívül ránézni semmire talán ha érzi az erőt akkor mehet a dl... kb ennyi szerintem :)
  • CattiBrie
    - néha nem talál a támadása

Ezt a palánál néztük, hogy percenként körülbelül 2-6 szor.
    Azt hiszem, valami ilyen volt a teszt.
    És talán nem sikerült olyan percet vizsgálni, amikor 30szor sebzett volna. :)
  • CattiBrie

Ez mit jelent?
  • CattiBrie
    Szerintem bites.. de ő mondta. :)
  • Shiwo
    lehet pont ezért jáccom inkább ofline gémeket -.-

előző kommentemhez még annyit, hogy a summonon is variálnék..más/más summon dög sorcnak és druidnak, ill a megidézett dög gyaloglási sebessége közel igazodjon az idézőhöz..mert így az egészben a leggázabb, hogy csiga lassúak...
  • Shiwo
    a palát én azért tartom dúrvának, mert túl ultimate... lehet nem a legjobb semmiben, de mindenben a 2.

egy kis szösszenet, hogy látom...

knight előnye
    - sok hp
    - jó védelem
    - jól bírja, ha ütik, sanszosan túlél egy lagot (néha még a kicket is)
    - nagy teherbírás -> több bevétel, amiből tudja fedezni a huntot, általában még marad is
    - elég sokféle lényt tud hentelni

hátránya
    - közel kell menni a lényhez
    - tréning

pala előnye
    - távolról támad
    - nagy skillel nagy sebzéseket tud leosztani
    - jó védelem, egy lagot még túl is élhet
    - tűrhető teherbírás, a gyakást fedezni tudja vele
    - nagyon sokféle lényt tud hentelni

hátrány
    - tréning

spellcaster előnye
    - jó átlagos sebzés
    - sokféle sebzéstípust képes okozni
    - lehet vele marhulni (például utevo res ina.., utani gran hur)

hátrány
    - kevés hp, vagy kockáztat, hogy 1 csapásba beledöglik vagy manapajzs, utóbbi iszonyat waste
    - lag = 90% halál
    - kick = 99,9999999%, hogy halál
    - pocsék védelem..ha utolérik, lásd egyel feljebb...
    - kicsi teherbírás -> szar loot, örülhet ha fedezi a gyakást
    (és a gyakás sokba kerül..hacsak nem megy rotizni karddal...nájt mehet úgy akár, hogy nem kell neki más, csak fegyver...palának kell spear v arrow, azt csíra lények is dobnak relative jól...potit kevés lény dob, azok se sűrűn, egy gyakásnyi tuti nem jön vissza
    - korlátozott gyakási lehetőség
    * nincs hely futni..palánál is lehet ez gond, lehet körbe körbe rohangászni kis helyen, csak akkor be-bemegy pofon..a pala azt még elbírja..)
    * nagyot sebez a lény
    * túl sok lény van egy helyen (tömegoszlatás = waste az esetek 90%-ában)
    * amit a spellcaster tud ölni, azt sanszosan a pala vagy a nájt is tudja, vica-versa nem igaz, a kevés hp miatt

persze 150+ spellcaster lehet, hogy kemény..csak azt el kéne érni..persze lehet területre ható cumóval gyilkolni, úgy hogy megérje...ahhoz megint magas szint kell...

tapasztalat, hogy jó loot akkor esik, ha az ember 3-5 órát tud egy helyen gyakni...nincs annyi cap, hogy addig maradjak..

satöbbi..mind1, úgyis a falnak beszélek, sose fogjuk megérteni egymást..de én se cserélnék, szeretem a sorcot, de lehetne csiszolni rajta 1 picit..csak épp qvára nem tom, hogy mé lagzom állandóan -.- és így nincs sok kedvem kockára tenni a bőröm, az meg nem buli, hogy szegény Firit ráncigálom folyton magammal, mert neki tök nem éri meg velem a párban gyakás (ugyanannyi idő alatt egyedül lényegesen jobb lootot és mégjobb xp-t tud szerezni).. ha meg nem ér rá, akkor csak lesegetek..

sorc vs druida

nah ez egy másik vita tárgya..
    - régen copó volt a druida, most nem az, ez jó dolog..
    - mindent tud, amit a sorc, mellette még csapatban is használható..nah ez már annyira nem jó sorc szemmel.. (jahát irigyek vagyunk)

nem tom ki hogy van vele (a spellcasterek közül) de a gyakások 98%-ában én egyedül wand/exori kombót használok..erre képes a druida is

ha lovaggal megyek, akkor is...nahjó, akkor csak 90%, mert vagyok olyan őrült, hogy SD-vel lövöm a lényeket, hogy ne üssék annyira le a szegény lovagot, ha már gyógyítani nem tudom....max uh-val...az már külön mutatvány, hogy Firibe ne az SD-t lőjjem, hanem az UH-t, mikor 3-4 lény üti, figyelnem kell a manám, a hp-m, s hogy átáll-e valamely dög... de jóformán a területre ható spelleket is ugyanezen okból használom (energy wave) s nem azért, mert olyan qva jól sebez..(ha valamit lenyomok 3 wave-ből, az elvileg 510 mana így fejből..ugyanaz a dög meglenne 15 exoriból..ami 300 mana...csak tovább tart..szóval az "elvileg" jobb területsebző dolgok annyira nem is előny a druidhoz képest...viszont a blocker mégis csak örül neki, ha nem neki megy el az UH, és a druid 1 pillanat alatt tudja gyógyítani ,nekem meg az uh-val rákő céloznom...ja és nem is mindig megy el a qva uh..tapasztalat..

most nem azt akarom ezzel a sok írással mondani, hogy mé nem a sorc a legjobb, én az igazságosságot szeretem..az lenne az ideális, ha találnának végre egy egyensúlyt..hát az mondjuk nem lesz egyszerű..

én amit csinálnék a cip helyében az egyensúlyért
    - a paláknak egy dolgát visszavenném, hogy ne legyenek mindenben relative jók..ezt valahogy úgy is meglehetne oldani, hogy variálhassák, milyük legyen épp rossz..mondjuk pajzs mellett kisebb lőtáv / sebzés, jó páncélzat viseletekor csökkentett varázserő/mana, ilyesmi..
    - spellcastereknél átvariálnám a varázslatokat
    * sok vari tök használhatatlan, vagy hiába jó, ha van egy túl jó (exori)
    * különbség a druid és a sorc között nagyobb legyen ...mondjuk az exori flam és exori vis a sorcnál sebezzen jól ,a druidnál ne, a terra meg a frigo meg fordítva...druid kaphatna mondjuk holy strike-ot a death strike helyett...vagy lehetne magasabb szinten 1-2 hatékonyabb vari (fejlesztett strike akár ) külön-külön a két spellcasternek, amit mondjuk quest jutalomként kapnának meg

meg ilyesmi.. nah mind1, mára befejezem a szóf*sást...
  • Son Ice
    Biztos csak öregszem és bennem van a hiba, de kezdem nem érteni ezt a botolós/nem botolós mizériát sem. Amíg be tudják állítani normálisan azt a rohadt bot programot, hogy legalább ne az én lényemet gyakja, addig nagy ívben lexarom, ha botot használ. Ő soha nem fogja úgysem élvezni a játékot. És, ha lesz 50 bp Royal Helmetje? Az sem érdekel. Ráadásul nagy esély van arra, hogy egyszer úgyis lebukik és törlik a karakterét.
    A játék úgysem lesz soha "igazságos". Akinek van ideje játszani napi 6-8 órát, az is előnyhöz jut azzal szemben, akinek csak heti 1-2 órára van ideje. Ez van, ezzel meg kell barátkozni. Akit pedig zavar, hogy más előnyhöz/hátrányhoz jut, játsszon offline gémekkel. Azt elmented ahol szeretnéd (és ahol tudod), aztán amikor van időd, ott folytatod, ahol abbahagytad.
    Természetesen NEM "díjazom" továbbra sem a bottereket, de már ez sem érdekel. Valakinek több ideje van, valakinek kevesebb, valakinek nincs... valaki botol, valaki nem.