124119
-
#113385 Ja, tényleg. Te nem tudod, milyen szokott lenni a terem SS előtt 10 perccel. :P -
#113384 Ez igaz.
De van még az a Tibia ME vagy mi. :) -
#113383 Reálisan próbáltam kérdésekre választ találni, vagy lehetőségeket megvillantani. Bocsánat, nem tudtam, hogy Neked most együttérzésre van szükséged. :)
Amúgy írtam mailt, de talán nem olvastad (feltételezem, válaszoltál volna). :)
Nem tudom elhinni, hogy ilyen béna lehet CIP egy sima patch után. De ahogy elnézem tényleg változtatgattak Yalán is. Előfordulhat, hogy elcsesztek valamit. De ettől még nem fogsz visszakapni semmit.
Én akkor is azt mondom, hogy nem tárolok semmit a házamban. És biztos azért lehet ilyen nagy a pofám, mert engem még nem ért ilyen és hasonló sérelem.
Különben is már egyszer már megírtad, hogy ennyi. :( Nem gondolom, hogy miattam fogsz visszatérni a játékba. Akkor sem, ha régóta ismerjük egymást. :P :) -
#113382 Most akkor CIP hüdecselesekvagyunk-ot játszik? :)
Idővel úgy is ki lesz játszva, ha automatán bannolgatnak.
De én nem értem, hogy hogy lehet az, hogy egy botter továbbra is tolja. Nyilván fel lesz tolva. Legalább egy két hetet várna. Vagy valami.
Ezért is érdekel, hogy ha reportolta valaki Vismoffot, akkor az sikeres volt-e. Stb. -
#113381 De ha frees vagyok akkor elég evidens, hogy nem tudok mellette állni, ha grimezik.. De nyilván a kérdés, hogy miért ne reportolhatna egy frees egy Thaistól nem messze geo-n bottrénelő prémist? -
#113380 Többek között ezért írtam a részletesebb változás logolást, amivel lehetne látni, hogy pl a lopásnál, kukába tevésnél folyamatosan ürülne a ház, míg egy program / adatbázis hibánál egyből radikális változás lesz. De ezt pl egy adatbázis összehasonlítás a patch után is megtehette volna.... Ami pl az Arcor által említett patch logolás része lehetett volna.
Nyilván nem alapítottak volna neki céget, ha nem lett volna benne pénz és ahogy tudom nagyjából ez a játék a cég fő profilja. -
#113379 Mielőtt sasolnátok, hogy mennyivel csökken a botok száma, megint elmondom, hogy nem fogják azonnal bannolni őket, mert akkor a bot fejlesztők rájönnének mindenre. -
#113378 Azt reportolhatod, akit látsz. Ha frees vagy és szeretnéd reportolni Alyx Garde-t aki épp grim reaperezik, akkor valóban az van, hogy "frees nem reportolhat prémist".
Ez így teljesen érthető. Ne akarjunk már olyat reportolni, akiről azt se tudjuk hogy mit csinál, csak gondoljuk hogy bot. -
#113377 "Ha valóban ebből élnek és a Tibia gazdaggá tette őket, akkor miért nem csinálják meg az alapvető fejlesztéseket? Nekem ez a két infó nem fér össze."
Érdekes meglátások. Ha valamely cégnek jól megy, akkor 10000% hogy megtesz bizonyos dolgokat, ha pedig nem, akkor csórók. Persze az nem számít, hogy bmw-vel jár a takarítónő is, de már 3 éve nem képesek leszedni a darázsfészket az eresz alól, biztos csórók.
"De én akkor sem gondolom, hogy úgy készítem el az egyetemi diplomamunkámat, hogy utána ebből szeretnék megélni. "
Mi van, ha mondjuk nem egy beszélő sakkprogramról van szó, hanem valami olyanról, ami iránt fokozottan érdeklődnek az emberek? Előfordulhat, hogy betalálsz valami olyanba, ami nagyon kapós. Csinálsz neki weboldalt(miért ne), majd elkezd csordogálni a pénz. A sikerektől megittasulva elkezded hirdetni, majd egész komoly bevétel jön.. Aztán rájössz, hogy apró módosításokkal nagy biznisz van benne, továbbfejleszted, céget alapítasz neki, majd annyi lóvét hoz, hogy mással már nem éri meg foglalkozni. Persze, ez nem egy szokványos eset, sose mondtam, hogy 100 végzősből 100-nak forradalmi diplomamunkája van, amiből élete végéig megél. Ehhez nagyon nagy szerencse kell, hogy pont olyat, pont olyan formában alkoss, amit örömmel vesznek az emberek. De azt azért nem mondanám, hogy nincs ilyen, vagy hogy abszurd/hihetetlen. Rengeteg ilyen sikertörténet van és attól, hogy ezt te magadon nem tudod elképzelni, még nem jelenti azt, hogy másnak se jöhet össze. -
#113376 SS előtt/után 1 perccel? Aztaa :D -
#113375 Semmifele egyutterzest nem veltem felfedezni a hozzaszolasaidban pedig ismerjuk egymast egy ideje :p -
#113374 Mintha kevesebben lennénk :)
-
#113373 Ne érts félre. Én a CIP szemszögéből reagáltam (vajon miért nem és vajon hogy gondolkodnak), nem úgy, hogy Te biztos béna vagy. És természetesen máshogy reagálnék, ha velem történne hasonló. Meg az is természetes, hogy magamból indulok ki. :) -
#113372 Kivancsi vagyok akkor is ez lenne-e a velemenyed ha veled tortenik. Ugy reagalsz ra mintha egy elvesztett shield vagy akarmi miatt reklamalnek. Vagod hogy a 2004-es regem ota osszegyujtott osszes cuccomat elbuktam?
Tovabba nem a cuccok koveteserol beszeltem hanem a patcheles folyamatanak a logjarol. Ha futtatok valamit es hiba van a kimenetelben annak nyoma van. -
#113371 utolsó* -
#113370 Most akkor frees tényleg nem reportolhat prémist. Ha igen, miért is? Azaz ennek mi értelme? -
#113369 Az igen! :)
Ez gyors volt. :) -
#113368 "az összes parcel küldésnél, és banki utalásnál nyilván kellenne tartani ki mit küldött kinek. Ez sem tartana semeddig."
De amúgy ha logolják az mire is lenne jó?
Ez olyan lehet, mint hogy lehet lénnyel PKzni. Engedett a lopás, mert fizikailag képes vagy lenyúlni a másik lootbagjét. Belefér abba, hogy emberi hülyeség. (mármint szerintem a CIP szerint)
Ha valóban ebből élnek és a Tibia gazdaggá tette őket, akkor miért nem csinálják meg az alapvető fejlesztéseket? Nekem ez a két infó nem fér össze. Persze lehet, hogy így van és mivel magamból indulok ki én tudom, hogy ha belőlük élek, mindent megtennék a cégért, játékért. De én akkor sem gondolom, hogy úgy készítem el az egyetemi diplomamunkámat, hogy utána ebből szeretnék megélni. (Feladom apám cégét, a másik már korábban óta meglévő vállalkozást, lehet, hogy időközben jelentkeztem a Májroszofthoz azt is visszamondom.) Csak azt szeretném kifejezni, hogy bármi lehet mögötte. Azt meg csak én nem akarom elhinni, hogy létezik olyan csapat, aki nagy ívben tesz az aranytojást tojó tyúkra. -
#113367 "Igenis össze kell tudni hasonlítani, mi volt a mentett adatbázisban és mi van most,és a mostani állapota mikor módosult."
És mi lehetett közben?
- lopás
- cheat
- véletlen kukába dobtad
- ...
Tehát a közbülső folyamatok hiányoznak. Azt nem lehet megmondani, hogy mi volt közben. Azt tuti, hogy tudják, hogy mi volt utolsó save-kor és mi van most. Ez oké, de ez pont nem jelent semmit.
Vagy gondolod tolnak up előtt egy frissítést? Biztos, hogy nem hiszen, eddig is ha gáz volt, nem az up előtti állapotot hozták vissza, hanem az tusoló mentést, azaz akár egy 20 órával korábbi állapotot.
Persze mondjuk csinálhatnának up előtt egy mentést. De nem úgy néz ki mintha megtennék. -
#113366 van ket sikeres statement reportom -
#113365 "Hogy a legalapabbat említsem, hogy az aki leölte a lényt, miért nem tudja azonnal nyúzni."
Én is pont ezt mondtam nem rég, de egyből leoltottak, hogy ez biztos valami zao vagy yalahar horderejű uppal érne fel és azért nem csinálják :) -
#113364 Én a nyomonkövethetetlenségével nem értek egyet. Technikai szemmel adatbázis rekordokról beszélünk. Igenis össze kell tudni hasonlítani, mi volt a mentett adatbázisban és mi van most,és a mostani állapota mikor módosult. Ebből nyilvánvaló kell legyen, hogy a frissítés rontotta el jelen esetben a dolgot és ezt simán vissza lehetne állítani. És Arcorral értek egyet minden ilyen ügyet ki kellenne vizsgálniuk. És Arcor esetében a logokból látszódnia kell, hogy ő mikor volt belépve, tehát nem ő pakolta ki a házát, sőt, ha rendesen logolják a ház állapot változást, ami ilyen kritikus esetben illenne, hiszen komoly értékekről van benne szó általában, akkor lehetne azt is látni hogy milyen ütemben ürülne ki a ház. Az a baj, hogy ezt a programot több mint 10 éve fejlesztik de még mindig amatőr hibákkal van tele.
Valamint hogy a 21. században ilyen mérvű adatvesztés nem megengedett sehol sem. Mert esetleg ha egy-egy tárgy eltűnik, az még beleférhet a hibatűrésbe, de ekkora mennyiség bőven túl van minden megengedett hibahatáron.
A proposal boardok is tele vannak mindig kézenfekvő javaslatokkal amit rohadtul nem vesznek figyelembe és amiknek már alapból benne kellenne lennie. Hogy a legalapabbat említsem, hogy az aki leölte a lényt, miért nem tudja azonnal nyúzni.
És amit pl Sonic is számtalanszor említett, hogy az összes parcel küldésnél, és banki utalásnál nyilván kellenne tartani ki mit küldött kinek. Ez sem tartana semeddig.
A pénz kérdésre meg annyit, ha nem érné meg nekik, akkor már réges régen leállítottak volna minden servert és nem bővítették volna a servereket, mint tették azt pár éve :) -
#113363 :D :D -
#113362 Még a bot készítőknek is akadt annyi pénz, hogy megérte céget bejegyezni :) -
#113361 Zárjuk le a témát. Kösz hogy meghallgattatok :*
-
#113360 Én akkor sem hiszem, hogy ők meg vannak gazdagodva a Tibián. - ej de szép magyar mondat :)) -
#113359 Mellesleg normális ember ami nem megy, vagy éppen hogy csak megy, azt befejezi. Ők hány éve csinálják? Egyre lelkesebben... Új alkalmazottakat vesznek fel és akarnak felvenni. Kiből élnek, ha nem azokból, akik fizetnek nekik? Nem hiszek benne, hogy szeretetszolgálat lennének... -
#113358 Na azért ilyet ne mondj :P
Minden nagy dolog kicsiben indult. Kivéve ahol találtak bazi sok bazi gazdag befektetőt és egyből bele a lecsóba.
De akkor a Kentucky Fried Chicken is csak éppen hogy fenntartja magát, mert Sanders ezredes eredetileg csak otthon sütögette a csirkecombot reggelire.
Visszatértve a tibiára, csak a world trade-ből 80 millió forintnyi euró jött be, ha jól emlékszek. És hányan world tradeltek közülünk? Hányan fizetünk prémit? :P
De biztos a havi kiadásuk 50 millió, mert egy kristálypalotában vannak a szerverek, hogy kivédjék a DDoS-t. -
#113357 nyomonkövethetetlenség - ez szép -
#113356 Mondjuk azért ha ~100ezret kiadok egy iPhone-ra, akkor azért valamilyen szinten elvárom, hogy ha valami hibája van akkor segítsenek. Az más téma, hogy nekik egyébként is kötelességük javítani vagy cserélni, mert ilyen a jogszabály és hiába írnák bele a szerződésbe, hogy nem vállalnak semmiféle garanciát(mint cip), akkor is vesztenének minden pert, mert ilyet nem lehet csinálni. Játék esetében ez kicsit másképp van, pénzért cserébe biztosítanak x nap prémiumot. Ez egyszerűen nyomon követkehtő, ha eltűnne hirtelen 30 nap prémi, annak nyoma lenne és biztos kompenzálnának is.
Viszont ingame veszteség az egy kicsit bonyolultabb, a nyomonkövethetetlenség miatt. Nem lehet logolni mindenki minden mozdulatát. Jó lenne, ha egyszerűen vissza lehetne nézni, hogy mi történt az elmúlt napokban és akkor látszódna hogy tűnt el a cucc. Így biztosra veszem, hogy segítenének. De ennek hiányában, szerintem nem lehet elvárni, hogy csak úgy, megérzés alapján generáljanak egy csomó itemet, mert biztos nem vagy 14 éves és úgy néz ki hogy nem hazudsz. Nem hiszem, hogy az lenne amit Catti mond, hogy úgyis sok kis pöcs játszik ezért nem kell foglalkozni velük. XXI. században egy cég halálra lenne ítélve így.
Ettől függetlenül, hogy nem szidom annyira Cipet(valószínűleg ha velem történne én is szidnám), együttérzek és ha mégis meggondolnád magad és játszanál, szólj ha kell valami a gyakáshoz, szívesen segítenék.
-
#113355 Amúgy a prémit vissza lehet mondani. :P
Egy napra befizetem magam, aztán visszamondom. .P
(csak ötletelek) -
#113354 És, ha én voltam?
Feltörtelek, lenyúltam mindent.. ja nem.. Feltörtem Tygepet. Beléptem vele, kiürítettem a házadat.
És senkinek nem fog feltűnni.
(Na jó, ez így nem túl valószínű.. De ettől még CIP gondolhatja így.) Tudom, ne így gondolja, hanem foglalkozzon Veled mint egy ügyféllel.
Szerintem örülhetsz, hogy kaptál választ.
Én annó egy tök jó vicces képemet háromszor küldtem el nap képének a tibianews-ra és egyszer sem tették ki. Míg Bobberét elsőre. Tom tom ez nem a CIP, de engem miért xartak le? -
#113353 Szerintem CIP nem belőlünk él.
Mármint nem ebből lesznek úgy multimiliomosok, mint az Apple fejei.
Főleg, ha hozzávesszük, hogy Tibia csak egy diplomamunkának indult.
Lehet, hogy csak éppen, hogy fenntartja magát. -
#113352 Szerintem meg elvárhato, hogy igenis foglalkozzanak minden egyes játékossal, ha pedig valaki fizet is érte akkor legalább velük. Kezeljenek minden helyzetet úgy, hogy valószinüleg nem hátsó szándék van mögötte ezért szépen kivizsgálják.
Ne haragudj de egy cég nem állhat hozzá így azokhoz akikből él, hogy ugyis gyerekek vagy százalákosan ugyis csak fri itans plix és ezért lerázzuk mindet. Továbbá szerintem el lehet dönteni a levél hangvételéből, hogy nem egy tizenéves ingyenélő hülyegyerekről van szó és nem hiszem el, hogy nincsen nyoma a bugnak ami miatt kiürült a házam. Az oké hogy nem lehet visszacsinálni és nem tudom bebizonyitani milyen cuccaim voltak, de ha elkurnak valamit akkor általában probálják valamilyen szinten kompenzálni a hibájukat. Ezért kapsz desszertet ha nem érkezik meg a pizza 49 percen belül vagy ezért írták jová pl matinak a honapokat amikor szar volt a nete. Normális esetben ez így működik.
Egy szó mint száz nem értek egyet a hozzáálásukkal. -
#113351 csak ilyen...
-
#113350 Hogy látszódjon mindkettő:
-
#113349 Lett már valakinek sikeres reportja?
Kinek mennyi van?
Ki kit reportolt már?
És amikor reportoltad, biztos, hogy pont akkor is botolt?
Mert szerintem erre figyelni kéne, mert lehet, hogy éppen akkor nem is tolja. Csak óvatosan! -
#113348 50 válasz a termékmenedzserektől -
#113347 Na kész a fordítás... Eltököltem vele egy csomót, sőt valószínűleg tele van mindenféle hibával... -
#113346 Á! Köszik! Értem. :)
De ez mire is volt jó?