124119
-
olattila #115108
Kb igy nezett ki mikor en bementem elsore es amikor 3-dikszor mentem be + 1 Juggerel tobb volt :) -
#115107 Ne vedd indiszkréciónak, de ez a második odaérkezésed? :)
-
#115106 Shiwo én csak azt tudom ajánlani hogy golem wyrm ez a két lény elég megérős tud lenni:)
nekem nagyon ritka volt hogy nem térült meg a hunt ha oda mentem
Amugy valóban minden kaszt minden szinten meg tudja találni azt ami xp-ben és lootban is megéri. Aki már ismeri a játékot simán tudja hogy melyik karakter melyik szinten kb hol álja meg a helyét. Ill mivel minanyiunknak már van magasabb szintü karaktere igy a kis szintü szuttyogás is felejtős mert ugyis feltápoljuk az elején cuccal potval pénzel stb. Szerintem az első 40 szintet most bármelyikünk meg tudná csinálni pillanatok alatt
és utána se lenne nehéz. Ennyit számít a helyismeret.
Amugy meg nem csak 100+ felett van élet. Én kifejezetten élveztem azt is amikor kis karikkal játszottam mostanában. És nem feltétlen a kihívás miatt. Hanem mert a helyismeretem miatt gyorsan tudtam fejlődni, tudtam mire figyeljek stb. nagyon élvezetes volt.
A sorc meg szerintem már 100 felett tömegoszlatónak számít. Ott már tud olyan rendet vágni amit lehet hogy egy 200 as pala se tudna megteni.
Szóval hajrá gyakjon mindenki ezerrel ha már én nem tehetem:)
de hamarosan visszatérek megint csak mostanában egy kicsit sok a dolgom:) -
#115105 és ilyen egy lurolt poi seal...
-
#115104 Darashia energy elementalok. -
#115103 Blood Halls első emelet:
-
#115102 water elementalozott -
#115101 én továbbra is keresek olyan solo helyet, ahol akár kevés xp-ért sok profit jön, s nem foglalt 10-ből 9-szer
-
#115100 1. Ram mindig is hardcore fanatic volt :)
2. tudtommal elég gyakran volt blokkere -
#115099 Guardozzon :D -
#115098 "Megérős hunt helyeket minden kaszt minden szinten képes találni,"
Akkor egy lvl 48as free sorc hol gyakjon profittal? :)) -
#115097 Lájkolom a potik stackablezését! -
#115096 Megérős hunt helyeket minden kaszt minden szinten képes találni, legalábbis nekem mindig sikerült és a botokkal pksokkal sem volt sok bajom. Talán 2x ha pkztak összesen. Vagy hordtam eladni a földön szétszort vackokat, a legyártott runákat, speareket, vagy elmegyünk csapatban huntolni, ami jó eséllyel mindnekinek hoz némi hasznot. -
#115095 Lovag ne akarjon varázsló lenni, varázsló meg lovag :) Abban egyetértek Saival, hogy nincs olyan szintű különbség a druid és a sorc között mint a többi kaszttal szemben. A pala kicsit kakukktojás. kb ugyanúgy képes blokkolni mint egy lovag és hasonló mennyiségű lootot összeszedni. Relatíve jó a támadó spellje is. De tömeggel azért bajban van. A lovag exorijához és a magek wave-uejeihez képest sehol sincs. -
#115094 Aki egész életében csak a lovaggal játszott és vágyakozik a sorcok támadó spelljei után, neki is ott a lehetősége, hogy bármikor csináljon egy sorcot. Mint ahogy én is ezt tettem. Kipróbáltam midnegyiket, alacsonyabb és magasabb szinteken is. A pala illik hozzáma legjobban, ennyi. :) -
#115093 A másik oldala a dolognak meg az, hogy most úgy beszélünk, hogy x éve aktívan játszunk adott esetben több karakteren is túl vagyunk már ismerjük a lényeket, helyeket. Ez nagy előny egy újonccal szemben, aki most kezd el játszani és még semmit sem ismer. Tudni kell bánni a kaszttal ahogy Sai is írja, de ehhez meg kell ismerni mindegyiket és legfőképpen a saját képességeit az embernek, és ehhez melyik kaszt illik a legjobban. -
#115092 Level 100 alatt is van élet, de nem sokáig. Úgy 2 hétig :D Nézd meg Ram-ot :D Sztem még profitot is hozott. Tudni kell bánni a kasztoddal.
///Nem akartam kasztvitát. Pala és lovag között nagy különbség van. Lovag és casterek között is. Pala és casterek között is.
Druid és Sorc között? Hm, aligha... Nem mondom, hogy "rosszabb" az egyik mint a másik, mert ez egy relatív fogalom. Itt jobb, ott rosszabb. Minden szitut egyszerre nehéz értékelni.
Az viszont tény, hogy nem különböznek eléggé Druid és Sorc.
Idézek Tibia.com-ról:
Sorcerer:
In fact, due to the offensive nature of their spells sorcerers are perhaps the most deadly of all vocations. Unlike druids who focus on the creative and benevolent side of magic, sorcerers concentrate on its dark, destructive side, and their spells can become truly devastating in higher levels.
Magyarul: Az agresszív spelleknek köszönhetően a sorcererek talán a leghalálosabbak az összes kaszt közül. A druidokkal szemben, akik az alkotó és jóindulatú oldalát használják a mágiának, a sorcererek a sötét, pusztitó oldalra koncentrálnak. Varázslataik igen elsöprőek magasabb szinten.
Ez így szép és jól hangzik, csak most ebben a felállásban nem igaz. Ezt a helyzetet kéne elérni, mert ami most le van írva, az így "átverés". Aki ez alapján választja a Sorcot, csalódni fog. Jó, jó durvábban támad mint druid, HA az energy használható a szituban. De fele akkora különbség sincs, mint ahogy a szöveg írja. Ezen kár vitatkozni.
Biztos vagyok benne, hogy úgy is ki lehet élezni a különbséget a két kaszt között, hogy ne sírjon egyik se. (bár úgyis minden up előtt/után sírás van).
És mégegyszer mondom, hogy most nem kasztvitázok meg sírok hogy ki az erősebb meg a tápabb, csak azt mondom, hogy nincs meg az elegendő különbség a két spellcaster között. Úgy látom ez még nem mindenkinek tűnt fel. Egyébként is, erről Cip írt az egyik cikkében, ez a probléma már régóta a teendőlistán van náluk, nem most találtam/találtuk ki. -
#115091 definiáljuk, hogy mi a high level mage ? lvl 120+ ? 140+ ? arányaiba hány játékos jut el addig a szintig ? csak securán ? több ezer játékos közül mondjuk 100 - 150 ? (a többi tuti lovag vagy pala) persze az arányok csalókák, míg vannak botterek is, akiknek napi 24 órában tolja a gép, azok 1 hónap alatt elérik...de ne a bottereket nézzük, vagy a hard core fanatikusokat, akik napi 10+ órát fent vannak...normális esetben az ember 2-3 órát kellene, hogy játsszon, az fölött már függőség-szagú a dolog..ha nem botolna senki, és mindenki csak 2-3 órát játszana, akkor nem lenne ilyen sok 100+ ember. Secura amúgy is egy speciális eset, a legrégebbi non-pvp szerver, mikor elkezdtem, már akkor is arányaiba sok volt a high level...vagy ha az összes szerveren átlagba ? mikor az átlag játékos kábé lvl 40 vagy mennyit írtak...akkor én is high level vagyok...még sem tudom hozni azt az xp/loot arányt, amiket irkáltok...egyedül biztos nem..meg most 150+ től táp a sorc ? melyik nem az ? de előtte szopóka, ha nincs másik kariból gyakótőkéje vagy állandó blokkere...lassan elfelejtitek, hogy nem csak 100 felett van élet, vagy mi ?
nem veszekedni akarok, bár ebből mindig az lesz.. Cipi, miért kellene, hogy 1,5-szerest üssön ? akkor már a kettő különbsége közel a duplája lenne...nem erősíteni, gyengíteni kell az exorit mindkét spellcasternek ..sorcnál a frigot és terrát, druidnál a flame-t és a vita-t...ha meg olyan lényt akarnak gyakni, ahol vegyes a felhozatal, akkor kénytelenek lesznek hárman menni, nem ketten végiggyakni mindent.. -
#115090 de elmehetnek olyan lényt gyakni, ami föld vagy fagyérzékeny, azt meg a sorccal kellene sokáig lőni..ez lenne a lényeg... -
#115089 az lenne, hogy vinnének egy sorcot is -
#115088 Újra és újra előjön a kasztok közti különbség téma.
Szerintem nagyjából jól vannak most beállítva, bár azzal egyetértek, hogy a lovagnak high lvlen sokkal kevesebb lehetősége van mint a többieknek.
Az alap probléma abból adódik, hogy nincs max lvl, így növöget szépen mindenki. És a mostani felállásban kialakított helyek nagy része úgy kb lvl 100-ig van értelmesen kalibrálva. 150-200 felett már szinte mindegyik kaszt annyira táp, hogy szinte mindent le tud szólózni. (ma pl 5 reapert oldottam meg, jó be tudtam állni egy egy sqm-es folyosóra és egyesével le tudtam szedni, de odáig el kellett jutni, körberohanni és beállni,vagy pl szerdán ketten Matival felmentünk Ferumbras terembe, Matin volt 3 demon 2 dl, rajtam 1 dl, a dlek leölése után az első demon sárgában volt már, mikor az egyik rámállt és úgy szedtem le Matiról azt amelyiket elkezdtem és utána vette csak át rólam)
Cipivel is egyet értek abban, hogy a pala gyakorlatilag át tudja venni a helyét a lovagnak mint blokker, azon kívül meg jó shooter is. Ahogy Catti és Sai és blokkoltak már sok mindent :)
"Ill úgy értemm hogy ha egy lovag és egy druid elmegy huntolni akkor egy lényt 2x annyit kellene lőjenek mind egy sorcal akkor ez megint nem lenne igazságos."
Ehhez meg annyit, hogy ne olyan helyen huntoljanak, ahol energyvel és firerel kell lőni, menjenek jég érzékeny lényekre :) Van elég lehetőség midnenkinek.
Most pl ott tartok a palámmal, hogy gyakorlatilag bármit, bárhol ölhetek, nagyon sok mindent túlél (ha nem rohan bele eszetlenül midnenféle tűzbe :) Kezd nagyon könnyű lenni már a játék ezen a szinten és így unalmassá is válni egy kicsit. -
#115087 Nem kell butítani vagy erősíteni egyiket se...
Druidnak néhány support spell, sorcnak néhány támadó spell és kész.
Majd Cip kitalálja, hogy mik legyenek ezek... Szerintem nem fogják megkopasztani a druidot, nem kell parázni. -
kiscipi #115086 simán jó lenne az energy meg tűz sebzés felezve de akkor a jég earth meg 1,5 szor üssön annyit...váá mit is beszélek ez mage szerep
hmm high lvl magek stb.. mit is huntoljaknagy nyereséggel 4-5-600k xp\óráért? hmm mondjuk reaper? vagy bánya? vagy hff? vagy spectre? vagy warlock? vagy infertalist? vagy akár demon? vagy golemek minden fajtája? hányat írjak még? legyen nektek bőven elég ez! ne akarjatok 1000+ot sebezeni, meg a fél világot meghódítani, így is már túl táp minden kaszt sebzés terén valamilyen szinten(már csak a lovagoknak hiányzik 55 attackos 1 kezes fegyver.. :P)
Druid kell ha csak 2en huntoltok, vagy nagyobb team huntokon
Sorc kell ha olyan helyekre megyünk ahol darálni kell
Pala szintén
Lovag ? 1-2 high lvl pala simán megoldja azt amit neki kéne: #115042
ha valami nem tetszik lehet kötözködni, úgy is nekem van igazam... :P
-
#115085 Ill úgy értemm hogy ha egy lovag és egy druid elmegy huntolni akkor egy lényt 2x annyit kellene lőjenek mind egy sorcal akkor ez megint nem lenne igazságos. -
#115084 "én tuti betenném, hogy a druid mondjuk tűzzel/energy-vel fele annyit sebezzen, míg a sorc a terrávak/frigoval" na ezzel nem értek eggyet mert akkor képzeld mi lenne azokból a huntokból amit egy druid meg egy lovag csinál például Krapi,Cipi , Én én Joco. -
#115083 Ez egy tényező amit te mondasz, a "megérős hent". De ha valaki sokat játszik és highlevel lesz, akkor egyszer úgyis eljut oda hogy durvulni fog és poira, inq-ra járkál questelni, stb. Akkor meg nem az számít hogy mi éri meg, hanem hogy melyik a legdurvább sebzésed amit elő tudsz szedni. -
#115082 +++ -
#115081 szerintem a sorcok meg a druidok 90%-ának a hent kimerül az exura és exori használatával (+wand/rod)
a wave, az ue/ros és druida megfelelőik max akkor megérős, ha egyszerre sok lény jön...csak az meg necces tud lenni, ha nincs blokker és nincs elég hp... ha mana/sebzés tekintetében nézzük, akkor még a wand is waste a strike-okhoz képest...a strike amúgy is túl ultimate, mert a leggazdaságosabb gyakó vari, és minden elemből (jó, holy-ból nem) tudják alkalmazni a spellcasterek..és ez miatt nincs is igazán különbség...én tuti betenném, hogy a druid mondjuk tűzzel/energy-vel fele annyit sebezzen, míg a sorc a terrávak/frigoval...sokkal nagyobb különbség lenne akkor, mert nem gyaknák "egymás" lényeit...
azon meg el lehet filózni, hogy most az a 20% "manaspórolás" területre ható spelleknél megéri-e a gyógyítás hiányát... (amúgy a legerősebb az mindkettőnél 1200 mana) -
#115080 Te lépj be és játssz! :) -
#115079 egyetértek:) -
#115078 Szóval úgy értem, hogy a sio az mindenhova kell, az energy viszont nem kell mindenhova :D Ez az egy baki van szerintem :) -
#115077 A druidnak is megvan az a wave meg ue ami sorcnak, csak earth sebzésben és több manába kerül. Tegyük hozzá, hogy az earth sebzés a huntok 99,9%-ában semmit se ér, tehát én azt úgy veszem, mint ha nem is nagyon lenne.
Tény és való, hogy a sorc energy wave-je és energy ue-je sokkal hasznosabb, erősebb és kevesebb mana. Na de tényleg, mi van ha nem jó az adott helyen az energy? Akkor sd, icicle, exori, stb, ezt meg druid is tudja.. Kéne egy kicsit fejleszteni a sorc tárházát. Nem azt modnom hogy erősíteni, csak többfelé tudjon alkalmazkodni. -
#115076 Vigyázzatok ezzel a nosztalgiázással, hogy mi volt régen mert Sai szétültet titeket! :D -
#115075 Félted hogy elveszik a hentelési tudásod?:)))
amugy valóban tud a druid is durvulni a sorc meg nagyon durvulni
de valóban ha energy imu lények vannak akkor viszont kalap kakit se ér a sorc és még gyógyítani se tud:)
-
#115074 Ez ilyen minden változik de például tegyük fel ha úgy lenne mind régen és akarnánk menni egy nagy huntra és a sorcnak dolga akadna és nem tudna jönni akkor le lenne fújva az egész? Szerintem így ahogy most van így jó. -
#115073 Nem érted..régen minden kasztnak megvolt a feladata és minden féle játékosból kellett huntra..ha most megnézed 2 knight is boldogul magába -
#115072 inaktiv voltam -
A Joco #115071 ez igaz h a druid tud löni de azért meg sem közeliti a sors tüzerejét szerintem, szerintem most nagyábol az összes kasztnak megvana az ereje :) -
#115070 Szerintem nem "kurták" el mert ha egy lovag meg egy druid elmegy ölni és ha durvulni kell mert sok lény jön akkor kinlódjanak vele vagy 5 percet?.SZerintem jól tették hogy adtak wavet meg mindent.Én nem bánom ha még adnak valami jó spellt a druidnak mert a hasznomra vállik. :) -
#115069 wiki:
"Notes: This item will be implemented in the Summer Update 2010.
Stats changed to shielding instead of extra health points because of extra health points causing immortality."