Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bexter
Telon szóljatok ha van konkrét valami 😄

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Ömm, mikor hol csinálunk ma valamit Szhelyen?

21:42 Ram Abbalah [207]: van olyan, hogy holy runa?????

Shiwo
nézegettem a mai "hírt", hát...nem vagyok benne biztos, hogy pontosan (helyesen) letudnám fordítani... Tele ezt most bevállalnád te (úgysem túl hosszú) ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Shiwo
hajrá 😊

de a palát hanyagold kicsit, ha beakarod hozni a többivel, abba túl sok idõt fektettél a többihez képest...

CattiBrie
Ma a druidával játszom, holnap a lovagot tolom, azután a sorcot, és az utolsó nap a pala nap. 😊

[/spam]™

Shiwo
biztos van, de az ilyenek száma elenyészõen kevés..még tán azok sincsenek sokan, akik két kasztot tolnak egyszerre komoly szinten, nem hogy négyet..

rroolli
Még talán annyit hagy fûzzek hozzá, hogy ha tényleg úgy lenne ahogy te azt mondod és mindenki nagy lelkesedéssel, szívbõl dolgozna élete végéig, akkor már rég nem itt tartanánk. Na itt szóltam utoljára, mert ugye nincsen semmi tapasztalatom és akkor meg minek....

CattiBrie
Szerintem van olyan fanatikus is, aki 4 kasztot tol. 😊

[/spam]™

rroolli
A példámban nem szakosztályok voltak, hanem fõnök-beosztottak. De mind1, egy idõre elment a kedvem a fórumozástól...

Shiwo
leginkább úgy megoldható, hogy megjelölöd, szerinted mely a fõ karaktered...én az alapján sorcnak számítanék...szerintem elég kevés olyan van, aki aktívan tolja mind a két kariját mondjuk és nincs köztük nagy különbség...persze van 1-2 ilyen ember, de tán még õk is megtudnák határozni, hogy melyik áll közelebb a szívükhöz..

CattiBrie
Ilyen stat nem igazán lehetne. Azaz akkor Te minek számítanál? Mert ugye van lovagod is. Esetleg úgy lehetne, ha mindenki megjelölhetné, hogy mi a fõ karaktere. De ilyen ugye nincs, meg talán máshol nem is lenne értelme. No meg lehet, hogy van, aki két karaktert tol. Ennek ellenére jó kérdés, én is kíváncsi lennék.

[/spam]™

Shiwo
szívesen néznék kimutatást arról, hogy hány olyan szavazott adott kasztra, amelynek a fõ karija az adott típusba tartozik, és hány olyan, akinek nem...

CattiBrie
Szerintem ezen a területen semmi köze nincs semmihez a diplomának. Legalábbis én nem gondolkodtam így. Amúgy meg igazad van.
Viszont az nem ártana, hogy ha minden szakosztály megmaradna a saját helyén és megbízna a kollégákban. Ha ez nincs meg, ha nem lehet megbízni a másikban, akkor már az egésznek lõttek. 😞

[/spam]™

Bexter

rroolli
Lenézõen és genyán hangozna és mondanám rá, hogy azt gondolsz amit akarsz. Tudtam hogy úgyis ez lesz a vége...

rroolli
diplomázás után indul az óra

rroolli
Én nem akarok harcolni, csak kifejeztem álláspontomat: attól, mert valaki nem diplomázott az adott területen, még nem jelenti azt, hogy mindent szóról szóra el kell hinni a szakembereknek, mert hülyét fognak csinálni belõle.

CattiBrie
😄 Nekem 6 év alatt még nem sikerült.. meg ismerõst sem tudnék mondani. De erre mondhatnám, hogy Neked biztos nagy tapasztalatod van ebben. 😄 De az olyan lenézõen meg genyán hangozna, így nem mondok semmit. 😊

A normális az, hogy tényleg tudja a programozást, tényleg érti és szereti is csinálni. Én csak ezeket az embereket mondom programozónak.

[/spam]™

Bexter
MOndtam hogy a sorc tápos 😄

rroolli
Mi a normális? Az normális, ha az adott fizetést a lehetõ legkevesebb erõfeszítéssel szeretnéd megszerezni? Ha igen, akkor normális fejlesztõk voltak. Egy idõ után nagytöbbség befásul és elveszti az "ide nekem az oroszlánt is" típusú lelkesedést.

CattiBrie
Beindult a fejlesztõk vs. nem fejlesztõk harc. Óriási váltás a palák nem palák harccal ellentétben. De jó, mert így más a felállás és nem ugyanaz mint a kaszt-harcban. 😊

Vajon az IT-sek ugyanazt a feladatot végezték el, mint amirõl eredetileg szó volt (olyan felállásban)? Vagy inkább csak olyat, mint amit a menedzser látni akart? (Itt még rengeteg feltételt tudnék sorolni) Persze lehetnek nem normális fejlesztõk, de én magamból (és az én ismerõseimbõl) indulok ki...

[/spam]™

Shiwo
hmm..elég régen néztem a Polls részt.... és a fórumon se nagyon voltak kivesézve..pár szösszenet:

What's the biggest problem in Tibia in your opinion?

botting - players who cheat to gain unfair advantages. 29.15 %
PvP is too restricted 13.80 %
power abuse 10.77 %
lags and kicks 10.31 %
unbalanced vocations 8.70 %
death penalty is too harsh 7.03 %
not enough to do ingame, I get bored too fast. 6.87 %
hacking 4.50 %
lack of ingame rule enforcement 3.10 %
other problem - please explain your opinion in the poll hread. 2.69 %
not enough payment options 2.20 %
PvP is not restricted enough 0.87 %

Which dungeon structure do you prefer?

location 14.70 %

- Far away from the city, chances are higher to be alone. 53.73 %
- Close to a city, so I can get there quickly. 36.20 %
- I cannot decide. 10.06 %

sending loot 14.62 %

- I prefer mail boxes in dungeons, to parcel loot away safely. 75.44 %
- I don't like the "mail box in dungeons" system. 19.56 %
- I cannot decide. 5.00 %

changing levels 14.30 %

- I prefer stairs, to avoid luring and to flee easily. 56.62 %
- I prefer rope holes, to be able to rope up single monsters. 35.70 %
- I cannot decide. 7.67 %

safe spots 14.27 %

- I prefer dungeons with safe spots that allow regeneration. 72.90 %
- I prefer dungeons without safe spots, I want constant action. 23.81 %
- I cannot decide. 3.29 %

entrance 14.20 %

- I prefer single entrances, such dungeons can be claimed easier. 53.88 %
- I prefer open dungeons that cannot be controlled easily. 39.74 %
- I cannot decide. 6.38 %

paths 13.95 %

- I prefer loop roads, the spawn is better that way. 67.63 %
- I prefer dead end paths. It's easier to share dungeons that way 21.45 %
- I cannot decide. 10.92 %

aisles 13.95 %

- I prefer dungeons with narrow aisles, to regulate monster flow. 53.58 %
- I prefer large rooms to fight monster mobs. 38.47 %
- I cannot decide. 7.95 %

Which is the most powerful vocation?

Paladin 34.90 %
Sorcerer 27.48 %
Druid 15.05 %
Knight 14.89 %
None, I think they are balanced. None is more powerful! 7.69 %

How is your financial situation in Tibia?

I am below level 50. 30.53 %

- I am having a hard time to gather the money that I need. 33.14 %
- With a bit of saving up, I can afford everything I need. 25.52 %
- I am poor and I cannot gather the money that I need. 25.29 %
- I hardly think about money, I can afford all necessary things. 16.05 %

I am level 80 or above, and below level 130. 27.22 %

- I am having a hard time to gather the money that I need. 37.05 %
- With a bit of saving up, I can afford everything I need. 29.04 %
- I am poor and I cannot gather the money that I need. 19.65 %
- I hardly think about money, I can afford all necessary things. 14.26 %

I am level 50 or above, and below level 80. 22.27 %

- I am having a hard time to gather the money that I need. 35.23 %
- With a bit of saving up, I can afford everything I need. 31.44 %
- I am poor and I cannot gather the money that I need. 17.22 %
- I hardly think about money, I can afford all necessary things. 16.11 %

I am level 130 or above. 19.97 %

- With a bit of saving up, I can afford everything I need. 29.67 %
- I am having a hard time to gather the money that I need. 26.55 %
- I hardly think about money, I can afford all necessary things. 24.29 %
- I am poor and I cannot gather the money that I need. 19.49 %

rroolli
Hmm, még a végén kiismersz <#wow1> 😊

rroolli
Jó, akkor azt... 😛

rroolli
Nekem pedig egy menedzser/külsõ tanácsadó ismerõsöm mesélte, hogy valamelyik cégnél a fõnök hetekig vitatkozott az IT-sekkel, hogy csinálni kéne valami módosítást a nyilvántartó programba. Õk csak azt mondták, hogy "lehetetlen, ilyet nem lehet". Bement ismerõsöm, odahívta az IT-seket és azt mondta, hogy vagy jövõ hétre megcsinálják, vagy többet nem kell bejönni. Másnap reggel az asztalán volt készen 😊
Tanulság: minden csak motiváció kérdése.

Son Ice

Egyik kollégám jut mindig eszembe, amikor egy "megrendelõ" a kódolás tudományának hiányában kijelenti, hogy egy adott feladat 2-3 perces munka. Ekkor a kolléga odahívta az illetõt a fejlesztõ géphez, majd elé tolta a billentyûzetet: "Tessék; foglalj helyet!" - felszólítással. <#duma>

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

CattiBrie
"akkor csendben maradok"
"Ne maradj!"

Tudom, hogy kötexel! <#crazya>
😛

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Miért? Te eddig vitatkoztál? :o

Azt hittem eszmét cserélünk.

[/spam]&#8482;

rroolli
"Ne maradj! 😊"
Szóval hivatalosan is elküldesz...

Egyébként elég furcsa lenne, ha mindenki mindig ugyanazon a véleményen lenne 😛

rroolli
Errõl már nem vitatkozok 😊 Sokkal durvább dolgokat javítottak, beraktak már, akár menetközben is. Nem fogjátok elhitetni velem, hogy csõdbe vinné cipet és elmaradna a nyári up 😊 De részemrõl téma lezárva.

maerlyn
a tapasztalatom azt mondja: a majdnem mukodo kod koszonoviszonyban sincs a mukodo koddal

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

CattiBrie
hát nekem olyan nincs, hogy valaki mond valamit és akkor meglesz.. nem, mail aztán utána meglesz..
hibás az algoritumus, ha véletlen nem jelölöm vissza olvasatlannak 😄

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Ne maradj! 😊

Más a véleményünk. 😊
Biztos nem ez lesz az utolsó eset.

[/spam]&#8482;

maerlyn
nem, de a munka nagyja mar kesz

maerlyn
jatekban szoltam, legkozelebb dobok mailt is
(orulok, hogy nem csak nekem todo lista az inboxom 😊 )

maerlyn
nem, mert az autodetektalas csak akkor megy, ha tibia.hu-ra jon a user, ha rogton {hu,en}.tibia.hu-ra, vagy kezzel valt, akkor olyat kap, amilyet ker

maerlyn
pipa

rroolli
Jó, akkor csendben maradok, de a lelkem mélyén sosem fogom elhinni, hogy egetrengetõ munka lenne.

CattiBrie
Mivel nem tudom, mi van a háttérben, ezért nem véleményezném, hogy valóban mi, mennyi idõ lehet.

Lehet, hogy a map már megvan elõre plusz 5 kontinens.. azt hiszem, nem tudhatjuk.

Azt tudjuk csak majdnem biztosan, hogy profi grafikusaik vannak a CIP-nek! 😄

[/spam]&#8482;

rroolli
Azért ne hasonlítsd egy fullos kontinens megtervezéséhez/rajzolásához, questekkel, lényekkel, itemekkel, mindennel...

CattiBrie
Gondolom, mégsem 5 perces..

[/spam]&#8482;

rroolli
"És ha azt nézem, hogy milyen gyorsan meg tudták oldani, hogy ha war van, akkor az idézett FE tüze ne sebezzen nem war-ban levõt, akkor még inkább nem értem, hogy az elõbbi dologra miért nem szánnak idõt."

Az FE probléma "létkérdés". A skinnelés/dobálás nem az, tehát lehet halogatni... Évtizedekig...

rroolli
Asszem ebben nem értek egyet 😄

"évente új földrész sokkal elõbbre való, mint egy ilyen kis "bug" javítása."
-Elõbb javítjuk a bugokat, utána jöhet a többi 😊

"Ha választhatnál, hogy a következõ up-kor új földrész vagy tudd skinnelni és odébb dobni a saját lényedet, melyiket választanád?"
-Egy "5 perces meló" nem zárja ki a földrész megvalósítását 😊 Persze túlzás, de akkor se.

rroolli
Véletlen szerkesztettem, itt az eredeti:
"Az túlzás, hogy teljesen letojja. Ha valami iszonyat lázadás tör ki és nap mint nap születnek topikok ugyanabban a témában, akkor komolyan megvizsgálják a dolgot."

CattiBrie
Kénytelen, mert szétszednék (a lázadók) CIP-et. 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Igen, ez számomra is egy olyan dolog, hogy én miért nem tudom azonnal odébb dobni, ha a több XP az enyém... tök elemi dolog lenne.

És ha azt nézem, hogy milyen gyorsan meg tudták oldani, hogy ha war van, akkor az idézett FE tüze ne sebezzen nem war-ban levõt, akkor még inkább nem értem, hogy az elõbbi dologra miért nem szánnak idõt.

De én akkor is azt gondolom, hogy van ennek oka, amit mi nem látunk.

Yalahar, Zao, war a korábban említett játékosok miatt van. Ha valóban van product manager-ük vagy marketingesük vagy bármi, akkor az valószínûleg valami teljesen más szemszögbõl nézi a játékot, és lehet, hogy neki van igaza. Mégpedig ott, hogy évente új földrész sokkal elõbbre való, mint egy ilyen kis "bug" javítása.

Ha választhatnál, hogy a következõ up-kor új földrész vagy tudd skinnelni és odébb dobni a saját lényedet, melyiket választanád? És, ha számítana Neked, hogy minél több fizetõ játékos legyen (maradjon)?
Szerintem ezért választják az új földrészt.

[/spam]&#8482;

rroolli
Persze a világért se rontanám el az optimizmusodat 😄
Vannak, amiket tényleg megcsináltak... Van olyan rész a "CM collection"-on belül, hogy "Done".

rroolli
Persze, van nagyon sok "jó ötlet", ami nem megvalósítható, vagy nagyon idõ/költség igényes. Pl nem csoda ha nem raknak be olyan griffmadaras utazást, mint wow-ban. Nem ezekre gondoltam. Vannak dolgok, amik egy sima patch-be is beleférnének, mégis sokat mozdítanának elõre a játék fejlõdésén. Például: ha a saját lényedet tudod lootolni, akkor miért nem tudod nyúzni, dustolni? Nagyon béna, de nem törõdik vele senki.

Szeritem azért kell akár éveket is várni egy tök kézenfekvõ, "eleminek gondolt változásra", mert van egy pár fõnök(product manager), akik kitalálják, hogy õk mit akarnak(pl yalahar, zao, war, stb) és annak van prioritása.

CattiBrie
Lehet, hogy én vagyok a túl optimista, de én nem hiszem el, hogy a véleményeket csak úgy letojná CIP. Elsõ körben, akkor miért kérné ki? Valószínûleg van prioritási sorrend, melyeket úgy kell összehozni, hogy a legkevesebb játékosnak legyen rossz és a legtöbbnek (a fiatal, az idõs, az alacsony szintû, a magas szintû, a kezdõ, az újrakezdõ, a régi játékos, az új játékos, a prémis, a nem prémis) legyen jó. Ezek között is kiemelt sorrend: elõnyben a prémisek és az új játékosok*.

Azért gondolom így, mert ezt látom és ezt tapasztalom és magamból indulok ki. Én ezt tenném. A régi már úgy is fizet legfeljebb egy-két fizetõ játékost veszít, inkább az új játékosokat kell megfogni és fizetésre bírni. Én így gondolom, persze nem biztos, hogy igazam van.

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Elõnyben vagy azzal, hogy Te tényleg olvasgatod a fórumon. Ellenben velem. 😊

Én úgy vagyok vele, hogy kétlem, hogy valamit azért nem tesznek bele, mert csak. Tehát biztos vagyok benne, hogy van normális oka annak, hogy nem teszik bele a játékba a leülést. Volt egy játékos vagy valaki, aki még el is készítette a képeket, hogy hogyan kéne kinéznie és mégsem teszik bele. Ha valóban egy könnyen kivitelezhetõ feature lenne, akkor tuti beletennék. Biztos van oka.. még tippem is, de ebbe most nem megyek bele.

Az, hogy éveket kell várni egy-egy amúgy tök eleminek gondolt változtatásra, aláírom ez tény. Soha nem volt ilyen rövid a ss mint most (6 perc). Szerintem amikor én kezdtem, már akkor 10 perc volt legjobb esetben. És ez telt 5 évbe. Én hiszem azt, hogy nem 2 perces munka volt ezt megírni. Nem tudom, mit hogyan ment a melyik szerver a hova és hogyan tárolják az adatokat... de biztos megvan az oka, amiért nem lett készen korábban.

Fõleg, ha mellette figyelembe vesszük azt, hogy ez a játék csak egy egyszerû diplomamunkának indult (ha jól tudom, valakitõl csak hallottam, és nem Börzsönyivel beszélgettem errõl). Biztos, amikor kezdték még X struktúrájú volt egy adattábla, ami idõvel elavult és sok-sok módosításra szorult, amit nem két nap átírni, megváltoztatni.

[/spam]&#8482;