124119
-
#115428 Vmi olyasmi rémlik az achievment leírásból, hogy az egész lényege az ismerd meg, ki ismeri jobban a játékot. De azért hadd ne kelljen az összes sqmet végigprobálgatni hogy hátha történik vmi. Arról nem is beszélve ha netán vmi tárgyat kellenne rajta használni, ami n-nel növeli a variációk számát. Tehát info, nyom, rávezetés kell hogy mit hol keressen az ember, mit csináljon, mire készüljön. -
#115427 És azért kellenne tudni valahonnan mert ez egy rpg játék lenne vagy mi, ahol minden rejtélynek meg kell hogy legyen a kulcsa hogy bárki meg tudja oldani. Mint a krimikben is arany szabály, hogy a rendelkezésedre bocsájtsanak minden nyomot ami elvezethet a megoldáshoz.
Tehát ilyen játékban elvárná az ember hogy adott legyen minden info vhol és ne csak úgy egyszercsak előjön alapon legyen meg vmi.
És még mindig a demon oakhoz visszatérve. wikian elvileg fent van minden könyv tartalma, azokon is végigrágtam már magam. -
#115426 A hajózás az mondjuk ok hogy véletlenül egyszercsak kiírja, mert olyat viszonylag sűrűn csinál az ember, de ha elmegyek vhova huntolni akkor nem az az első, de mégcsak nem is az utolsó gondolatom, hogy talán inni kellenne a kútból, vagy trombitálni kellenne vagy bármi ilyen hasonló... Ezért lenne jó vmi npc vagy könyvtár ahol az ember körbenézhetne, kérdezhetne hogy miket kellenne keresnie merre kellenne elindulnia. Mint ahogy a questek is mind így kellenne hogy induljanak. Az most más kérdés hogy van quest láda is, de azok feltűnőek.
És amit korábban írtam ezt hiányolom a demon oak questnél még mindig, nincs meg a kiinduló pont, ahonnan infot lehetne szerezni a továbbjutáshoz. Mert az hihetetlen, hogy ennyi idő után ennyi serveren senki sem találta meg még a hagyományos bejutást. Így mindenki a 6666 demonra hajt aki meg akarja csinálni. Pedig Cip határozottan állítja hogy 2 út van, a demonos meg a hagyományos. -
#115425 Miért kéne valahonnan tudni? Ha valaki sokat hajózik, egyszer úgy is előjön, hogy na meglett egy öcsipontja. Akkor inkább nehezebb a trombitálást kitalálni, mert még a hajózás azért mindennapi, a trombitálás nem, de ettől még egyszer csak meglehet valahogy valakinek. :) -
#115424 Találtam egy ilyet:
http://tibia.wikia.com/wiki/Faded_Last_Will
De itt bazinehéz nekem egyedül mappolni. :( -
#115423 Szerintem nem néztem félre semmit. :D Csak félreérted, amit írtam. :D -
#115422 Meg bevallom lusta voltam végigolvasni az achievment leírását, lévén semmi lényegeshez nem kapcsolódik... :) De az azért továbbra is érdekelne hogy az ilyen secret achievmeneteket honann lehet kitalálni mint pl a 2000 hajózás és poi kútból ivás meg hasonlók :) -
#115421 Jól van, akkor kezdek már képben lenni :) -
Ram Abbalah #115420 Csak annyi, hogy beállíthatod őket itt is ott is. A közük meg annyi, hogy egy accon vannak:D és gondolom így egyszerűbb volt Cipnek megoldania ezt a beállítós dolog:) A franc tudja az okát:)
De a lényeg, hogy a pontok nem adódnak össze:D -
#115419 Amúgy én még nem néztem hogy összeadja-e a pontokat vagy nem, nem mélyedtem bele ennyire. Mint az a spamelésemből is látszik :) -
#115418 De akkor ezt is miért? Mi köze Jacknek Ram címeihez? -
Ram Abbalah #115417 Hát valamit nagyon félrenéztetek.
A pontok nem adódnak össze.
Van külön x pontom Jackel és Ramnak is van külön y pontja.
Szal a pontokat ne keverjétek, nem adódnak össze.
Amit félrenéztetek pedig: hogy ha valamit megcsináltál az egyik karakternél, azt kipipálhatod a másiknál. Így Jacknél meg tudom jeleníteni a Dread Lord a 3 csillaggal. -
#115416 Nem feltétlen tőled kérdezem, bárkitől itt a fórumon, csak momentán mi vagyunk most aktívak :)
/Már zavart ez a hosszú spamtelenség/ :) -
#115415 Jah és még egy fontos kérdés. Különböző servereken lévő karakterek pontjait is összevonja? Mert akkor még inkább igazságtalan a rendszer... -
#115414 Hát, ja ezt pont ne tőlem kérdezd. :) -
#115413 Mert így jelen állás szerint akkor egy karakterrel esélytelen összegyűjteni minden achievment pontot. -
#115412 Pont ez lesz, hogy arra ösztönzik az embert, hogy csináljon még egy karaktert és csinálja meg a másik eltérő ágakat, questeket. De adott esetben aki szereti a karakterét az miért csináljon másikat, miért kerüljön így hátrányba?
Most az egy dolog hogy anno minden lovagnak volt uh gyártó druidja, meg hogy én is csináltam több karaktert, hogy kipróbáljam ki mit tud. De nem az volt a cél hogy mindegyikkel minden questet megcsináljak mégegyszer. Csak a fontosabbakat csináltam meg amik vmi hely nyitásához kellettek, hogy oda tudjak menni huntolni. És ezért sincs kedvem már a sorcomra váltani pl. A palában már annyi quest, outfit megvan és stílusomnak még mindig a pala fekszik a legjobban. -
#115411 Pont valami ilyesmi a lényeg, hogy azért, mert zöld djinnes vagy, attól még kaphassa a kékért is. No, de ezzel azt érik el (többek között), hogy mindenkinek lesz még egy komolyan karaktere. És enyhén hátrányos helyzettel indulok. :(
Hm. Nem tudom. -
#115410 Azt értem hogy mindegyik achievmentet ugyanazon az accounton érte el az ember, de a palám zöld djinens pontjaihoz a lovagomnak semmi köze lévén a lovagom kék djinnes és fordítva is ugyanez. Meg az összes többi különbözőség. Mind mind más karakterhez tartozik. Az achievment rangsor meg karakterekre megy. Esetleg még az lehet kérdés, hogy egy acc több karija is fent lehet-e az achievment listán. -
#115409 Hm, ha az azonosakat nem adja össze, akkor a különbözőeket milyen alapon adja hozzá? pont az a lényeg, hogy egy karakter nem lehet egyszerre kék és zöld djinn, nightmare knigh és brother hood of bone, jó vagy rossz yalahari. Így az adott accon két karinak megvan mindkét oldal, akkor mindkettőnek jönnek a másik kariktól plusz pontok amikhez az adott karakternek semmi köze. -
#115408 Cattinak van egy pontja. Gondolom az megvan a palámnak is, így igazából Catti nem ad hozzá semmit.
De, ha én mondjuk csak a druiddal szeretek pecázni, és letolom az X halat, akkor azt hozzá fogja számolni. -
#115407 Ha ugyanaz a pont megvan 20 karakternek, azokat nem adja össze! -
#115406 Lehet ezért kelelttek ezek az achievment pontok :) -
#115405 Olyat még nem próbáltam :) Szerintem akkor az abc alapján név szerint adja :) -
#115404 De így akkor ez megint olyan dolog lehet, hogy csinál vki 20 karaktert, asszem anyni lehet max egy accon, megcsinálja mindegyikkel a legalapabb pontokat adó questeket amik gyorsan megvannak akkor kb ugyanannyi pontja esetleg még több is lehet mint annak aki egy karakterrel játszik és próbálja midnegyik lehetséges achievmentet elérni. Vagy csak én látom így? Szóval megint egy könnyen kijátszható értelmetlen dolgot kaptunk. De hogy több mint tíz év programozás, fejlesztés után ennyire ne ismerjék a felhasználókat... Lassan lejár a prémem de most megint nagyon gondolkozom rajta hogy hosszabbítsak-e... -
#115403 Hm. Oké. De mi van, ha nekem van négy azonos szintű karakterem? :) -
#115402 Az előfizetéseknél meg egyéb közös listákban a legmagasabb szintű karaktert hozza fel elsődlegesnek, gondolom itt is. -
#115401 Én azt nem értem, hogy ha van két karakterem, akkor melyik név fog felkerülni a listára. Oké Catti-bia és Catti esetében Catti-bia. De miért? :)
Mert magasabb szintű?
Mert több öcsipontja van?
Mert régebbi karakter?
Ezeket le kéne tesztelni, de nem akarok annyit visszahalni Catti-biával. :D -
#115400 Én is ilyesmit olvastam, hogy mindegyik karakteré számít, de akkor ezt megint amolyan cipsoftosan szépen elbaxták. Szerintem egy felesleges figyelemelterelő semmire sem jó dolog volt. És ezt nem azért mondom mintha nem lennék rajta a listán vagy kevés pontom lenne. :)
Így meg a rangsor is elég kérdéses ami meg ugye karakterenként megy. Szóval nem teljesen értem mire volt ez jó.
Eleve mi értelme volt ilyen új pontoknak, rangsornak. Meg hogy honnan jöjjön rá magától az ember hogy 2000-szer kell hajózni vagy inni kell poi alatt vmi kútból? Az más lenne ha lenne néhány npc aki elmondja hogy vannak ilyen meg ilyen dolgok és itt indulj el. Demon oak questtel is ez a bajom, hogy nincs meg az az npc, vagy vmi amin el lehetne indulni a hagyományos nyomozgatós, beszélgetős módon. És olvasgattam demon oakkal kapcsolatban más fórumokat is, kb az összeset amit megtaláltam az rpg, és más serverek forumaiban. És nagyon sokan nagyon sok mindent kipróbáltak már de még senki nem találta meg a hagyományos utat. És én is próbáltam beszélni a szerzetessel pohon, Inquisitionos ürgével, vámpírvadászokkal, meg azokkal akikről úgy gondoltam kapcsolatban lehetnek a demon oakkal. De még semmi eredmény. Esetleg Ram megkérdezhetné a Bonemastert, ha még nem tette meg, hogy így leadva a 3k ess-t hátha mond vmi értelmeset a demon oakkal kapcsolatban is :)
-
#115399 Update után érdemes az összes meglévő karakterrel belépni, mert csak azután veszi figyelembe a meglévő achi-pontokat. És ha van két karaktered, hogy az egyiknek megvan a zöld djinn kveszt, a máiknak meg a kék, akkor - mivel accra számolja - összeadódnak a pontok. -
#115398 wow Ram az 5. :) -
#115397 Viccsmopf most ébredt fel, eddig kint állt az ajtóban. :) -
#115396 -
#115395 Újabb toplista
http://www.tibia.com/community/?subtopic=highscores&world=Secura&list=achievements
Character Information
Name: Bexterke
Sex: male
Profession: Elite Knight
Level: 87
Achievement Points: 36
World: Secura
Residence: Edron -
#115394 megjelenik a karakterlapodon az összes pont, 5 öcsit ki tudsz rakni ugyanoda, és van toplist -
#115393 mire jó az öcsi pont? :D -
#115392 Secret achievement.
Ship's Kobold(4 achievement pont): 2000 hajóutazás után jár.
Ha azonnal kell a pont, akkor edron-cormaya, 2000x10gp=20k -ból meg lehet úszni :) -
#115391 Ez most mi ez? Mi működik, mi számolja, mit? -
#115390 A boat utazásosnál a legolcsóbb Edron - Cormaya / 10gp és működik, számolja. -
#115389 Quick as a Turtle
70/perc
2000 / 70 = 28,5 perc
:)