124119
  • rroolli
    Akkor a hét végén kapunk majd 1kk xp-t :) Remélem hogy azt nem csökkentik.

Most az is kiderült, hogy 2 öcsipontot is fogunk kapni :)
  • olattila
    Egy reset menyi idot szokott felvenni mert ha 1 ora kell legalabb akkor elmegyek es elvegzem a dolgom azt utana mehetnenk
  • Ram Abbalah
    de jó volna venni pár olyan kavicsot xÐÐÐÐ szerintem én adnék értük 300-400k-t darabáron xÐ
  • Ram Abbalah
    szerintem ez 1 karakteres móka lesz... mert úgy gondolom le kell győzni a devovourgát, hogy be tudj menni a reward roomba majd.. ami azt jelenti, hogy nem fogod tudni 2 karival lenyomni
  • olattila
    All german world de meg mindig van egy jopar online :P
  • olattila
    Remelem hamar megcsinaljak h tudjunk menni meg1-szer :P
  • Ram Abbalah
    All German game worlds had to be shut down to implement an important bug fix for the Devovorga world quest. In addition we have reset all German game worlds to the state of today's server save.
  • Ram Abbalah
    ehh..már jön is a reset.....
  • maerlyn
    egyelőre úgy néz ki, hogy a mysql oldalán van a gond, de még nyomozok majd

a jelszó miatt meg a böngésződdel konzultálj, az oldal nem csinál ilyet
  • CattiBrie

:D
  • CattiBrie
    Itten e: tibia.hu pannon guardians hiba

Meg nálam mindig beírja a jelszót. :D
    De nem tudom, miért. :D
  • olattila
  • CattiBrie
    Én csináltam képet, mert aztán meg megint nem hiszi el Tele! :D
  • CattiBrie
    Mármint tibia.hu. :)
  • olattila
    Tele
    Nezd mar meg legyszi mi van a Tibi.hu-val mert ha a Pannon Guardians guildot nezuk akkor csak par embert mutat a guildben pontosan 30-at es nem csak nalam hanem Cattinal is ezt mutatja
    17:40 az ido mikor felfedeztem :P
  • rroolli
    Szerintem az igazi nagy hullám, amikor tömegesen jöttek új játékosok, az régebben volt :) Most mint ha pangás lenne.
    Már csak azért gondolom, mert amikor én kezdtem 2007-2008ban, akkor rookon akkora élet volt, amit azóta se láttam. Veszekedés volt, hogy ki álljon a trédelős asztalhoz :) A Rook-trade channel is pörgött :)
    Most ha belépek rookizni, akkor tök kihalt az egész.

Kezdőből nem lehet végtelen sok, viszont moneymaker karaktereket folyamatosan gyártanak. Egy embernek simán lehet 10 botkarija. Páran kitalálják hogy csinálnak még moneymaker karit kazba, és akkor máris van aki gyakja a trollokat, meg a rotikat, mert ugye el kell kezdeni valahol.

De az is lehet, hogy valami rokont bevontak és elkezdte, de az ilyen level 10-30 karikból nagyon nagyon kevés aki tényleg tolja szívvel lélekkel és egy év múlva 100. Csak azért gondolom ezt, mert visszanéztem egy csomó nevet, akik úgy megmaradtak bennem amikor még nagyon új voltam errefelé és hogy azok vajon hol tartanak. Hát sehol :)
  • CattiBrie
    Ki tudja. Még nyár van. Ilyenkor tévelyednek be sokan az ilyen játékokba, a nagy nyári szüneti unatkozás. :D
    Na, de lassan kipucolódnak a cave-k... és helyükre botok kerülnek? :D
  • rroolli
    Oké :)
    Valóban sok 30-50es van, de erre mondtam, hogy azok vagy másodkarik, vagy retiredek. Nem hinném, hogy a 30-50es karakterek zöme szorgosan játszó friss account :)

Ha az én accomat vesszük mintának, akkor van rajta egy lvl 164, lvl 53, lvl 43, lvl 31, lvl 20, lvl 15. Nyilván van, akinek kevesebb noobkarija van, és van akinek több. De szerintem egy highlevelre simán jut 2 darab 30-50es kari, és akkor már ott tartunk, hogy securát elözönlötték a 30-50es karakterek, még akkor is, ha senki nem új arc.

Amit el tudok képzelni, hogy most egy ideig "lexarják" azt a hűséges tömeget, akik már rendesen benne vannak a játékban, és arra a pár darab frees 'hol játszok hol nem' level 20-60as karaktert birtokló emberkékre koncentrálnak, hogy 'kockuljanak bele' mégjobban tibiába és legyenek rendszeres prémifizetők.

Ezt így megértem teljes mértékben, csak szerintem az ilyen ambíciókat más formában kéne megvalósítani és a world questeket pedig úgy csinálni, hogy tényleg Mindenkinek érdekes legyen, ne csak annak aki 'jó vóna ha fizetne'.
  • CattiBrie
    #115761-as komment.. valóban nem mondtam, hanem írtam :P
  • CattiBrie
    22:17 You deal 409 damage to a draken spellweaver.
    22:17 You deal 104 damage to a draken spellweaver.
    22:17 You deal 39 damage to a draken spellweaver.

Ezt komolyan hent közepén írtad? :D

22:27 You lose 324 hitpoints due to an attack by a draken spellweaver.
    22:27 You deal 182 damage to a draken spellweaver.
    22:27 You lose 27 hitpoints due to an attack by a draken spellweaver.
    22:27 You deal 104 damage to a draken spellweaver.
  • rroolli
    Max gondoltad :)
    30-50ig eljutni max 2 hónap, ha naponta 1 órát játszik valaki. Szerintem pont hogy sokkal sokkal több ember van, aki évek óta játszik, mint aki ~2 hónapja kezdte.
  • CattiBrie
    Én azt mondtam, hogy 30-50. :S
  • rroolli
    Honnan ez a stat, hogy újból sokkal több van? :o
    Jártál mostanában rookgaardon? Mert szerintem tök kihalt. De a troll cave-ek is csak a frissen regelt botkariktól hemzsegnek.
  • CattiBrie
    De, ha azt nézem, hogy a POI is level 80. :D
    Ez csak azt jelenit, hogy 70-től lehet túlélni. :D

Na jó, persze nem tudom. Csak elmélkedem. :)
  • CattiBrie
    A régi fizetők előbb utóbb felnőnek és úgy sem lesznek tovább prémisek.
    Újból meg sokkal sokkal több van jelen esetben. (Mondjuk én attól még megveszem a prémet, mert nincs fél évente 10-nél több 170 felettieknek szóló küldetés.)

Lehet, hogy így is pislogunk majd a 70+ nál :D
  • rroolli
    És még csak nem is sima questről van szó, hanem World Quest-ről :(
    Fogjon össze az egész szerver, de a legdurvább portál 70-es, mikor secura top 300 listája lvl 192-től indul :/
  • rroolli
    Marketing:

A régi vevőt sokkal sokkal olcsóbb rávenni hogy újra fizessen, mint egy idegent rávenni az első vásárlásra.

Ha csak magyarokból indulunk ki, hány új prémifizető lett az elmúlt fél évben? És hány hűséges prémifizető tette le a lantot, mert megunta a gémet?

Addig oké, hogy csak a prémis dolgokat fejlesztik, mert érje meg minél jobban prémit venni. De miért ne lehetne izgalmas dolgokat berakni a nagyobbaknak??
    Mondjuk ez is lehetett volna úgy, hogy
    20-60 60-100 100-150 150+ 150+

Így legalább mindenki számára lenne érdekes dolog. Az aktív játékosok 99%-a 80+, vagy ha még frissen jött, akkor nemsokára 80+. Aki már régebb óta tolja és aktív, az rég 100+. Akkor az "aktív játékosok" számára 2 portál lesz nyitva az 5-ből, a másik 3-ba meg mennek az inaktívak/afkerek/nyúbik?
  • CattiBrie
    Én nem. Tök természetes, hogy a level 20-120 asoknak áll a világ. Meg kell fogni a kicsiket, hogy fizessenek prémet. A nagyok (100+) már úgy is be vannak sózva, a lvl 30-50 esek vannak sokan, akik már úgy is rákaptak kicsit és biztos ezek között kevés a prémis.

Sajna mindig minden a zséről szól. :(
  • rroolli
    "The portals are level restricted so that teams from different level ranges will find worthy opponents behind. All of them hold battle-heavy challenges that need to be met in order to eventually bring down the mighty weapon."

Level 20-40es hely az mennyire lehet heavy?

Legdurvább része is csak 70+ :( Nagyot csalódtam.
  • CattiBrie
    20-40-ig kit érdekelhet ez a quest? Oké, hogy van a druidom és engem érdekel, de miért legyen kötelező másodkarakterem? :S
  • CattiBrie
    Rise of Devovorga

http://tibia.wikia.com/wiki/Rise_of_Devovorga/Spoiler

Level required: 20+

Portálok: PoH, Ghostland, Folda, Edron, Drefia

És a legjobb!!!

There are various level requirements for the different portals: 20-40, 40-60, 40-80, and two portals are level 70+

:D :D
  • maerlyn
    lehet, hogy optimalizáltabb lesz, de a flash player iszonyúan sok procit eszik - nézz meg egy tower defense játékot, mennyivel egyszerűbb, mint a tibia, de az egyik magomat kapásból pörgeti 100%-on, és hajlamos akadni. látatlanban azt mondom, hogy a flash kliens csak erőgépen lesz játszható.
  • CattiBrie
    Ez olyan ismerős. Ilyet szituban engem PK-zni akartak. :/
  • Shiwo
    ki tudja, lehet a flash kliens optimalizáltabb lesz, mint a mostani (lévén vadi új, nem egy tíz éve foltozgatott valami)
  • kiscipi
    Nah ezekre azt mondom hogy HUJDE

• maerlyn
    elvileg megmarad az asztali kliens is. ha csak flashes lenne, sokan hagynák abba a gépigénye miatt.
  • rroolli
    Szerintem is nagyon optimalizálatlan...
    World of Warcraft több fps-el fut a notebook-omon, mint Tibia. Amíg asztali gépem volt, nem vettem észre hogy sokat eszik, de most nagyon zavaró. Még ha leszedem a fényeffektet, akkor is "durván" dolgoztatja a gépemet.

Lesznek grafikai, technikai újítások. Elvileg kb fél év múlva jön ki az új kliens, ami flash alapú és böngészőből futtatható. Félek, hogy még nagyobb gép igénye lesz :(
  • silbor
    és miért van ez...mármint nem gondolnám hogy egy ilyen játék ennyit "fogyasztan"
    Nem lehet ezt optimalizálni? Mármint nekik?
    Egy ráncfelvarrás nem ártana...nem mondom hogy 3D csilli-villi mert meg van a varázs ennek a jelenlegi kialakításnak...de hát ami régi az régi :)
  • maerlyn
    mocskosul sokat eszik a tibia motorja, ha ez a grafikan nem is latszik. kiserletkepp kapcsold ki a frame rate limitert, es nezd meg, meddig megy fel - nekem talan 30-ig
  • silbor
    hát ha majd fejlesztenek a grafikán akkor jobban fogod látni! :))) tényleg! fognak ezen valaha is csiszolni? azért ettől többet is elbírnának a mai elavult gépek is. lag meg nem lenne tőle gondolom mert az az én gépemen van... vagy mi.. :)