124119
-
#116108 Amitől nagyon parázok, hogy ha a flash kliensnek nagyobb gépigénye lesz mint a mostaninak, akkor nem sűrűn fogok notebook-ról gyakni menni. -
#116107 Idővel biztos meg fog szűnni a klasszikus kliens, mert ez lenne a cél. Ha csak nem lesz olyan rossz a flash, hogy közfelháborodás miatt visszahozzák a régit.
Egyébként alapvető céljuk:
-Regisztráció után azonnal lehessen játszani. Installer letöltése/telepítése nélkül, akár ugyanabból a böngészőablakból, ahol regelt.
-Megszűnjön a szakadék a kliens és a weboldal között. Sokkal egyszerűbb lesz egy csomó dolog, ha az oldal része a kliens, nem pedig egy különálló alkalmazás. Példákat nem tudok mondani, én csak idézek :D
-Bárhonnan játszható legyen a tibia
-A flash kliens az alapoktól lesz megírva, remek lehetőség, hogy az ősrégi, egész idáig cipelt hibákat egyszer s mindenkorra kijavítsák
-A flash lehetőségeit kihasználva fel lehet egy kicsit dobni a grafikát
Ha átgondolom ezeket a célokat, akkor majdnem mind olyan, ami akkor teljesül be, ha az új kliens teljesen átveszi a régi helyét :)
Szóval ha ez egy jól működő dolog lesz, akkor azt jósolnám, hogy a régi kliens teljesen el fog tűnni, és böngészőből fogunk játszani. -
#116106 Hogyhogy fut-e egyszerre?
Ha úgy írnak meg egy új klienst, hogy a szerver oldali dolgokhoz nem nyúlnak, akkor minden akadály nélkül lehet játszani a régi és az új klienssel is. -
#116105 Vajon idővel megszűnik a kliens.. és csak a flash lesz? :S
Mert maga az, hogy flash.. ez egy rossz irány volt. :( -
#116104 "Remélem a HP meg a mana csík nem marad így, vagy be lehet állítani a "klasszikusra", mert az is egy külön történet lenne, mire megszoknám ezt az elrendezést :D"
Hát az a minimum, hogy emiatt mindenki indít egy új karaktert. :) -
#116103 Vajon, hogy lesz ellenőrizve, hogy fut-e a flash és a kliens egyszerre. -
#116102 Van egy pár precedens olyan esetre, amikor egy botfunkciót beépített cip a gyári kliensbe :)
-hotkey
-szabályozható világítás
-xp/óra mutató
Most meg jönnek a testreszabható gyorsikonok :)
Végülis ebben semmi rossz nincs. Közvetlen előnyhöz egyik feature se juttatja az embert, viszont újra és újra eggyel kevesebb indok, amiért megérje botot használni :)
A cavebot, meg a runemaker funkciót azért remélem nem fogják beépíteni :D -
#116101 Remélem a HP meg a mana csík nem marad így, vagy be lehet állítani a "klasszikusra", mert az is egy külön történet lenne, mire megszoknám ezt az elrendezést :D
A kliens grafikai kinézetét ne nézzétek, mert azt írja tibia.com, hogy még semmit nem foglalkoztak a kinézetével. Bár lehet, hogy ez sokaknak ránézésre is egyértelmű volt :) -
#116100 Hát nem rossz... Bár őszintén szólva nekem semmi gondom a mostani kliens kinézetével/elrendezésével. A widgetes dolog jópofa, de én biztos úgy fogom elrendezni, ahogy a mostani kliens kinéz, mert ezt szoktam meg. A gyorsikonok se hülyeség, bár most nem tudom elképzelni, hogy olyan sokkal kényelmesebb lesz. Mindenesetre nem hátrány :)
A WASD irányítás miatt sokan csipogtak. Nekem kifejezetten tetszik, hogy a betűkkel chatelek, a nyilakkal játszok. Gyakás közben gépelhetek, nem kell sehova kattintani, meg nyitogatni ablakokat. Elvileg a flash kliensben is be lehet állítani nyilakat a mozgásra, de nem tudom, hogy a csetelés mennyivel lesz körülményesebb. Remélem nem sokkal :D
Az határzottan okos dolog, hogy több chat ablak is látható egyszerre :)
Beállítható status bar, időszámláló... Számomra ez is tipikusan olyan, ami pont jó úgy ahogy most van. Minden látszódik ami fontos, a spelleket meg nem tart sokáig kitapasztalni, hogy mi meddig tart. De gondolom ez se hátrány :)
Aminek kifejezetten örültem volna, az az lenne, ha lehetne "kijelölni" több itemet, és kidobni kukába, vízbe, vagy berakni bp-be, stb :D Bár most hogy csoportosíthatóak lettek a potionok, egy kicsit kevesebb ilyen pakolós meló van, de azért ha veszek 30 pohár rumot, vagy ilyesmit, azzal még mindig lehet szívni :) -
#116099 fura lenne :) -
#116098 Akkor cip nem azért "kergeti" a botokat, hogy megfékezze őket, hanem biztos megvett már pár klienst és áttanulmányozza. :D -
#116097 Szerintem is. :D -
#116096 hogy illusztráljam is, így néz ki a cheat: -
#116095 majd ha hazaértem -
#116094 Nem tudom szoktátok-e nézni, de a psk-ról leszedték a guildeket. -
#116093 szerintem fake, de amúgy megoldható lenne vele..más kérdés, hogy szerintem ezek az effektek nem passzolnak a grafhoz... -
#116092 Elfbotnak hívják és ott valóban lehet gyorsikonokat rakni, azokra meg mindenféle itemeket, vagy scripteket. Akár vehették onnan is az ihletet, mert viszonlag "sok" tibiásnak már régóta vannak ilyen ikonjai :) -
#116091 lehet adagolják az infókat, és karácsonyi uppal jön a kliens, vagy mittomén...biztos lesz tesztje is idővel..és gondolom igen, az a lényege, hogy böngészőből elérhesd, tehát mindenkinek menni fog, akinek van fent flash-player, és mennek a flashes alkalmazások -
#116090 lol
Tibia Flash Client [2010]
http://www.youtube.com/watch?v=2IKN-cn1ANk
:D -
#116089 Nincs TS? :) -
#116088 CSIP-nek ezért nincs ideje a "két soros" javításokra. -
#116087 Egyszer láttam valami képek egy total csít programról abban volt ilyesmi a kinézet. Jobb oldal, bal oldal, variálhatsz mindent. -
#116086 És ez "mindenkinek elérhető" lesz? Tehát csak annak nem, aki nem tesz flash player az oldalára? Vajon minden böngészőben rendesen működik? -
#116085 Jó, de úgy jobb, ha beszélgetek Bexszel, hátha szpemmel. .) -
#116084 a kép nagyban -
#116083 pár szóba összefoglalva, hogy mit tud a kliens (vagy mit terveznek, hogy tudni fog)
- nagy fokú testre szabhatóság
- már most van 2 sidebar (a gyorsikonoknak az az izé bal oldalt), ami elhelyezhető bal v jobb oldalt
- ezt tervezik 4-re emelni
- minden widget-módra van megalkotva, szabadon átpakolható (akár az invertory vagy a térkép is)
- lent a személyre szabható actionbar van, amire hotkey-eket, cumókat, varázslatokat kilehet pakolni (amúgy sztem tök ugyan az, mint a sidebar, csak nem oldalt van)
- 4 actionbar is lehet, melyek közt egy kattintással váltogathatunk
- kasztonként variálható hotkey-ek és action bar
- páncél és fegyverváltás 1 kattintással
- statusbar (életerő, mana, skillek) átpakolászható és beállítható, hogy mit mutasson
- bármi lehet hotkey, nem csak az F1-F12 sor
- beállítható, hogy a WASD-vel menjen a kari
- a chat akár két különálló chat-ablakra is bontható
- időszámláló, hogy mikor tudsz újra varit használni -
#116082 ha kinagyítod, akkor el tudod olvasni a chat-ablakban, hogy a flash kliens egy nyers verziója
amúgy tibia.com-on is kint van -
#116081 Biztos titkos. :) -
#116080 Ez mi ez? -
#116079 -
#116078 Vagy Tibiás szilveszter. :) -
#116077 Ja, azt az időszakot még én sem tudom. Ebből még simán lehet február közepe. -
#116076 mondjuk január 24-én még simán lehet vizsga... -
#116075 de... attól még gondoltam leírhatom -
#116074 Mér'? Az nem az? -
#116073 vizsgaidőszak végén, után pls :) -
#116072 Nekem is valahogy így. :)
Azt hiszem, akkor idén már nem lesz.
Ellenben, akkor január vége vagy február eleje? -
#116071 Elvileg ok, de alszok rá :D -
#116070 Nekem !!!! November 16 -án diplomaleadásom van aztán november 23-án is ha a 16-ai nem sikerül aztán dec 20-án is leadásom van :/
Pedig már nagyon menni akarok !! -
#116069 2010 november 13. szombat, kinek nem jó?