124119
  • rroolli
    Amitől nagyon parázok, hogy ha a flash kliensnek nagyobb gépigénye lesz mint a mostaninak, akkor nem sűrűn fogok notebook-ról gyakni menni.
  • rroolli
    Idővel biztos meg fog szűnni a klasszikus kliens, mert ez lenne a cél. Ha csak nem lesz olyan rossz a flash, hogy közfelháborodás miatt visszahozzák a régit.

Egyébként alapvető céljuk:

-Regisztráció után azonnal lehessen játszani. Installer letöltése/telepítése nélkül, akár ugyanabból a böngészőablakból, ahol regelt.

-Megszűnjön a szakadék a kliens és a weboldal között. Sokkal egyszerűbb lesz egy csomó dolog, ha az oldal része a kliens, nem pedig egy különálló alkalmazás. Példákat nem tudok mondani, én csak idézek :D

-Bárhonnan játszható legyen a tibia

-A flash kliens az alapoktól lesz megírva, remek lehetőség, hogy az ősrégi, egész idáig cipelt hibákat egyszer s mindenkorra kijavítsák

-A flash lehetőségeit kihasználva fel lehet egy kicsit dobni a grafikát

Ha átgondolom ezeket a célokat, akkor majdnem mind olyan, ami akkor teljesül be, ha az új kliens teljesen átveszi a régi helyét :)
    Szóval ha ez egy jól működő dolog lesz, akkor azt jósolnám, hogy a régi kliens teljesen el fog tűnni, és böngészőből fogunk játszani.
  • rroolli
    Hogyhogy fut-e egyszerre?

Ha úgy írnak meg egy új klienst, hogy a szerver oldali dolgokhoz nem nyúlnak, akkor minden akadály nélkül lehet játszani a régi és az új klienssel is.
  • CattiBrie
    Vajon idővel megszűnik a kliens.. és csak a flash lesz? :S

Mert maga az, hogy flash.. ez egy rossz irány volt. :(
  • CattiBrie
    "Remélem a HP meg a mana csík nem marad így, vagy be lehet állítani a "klasszikusra", mert az is egy külön történet lenne, mire megszoknám ezt az elrendezést :D"

Hát az a minimum, hogy emiatt mindenki indít egy új karaktert. :)
  • CattiBrie
    Vajon, hogy lesz ellenőrizve, hogy fut-e a flash és a kliens egyszerre.
  • rroolli
    Van egy pár precedens olyan esetre, amikor egy botfunkciót beépített cip a gyári kliensbe :)

-hotkey
    -szabályozható világítás
    -xp/óra mutató

Most meg jönnek a testreszabható gyorsikonok :)

Végülis ebben semmi rossz nincs. Közvetlen előnyhöz egyik feature se juttatja az embert, viszont újra és újra eggyel kevesebb indok, amiért megérje botot használni :)

A cavebot, meg a runemaker funkciót azért remélem nem fogják beépíteni :D
  • rroolli
    Remélem a HP meg a mana csík nem marad így, vagy be lehet állítani a "klasszikusra", mert az is egy külön történet lenne, mire megszoknám ezt az elrendezést :D

A kliens grafikai kinézetét ne nézzétek, mert azt írja tibia.com, hogy még semmit nem foglalkoztak a kinézetével. Bár lehet, hogy ez sokaknak ránézésre is egyértelmű volt :)
  • rroolli
    Hát nem rossz... Bár őszintén szólva nekem semmi gondom a mostani kliens kinézetével/elrendezésével. A widgetes dolog jópofa, de én biztos úgy fogom elrendezni, ahogy a mostani kliens kinéz, mert ezt szoktam meg. A gyorsikonok se hülyeség, bár most nem tudom elképzelni, hogy olyan sokkal kényelmesebb lesz. Mindenesetre nem hátrány :)

A WASD irányítás miatt sokan csipogtak. Nekem kifejezetten tetszik, hogy a betűkkel chatelek, a nyilakkal játszok. Gyakás közben gépelhetek, nem kell sehova kattintani, meg nyitogatni ablakokat. Elvileg a flash kliensben is be lehet állítani nyilakat a mozgásra, de nem tudom, hogy a csetelés mennyivel lesz körülményesebb. Remélem nem sokkal :D

Az határzottan okos dolog, hogy több chat ablak is látható egyszerre :)

Beállítható status bar, időszámláló... Számomra ez is tipikusan olyan, ami pont jó úgy ahogy most van. Minden látszódik ami fontos, a spelleket meg nem tart sokáig kitapasztalni, hogy mi meddig tart. De gondolom ez se hátrány :)

Aminek kifejezetten örültem volna, az az lenne, ha lehetne "kijelölni" több itemet, és kidobni kukába, vízbe, vagy berakni bp-be, stb :D Bár most hogy csoportosíthatóak lettek a potionok, egy kicsit kevesebb ilyen pakolós meló van, de azért ha veszek 30 pohár rumot, vagy ilyesmit, azzal még mindig lehet szívni :)
  • rroolli
    fura lenne :)
  • CattiBrie
    Akkor cip nem azért "kergeti" a botokat, hogy megfékezze őket, hanem biztos megvett már pár klienst és áttanulmányozza. :D
  • CattiBrie
    Szerintem is. :D
  • rroolli
    hogy illusztráljam is, így néz ki a cheat:
  • Bexter
    majd ha hazaértem
  • CattiBrie
    Nem tudom szoktátok-e nézni, de a psk-ról leszedték a guildeket.
  • Shiwo
    szerintem fake, de amúgy megoldható lenne vele..más kérdés, hogy szerintem ezek az effektek nem passzolnak a grafhoz...
  • rroolli
    Elfbotnak hívják és ott valóban lehet gyorsikonokat rakni, azokra meg mindenféle itemeket, vagy scripteket. Akár vehették onnan is az ihletet, mert viszonlag "sok" tibiásnak már régóta vannak ilyen ikonjai :)
  • Shiwo
    lehet adagolják az infókat, és karácsonyi uppal jön a kliens, vagy mittomén...biztos lesz tesztje is idővel..és gondolom igen, az a lényege, hogy böngészőből elérhesd, tehát mindenkinek menni fog, akinek van fent flash-player, és mennek a flashes alkalmazások
  • CattiBrie
    lol

Tibia Flash Client [2010]
    http://www.youtube.com/watch?v=2IKN-cn1ANk

:D
  • CattiBrie
    Nincs TS? :)
  • CattiBrie
    CSIP-nek ezért nincs ideje a "két soros" javításokra.
  • CattiBrie
    Egyszer láttam valami képek egy total csít programról abban volt ilyesmi a kinézet. Jobb oldal, bal oldal, variálhatsz mindent.
  • CattiBrie
    És ez "mindenkinek elérhető" lesz? Tehát csak annak nem, aki nem tesz flash player az oldalára? Vajon minden böngészőben rendesen működik?
  • CattiBrie
    Jó, de úgy jobb, ha beszélgetek Bexszel, hátha szpemmel. .)
  • Shiwo
    a kép nagyban
  • Shiwo
    pár szóba összefoglalva, hogy mit tud a kliens (vagy mit terveznek, hogy tudni fog)

- nagy fokú testre szabhatóság
    - már most van 2 sidebar (a gyorsikonoknak az az izé bal oldalt), ami elhelyezhető bal v jobb oldalt
    - ezt tervezik 4-re emelni
    - minden widget-módra van megalkotva, szabadon átpakolható (akár az invertory vagy a térkép is)
    - lent a személyre szabható actionbar van, amire hotkey-eket, cumókat, varázslatokat kilehet pakolni (amúgy sztem tök ugyan az, mint a sidebar, csak nem oldalt van)
    - 4 actionbar is lehet, melyek közt egy kattintással váltogathatunk
    - kasztonként variálható hotkey-ek és action bar
    - páncél és fegyverváltás 1 kattintással
    - statusbar (életerő, mana, skillek) átpakolászható és beállítható, hogy mit mutasson
    - bármi lehet hotkey, nem csak az F1-F12 sor
    - beállítható, hogy a WASD-vel menjen a kari
    - a chat akár két különálló chat-ablakra is bontható
    - időszámláló, hogy mikor tudsz újra varit használni
  • Shiwo
    ha kinagyítod, akkor el tudod olvasni a chat-ablakban, hogy a flash kliens egy nyers verziója

amúgy tibia.com-on is kint van
  • CattiBrie
    Biztos titkos. :)
  • CattiBrie
    Ez mi ez?
  • Bexter
  • CattiBrie
    Vagy Tibiás szilveszter. :)
  • CattiBrie
    Ja, azt az időszakot még én sem tudom. Ebből még simán lehet február közepe.
  • rroolli
    mondjuk január 24-én még simán lehet vizsga...
  • rroolli
    de... attól még gondoltam leírhatom
  • CattiBrie
    Mér'? Az nem az?
  • rroolli
    vizsgaidőszak végén, után pls :)
  • CattiBrie
    Nekem is valahogy így. :)

Azt hiszem, akkor idén már nem lesz.
    Ellenben, akkor január vége vagy február eleje?
  • Bexter
    Elvileg ok, de alszok rá :D
  • Heu
    Nekem !!!! November 16 -án diplomaleadásom van aztán november 23-án is ha a 16-ai nem sikerül aztán dec 20-án is leadásom van :/
    Pedig már nagyon menni akarok !!
  • CattiBrie
    2010 november 13. szombat, kinek nem jó?