124119
  • Shiwo
    nekem nem számít a telóm a buta kategóriába, flash lite van rajta, de speciel a shakes&fidget, ami egy flashes játék, az nem jön be rajta, gyanítom a tibia sem fog...meg miért is akarná a cip, hogy menjen rajta, arra ott van a tibiame
  • Bobber
    hát szerintem azt hogy a tibiát a telón futtasuk az még odébb van.
    Nekem a sima flash se fut rendesen és ahogy Sai is irta max a reklámok futnak. Elvileg az opera mobil 10 es ben kéne már mennie pl a youtubnak is de az se megy csak kidobálja a böngészőt. legalábbis nálam ill ahogy olvasgattam a fórumokat elég sok embernél. Szóval ami flash lite a telókon van azon szerintem még sokáig reménytelen tibia klienst futtatni. Persze most is van olyan teló amin lehet mert már vagy 1-2 éve olvastam olyan telót (persze nálunk nem lehet kapni) amire win xp-t lehet telepíteni, de azért ez még nem egy elterjedt dolog:). Szóval maradjanak csak a hagyományos desktop kliensnél meg csinálják a tibia me-t de a legjobb az lenne ha rendesen megcsinálnák a rendes asztali verziót. Persze most nagyon nagy piacot vesztenek azzal ha a telefonos buliból kimaradnak, mert valjuk be sok gyerek van ma már aki okostelefonal szaladgál, és azok lehet hogy ki is tudják sirni a szülőknél hogy de legyen rajta net is. Szóval ebből az irányból megértem a cip-et hogy be akar szálni keményen a buliba de szeritnem nem nőtek még mindig fel ehez a feladathoz:( Félek tőle hogy lesz két külön kliensük és egyik se lesz rendebn:(
  • rroolli
    Ez pont olyan, mint hogy a linuxos tibia kliens fut-e a linuxos telefonokon. Sajnos nem igazán.
    Szerintem a mai mobilokban eléggé le van butítva a flash. Arra jók, hogy megjelenítsenek egy reklámot, vagy egy flash menüt netezés közben, de egy flash-es paddle war játékkal már megizzadnának. Utána kéne nézni, de nem hiszem, hogy a csúcskategóriás készülékek között sok lenne(ha egyáltalán van) olyan, amelyik képes lenne megbírkózni egy tibiával... flash-es tibiával :D Őszintén szólva én attól parázok, hogy vajon a notebook-omon fog-e szaggatni, nem hogy mobilon.

De még ha hardver/szoftverileg képes is lenne egy mobil a flash kliens futtatására, akkor is ott van még egy csomó nehézség, pl hogy elfér-e a kijelzőn? Mivel irányítunk? Még ha látszik is nagyjából minden, és mindent tudunk irányítani, akkor se biztos, hogy élvezhető/játszható a dolog.

Ha mobilra gondolkoznának, akkor tök másfelől kéne megközelíteniük...
  • Tygep
    Úgy látom csak nem adják fel a flash kliens ötletét. Sajnos :(

A kliens újraírásával egyet értek. De natív kliens írásnak jobban tudnék örülni. Cipék eddigi programozói munkáját látva nem vagyok meggyőződve a megfelelő eredményről. Ilyen kaliberű játékot eszembe nem jutna flashben írni. A flashnek minden téren korlátozottabbak a képességei mint bármilyen natív programnyelvnek és directxnek, openglnek. Gyanítom hogy a tibia me nem elég a telókra ezért próbálkoznak egy univerzális flash klienssel ami akár a telokon is futhatna. Más értelmes elképzelést nem tudok, ami a flash klienst indokolná.

Szóval, mint szakmabelinek, elégo rossz előérzetem van ezzel kapcsolatban.

• Bexter
    ifon nem támogatja flasht :P steve bácsi nem szereti
  • CattiBrie
    Ifonon nem fut, vagy nem számít jobb telefonnak? :D
  • Bexter
    Ugytudom igen :) ifon nem ide tartozik :P
  • CattiBrie
    Most fut "job telokon" azaz jobb telefonokon flash? :)
  • Bexter
    én arra leszek kiváncsi hogy job telokon flash kliens elfut e majd :D
  • CattiBrie
    Facebook-on eléggé lehúzta mindenki az ötletet, meg írták, hogy ilyen meg olyan béna ez a flash-es Tibia. Persze csak a kép alapján.

Néha azaz érzésem, hogy túl van reagálva egy-egy újítási, fejlesztési ötlet. Majd, ha már nyomkodtam, használtam, tapasztaltam, meg mondom, hogy xar-e. Persze félni lehet. :)
  • Badogember
    pcre persze.
  • Badogember
    ha ez a fajta dolog beön grafiailag ect. töétsd le az amnézia nevű kis frees programot. nekem nagyon bejtt annak idején:P
  • Noodlee
    Ez Stallone féle sírós száj :P
  • rroolli
    Botot írni mindenre lehet :D
    A mostani legmodernebb tibia bot úgy gyakik, hogy kiolvassa a szükséges infót a memóriából, majd egérkattintást és billentyűlenyomást emulál. Ezzel semmi nyomot nem hagy maga után, tehát elkaphatatlan.

Ha csak nem titkosítják valahogy a memória tartalmát, akkor ez ugyanúgy működni fog flash-en is(egy kis átalakítással). De ha totál kiolvashatatlanok az adatok(hp, mana, battle ablak tartalma, stb), akkor jöhet a pixelfelismerő. De arra nem sok esélyt látok :D Még a billentyűzet/kattintás emulálós bot is annyira melós volt, hogy 10 év alatt senki nem fogott bele. Már rég volt anti-bot detector, és még mindig maradtak a jó öreg kliensbe beleturkálós, belülről irányítós botoknál. Asszem pár hónapja jött ki ez az "undetectable" bot. Meg szoktam nézni a fejlesztéseket, mert ha nem is használom, azért érdekel, hogy mivel szoktak csalni manapság :)
  • Bobber
  • CattiBrie
    Hát, ha olyan lesz, amire már én is tudok csítet írni, akkor tökön szúrom magam.. és mivel nekem nincs tököm.. így lelkes jelentkezőket várok.. :D
  • CattiBrie
    :D :D :D :D :D :D
  • Bobber
    kíváncsi leszek amúgy a flashes kliensere mert sajna én is Catti álláspontján vagyok és a Cip eddigi munkájából kiindulva úgy meg fogja enni a gépet hogy még egy kalkulátort se lehet mellette elindítani szerintem:)
    illetve aki eddig nem akarta felinstalálni a játékot a gépére az szerintem ez után se fogja mert ez is tuti instalos lesz csak a keret egy böngészőben vagy egy flashes ablakban fog futni.
    bár lehet hogy azért akarják igy átvariálni mert nincs kedvük szórakozni a mostani botprogikkal igy egy szerintem még támadhatóbb platformra teszik át az egészet
  • Bobber
    és nagyon hamar végig lehet járni az első rendes szigetet és csak vagy 2 labirintusba lehet bemenni mert minden más premi.
  • rroolli
    és nincsenek rendes fák, csak bonsai-ok
  • CattiBrie
    Ez a D nem olyan nevetős szájat csinál. :/
  • rroolli
    Én is felraktam a mini tibiát:

• CattiBrie
    na nee
  • Bexter
    flash kliensnél ujra kell mappolni mindent! :D
  • rroolli
  • CattiBrie
    A lovagok a legtápabbak, nincs mit ezen vitatkozni. .)
    Természetes, hogy létezett.

Ja, Saiba kötöttél, akkor én kiszállok.. :)
  • kiscipi
    tudom hogy létezett csak gondoltam belekötök picit :)
  • rroolli
    ja
  • CattiBrie
    Lord'Paulistinha was the first to reach level 348 to 467.

persze hogy lovag
  • CattiBrie
    http://tibia.wikia.com/wiki/Lord%27Paulistinha
  • kiscipi
    Character Lord'Paulistinha does not exist.
    Fake :)

• rroolli
    Pont most 1 éves a gépem, +- pár hónap, és a mostani kliens jó esetben 30 fps-el megy, de ha sokat megy a gép restart nélkül(stand by-al kapcsolom ki), akkor ez csökken akár 10 fps-re is. Ez azért furcsa, mert ha indítok egy 5-6 éves 3D játékot, ami tele van fényekkel meg árnyékokkal meg minden, annak semmi baja nincs :D Nem tudom elhinni, hogy az normális, ha egy Tibiának nagyobb a gépigénye, mint egy GTA-nak :P
  • CattiBrie
  • CattiBrie
    De ha hozzátesszük, hogy CIP-ről van szó.. :) [kötex]

Persze reméljük a legjobbakat! :)
  • rroolli
    Lord'Paulistinha ingame:

Lord'paulistinha irl:

• Shiwo
    bár a flash gépigényes tud lenni, de mivel az alapokról írják újra, lehet, hogy sokkal optimalizáltabb is lesz ezáltal...nekem az a gyanúm, hogy azért egy átlagos gépen / noteszen menni fog (mondjuk 5+ éves gépeken, amin a mostani még elfut, már lehetnek problémák)
  • CattiBrie
    Jó, de amíg megvan mindkettő..
  • Shiwo
    írtam is, hogy az is átrendezhető
  • rroolli
    Szerintem azt sehogy.
    Még 1 indok, amiért el fogják törölni vagy a régit, vagy az újat :)
    De az újba sok pénz meg munka van, úgyhogy valószínűleg a régit.
  • CattiBrie
    multikliens ..