124119
  • rroolli
    Elvileg van/lesz olyan, állapot, hogy "Bleeding" (vérzés), ami olyasmi mint az égés, vagy a mérgezés, körönként sebződik valamennyit az ember. Ilyennel én még nem találkoztam, nem tudni milyen lényeknek lesz ilyen támadása.

Az "exana kor" az leszedi a bleeding-et, mint az exana pox a mérget.

Az "utori kor" pedig betámadja a lényt/playert bleeding-el.
  • A Joco
    teszten probáltam de semmit nem csinált vagyis nem vettem észre
  • Noodlee
    Majd update után nézd meg :D
  • A Joco
    Az az exana kor mit kéne csináljon mert én semmit nem tapasztaltam, szörnyet üttem meg minden...
  • CattiBrie
    12:48 You deal 732 damage to a midnight panther.
    12:48 You lose 213 hitpoints due to an attack by a midnight panther.
    12:48 You lose 28 hitpoints due to an attack by a midnight panther.
    12:48 You deal 421 damage to a midnight panther.
    12:48 You deal 47 damage to a midnight panther.
    12:48 Loot of a midnight panther: 34 gold coins, a life ring, a panther paw
  • CattiBrie

12:46 You see a dead black panther (Vol:16).
    12:46 You see a panther head.
    It weighs 1.50 oz.
    12:46 You see a panther paw.
    It weighs 1.50 oz.
  • rroolli
    Most is lehet rúnákat gyártani, a hasznosabbakat szokták venni. De azért a többség boltba veszi őket, pl ha hívnak valahova huntolni és kell 600 avalanche, akkor nem fogom trade miatt 2 órán keresztül váratni a csapatot, mikor boltban is meg lehet venni mindent és nem sokkal drágább.

Amúgy az instant spellek sokáig jók rúnák helyett, de később már, 150-200 felett kellenek a rúnák a normális fejlődéshez. A mostani update-ig a sorcok viszonylag jól meg tudtak lenni rúnák nélkül, mert van nekik energy wave, energy ue, energy beam, amikkel jól lehetett osztani a népet. A druidok, akiknek az earth wave-jük nem ér túl sokat, szinte kizárólag rúnákat(avalanche, gfb, thunderstorm) használtak ha 2-nél több lény volt a képernyőn. Na most a cooldown miatt szükség lesz sorcoknak is rúnákra, mert valamivel lőni kell, amíg tart a cooldown.
  • HellScream
    Az mondjuk már engem nem érint :D De tetszett hogy voltak druidok UH-t gyártani, meg sorcok SD-t. És értek ezek valamit, nemhogy mindenki magának hokuszpokuszol :D Végülis tetszik ez a dolog a csapatépítő jelleg miatt. De kaptak a varázslók néhány dolgot hogy ne érezzék roszul magukat aztán most megfosztják ettől, ez hol jó? :D az egy dolog hogy közösen huntolunk és ráérünk cooldownot várni. De pvp-ben attól profi valaki hogy sorra tudja tolni egymás után a spelleket. Tehát ez egy ujabb lebutitása a varázslóknak, hogy a hülye is tudjon velük játszani, és azis ugyanolyan erős lesz mint egy pro.
    Részemről jó a knight :D
  • CattiBrie
    Újra rúnákkal célozva kell majd lövöldözni up után. :)
  • HellScream
    és mindkettő Hibernán
  • HellScream
    Thundelich (38 sorc) és Toxic knight (42 knight). Mindkettő hibernán, mikor az ue még ért valamit :D Meghát runákkal célozva kellett lövöldözni nem wandelni :D Rég volt jó volt, hiányolom, de igyekszem alkalmozkodni a fejlesztésekhez.
  • CattiBrie
    Rosszul csináljátok. Nem belépni kell, hanem bent lenni. .)
  • Noodlee
  • Bobber
    nekem is rendszeresen az van hogy nem akar beengedni a szerver. Eleinte probálgattam ujra meg ujra de nem ment.
    utána bezártam klienst és ujraindítottam és már be is engedett. Nem tudom miért van ez de rendszeresen igy lépek be mostanában:(
  • Noodlee
    Adok neked cuccot rookon, ha kell.
  • Bexter
    Nem rémlik valakinek rooki karim cuccait kinek adtam kölcsön?
  • rroolli
    Exori gran vis(strong) kb 2,5-szeresét sebzni a sima exori vis-nek, lőtáv 3 sqm.

Exori max vis(ultimate) kb 3,5-szeresét sebzi a sima exori vis-nek, lőtáv 3 sqm.

Exori amp vis(lightning) valamivel gyengébb a strong-nál, nemtom a pontos lőtávot, de valamivel nagyobb mint a normál, talán 4 sqm.

Strong és az ultimate strike van fire-ben is, lightning-nek viszont nincs tüzes párja.
  • CattiBrie
    Visszaértem a géphez és csodálkoztam: jé, online vagyok! :D
  • Shiwo
    mi volt a karid neve és melyik szerveren játszottál ?
  • Shiwo
    egy strong vagy egy ultimate strike mivel tud többet, mint a sima ? a lőtávjuk megegyezik ? mit tud például a lightning vagy milyen alakja van ? hogyan müxik az ignite, curse, electrify ?
  • Noodlee
    Elég stabilnak tűnik a szerver
  • A Joco
    Szia üdv nálunk :P
  • CattiBrie
  • CattiBrie
    megint kickek vannak, elég mass..
  • CattiBrie
    koponyás pvp a ts
  • Shiwo
    most a tesztszerver pvp vagy opvp ?
  • HellScream
    Egyébként velem van gond, vagy megint nem megy a szerver?
  • HellScream
    lényeget elfelejtettem a nevem Hunor :D szolits: Huni, Toxic, Mokus, Hellscream
  • Bexter
    Nemérdekel :D
  • HellScream
    Megjöttem!!! :D

Tibia név: Nagy Mokush

Néhány szót rólam:
    Lassan 22 éves vagyok, ismét tibiázom, abbahagytam kb 3-4 éve. Nagy sikereket nem értem el, és azóta már rengeteg minden változott. Kolozsváron tanulok Turizmusföldrajz szakon, egyébként Székelyudvarhelyen élek, vagy fogok élni ha végeztem a tanulmányaimmal. Telefonszámom nem adom meg :D Van egy barátnőm akivel jelenleg albérletben lakunk itt Kolozsváron, azonos szakon tanulunk és őt is beszerveztem eme nemes játékba neve: Kicsi Mokush
    Kb ennyi, ha egyéb érdekel kérdezz rá.

Sziasztok :D
  • CattiBrie
    hát akkor kick :)
  • CattiBrie
    Hihihihih :)))
  • Noodlee
    U cant. I am EK.
    LOOOL!! Ez nagyon kemény! :D
  • rroolli
    Sorcoknak a cooldown-ról:

Szórakoztam pár órát teszt szerveren, megpróbáltam ölni mindenféle energy weak lényt instant spellekkel, a lehető leg durvább módon.

Pár alap infó a spellekről, hogy miért is lesz nehéz ezentúl durvulni:

Rage of The Skyes: 650 mana, 60 másodperc
    Energy Wave: 170 mana, 8 másodperc
    Energy Beam: 110 mana, 6 másodperc
    Energy Strike: 20 mana, 2 másodperc
    Strong Energy Strike: 60 mana, 8 másodperc, sebzés: kb 1,5-szer exori vis
    Ultimate Energy Strike: 60 mana, 30 másodperc, sebzés: kb 2,5-szer exori vis

Először Worker Golemen, aztán Grimen kezdtem el tesztelgetni, hogy vajon milyen harci technikát lehet használni. Hamar kiderült, hogy jobb ha inkább nem törődök azzal, hogy melyik spell mennyi mana, meg menynire éri meg használni, csak nyomom amit tudok, aminek lejárt a cooldown-ja...

Hotkeyre raktam az összes fentebb írt spellt, meg a thunderstorm rúnát. A harc így nézett ki:

-Régen nem céloztam be a lényeket, de most muszáj
    -Indítok egy energy beam-el(4sec cooldown)
    -Lövök egy energy wave-et(8sec)
    -Lövök egy strong energy strike-ot(8 sec)
    -Most megint lehet energy beam-et(4 sec)
    -Megnt lehet energy wave-et(8 sec)
    -Energy beam(4sec)
    és így tovább......

Az ikonok kb semmit nem érnek, csak látok 6 energy spell kinézetű kockát, sorrend is mindig másképp van... Inkább gyakorolni kell egy csomót, meg jöhet az emberi bio-stopper, meg a megérzés, hogy na vajon most lehet-e már energy wave-et.

1vs1 huntnál nem lesz gond, viszont tömeget oszlatni sokkal nehezebb.
    Rage of the Skies-nél az a 60 másodperc annyira sok, hogy ezzel kb kiesik a szerepe a huntból. Rendes hotkeyre nem érte meg nekem beállítani, régen F12-n volt, most Shift+F12.
    Ha megjelenik 2-3-4 sok lény, akkor lehet nyomni egy ue-t, aztán jön a szenvedés a cooldown-al. Megpróbálok elfutni valamelyik irányba, hátralőni wave-et(vagy eltalálja vagy nem, de utána mindenképp 8 sec cooldown), aztán thunderstorm/gfb/avalanche rúna, amíg töltődik a wave, vagy lehet egyesével szedni őket: beam, strong strike, sima strike felváltva.

Van még ugye az ultimate energy strike, ami nagyon jó, csak a 30 sec cooldown miatt nem lehet számítani rá. Ha szokásos solo hunt van, akkor megéri néha elsütni a strong energy strike helyett egy ultimate energy strike-ot. De ezt csak néha-néha lehet, kb 2-3 lényenként, a marha sok cooldown miatt. Durvább helyeken meg szerintem inkább megéri tartogatni az ue-t, meg az ultimate strike-ot a veszélyesebb helyzetekre, mintsem feleslegesen ellőni, aztán meg a cooldown miatt nem lehet használni amikor szükség lenne rá.
  • CattiBrie
    http://tibia.wikia.com/wiki/Mount
  • A Joco
    a nyergesállatokról a wikián is van fejlemény már de még nem telyes
  • rroolli
    Afk közben:

15:28 You lose 81 hitpoints due to an attack by Shakhbat Shakhabeet.
    15:28 You lose 149 hitpoints due to an attack by Shakhbat Shakhabeet.
    15:28 You lose 86 hitpoints due to an attack by Shakhbat Shakhabeet.
    15:28 You lose 33 hitpoints due to an attack by Shakhbat Shakhabeet.
    15:28 You see Shakhbat Shakhabeet (Level 110). He is an elite knight.

Megtámadom:
    15:32 Shakhbat Shakhabeet [110]: u cant
    15:32 Shakhbat Shakhabeet [110]: am ek
    15:32 Shakhbat Shakhabeet [110]: am ek
    15:32 Shakhbat Shakhabeet [110]: u cant
    15:33 Shakhbat Shakhabeet [110]: noob

Kicsit később:

15:35 You see a dead human (Vol:10).
    You recognize Shakhbat Shakhabeet. He was killed by Vihar.
  • rroolli
    Tomurka:

Dec 05 2010, 15:18:55 CET Annihilated at Level 495 by Ablaran Fenix, Amyo Shoocker, Aufdie Fresse geber, Avapro, Belin Akus, Cruvox, Hakus Daron, Iron Atlian, Irozek Wolfblood, Juninho of Rullez, Katroz The Mage, Master Ducky, Odil Neturan, Pogo Zonk, Royal of Drax, Saint Hiyori, Uchiha Danix, Vae Mortius, Vihar and Wynez Druid.
    Assisted by Gevehi Outcry, Imp Act, Qiik, Tekoreawyn Acanakamurara, Telesvor and Xuvalan.

:D :D
  • rroolli
    15:17 You lose 189 hitpoints due to an attack by Tomurka.
    15:17 You deal 359 damage to Tomurka.
  • CattiBrie
    Draptors (talán valamelyik nagy lizard)
    Stampors (valami új zao lény)
    Midnight Panthers (párduc cica, talán PH raideken lesz elérhető)
    Titanicas (ez valami nagy crab)
    Rapid Boars (boar)
    Undead Cavebears (passz, de valami hellspawn)
    Tin Lizzards (egyik factory lyuk alján kell usolni egy szekeret a kulccsal)
    Blazebringers (valami cica, de nem tiger és nem lion)
    Racing Birds (terror bird)
    Black Sheep (black sheep)
    War Bears (bear)
    Widow Queens (wailing widow)

Innen szedtem:

portaltibia.com.br