Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rroolli
Amitõl nagyon parázok, hogy ha a flash kliensnek nagyobb gépigénye lesz mint a mostaninak, akkor nem sûrûn fogok notebook-ról gyakni menni.

rroolli
Idõvel biztos meg fog szûnni a klasszikus kliens, mert ez lenne a cél. Ha csak nem lesz olyan rossz a flash, hogy közfelháborodás miatt visszahozzák a régit.

Egyébként alapvetõ céljuk:

-Regisztráció után azonnal lehessen játszani. Installer letöltése/telepítése nélkül, akár ugyanabból a böngészõablakból, ahol regelt.

-Megszûnjön a szakadék a kliens és a weboldal között. Sokkal egyszerûbb lesz egy csomó dolog, ha az oldal része a kliens, nem pedig egy különálló alkalmazás. Példákat nem tudok mondani, én csak idézek 😄

-Bárhonnan játszható legyen a tibia

-A flash kliens az alapoktól lesz megírva, remek lehetõség, hogy az õsrégi, egész idáig cipelt hibákat egyszer s mindenkorra kijavítsák

-A flash lehetõségeit kihasználva fel lehet egy kicsit dobni a grafikát

Ha átgondolom ezeket a célokat, akkor majdnem mind olyan, ami akkor teljesül be, ha az új kliens teljesen átveszi a régi helyét 😊
Szóval ha ez egy jól mûködõ dolog lesz, akkor azt jósolnám, hogy a régi kliens teljesen el fog tûnni, és böngészõbõl fogunk játszani.

rroolli
Hogyhogy fut-e egyszerre?

Ha úgy írnak meg egy új klienst, hogy a szerver oldali dolgokhoz nem nyúlnak, akkor minden akadály nélkül lehet játszani a régi és az új klienssel is.

CattiBrie
Vajon idõvel megszûnik a kliens.. és csak a flash lesz? :S

Mert maga az, hogy flash.. ez egy rossz irány volt. 😞

[/spam]™

CattiBrie
"Remélem a HP meg a mana csík nem marad így, vagy be lehet állítani a "klasszikusra", mert az is egy külön történet lenne, mire megszoknám ezt az elrendezést 😄"

Hát az a minimum, hogy emiatt mindenki indít egy új karaktert. 😊

[/spam]™

CattiBrie
Vajon, hogy lesz ellenõrizve, hogy fut-e a flash és a kliens egyszerre.

[/spam]™

rroolli
Van egy pár precedens olyan esetre, amikor egy botfunkciót beépített cip a gyári kliensbe 😊

-hotkey
-szabályozható világítás
-xp/óra mutató

Most meg jönnek a testreszabható gyorsikonok 😊

Végülis ebben semmi rossz nincs. Közvetlen elõnyhöz egyik feature se juttatja az embert, viszont újra és újra eggyel kevesebb indok, amiért megérje botot használni 😊

A cavebot, meg a runemaker funkciót azért remélem nem fogják beépíteni 😄

rroolli
Remélem a HP meg a mana csík nem marad így, vagy be lehet állítani a "klasszikusra", mert az is egy külön történet lenne, mire megszoknám ezt az elrendezést 😄

A kliens grafikai kinézetét ne nézzétek, mert azt írja tibia.com, hogy még semmit nem foglalkoztak a kinézetével. Bár lehet, hogy ez sokaknak ránézésre is egyértelmû volt 😊

rroolli
Hát nem rossz... Bár õszintén szólva nekem semmi gondom a mostani kliens kinézetével/elrendezésével. A widgetes dolog jópofa, de én biztos úgy fogom elrendezni, ahogy a mostani kliens kinéz, mert ezt szoktam meg. A gyorsikonok se hülyeség, bár most nem tudom elképzelni, hogy olyan sokkal kényelmesebb lesz. Mindenesetre nem hátrány 😊

A WASD irányítás miatt sokan csipogtak. Nekem kifejezetten tetszik, hogy a betûkkel chatelek, a nyilakkal játszok. Gyakás közben gépelhetek, nem kell sehova kattintani, meg nyitogatni ablakokat. Elvileg a flash kliensben is be lehet állítani nyilakat a mozgásra, de nem tudom, hogy a csetelés mennyivel lesz körülményesebb. Remélem nem sokkal 😄

Az határzottan okos dolog, hogy több chat ablak is látható egyszerre 😊

Beállítható status bar, idõszámláló... Számomra ez is tipikusan olyan, ami pont jó úgy ahogy most van. Minden látszódik ami fontos, a spelleket meg nem tart sokáig kitapasztalni, hogy mi meddig tart. De gondolom ez se hátrány 😊

Aminek kifejezetten örültem volna, az az lenne, ha lehetne "kijelölni" több itemet, és kidobni kukába, vízbe, vagy berakni bp-be, stb 😄 Bár most hogy csoportosíthatóak lettek a potionok, egy kicsit kevesebb ilyen pakolós meló van, de azért ha veszek 30 pohár rumot, vagy ilyesmit, azzal még mindig lehet szívni 😊

rroolli
fura lenne 😊

CattiBrie
Akkor cip nem azért "kergeti" a botokat, hogy megfékezze õket, hanem biztos megvett már pár klienst és áttanulmányozza. 😄

[/spam]™

CattiBrie
Szerintem is. 😄

[/spam]™

rroolli
hogy illusztráljam is, így néz ki a cheat:

Bexter
majd ha hazaértem

http://bexter.hu Szép Fényeket!

CattiBrie
Nem tudom szoktátok-e nézni, de a psk-ról leszedték a guildeket.

[/spam]™

Shiwo
szerintem fake, de amúgy megoldható lenne vele..más kérdés, hogy szerintem ezek az effektek nem passzolnak a grafhoz...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

rroolli
Elfbotnak hívják és ott valóban lehet gyorsikonokat rakni, azokra meg mindenféle itemeket, vagy scripteket. Akár vehették onnan is az ihletet, mert viszonlag "sok" tibiásnak már régóta vannak ilyen ikonjai 😊

Shiwo
lehet adagolják az infókat, és karácsonyi uppal jön a kliens, vagy mittomén...biztos lesz tesztje is idõvel..és gondolom igen, az a lényege, hogy böngészõbõl elérhesd, tehát mindenkinek menni fog, akinek van fent flash-player, és mennek a flashes alkalmazások

CattiBrie
lol

Tibia Flash Client <2010>
http://www.youtube.com/watch?v=2IKN-cn1ANk

😄

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Nincs TS? 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
CSIP-nek ezért nincs ideje a "két soros" javításokra.

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Egyszer láttam valami képek egy total csít programról abban volt ilyesmi a kinézet. Jobb oldal, bal oldal, variálhatsz mindent.

[/spam]&#8482;

CattiBrie
És ez "mindenkinek elérhetõ" lesz? Tehát csak annak nem, aki nem tesz flash player az oldalára? Vajon minden böngészõben rendesen mûködik?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Jó, de úgy jobb, ha beszélgetek Bexszel, hátha szpemmel. .)

[/spam]&#8482;

Shiwo

Shiwo
pár szóba összefoglalva, hogy mit tud a kliens (vagy mit terveznek, hogy tudni fog)

- nagy fokú testre szabhatóság
- már most van 2 sidebar (a gyorsikonoknak az az izé bal oldalt), ami elhelyezhetõ bal v jobb oldalt
- ezt tervezik 4-re emelni
- minden widget-módra van megalkotva, szabadon átpakolható (akár az invertory vagy a térkép is)
- lent a személyre szabható actionbar van, amire hotkey-eket, cumókat, varázslatokat kilehet pakolni (amúgy sztem tök ugyan az, mint a sidebar, csak nem oldalt van)
- 4 actionbar is lehet, melyek közt egy kattintással váltogathatunk
- kasztonként variálható hotkey-ek és action bar
- páncél és fegyverváltás 1 kattintással
- statusbar (életerõ, mana, skillek) átpakolászható és beállítható, hogy mit mutasson
- bármi lehet hotkey, nem csak az F1-F12 sor
- beállítható, hogy a WASD-vel menjen a kari
- a chat akár két különálló chat-ablakra is bontható
- idõszámláló, hogy mikor tudsz újra varit használni

Shiwo
ha kinagyítod, akkor el tudod olvasni a chat-ablakban, hogy a flash kliens egy nyers verziója

amúgy tibia.com-on is kint van

CattiBrie
Biztos titkos. 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Ez mi ez?

[/spam]&#8482;

Bexter

CattiBrie
Vagy Tibiás szilveszter. 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Ja, azt az idõszakot még én sem tudom. Ebbõl még simán lehet február közepe.

[/spam]&#8482;

rroolli
mondjuk január 24-én még simán lehet vizsga...

rroolli
de... attól még gondoltam leírhatom

CattiBrie
Mér'? Az nem az?

[/spam]&#8482;

rroolli
vizsgaidõszak végén, után pls 😊

CattiBrie
Nekem is valahogy így. 😊

Azt hiszem, akkor idén már nem lesz.
Ellenben, akkor január vége vagy február eleje?

[/spam]&#8482;

Bexter
Elvileg ok, de alszok rá 😄

Heu
Nekem !!!! November 16 -án diplomaleadásom van aztán november 23-án is ha a 16-ai nem sikerül aztán dec 20-án is leadásom van :/
Pedig már nagyon menni akarok !!

\"11:08 You deal 410 damage to a dragon.\" 20:28 You deal 425 damage to a bog raider.

CattiBrie
2010 november 13. szombat, kinek nem jó?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
ménem?

[/spam]&#8482;

Badogember
nem

-Az alkohol mentes sör az első lépés a guminő felé. -Annyira víziszonyom van, hogy a kisfröccsöt is csukott szemmel iszom.

CattiBrie
Akkor már ketten leszünk. 😊

[/spam]&#8482;

rroolli
Nekem ugyanakkora eséllyel jó minden hétvége, szóval inkább nem javasolnék idõpontot 😊

CattiBrie
Oké. Más idõpont, másnak? Máshogy?

No persze olyanok írjanak, hogy mikor jó nekik, akik jönni szeretnének. 😊

[/spam]&#8482;

maerlyn
Veszprémben leszek akkor, 48 órás progversenyen

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

CattiBrie
remélem is <#kacsint>

[/spam]&#8482;

rroolli
elvileg nekem jó az idõpont

CattiBrie
De ha nem is pont ez, de lehetne még keresgélni hasonló kiadó helyeket!

[/spam]&#8482;

CattiBrie
A hirdetés szövege:

ALKALMAKRA KIADÓ LAKÁS! HÁZIBULIKRA RENDEZVÉNYEKRE, VI. KER. BELVÁROSBAN.

EGY LÉGTÉRBEN 48NM ES HELYÉG, PLUSZ KIS SZOBA, FÜRDÕ, WC. BÉRELHETÕ. Bp. VI. ker. diplomata negyedben, a Kodály Köröndnél (Székely B. u.), 52nm-es+ 17nm állógalériás, udvari (kis saját udvarral) mûszakilag is teljesen felújított, cirkófûtéses, amerikai konyhás, 2 szoba összkomfortos, irodának is alkalmas földszinti lakás kiadó vagy eladó. Külön nyiló szobák, külön wc stb.)1 HÉTVÉGE 30.000 FT.

Persze ebben a 2k-ban még a kaja nem lenne benne, de lehetne fõzni vagy pizzát rendelni. Nem, nem tudom, hogy van-e net

[/spam]&#8482;