124119
  • Tygep
    Remélem ez lesz :)
  • CattiBrie
    Tök elcsesztük, béna az egész.. abbahagytuk a fejlesztést. :)
  • CsikiAndriss
    Ahogy elnézem a tegnap vége lett a flash kliens tesztek. Nagyon kiváncsi vagyok hogy most mi lessz a következő hírük róla.
  • silbor
    10:22 You see a giant shimmering pearl.
    It weighs 0.80 oz.

hehe csak úgy rákattintottam egy kagylóra...nem is tudtam :)
    és látom naponta csak 1x és akkor sem biztos :) jó hely ez a sea serpent tanya :)
  • silbor
    jaja oda már mennem kellene. de valami quest kell hozzá. majd ráállok. szeretem az új helyeket felfedezni és abból bőven van nekem :)
  • rroolli
    Nekem ez az autochase azokat az időket idézi, amikor level 30-as lovaggal scaraboztam :) Azóta inkább pala, meg sorc volt... Meg druid...
  • Husosfagyi
    Fagyi minden sz*rt összeszed - ha épp játszik :p

Első kör általában arról szól hogy kihord 2k oz üveget és plate armort :)
  • kiscipi
    potiból sopkvan a sea serpenteknél, annyira nem vészes a hely
  • silbor
    ja tényleg. a knigth nem hagy hátra lootot :)
  • silbor
    egy kérdés: hol van olyan hely ahol sok loot marad a földön és a mobokban és lehet ott gond nélkül gyűjtögetni (és az sem haragszik aki ott hentel. esetleg üres potis üvegeket is. mostanában nagyon élvezem hogy összeszedek mindent és pénzzé teszem :)
  • kiscipi
    miközben ott állok közöttük akkor lootolok mert ugye ők meg futnak utánam :)
    max a gp-t hagyom ott néha
  • silbor
    Cipi! nem lehetne hogy megyek utánad és szedem azt amit ott hagysz?? :))
  • kiscipi
    én mindig futok kivéve mikor csapatostul huntolunk

• CattiBrie
    Juj, beugrottak a képek. :)
    A nagy lila pracli üldözése. :D
  • rroolli
    Egy bizonyos szint felett úgyis elfelejti az ember az autochase-t... Pl mi lett volna Cipivel, ha a hand of cursed fate után rohan inq-n... :)
  • Husosfagyi
    Hümm.

Nekem a holy rúna volt meg, ez viszont kimaradt :D
  • silbor
    de ezt a jelen kliensnél is ki lehet kapcsolni és akkor nem vált át stand-re...én így használom...tudok táncolni a sárkányok körül és még is "rajta maradok"
  • CattiBrie
    Ha elmozdulsz miközben a karaktered automatikusan menne a lény felé, akkor ez az opció automatikusan átvált stand-re - legalábbis a jelen kliensnél. :)
  • silbor
    "- auto chase nem kapcsol ki, ha megmozdulsz billentyűzettel"

mármint ezt hogy érted? ha mozogsz akkor nem próbál visszarohanni a kari csak ha már nem mozogsz akkor indul a mob felé?
  • rroolli
    Neked az a logikus, ahogy te csinálod... Valszeg az én hülye fejemmel van a baj, amiért a régi kliensben is a "jó" módszerre szoktam rá :)
  • Husosfagyi
    Az extra funkciók, amiket az új kliens nyújt, kb 30 percnyi programozással lehetne implementálni a jelenlegi kliensbe a kód ismerete nélkül.
    Ezekkel az "újdonságokkal" próbálják eladni, mint
    - auto chase nem kapcsol ki, ha megmozdulsz billentyűzettel
    - "éhes vagyok" viszajelző
    stb.

A flash kliens olyan bugokkal küzd, hogy ha egy mezőn kari áll egy stack itemen, és egy másik kari átmegy rajta, akkor duplikálja a stack itemeit az új kockára lépéskor... Szerintetek mennyire kell beletúrni hogy ez a f*s működjön? :D

Ja, a vasárnapom természetesen duplikáló bug kereséssel töltöttem - még nincs meg :D

• CattiBrie
    Mondjuk speciel szerintem tibiában éppen, hogy logikus. :)
    Kezdetben még nem tudom, mit fogok csinálni vele.. meg még az is lehet, hogy csak egy item mozdul...
  • rroolli
    észre se vettem volna a különbséget... használtam a ctrl és a shiftes kombinációt is, de nem jutott volna eszembe utólag nyomni a gombot... mert nem logikus, más alkalmazásokban, játékokban se úgy működnek az extra funkciók.
  • CattiBrie
    - A ctrl/shift is másképp működik. Eddig elég volt stack húzásakor a felengedésre lenyomni a módosító billentyűt. Most ilyen nincs, az számít, mi volt lenyomva a kattintás kezdésekor...

Ebből érzem, hogy én előszeretettel alkalmaztam, hogy csak az átmozgatás megkezdése utána nyomom le a shiftet, ctrl-t.
    Nem szeretem, hogy ezt elvették.
  • Husosfagyi
    Nagyon nem stabil a dolog.

- Minden böngészőnél más van elcseszve, nem egyenlők az esélyek, ezentúl a kaszt mellé külön toplista kell az ie/ff/chrome játékosoknak is kb...
    - 3 draginál laggol a 3 gigás core2 gép 4 giga rammal és rendes videokarival
    - Ha kijelölök battle ablakban egy lényt akkor az 2 kör mire rájövök, hogy sikerült-e, kb 50/50% hogy megy/nem megy.
    - A böngésző alap hotkeyei néha átjönnek a játékba. Volt hogy a gyógyulás (f3) mellett nyitogatta a keresőablakokat...
    - A ctrl/shift is másképp működik. Eddig elég volt stack húzásakor a felengedésre lenyomni a módosító billentyűt. Most ilyen nincs, az számít, mi volt lenyomva a kattintás kezdésekor...

Most ennyi, később hőbörgök tovább :)
  • Bobber
    jaja. és éppen ezért lehet tudni hogy a Cip sajna nem a játékosok élménykiszlgálására megy, hanem arra hogy minél több emberhez tudják eljuttatni a kliensüket és még nagyobb bevételre tehessenek szert. Őket egyre kevésbé érdekli szerintem a felhasználók véleménye. Egy fontos dolog van hogy mégnagyobb legyen a bevételük. De szeritnem pont ezért hatalmasat fognak bukni, hacsak nem változtatnak valamit az üzletpolitikájukon. Addig volt jó a dolog tényleg amíg csak egy kis hobbi szinten csinálták, és valóban évente egyszer volt egy kis fejlesztés. Most meg szálítószalagon jönnek a dolgok.:(
  • CattiBrie
    Nem getXP game lesz, hanem getSkill. :)
  • CattiBrie
    Alapból zsákutca (a fless), amit már két éve tudni.
  • Bobber
    nagyon rá vannak kattanva erre a böngészős dologra de szerintem nagyon mellé lőnek vele.
    Az tuti hogy a komolyabb játékosokat el is vesztik vele, mert ha valóban ennyi összeomlás lesz még a sima hagyományos kihalási statisztika mellet akkor szinte lehetetlen lesz nagyobb szinten gyakni. Szóval ezzel csak azt tudják majd elérni hogy rengeteg új játékost szereznek akik nagyon hamar abba is hagyják mert nem lesz értelme kinlódni nagyobb szinten. Az igazi még akkor lenne ha meg tudnák oldani hogy az okostelefonokon is elfusson a kliens . Na akkor tudnának nagyot kaszálni, mert a sok kis nyubi tuti arról nyomná. Szóval nem tudom hogy mi lesz a vége de szerintem nagy bevételeket akarnak csinálni azzal hogy sok új embert toboroznak a flash kliensel és a végén olyan lesz mint a runascape hogy csak egy vicc az egész.
  • rroolli
    Nekem úgy tűnik, mint ha ezzel a flash dologgal és a csilivili funkciókkal új embereket akarnának becsábítani + betörni a böngészős játékok piacára(plusz ezzel platformfüggetlen is lesz). A "getting started" valóban sokkal gyorsabban fog zajlani, csupán pár kattintás és már lehet is játszani... De szerintem mostanában csupa olyan dolgokba(és kissé furcsán) nyúl bele cip, amit nem kéne bolygatni. Hiába a sok függő, mindent el lehet cseszni. Ha nagyon elkúrják, akkor sokan le fogják tenni a lantot...

Amúgy a böngészőből játszhatóság nekem is tetszene, de tényleg inkább csak trénelni, vagy csetelni.
  • rroolli
    Én is megerősítem amit Tygep írt, Cip valóban azt írta, hogy eleinte mindkét kliens használható lesz, de közép/hosszútávú tervek szerint teljesen ki fogják vonni a hagyományos klienst.

Félreértések elkerülése végett: Cip határozottan megmondta, hogy SEMMILYEN változtatás nem lesz a halál és a halállal járó veszteségek körül. Tehát, ha összeomlik a böngésződ, vagy laggol a flashed, vagy valamiért nem működik valami funkció, akkor ugyanúgy meghalsz és ugyanúgy elveszted a 100k-s blessingedet és az xp-t, skilleket, mint eddig.

//Hotkey beállításánál még lehetőség sincs, hogy varázsszó alapján állítsuk be a spelleket? Ezzel akkor teljesen meg is szűnt a varázsszavak jelentősége(kivéve, ha valaki kézzel akarja begépelni). Szerintem innen már csak egy lépés, hogy teljesen eltöröljék a varázsszavakat és csak szó nélkül csillogjon a karakter, amikor gyógyul. De nekem az exura akkor is exura marad és nem "Light healing".
  • CattiBrie
    ja, szerintem sem.. és gáz/kár hogy a flashre alapoznak. :/
  • CattiBrie
    a ctrl-r alapból majd nem a mount hotkey lesz..

de szinte bármilyen hotkey-t átállíthatsz, hogy mást csináljon
  • A Joco
    Akár mien távú szép meg minden de ha nem tudják megoldani h rendesen menyen, kevesebb erőforást egyen akkor jobha soha nem nem fejezik be :P
  • A Joco
    aham :P
  • CattiBrie
    Én azt gondolom, hogy ha ezek flashben gondolkodnak, akkor azt nagyon régen elkezdhették tervezni. :D
  • CattiBrie
    13:24 You deal 409 damage to a wyvern. ES
  • Tygep
    Nem pesszimisták vagyunk, csak ismerjük a flash technológiát :) Írtam már, hogy elég megnézni egy komolyabb, pl farmville nevű játékot. Amiket az is produkál néha...

Apróbb, egyszerűbb netes dolgokra, játékokra jó, de ilyen komolyabb kaliberű játékhoz életveszélyes. Így is halunk elégszer laggok, kickek miatt. Ehhez jönne még akkor a flash és/vagy böngésző összeomlása, akadása, hülyesége is.
  • Tygep
    Azt írták is, hogy a hosszabb távú terv, hogy egy kliens legyen. De sokan jobban szerettük volna, ha a natív klienst / klienseket írják újra, ezeket a funkciókat abban is simán meg lehet oldani, sőt szerintem sokkal könnyebben és jobban, mint flashben. A flash-sel van bajunk igazából, hogy erőforrásigényes, lassú és bizonytalan működésű környezet. Ebben írni ilyen kaliberű játékot elég necces.
  • CattiBrie
    futtatni?

mármint továbbfejleszteni?