Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rroolli
Aha, szóval ezért kellett felraknom sg-re, hogy ki tudd fejezni a nemtetszésedet valamire 😛

CattiBrie
ez a kép nekem csak másodikra jött be..

lehet, hogy az sg nem szereti a hack-et

[/spam]™

rroolli
Következõ szinthez szükséges xp:

maerlyn
ja, az évi 2 sokáig jól mûködött, azóta mentek rá a szar de látványos frissítésekre, mióta évi négy van, még ha a felét patchnek is hívják

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

CsikiAndriss
Persze a kép minõsége nem a legjobb.

CsikiAndriss
Rékerestem a googlebe a HTML 5 ös programon futó játékokra és kaptam is egy képet. Ha ilyen jó a minõsége és a gépet sem terheli le akkor ténleg nem lenne rossz.

Szerintem az évente 1 max. 2 frissítés lenne a legoptimálisabb. Lenne is idõ megszokni, felfedezni a nem powergamereknek is.



<#eljen>

&#63743;

Kinézetre nekem bejön a flash kliens csak ne flash lenne.

&#63743;

CattiBrie
holnap is lesz leállva a tibia.hu (arbantartás miatt)

[/spam]&#8482;

rroolli
Ha úgy értetted volna, hogy szidom a firefox bétáját, akkor nem így értettem. Most is azt használom... Csak azt kívántam kifejezni, hogy hiába van már itt a HTML5 "elvileg", gyakorlatilag viszont még elég sokmindenkinek akadna problémája a bonyolultabb funkciók futtatásával.

rroolli
konkrétan a flash-re mondtam hogy szar

CattiBrie
Lehetne mondjuk egy sima kliens, mint a jelenlegi.. meg lehetne egy Tibia lite, online kliens, amivel gyakni nem ajánlott, de lehetne böngészõben mondjuk trénelni/rúnát gyártani. 😄 😄

[/spam]&#8482;

CattiBrie
A mondat elsõ fele nem igaz, mivel vannak olyan tagek, melyeket CSAK az IE támogat és egyik másik sem az öt nagy böngészõbõl. Amúgy teljesen megoszlik, hogy melyik HTML5 dolgot melyik böngészõ eszi meg: van, amit csak az Opera, van amit csak a Chrome.. és így tovább.

[/spam]&#8482;

maerlyn
befejezetlen programra ugye nem mondod, hogy szar? várd meg a megjelenést.

Shiwo
régen szörnyülködtünk a lengyelek intelligenciáján és nyelvtudásán..hát, ha figyelembe veszem, hogy shake'n'fidgetbe milyen leveleket és kiírásokat lát az ember magyar szerveren, kezdek nem csodálkozni, itt is csökkent a 14 év alattiak értelmi és helyesírási színvonala..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

rroolli
Szerintem ha egy ember lelkesen csinál valamit, akkor akár 1 nap alatt is rengeteget lehet haladni a fejlesztéssel. Ha belexarnak az egészbe és csak a pénzért járnak be melózni(szerintem ilyenek a cip alkalmazottai), akkor lesz az, hogy 3 évig tart kifejleszteni egy flash klienst és utána még sírnak is, hogy milyen nehéz volt.

Tygep
Igen szeretnék összeereszteni a klienst és a weboldalt, bár ezt is lehetne más, hatékonyabb technikával megoldni. Meg, mint írták, nem szeretnének két klienst fejlesztgetni, hanem csak egyet szeretnének. De még a flash esetében is megkérdõjelezem, hogy ez menni fog. Plusz ha évente nem 4 update lenne, hanem 1-2 évente lenne egy egy update, akkor lenne idõ rendesen megírni, fejleszteni több klienst is.

rroolli
Hát, farmville nekem sokszor 5 percen belül 6-szor kiírja, hogy "connection lost" és lehet frissíteni az egészet. Ha tibia is ilyen lesz, akkor hullanak majd az emberek. Sajnos ez nem tûnik elképzelhetetlennek :/ De akkor ez gondolom kiderül a publikus teszten és fuccs az egész projektnek.

Amúgy elsõdleges céluk nem a köd volt, hanem hogy a kliens és a weboldal összeérjenek...

rroolli
Nálam firefox 4-el nem mûködik a webGL, chrome-al mûködik. Elvileg mindkettõ támogatja... Van még fejleszteni való... Valahol megértem, hogy cipék nem akarták az új klienst egy gyerekcipõben járó platformra megírni. Azt viszont nem fogom megérteni, hogy miért pont flash és miért most, mikor már mindenki kezd rájönni, hogy egy rakás xar.

maerlyn
html5-öt perpill az IE-t kivéve minden jól támogatja - persze mivel maga a szabvány sem befejezett, nem minden ugyanúgy. fõleg az apple nyomja - és bár nem szeretem õket, itt egyetértek velük: pusztuljon a flash, éljen a html5.

androidos készülékem van, és bár valóban tudja valamennyire a flasht, tiltottam - lassú volt és szopta a procit, akkut. a html5 a jövõ.

maerlyn
firefox a füleket nem kezeli külön, de van egy külön process a plugineknek, mint a flash

általában a klienshez: faszságnak tartom a flashes kliens, a mostani, natívat sem tudták normálisan megírni (értsd: ne zabáljon fel minden erõforrást, ha kézzel nem korlátozom vissza), látatlanban azt mondom, hogy lehetetlen lesz játszani a flash kliensen bármilyen alternatív (nem win) oprendszeren.
amiért ezt mondom: eszméletlen mértékben szopat az adobe mindenkit, aki flasht használ, de a használók száma miatt a windowsosokat kicsit kevésbé, oda normálisabban megírják a playert. de nálam például egy hd youtube videó már nézhetetlenül akadozik (linux 64bit, kétmagos proci egyenként 2.16GHz-n)

Shiwo
szerintem az fog nyerni, amelyiket a mobil telók jobban lekezelik... flash lite már van, de az még csak egyszerûbb dolgokat tud megjeleníteni..bár érdekes lesz, mert jelenleg telókban a gugli Android-ja terjed nagyon, illetve az új Nokia-MS párkapcsolatnak köszönhetõen valszeg a mobilos win7 fog még teret nyerni...a gugli tudtommal a flash-t, a microsoft a html5-öt támogatja, szóval nem egy lefutott meccs...a szifonok meg nem tom melyiket szeretik..

CsikiAndriss
Most pedig beengedett elmentem a DP is és lefagyot.....

CsikiAndriss
Valami connection problem van csak azt irja 1 folytában hogy you character list beign loaded please wait.....<#falbav>

CattiBrie
Ezek a múltban élnek.. elég sokan rebesgetik és sokan remélik, hogy meghal a flash, amit szépen levélt a HTML5 és barátai.

[/spam]&#8482;

CattiBrie
föfönek nincs ilyen?

[/spam]&#8482;

Te mostanában merre jársz h nincsen idõd játszani ? :d

Steve Jobs temeti 😄

&#63743;

Tygep
Én továbbra is fenntartom, hogy a flash a legrosszabb választás volt erre a célra. Le is szavaztam a pollon. Sokkal jobb lett volna ha a natív klienseket írják újra.

Kicsit elmosolyodtam, hogy a ködöt nem tudják beletenni most, kezdik itt is... Pedig pont ezekkel az effektekkel indokolták a flash létjogosultságát. 😊

Megjegyzem vannak már olyanok is, akik temetik is a flasht, mint technikát.

Mindenesetre meglátjuk mi lesz belõle. A stabilitásától és a sebességétõl félek nagyon. Játszogatok a farmvillel is facebookon, ha csak abból indulok ki... belém villan mindig olyankor, hogy tibiában ez tuti egy halál lenne.

Szóval így látatlanban is eléggé ellenzem, de azért megnézem majd és utána mondok majd határozottabb véleményt.

S másként, szerintem annak a valószinûsége h összeomlik a böngészõ sokkal nagyobb mint h elmegy a nett, jah s ha elmegy akkor is annyi, szóval motmár 2 szer valószínübb lessz h meghalhatsz ilyen szarság miatt

Nekem negyon nem tetszik ez a megoldás, hisz egy gyengébb gép, pl akinek csak 128 mega ramja van annak megyülik a baja az egésszel, sok olyat ismerek kiszeret játszani de ilyen vagy hasónló gépe van.

Saját feladatkezelõjében kell kilõni: Shift + Esc

&#63743;

rroolli
Egyébként nálam a feladatkezelõben mindig volt 5-10 futó chrome.exe, szóval gondolom külön szálon futtatta a tabokat. Ettõl függetlenül, ha bármelyik lap befagyott és lelõttem azt a chrome.exét, akkor omlott össze az egész kártyavár...

rroolli
pontosan így van, csak nem volt kedvem részletezni 😊

Shiwo
firefox sajnos nem, ie passz

amúgy pont azért tértem át a chrome-ra, mert egy ideje szarakodnak a flash-es alkalmazások nálam a firefox alatt (érdekes módon csak az asztali gépemen, pedig rendszer is lett újratelepítve azóta..)

Lehet pedig.

&#63743;

CattiBrie
ha lefagy, akkor az egészet lõni kell.. egyenként nem lehet.. ha meg dolgozom a többin, akkor esélyem nincs (jó persze hülye, aki dolgozik hent közben :])

[/spam]&#8482;

Nem tudom a többi böngészõnél hogy megy, de a chrome külön szálon kezeli a tabokat.

&#63743;

CattiBrie
gondolom célszerû külön böng-t indítani és nem füleket játszani..

[/spam]&#8482;

Shiwo
pici pontosítás..

- nem lesz köd eleinte..fontosabb dolgokra koncentrálnak, idõvel még bekerülhet

- használhatod a régi klienst..egy ideig..de egy idõ múlva át fognak térni a flashesre, ha nem lesz vele gond, mert abban több potenciált látnak

- ha összeomlik a böngészõd, a disconnect ugyanúgy fog végbemenni, mint a mostani klienssel (szal x idõ eltelik, mire kidob)..ha X-szel becsukod a böngészõt, akkor figyelmeztetni fog (a figyelmeztetés a böngészõd típusától függ), ahogy a mostani kliens..

rroolli
nem sikerült befejezni... azt akartam írni, hogy "kihatással lesz a játék mûködésére, ha más flash alkalmazás is fut. pl youtube".

rroolli
Graphical effects
Unfortunately, graphical effects like fog (maybe you remember the news from March 2010) won't make it into the first version of the Flash client. We had to drop that feature in favour of other more important development tasks.

magyarul: nem lesz köd

You will still be able to play with the current client even when the Flash client is released. In the future we would like to switch to the Flash client completely and get rid of the old one. However, it isn't clear yet when this will happen. It is much easier for our developers when we only have to care for one client, not two, and the Flash client definitely has the biggest potential for us.

magyarul: lehet használni a régi klienst is

Protection against browser chrashes
A crash is a disconnect, and the way disconnects are dealt with won't change with the release of the Flash client. When the browser is closed manually, however, there will be a security query first (depending on the browser you use) like in the current client.

magyarul: ha bénázik a böngészõd meghalsz

továbbá, kihatással lesz a játékra

köszi

Az intelligens ember majdnem mindent nevetségesnek talál, az érzékeny ember szinte semmit.

símán szólózhatod ha óvatos vagy de jó ha van valaki veled magyobb h segítsen a 7,8 nál is

A The New Frontier questben a 9. (mortal combat) kivételével a többi rész szólózható biztonságosan? vagy még a 7. is gázos?

Az intelligens ember majdnem mindent nevetségesnek talál, az érzékeny ember szinte semmit.

Bexter

http://bexter.hu Szép Fényeket!

maerlyn
uj forditasra varo hir

http://hu.tibia.hu/news/733/fabulous_february

CattiBrie
biztos jó a líderük <#idiota>

[/spam]&#8482;

<#eljen>

&#63743;