124119
  • rroolli
    Mammoth Belly
    This guildhall has thirty beds.

The house has been rented by Saiax the Paladin. He has paid the rent until Aug 14 2011, 09:18:48 CEST.

The monthly rent is 22810 gold

Ki gondolja, hogy szüksége van a guildnek erre a házra? Valaki tudná használni valamire? Aludni, cuccot lepakolni, vagy akármire?
    Legjobb tudomásom szerint a ház Matias tulajdonában van, aki már marha régen átpasszolta Cattinak "megőrzésre", illetve hogy adja el. Átutalt valamennyi pénzt Cattinak, hogy abból fizesse a bérleti díjakat, ami kb 23k havonta.
    A pénz amit Cattinak adott már elfogyott, de már kb 1 éve nem jelentkezett.

Szóval kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye... Ha valaki szeretné használni, akkor megtartanánk, fizetném a bérleti díjat(vagy összedobjuk a pénzt). Vagy ha nem kell senkinek, akkor valaki bevállalhatná, hogy eladja.
  • CattiBrie

:)
  • rroolli
    Én meg eljutottam odáig, hogy elszáradtak a virágaid... Bocs, teljesen elfelejtettem :(
  • CattiBrie
    Na, csak eljutottam idáig is.. :)

13:17 Naji: Very well. You have transferred 10000 gold to Saiax the Paladin.

Szóval Sainál Létrina maradék pénze.. az a GHs pénz.. gondolom. :)
  • CattiBrie
    :)))
  • Bobber
    hehe 2x kellet miatta a lvl 20 at meglépnem:)
    kis noob karimmal venor swamptrollokat gyaktam mint az állat hogy meglegyen a lvl 20 mert megyünk lenyomni a desert questet. Meglett a szint és indultam hogy thais kaz hídnál tali a quest miatt. természetesen be volt lurolva venor elé a GS és bele is haltam így lehetett újra gyakni a kis szotyikat. Mindig nagyon féltünk arra menni:)
    a másik ilyen finom hely meg carlinab a DS volt. főleg hogy régen lehetett a lényeket UH-zni:)
    Teccikértenivel elmentünk gyakni. ő jött a druiddal én meg a palámmal mentem. 2 makkmarci meg ott lurolta a DS-eket. tecciknek nem volt probléma mert láthatatlan tudott lenni de én mivel még kicsi voltam igy nem tudtam láthatatlan lenni. Így maradt a futás és közben a gyakás. de mindig mielőtt meghalt volna felgyógyították és kötéllel húzták utánam. Már a felszinen szaladgáltam de nem tudtam visszamenni a lukba mert persze helytakarékosság miatt nem volt nálam ásó csak Tecciknél. Meredek volt de szerencsére túléltem:)
    De sokat gyaktunk ott utána Cattival:)
    két pala láthatatlanul szaladt egy kört kiirtott minden DS-t utána várta hogy legyen elég mana:)
    de volt egy két meleg helyzet:)
  • CattiBrie
    Ja, mire nem féltem átkelni, már nem volt Bermuda a háromszög. :)
  • CattiBrie
    Amikor még volt Bermuda-háromszög..
  • Czdano
    Én pont akkor csöppentem bele az egészbe mikor a lureolást kinyomták. Egyébként lvl 10 környékén színes backpackeket árultam 100 goldért thaisban :DDDD Mert sok kezdő nem tudta honnan vegyen..:> Poén volt leszaladni az összes városba ilyen kis szinten boh nélkül :DD
  • taj
    *susi the beast volt
  • taj
    Én már kicsit nagyobb voltam, amikor majdnem nagyon befürödtem egyszer tradelés közben. Ki akartam próbálni, hogy mennyi pénzt lehet kereskedéssel csinálni, és 3-4 napig mást se csináltam, csak az összes pénzemen vettem és eladtam cuccokat (ekkor még új volt a djinn quest, szóval komoly pénzeket lehetett csinálni vele). Rányomtam Venore kapuja előtt a minitérképre, közben olvastam a trade channelt, és amíg gyalogolt a karim, addig is próbáltam is üzletelni. Amikor felnéztem, akkor két kari sétált be a képbe 3 gs-sel (én lev 53 körül voltam), és felléptek egy rámpán a sziklára, hogy mindhárom gs engem támadjon. AOL-om természetesen nem volt még, az összes vagyonom a hátizsákomban volt, UH nem volt megnyitva, mert nem terveztem gyakni semmit aznap, és az autowalk miatt folyamatosan távolodtam a menekülést jelentő rámpáktól, de valahogy végül túléltem :-p Aztán beírtam a help channelre, ami már akkor sem a segítségadásról szólt, a narancssárga betűvel írok elküldtek a sunyiba, de jött Sushi the Beast, és lenyomta a 3 gs-t rúnákkal, egyenként futtatva és lőve őket, tök sok rúnát használt el szegény, úgyhogy kapott tőlem egy bp rúnát hálából :-p

Ez talán 2005. februárja körül lehetett.

Minden tradelés csupa izgalom volt, mert muszáj volt a Bermuda-háromszögön átkelni :-p Utána meg azért paráztunk, hogy scammer-e a delikvens, nem nyomunk-e rossz gombot stb. :-p
  • Czdano
    Emlékszem, első karim első EQ-ja plate armor, cattitol vettem kemény 500 gpért. (akkoriban a c armor + k armor szinte luxuscikk volt, nem egy nap volt kifarmolni 14-15 k zsetont)

Aztán tíz perc múlva ráírtam szegényre ismét, mert megölt egy elf scout és dobtam a p armort :DDDDDDDDD Hát na. Sajnálom hogy ez lett ebből a játékból..több ilyen jó 2D-s MMORPG nem lesz (bár vannak próbálkozások, pl zezenia online)
  • silbor
    vagy esetleg a vásárlást és az eladás lehetőségét külön szinthez kötni (külön quest) lvl 20-tól vásárolhatsz lvl 60-tól el is adhatsz :) esetleg más szinthatárokkal.
  • silbor
    teljesen jogos amit mondasz. nekem is élmény volt és emlékszem is mikor alkudoztam az első c-armor-ért és mkor a csávó a pénz mellett a rég páncélomat is kérte -pedig nem ezt beszéltük meg- akkor mondtam hogy ok. thx. bye. erre már kiabált is hogy okok és eladta. de arra is emlékszem mikor a lvl 100-as fegyómat vettem akkor napokig alkudoztam és tök megalázó volt. mikor "eltrédeltük" a csávó azonnal elkezdet ordítani hogy milyen noob vagyok és milyen szar a fegyó és hogy mennyire lehúzott. :((
    De jogos amit mondasz!! Mit szólnál az aukciós ház használatát questhez kötni?? mint a dijnn és rashid. csak mondjuk lvl 20 vagy 50...esetleg lvl 100!! :)) és a questben össze vissza küldözgetnek. mindenféle npc-től kell vásárolgatnod és másoknak eladni. esetleg véletlenszerű alkudozással. jól megizzasztva azt aki belevág. mondjuk a szinthatárral óvatosan mert akkor nem lesz felveő piac a kis karakterektől :) és mondjuk mint minden rendes helyen jutalékért dolgoznának. így megmaradna a régi trade varázsai is. vagy valami ilyesmi.
  • Noodlee
    Ne is mondd.
    D3 AH pénzes része baromira elkeserített :S
  • rroolli
    Kényelmes lenne az biztos... Mint a trade ablak...
    De azért annak is van egy hangulata, amikor level 8-asan, életedben először vásárolsz valami jobb cuccot. Valószínű, hogy el kell gyalogolni érte egy másik városba, talán oda, ahol még sose voltál. Aztán megkeresni az embert, tradelni. És még át is verheti a kezdőket... De ha megvan a cucc, akkor legalább sikerélménye van az embernek.
    Emlékszem, amikor level 20 körül egy egész délutánt rászántam arra, hogy megvásároljam az eq-t, amit kinéztem magamnak wikin. Sokat kellett várni, utazgatni, stb... De nap végén mégis úgy éreztem, hogy milyen sikeres volt a délután és büszke voltam az új eq-ra.
    Vagy másik példa: az első item, amit céltudatosan kinéztem magamnak, az a serpent sword volt. Tetszettek a paraméterek, volt rá pénzem... Aztán "nehézkesen" nyélbeütöttem az üzeletet, level 8-asan kellett gyalogolnom venore-ból kaz hídig. De amikor megvolt, teljes sikerélményem volt, hogy végre "élőben" foghatom és használhatom azt a kardot, amit kinéztem.

Persze magasabb szinten már nincs ilyen... Úgyis mindenki hajóval megy, meg egy idő után már elég unalmas a tradelés. Ezért is mondják sokan, hogy kéne aukciós ház. De azért valahol mégis külön szórakozás/élmény volt a klasszikus módon beszerezni a cuccaimat. Érdekesebb, mint ha kattintottam volna 3-at aztán szevasz...

Még egy dolog van, ami különleges(volt?) tibiában... Az, hogy normál esetben sokat kell kommunikálni más emberekkel. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy állandóan látunk egy bazi nagy chat ablakot és bárhol, bármikor "beszélhetünk". Míg wowban majd belerokkantam, amikor írni akartam egy privát üzenetet a haveromnak... Talán mert annak a játéknak a kommunikáció nem erős oldala. Na de ha jön az aukciós ház tibiába, akkor valamilyen szinten itt is ki lesz herélve a kommunikáció szükségessége.
    Ami nem túl jó, ha azt nézzük, hogy már így is szinte tökéletesen lehet boldogulni kommunikáció nélkül... Rookgaardot teljesen végig lehet vinni úgy, hogy egy árva szót nem szólsz élő emberhez, csak npc-hez. Rúnákat is lehet kapni npc-nél, olyan áron, hogy szinte nem éri meg playertől venni...

Akkor mitől lesz multiplayer? Attól, hogy néha összeakadunk valami gyökérrel aki lövi a lényeinket és "fuck you"-zunk egymásra?
  • CattiBrie
    Nekem meg az jutott az eszembe, hogy Tibiában ugye nem csak a földszint van, hanem egy csomó szint lefelé és fölfelé.. vajon mikor lesz GoogleMapon, hogy megnézheted az aluljárószintet, metrószintet az egyes városokban? :)
  • CattiBrie
    :)))
  • silbor
    a dio3 hírek hozták elő megint bennem a gondolatot: a tibia egyik vonzó része és erőssége a nem karakterhez kötött tárgyak, felszerelések. Ez ugye logikusan hozza magával a kereskedelem fontosságát és varázsát a játékban. Na de most tényleg. Miért kell lesni a futó feliratot a trade csatin és miért kell csalókra pazarolni az időt? Egy aukciós ház? (tudom most jöhet az a duma a ha megcsinálják hogy: bezzeg régen mikor még figyelni kellett és a csalóktól tartottunk de jó volt... na de mikor még pottyantós budi volt és feldarabolt újságpapírral... és a színes magazin nem volt hatékony)
  • CattiBrie
    Passzolom.. nem találkoztunk.. nekem más buli volt szombaton. Azt meg most nem tudom, hogy itt vannak-e még, de szombat délután 15 óra körül érkeztek meg. :)
  • Shiwo
    majd közös képet küldhettek :)
  • CattiBrie
    Ma érkezik.. :)
  • CattiBrie
    azaz jelenleg 15 000 bruttó forinttal lógunk
  • CattiBrie
    3000 HUF jóváírva :)
  • CattiBrie
    Szombaton reggel érkezik Budapestre Teiran lánya :)
  • Czdano
    Ezt akartam írni, kb olyan mintha a letöltési linket leírták volna.
  • rroolli
    Amúgy írta valamikor a cip marketinges embere, hogy ők nem hívei az ilyen bannereknek, meg felugró reklámoknak, de készülnek valami nagyszabású marketing kampánnyal... Lehet, hogy ide is elért.
  • rroolli
    Remélem jön pár új magyar... Bár azt talán nem írták a gamestarba, hogy securára kell jönni :P

Amúgy meg ajándék ingyenes tibia kliens? Hm, kemény... :P
  • CattiBrie
    mármint a videóban..

de tényleg az egész egy LOL.. vagy inkább :S
  • rroolli
    trailer is van :D
  • CattiBrie
    togheter?

lol
  • Noodlee
    LOL Megjelent a júliusi GameStar

"Tibia kliens ajándékba…"

"DVD mellékleten találjátok meg a fantasy MMO Tibia kliensét is. Az egyik legrégebbi, európai fejlesztésű MMORPG 1997-ben tárta szélesre kapuit, s azóta sem hagyták magukra a játékosok.
    "
  • CattiBrie
    Ha valaki szeretne Tibia zsét utalni, akkor tudok adni priviben nevet és számlaszámot, amire megteheti.
  • taj
    El is felejtettem, hogy egy nyúbi palának is lehet jó a fórum aláírása :-p

• Shiwo
  • CattiBrie
    deepling scout

hmm.. megvan a mai program :D
  • rroolli
    Mert csak egy csomó haszontalan(de csicsás) mountot, meg world changet raktak be :D Mondjuk a deepling scoutos csatornát fel kéne fedezni kaz alatt... öcsi is jár a gyilkolászásukért és még prémi se kell hozzá :D
  • Noodlee
  • CattiBrie
    Valahogy ez a mostani update nem igazán motivál arra, hogy menni, felfedezni, prémit befizetni...
  • CattiBrie
    09:48 Catti-bia [176]: exevo con

milyen hasznos spell :D

még jó, hogy nem nő olyan gyorsan a manám :D