124119
  • rroolli
    Akik a videóban szerepelnek:

• rroolli
    Találtam egy gyöngyszemet!

• Jani Hun
    én mindig is 0-ás ambient lightot használtam, amióta bennevan a funkcio korom feketén játszok, igy rookra kell a fáklya, és az utevo vis lux is hotkeyen van:D
  • rroolli
    A kocsmás még tetszik is, de a legutolsót nem tudom mire vélni
  • rroolli
    Ilyen az ember, mindig könnyíteni akar a dolgán. Mondjuk fáklyát cipelni már nem kell, mert vannak jó spellek, esetleg azokat lehetne tuningolni, hogy bírja az ember manával. De szerintem egyáltalán nem vészes most se.
    Inkább az, hogy nem látunk... De cserébe mennyire jól nézne ki, ahogy megvilágítjuk a sötétet, ki-ki a saját színével (pl. a fáklya melegebb fényű, a varázslat fehér, bizonyos tárgyak pirosan, zölden világítanak, stb.). Meg úgy általában a fényeffekteknek lenne értelme, például a városok közvilágításának, az izzó kénfolyónak, vagy a földalatti folyosók fáklyáinak. Ha már egyszer ez a technológia benne van a játékba, pazarlás nem kihasználni.
    Ez így nem ad sok feelinget, hogy lemegy az ember -7 szintet a föld alá, és ugyanolyan világos van, mint fent.
  • CattiBrie
    Ez viszont mindenkit érdekelni fog:

http://tibia.wikia.com/wiki/Tibia_Background_Artworks#Login_Screens

Nem is tudtam az első 6-ról, hogy ezek valódi Tibia login screenek voltak. :D

Ez a legújabb kép az előzőhöz képest is visszaesésnek tűnik.
  • Bobber
    és nagyjából értelmét veszítette az "utev lux" és nagytestvérei :)
  • CattiBrie
    Ez egész jópofa így :)

• Shiwo
    egen, jól tudod, eredetileg csomó sötét hely volt, fáklya, fénypálca, fényvarázs szokott kelleni, különben lópikulát nem láttál
    persze voltak csalók, akik egy un. light-hacket használtak.. de néhány monitoron bőven elég volt feltekerni a fényerőt..
    s ezen megoldások nem kevés előnnyel jártak, manaspórolás, cap-sprólolás, pénzspórolás...
    a CIP meg úgy oldotta meg a dolgot, hogy feljebb vette a fényerőt mindenhol, így már a legmélyebb barlangokban sem kellett semmiféle fényforrás, teljesen feleslegessé téve a korábban felsorolt ingame megoldásokat és persze a trükközést is.. más kérdés, hogy a hangulat rovására ment..
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2017.07.27. 15:01:48
  • rroolli
    Hát ez tök jó, majd megnézem mozgás közben is. Csak sajnos az új kliens nem támogatja a 32 bites linuxot, én meg legtöbbször pont egy 32 bites ubuntu 16.4-et használok.

Én cip helyében simán levenném fixre az ambient light-ot. Sokkal hangulatosabb lenne, ha korom sötétben, fáklyával mennénk a föld alatt és a sötétből ugranának elő gs-ek, meg ami épp ott van. Vagy akár hirtelen azt se tudnánk, hogy merre kanyarodik a járat, mert nem ér el odáig a fáklya fénye. Ehhez képest most egyenletes reflektorfény van mindenhol.
    Persze azt mondják, hogy ha sötétet szeretnék, akkor állítsam magamnak sötétre a fényeket. De ez hülyeség, mert ha csak én állítom sötétre, a többinek világos, akkor magamat hoznám hátrányba. Ez úgy lenne buli, ha mindenki ugyanazt a sötétet látná.
    Úgy tudom régen is úgy volt, hogy mindenkinek sötét volt és számolgatni kellett, hogy elég lesz-e a fáklya, vagy nem... Aztán megjelent valami illegális kliens modifikáció, amivel világosságot lehetett csinálni, és emiatt a cipsoft inkább beletette a hivatalos kliensbe a fényerő állítást, hogy ne cheateljenek az emberek.
  • Jani Hun
    mostanába kevesebben panaszkodnak mint 1-2 éve, de nekem semmi laggom sincs kb december óta, lehet szolgaltatotol függ
  • CattiBrie
    Gyere, írok a Catti topikba egy kis offot. :)
  • CattiBrie
    csak ilyen helyet találtam most feltölteni a képet:
    http://imgur.com/a/6x6UO

látszik a két kép közötti különbség.. jön egy felhő balról...
  • Noodlee
    "Metal Gear Solid meg Far Cry 4 játszani valóm"
    WTF???

A MGS-t még nem próbáltam, de listán van. A FC 4 meg egy ideje már pihen, (bár nincs sok hátra belőle) mert totál ugyan olyan, mint a 3 volt :(

Tegnap kicsit rohangáltam Rookon, de eléggé lagolós volt :s
  • CattiBrie
    hát így jobban megnézve nappal, tényleg mennek a felhők :O
  • Jani Hun
    jah én a normal klienst álliton, érdemes megnézni :D
  • rroolli
    Komoly, hogy vannak ilyen árnyékok?
    Ehhez a hagyományos kliens kell? Mert nekem flash-ben nem látszik semmilyen árnyék, hiába kapcsolom be a fényeket és veszem lejjebb a világosságot.
  • CattiBrie
    Amúgy ahogy beléptem, nem éreztem túl stabilnak a játékot. Lehet, hogy éppen néhány csaj megjelenése miatt (amazon raid), de mintha lagolt volna.
    De amilyen nálam mostanában a net, az elég katasztrófa, és még nem jöttünk rá, mitől van, de egy csomó ping elveszik, néha percekre nincs net. Elvileg nem a local nettel van a baj, mert minden más eszközön van rendesen net, amikor nálam nem. Múltkor a vírusokat is megfuttattam, de nem volt semmi.
  • rroolli
    Legutóbb, mikor pár hetet játszottam prémivel, akkor a szokásos helyeken (utcán, depoban, régi hunt helyeken) 200 körüliekkel találkoztam főleg. Meg kisebbekkel is, de aki ilyen 50-70-es szintű, az tuti, hogy valakinek a 2.-3. karaktere.
    Viszont amikor Roshamuul-ra leugrottunk, ott már 4-500-as szintű csapatok mászkáltak partyban. Mondták a többiek, hogy ott ez a szokásos.
    Szerintem kevés olyan kitartó ember van, aki 4-500-ra felhúzza a karakterét, mert akárhonnan nézem, ahhoz sok idő kell. Vannak és egyre többen lesznek ilyen extrém magas szintűek, de az, amire azt mondjuk, hogy "ez egy jó közepes szintű karakter", az mindig kb olyan lesz, amire az átlag ember türelme és kitartása elegendő.
    És ahogy én, meg sokan mások meguntuk a bulit kb 170-200 szintnél, úgy szerintem más is megunja. Ha nem így lenne, akkor már tényleg 500 körül lenne az átlag és a 800-as se lenne fura.
  • TZson
    Egyébként az a vicc, hogy annyira nem: a legkeményebb helyekre a wikin 350-es lvl van írva ajánlottnak, szóval annál nagyobbak nem nagyon lehetnek tömegével. Pl. Krailos, ami (ha jól tudom) a legújabb "felszíni" hely, is olyan 120-as hely.
  • Jani Hun
    Igen, azért mert más lett a "fény" egész tibiában, ha egyhelyben állsz lehet látni gyengén a felhöket a földön ahogy sompolyognak dél-délnyugatnak(legalábbis én csak azt veszem észre :D)
    Nappali órákban a épületek belsejében enyhén sötétebb van, mivel van teteje oda nem süt be a fény. a hajóknál érdemes ezt megnézni, a stég alatt a vizre rendes árnyékot vet a nap:D
    Este kicsit fura lett, de szerintem egész jó, igaz olyan mintha mindig telihold lenne, midnen kő fehéreskéken világit, mintha tükrözné a fényét.
    A login screen elég gagyi a többség szerint, és szerintem si:D
    lehet több "tabot" megnyitni ahova mehetnek a backpackok, jobb és bal oldalon is!! (szerintem ez a leghasznosabb az updateben )
    Van ingame loot, xp profit analyzer, kiirja a kis ablak h milyen itemek estek eddig és annak az értékét ha beállitottad elöre( bár lehet marketröl szedi az infot, nemtudom még nem probaltam)
    Meg van daily reward, egymás után belépsz minden nap és 10-20 potit, majd 30 perc xp boostot kapsz a 7. nap
    + pár uj item, uj hely, szokásos

Tömören ennyi :D
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.07.26. 08:30:26
  • rroolli
    Az tuti hogy a 200 már nem nagy szám, de csak azért, mert évek óta ugyanazok az emberek vannak jatékban és a tartalmat is hozzájuk igazítják (=van hol huntolni a 300-asnak, 400-asnak, stb.)

Azért kipróbálnám mondjuk inq battlefielden, hogy ha legalább 4-en odamegyünk, fejenként 1-1 ilyen brutál summonnal, akkor hogy hullanak a destroyerek.
    Csak az a baj, hogy Nagy Krapekk már 300 felett van és kicsi lennék a shared xp-hez :D
  • Shiwo
    gondolom manapság a 200. szint is kicsinek számít :D
  • CattiBrie
    Na, kijátszottam magam. Ezen kívül még van nem lagoló Metal Gear Solid meg Far Cry 4 játszani valóm. :)
  • CattiBrie
    Jé, mutatja, hogy milyen napszak van! :O
  • CattiBrie
    Hú, még nálam vannak a karácsonyi cukorkák. :)

17:17 You see 20 candy canes.
    They weigh 10.00 oz.
  • CattiBrie
    Áh, 176-os vagyok.. semmivel nem érzem magam többnek 80-nál. :)
  • CattiBrie
    17:15 Amazon attack north of Carlin!
  • CattiBrie
    Jé, van PG. :)
  • CattiBrie
    Hude furcsa a login ablak háttere.
  • Bobber
    ehhh 200 a minimum szint hogy lehessen summonom? ez de gáz már. Én meg itt bíztam benne hogy már kis szinten is lesznek jó kis summok az embernek és mehet szépen gyakni :)
    Akkor még véletlenül se próbálom ki a summonokat majd mert kéne vagy 50 szintet nyomni a karimon azt meg nem vállalom be :)
  • rroolli
    Valaki próbálja ki az új summonokat, mert nekem még hiányzik 8 szint a 200-as minimumhoz :D
  • CattiBrie
    Hú, ez izgalmasan hangzik. Úgy is itthon vagyok ma. :D
    Bár mire be lehet lépni, holnap lesz. :D
  • Jani Hun
    Tomorrow, July 25,((( persze én 26.ra szavaztam ))) the summer update will be released. All game worlds as well as the website will be offline from 10:00 until 10:45 CEST approximately

hmm... 45 perc?:D majd shotolok printcreent mert lesz egy két szerintem ötletes, és kb 7.4 óta hiányzó ficsör
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.07.24. 16:21:44
  • TZson
    Nem én sírok, az a kiírás kb. 2 hónapja van kint a guild chat-ben, szerintem Jigly írta ki valamikor :)
  • Jani Hun
    nyeh, azthittem h wiki fansite-ok közül volt a második

(tegnap jöttél-mentél ingame és még te sirsz hogy hiányzunk?! :D)
  • TZson
    Nem wiki oldal, hanem promoted fansite. :) Gondolom valamelyik Br oldalt többen nézték, mert azokból annyi van, mint a fene :D
  • Jani Hun
    . It has since become one of the largest and most often updated sources of Tibian information on the internet, reaching up to more than 1,900,000 visits a month from which more than 450,000 are absolutely unique (as of 2010, ranking second among all supported/promoted fansites

waowwaowao, 2010 ben a második leggyakrabban látogatott wiki oldal volt a tibia.wikia.com? na ezt nemtudtam:D
  • Jani Hun
    ujak nincsenek, mivel nem tudnak róla, rookerek szoktak lenni tegnap 2 órát huntoltam, lehet kevesebbet és 2 vel is találkoztam,lvl 37 és 14 :D ma is találkoztam egy 41 essel

Nana, két hétig fennvoltam kb 200-250 km-t mentem 10 nap alatt (plusz a sok gyerek aki szellemileg fáraszt :) ), de már hétfön hiányzott az erdő, de orvosoljuk holnap délelött barátosnével :D
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.07.19. 19:42:23
  • Noodlee
    Pár napja rohangáltam Rookon. Sehol senki nem volt, teljesen kihalt :(