124119
  • rroolli
    Újabb infókat hozok.

+1 terv a winter update-hez.

A Cyclopedia (képes enciklopédia a kliensben) ki lesz egészítve lényekről szóló infókkal. A Cyclopediában ezek a lényekről szóló leírások shardokkal lesznek unlockolhatók. Minden lénynek lesz egy saját shardja, amit majd lootolni lehet tőle és ezeket lehet majd a cyclopediában felhasználni, hogy növeljük az adott lény "shard pontját".

Tehát a dragonok dobni fognak dragon shardot, a phantasmok phantasm shardot, stb. Minél többet használsz fel, annál nagyobb shard pontja lesz az adott lénynek a cyclopediában. Ha kigyűlik a 100 pont, akkor aktiválni lehet majd olyan bónuszokat, mint extra loot, extra sebzés, stb, ami csak az adott lényre szól.

Shardokból lesz 3 féle, gyakoritól a ritkáig: common shard, rare shard, epic shard. Az epic shardot bossok fogják dobni és nem csak 1 lényre használhatók, hanem egész fajra (pl. sárkányfélék: dragon, dragon lord, frost dragon, stb.)

A cél, hogy gyűjtögesse az ember a shardokat és minél több lényt tudjon "kimaxolni" a cyclopediájában.

(BÚJTATOTT TERMÉKELHELYEZÉS:)
    Akinek nincs rá elég ideje, vagy türelme, hogy fárasztó módon, hagyományos huntolással/lootolással szerezze meg a shardokat és maxolja ki a lényeit, annak van megoldás! Teljesen véletlenül ezeket a shardokat igazi pénzért (tibia coinért) is lehet majd venni a store-ban.
  • Jani Hun
    Az xp boost is szabályozva van valamilyen módon, bár azzal nemvagyok tisztában, azzal viszont igen hogy tegnap láttam egy lvl 300~ as emberkét aki hirdetette hogy golden helmetet venne 470 millió goldért....:D
  • rroolli
    Szerintem összekevertem valamivel, mert én sem találom, hogy tibia coinnal lehet ilyet venni.
    XP boostot viszont igen :D
    Mondjuk pont elég az, hogy gp-t lehet venni coinnal. Ha sok gp-je van az embernek, akkor csinál magának akármekkora xp boostot... Ez már az a szint, mint a pénz lehúzós játékok, ahol kristályokért, meg tallérokért ki lehet váltani mindent, amiért egyébként dolgozni kéne, vagy várni X órát.
  • Jani Hun
    Nemtudom coinért lehet e venni ilyet, ingame store-ban én nem láttam. Ellenben az imbue-t a komolyabb cuccokra is lehet rakosgatni, és ahogy irtam is, a manás durván megéri, nemtudom hogy a többi megéri e, de english chaten igencsak hangoztatták hogy ha van goldod, arra költsd
  • rroolli
    Ez is érdekes, mert láttam, hogy vannak ilyen lehetőségek, de elképzelésem sincs, hogy a valóságban mennyire drága ezeknek a finanszírozása, meg hogy egyáltalán mennyit segítenek az emberen.

Pl. régen volt olyan, hogy enchantolás (tűz, jég, energy, earth). Első gondolatra ez is felboríthatná a játék rendjét, ugyanis a lovagok azelőtt (fire sword/axe kivételével) csak melee sebzést tudtak, az enchanttal viszont elvileg ugyanúgy uralnák az elemeket, mint a spellcasterek. Tehát mehetne a lovag jéggel a dragonokra, tűzzel a GS-re. Aztán kiderült, hogy a gyakorlatban csak néhány százalékát konvertálták át tűzzé/jéggé a melee-nek és a legjobb fegyverek egyáltalán nem is enchantolhatók. Tehát volt egy első hallásra mindent felforgató újítás, amit végül úgy lett beletéve a játékba, hogy tök hasztalan lett és senki nem használta.

Vagy pl ott vannak a mountok. Gondoltam, hogy olyasmi lesz, mint más játékokban, hogy ha az ember mountot használ, akkor nem tud úgy hardolni, cserébe viszont jelentősen gyorsabb a mozgása. Szóval arra gondoltam, hogy tök jók lesznek majd a mountok nagy távolságú gyalogutakhoz, meg ilyesmi. És majdnem biztos voltam benne, hogy lesznek majd lassabb és gyorsabb mountok is. Ehhez képest meglepődtem, amikor kb. semmi érezhetőt nem gyorsított az emberen. Gyakorlatilag egy outfit az egész, amit ad +10-et a sebességhez meg majdnem a semmivel egyenlő, főleg nagyobb szinten.
    (A régi sebesség formulával még nagyon is érezhető volt, amikor 50-es szinten felvettem egy boh-ot. De azért 200 körül, az új sebesség formulával kötve hiszem, hogy bármi érzékelhető abból a plusz tempóból, amit egy mount ad)

Szóval amit ezekkel a példákkal mondani akartam, hogy sokszor voltak durvának tűnő változások Tibiában, de mindig a gyakorlat mutatta meg, hogy ezek csak felesleges hülyeségek, vagy tényleg durván megváltoztatják a játékmenetet.
    Így vagyok most az imbueing-okkal is, mert nagyon durváknak néznek így leírva, de nem tudtam, hogy ezeket a valóságban megéri-e használni. Pl. hogy mennyire macerás őket beszerezni, milyen sokba kerül, stb. De azért ez így nem rossz, ha a 10 éves gyerek már nem csak gp-ből tud bevásárolni anyuka hitelkártyájával, meg szép outfiteket, hanem még fel is buffolhatja a karakterét mint az állat. Mert ha jól láttam, tibia coinért is lehet venni ilyen imbuementeket (azt megint nem tudom, hogy úgy mennyire drága).
  • Jani Hun
    Az hagyján.. valamelyik nap kiprobáltam az Imbue system-et, lehet erösiteni ugye az itemeket, pls crit hit, x hp töltés sebzés után stb, element protection x % stb stb. Magamra raktam összesen 8% mana visszatöltést, ergo ha sebzek 100at 8at visszatölt.
    Nos elmentem deeper banutába huntolni egy kicsit, medusa, serpent spawn, meg hydráztam, csak SDvel, soft bootsal és life ringel, 1500 SD-t löttem el és 0 azaz NULLA potit használtam 2 óra alatt. A life ringeket kaptam lootbol szoval annak nem számolok költséget, a 2 óra soft boots 5k ugyebár, és 2 óra ment le az imbueböl is, ami amugy 20 combat ban lévö óráig tart, és összesen kb 50k-t költöttem rá, szovavl az is 5k volt, roughly... tehát KETTŐ óra hunt alatt 10k gold értékü manát használtam el, ami az imbuek nélkül alaphangon 30-40k volt elötte..
    Most hogy ennek örüljek mert több pénz marad, vagy szomorkodjak a bonusz infláció miatt, nemtudom...
  • rroolli
    1-2 ember írta csak, hogy így is túl könnyű lett a játék, nem ez a jó irány, stb.
    A többségnek viszont nem csak hogy tetszik, de még fokoznák is.

De amúgy nem is ez a baj, hanem ahogy utána olvastam sok mai tapasztalatnak és véleménynek, egyrészt öregszenek a szerverek, egyre több az extrém magas szintű, másrészt a tibia coin és a prémium scroll bevezetése miatt a botterek még könnyebben valódi pénzre tudják váltani a gp-t (legálisan) és így ma már tök olcsón lehet gp-t venni. De annyira, hogy néhány dollárért több milliót adnak. Gyakorlatilag bárki kehet gazdag, 2 perc alatt és még csak sok pénzbe se kerül. Mivel a potik és a rúnák ára fix, igy mindenki úgy issza a potikat, mint a homok, a legdrágább lőszer, meg alap. Pénz van, ha elfogy, lehet kapni a marketen...

Mivel mindenki tele van, ezért a rare itemek ára természetesen el van szállva. Egy komolyabb fegyverer, vagy eq ára 10kk fölé is mehet, és nem azokról az itemekről beszélek, amikből csak 1 van, hanem komolyabb questek rewardjairól.

• CattiBrie
    a payPass mintájára lootPass :D
  • TZson
    Szerintem mostantól legyen az a játék, hogy jobb oldalt van egy "Level Up!" gomb, és ha megnyomjuk, lépünk egy szintet :D
  • rroolli
    Na már jönnek is az ötletek, hogy ne csak simán "quick loot" funkció legyen, ami egy gombra felvesz mindent a kiválasztott lényből és szétszortírozza a megadott bp-kbe.
    Olyan továbbgondolásokat küldenek a véleményező fórumba, hogy amikor egy gombbal lootoljuk a lényt, akkor a gp-nek egyenesen a bankba kéne mennie, meg hogy egy gombnyomásra kéne lootolni az összes lényt X sugarú körben.
  • Noodlee
    Asszem 4 BP UH-t vitt magával, de elfogyott neki :(
  • Shiwo
    nekem az első "solo" dragim, valamikor lvl 50 körül esett meg, volt az az elfes hely (nah, annak nevére speciel nem emlékszem), ahol asszem két egymás melletti szobában respelt 1-1 dragi.. abból az egyiket SD-vel agyonbombáztam manapajzs mögé bújva :D
  • Bobber
    nekem az maradt meg nagyon amikor először mentünk el Thais alá és gyud megmutatta hogy van ott egy dragi és kinyirta :)
    mi voltunk olyan 20x szintüek ő meg a nagy isten 46 kb :) aztán mondta hogy ez még mind semmi menjünk mutat jobbat és elvitt a dl-hez. Na majd azt is megpróbálta legyakni ami nem jött össze :)
    Régi kemény szép idők :)
    de hogy én mikor és hogy nyomtam le az első süsümet arra végképp nem emléxem :( De tuti hogy valaki segített benne vagy legalábbis felügyelte hogyha halok akkor elvigye a cuccomat és ne maradjon ott szabad pérádának :)
  • Noodlee
    Én emlékszem az első Dragonra. Thais alatt. Igaz nem nyomtam le, mert csak lvl 8 voltam, ráadásul le is akartak PK-zni vele :D
  • rroolli
    Jó pénzért jacuzzit is lehet venni a házba:

Már most elindult a winter update-el kapcsolatos közvéleménykutatás.
    Következő új funkciók között lesz a quick loot.

Előre beállítható lesz, hogy melyik itemek melyik tárolóba kerüljenek. Kattintásra lehet "teleportálni" a hullából a megfelelő bp-be egy-egy itemet, vagy lehet az összeset is egyszerre (loot all) és a gép szelektálja, hogy mit hova.

A fele közösség örül neki, a másik fele fogja a fejét, hogy már megint tök feleslegesen könnyítenek a játékon.

Érvek mellette:
    - Más játékokban alapból volt ilyen funkció
    - Tök béna egyesével húzogatni az itemeket egyik ablakból a másikba, végre ez megváltozik

Érvek ellene:
    - A lootolás is egy olyan készség, mint maga a harc. Aki gyorsabban lootol, az előnyben van a többivel szemben, csapatban is.
    - Eddig a paladinok voltak a másodlootolók, maradék szedegetők. Így viszont rájuk se lesz szükség.
    - Nem kell még jobban könnyíteni a játékot és nem kell más játékokra hasonlítani, mert pont azért szeretjük a Tibiát, hogy egyedi.
  • rroolli
    Nehezen tudom megjegyezni az útvonalakat (való életben is). Questelés miatt párszor voltam Mintwallinba, de mindig wiki segítségével mentem :)

Rengeteg hely van Tibiában, ahol csak érintőlegesen (vagy annyira se) jártam, pedig igyekeztem mindenfélét felfedezni, de nem győztem :D Még az új területekkel is alig tudtam tartani a lépést (Yalahar, Zao, Northern Zao, stb.)
    Azért amikor még többen voltak online és kevesebb volt a hunt hely (Yalahar előtt), sokfelé próbáltam szerencsét, hátha egyedül tudok huntolni. Kalózoktól scarabig, Helheimtől a dworcokig, békától a hero-ig sok mindent kipróbáltam, nyomában a "tökéletes" hunt helynek.
    Valahogy Yalahar után ezek a dolgok elsikkadtak, mert egy kupacban megtalálható volt minden azon a szigeten, a depo 2 perces körzetén belül. Ami egyrészt rohadtul kényelmes volt, aminek örültem, másrészt viszont már nem volt olyan értéke az eldugott, elfelejtett helyeknek, mint régen. Pl. volt, hogy untam, hogy Yalahar dragonoknál mindegyik járatban 4-en korzóznak és nincs resp, ezért lekutyagoltam Draconiáig, de ott meg olyan lassú volt a resp, hogy hiába én voltam egyedül, még lassabban kaptam az xp-t, mint amikor Yalaharon beálltam 5.-nek a másik 4 mellé. Tehát olyan magasra tették a lécet az új hunt helyekkel, hogy a régi helyekre tényleg már csak mappolni meg questelni ér meg menni.
    Nem tudom, hogy ez jó, vagy rossz, mert az se volt jó, amikor a 2-es dragon respnél is több órát kellett várni, hogy sorra kerüljek, de az se jó, hogy mindenki 1-2 szigetre tömörül, a világ 80%-a meg el van felejtve.
  • TZson
    Én számtalanszor voltam arra, még csukott szemmel is odatalálnék :) Még haltam is meg, mert lementem nagymenőzni, aztán megölt a süsü. Mintwallin-ba is le lehet menni arrafelé, ha nem akarsz átmenni a poison fieldeken, csak kicsit hosszabb (meg ugye egy dragon is van ott :D)
  • rroolli
    Azt sok helyen lehet olvasni, ez a szlogenjük.
    Azt hiszem én az elsőt lovaggal öltem meg 30 körül. Nagy Krapekk és Kicsi Tibi mutattak egy helyet Thais Ancient Temple alatt, ahol lépcső alatt volt a dragon és fentről is le lehetett látni. Magamtól nem találnék oda.
  • TZson
    Igen, ezekre emlékszem :) Meg a "You'll never forget your first dragon" - őszintén szólva én már nem emlékszem rá :D Csak az első DL-emre, mert azóta se öltem többet :)
  • rroolli
    Eszembe jutott, hogy régen, amikor még éppen, hogy elkezdtem játszani és olyan level 10-20 között lehettem, akkor néztem meg először és utoljára a tibia.com-on levő hivatalos screenshotokat. Már akkor feltűnt, hogy egy kissé szürreálisak a képek, vagy legalábbis a valóságban nem olyan eq-t használnak az emberek, mint amit a képek mutatnak.
    Gondoltam, hogy megnézem ezeket a screenshotokat újra, hogy így utólag, több év játék után mit látok rajtuk.
    Sajnos már nincsenek fent tibia.com-on, le lettek cserélve flash klienses képekre....

De sikerült megszerezni a régi screenshotokat máshonnan!

Mutatok párat, ha érdekel valakit, berakom a többit is:

• rroolli
    A botterek kezelésére külső szolgáltatótól igényelnek megoldást, amit úgy hívnak, hogy BattlEye.
    Ez a program az új Tibia klienssel együtt települ a gépre és a háttérben futva észleli, hogy használ-e az illető gyanús szoftvereket. Az eddigi stratégia (botterek felkutatása és megbüntetése) helyett a BattlEye aktív védelmet kínál: ha cheat gyanús tevékenységet észlel a gépen, akkor nem engedi jásztani az illetőt.
    Fontos különbség, hogy régen alkalmanként bannoltak. Tehát ha tudtad, hogy a bot programod 100% lebukással jár, akkor is minimum 3-4 hétig, a következő ban wave-ig nyugodtan használhattad. Ez elsőre elrettentőnek hangzik, de annak nem az, aki 20 accounton futtat botot multiba, 1 hét alatt felhúzza mind a 20 lovagját 50-es szint fölé, majd nonstop járatja őket pénzt szedni. Lehet tippelni, hogy mennyi zsózsót tudnak összeszedni naponta. Aztán jön a ban wave. És? A 20-ból ha 10-et törölnek, akkor is marad neki még 10, amelyik akkor már nem 50-es szintű, hanem 70, vagy nagyobb és még fejlődik tovább. Amit elbukott, ahelyett indít újat. Nem könnyeznek meg 1-2 bant.

Na ezért jobb az aktív védelem, hiszen amint elindítja a bot programot, már be se tud lépni. Egy percet se tud bottolni.
    Jelenleg 19 szerveren aktív a BattlEye, állítólag ezek a szerverek már teljesen cheatmentesek.
    Securán még nem aktiválták, de kíváncsi vagyok, hogy tényleg el fognak-e tűnni a botterek.
  • rroolli
    Találtam egy magyarázatot arról, hogy mi valójában a 11-es Tibia kliens, miben más a többitől és hogy mi volt ez a flash mizéria, mi lesz végül a terv a jövőben.

Az eredeti tibia kliens a 7-es verzióra épül, ami 2002-ben jelent meg. Egészen 2016. szeptemberéig (14 éven keresztül) minden újítás és fejlesztés ugyanahhoz a régi kódhoz lett hozzátákolva és egyre nehezebb és nehezebb lett megoldani a soron következő újításokat. A probléma fokozódott azzal, hogy a régi klienssel nem tudták megoldani az anti-bot funkciókat.

Miután a régi kliens foltozgatása már tarthatatlanná vált és az újdonságok kivitelezéséhez is egyre inkább alkalmatlan lett, megszületett a döntés, hogy kell egy teljesen új, korszerű Tibia kliens.

Az első próbálkozás a flash kliens volt, ami a terv szerint egy csapásra megoldotta volna a régi kliens minden problémáját, új funkciókat hozott volna a játékba és a platform (windows, linux, mac) problémákra is pontott tett volna. Szóval feltettek mindent egy lapra, ettől várták a csodát. Több év fejlesztőmunka után, 2011. június 9-én, megjelent a flash kliens, rengeteg új funkcióval (pl. WASD mozgás, HUD, rugalmasabb ablakok, ikonok, stb.). Ez volt az első alkalom, hogy Mac-en is lehetett játszani, virtuális gép nélkül.

Sajnos azonban tudjuk mi történt ezután. A flash kliens valóban platformtól függetlenül játszható, és sok-sok kényelmi funkciót is kínál, de az erőforrás igénye többszöröse a hagyományos kliensének. Gyakoriak a teljesítmény probléma okozta lagok és mivel böngészőre és adobe flash-re is szüksége van, többszörös esélye van a crashelésre, fagyásra. Tibiában pedig ez elfogadhatatlan, ezért is használják nagyon-nagyon kevesen, hiszen a többség a biztonságra és a teljesítményre fókuszál. Erre rátett egy lapáttal, hogy egyre több visszhangja támadt annak, hogy a flash elavult technológia, nem is arra lett kitalálva, hogy ilyen bonyolult dolgokat futtassanak rajta és ez annyira elfajult, hogy először az Apple határolta el magát a technológiától, majd később maga az Adobe is befejezte a fejlesztését. Tehát belátható időn belül a flash technológia el fog tűnni az internetről, így a Tibia flash kliens napja is meg vannak számlálva.

Emiatt jött az újabb döntés, hogy a flash vakvágány, natív kliensre van szükség (mint a régi), de 0-ról újrakezdve, az alapoktól újra kódolva, a mai kor elvárásai szerint. Hogy a váltás ne legyen furcsa (tanulva a flash kliens hibájából is), a teljesen új, 11-es klienst úgy tervezték meg, hogy külsőre hasonlítson a hagyományos klienshez.
    Tehát úgy intézték, hogy a 11-es kliens megjelenésekor észre se lehetett venni, hogy már egy teljesen új kliensünk van, de továbbra is tervezik beletenni azokat a funkciókat, amit a flash kliensnél beterveztek, csak azokat fokozatosan adagolják majd update-ről update-re.

Tehát a 11-es natív kliensben is megy a WASD mozgás, rá lehet kattintani a párbeszédekben szereplő kulcsszavakra, lehet több oszlopot nyitni az ablakokhoz, van ikonsor. Most már statisztikai funkciók és enciklopédia is van beépítve, de ehhez jönnek még további bővítések is a jövőben.

A jó hír pedig, hogy a 11-es kliens olyan fejlesztői környezetben készült, hogy könnyen lefordítható Windows, Linux és MacOS-re is.

Most úgy néz ki, hogy 8-10 év vakvágány után sikerült lecserélniük a 15 éves kliensüket úgy, hogy működik, nem annyira szokatlan/kezelhetetlen és minden platformon használható.
  • rroolli
    Biztos van limit, de már nem fenyeget az, hogy megtelik. Elméletileg van még sorbaállás, gyakorlatilag nincsenek fent annyian, hogy várni kelljen. Most a retro hardcore pvp-n vannak legtöbben (531), mert újdonság. Ott lehet még sorbaállás estefele.
    Régen aurora és aurera szervereken is bazi nagy sorbaállás volt (prémiummal is), de most épp a két szerveren együtt vannak 30-an.

Ahol kezdtem a játékot, Titania szerveren még 2007 végén, 2008 elején élet volt. Rookon ment a bizniszelés a bank előtt, a wasp hegy előtt sorbaállás volt, a troll hegynél sorbaállás volt és nem rookerek, hanem 4-5-6-os szintű karakterek, akik aztán mentek tovább mainlandre. Thaisban meg olyan tömegnyomor volt, mint a török piactéren. Minden környező respet valaki foglalt és okosnak éreztem magam, ha találtam valami 4-5 lényből álló kis zugot, ahova nem járt senki.
    Azóta összevonták Titaniát két másik szerverrel, így a háromból csináltak egyet és most azon vannak online jelenleg 24-en.
    Mondjuk pvp-n mindig úgy tűnt, mint ha a low levelek között nagyobb élet lenne, mint securán, ami kezdőként kifejezetten szimpatikus volt. Csak simán megtámadott bárki a depon kívül...
  • CattiBrie
    Van még szerver limit meg sorbanállás?
  • rroolli
    Jelenleg 12 073-an vannak online eredeti szervereken és 16 268-an OT szervereken.
    Tehát többen választják a különböző moddolt utánzatokat, mint az eredetit.
  • Bobber
    elég sok ingatlanárverés van és elvileg a megfelelő kritériumok (bánatpénz stb) teljesítése után bárki részt vehet rajta. Viszont az is igaz hogy a jobb álapotú és nagyon nyomott áron lévő árverési tételeknek már általában megvan a gazdája és ha esetleg rálicitálsz akkor nem biztos hogy a saját autóddal fogsz elindulni az árverésről. Ami miatt elég gázos hogy sok helyen az induló licit 1-10%-a vagy valami hasonló összeg letétele az asztalra (számlaszámra stb) a belépés és a licitálás alapfeltétele és ha nem te nyered a licitet ezt a pénzt akkor is bukod. Szóval elég kemény világ általában de azért biztos lehet kifogni néha jó dolgokat ha van fülese az embernek :) ha nincs akkor a kemény legények adják az árverés végén :)
  • rroolli
    Végrehajtótól lehet venni olcsón mindenfélét. Amit árverési hirdetményen közzétesznek, ott még nincs tulaj, bárki tehet rá ajánlatot. A maffiát nem tudom mennyire zavarja a ház vásárlás, de szerintem mostanában van annyi árverezett ingatlan, hogy jutna mindenkinek elég. A probléma inkább azzal van, ha laknak a házban. Akkor általában olcsóbb is az ára, de valószínűleg nem fognak bérleti díjat fizetni és sose fogod tudni kilakoltatni őket, mert életvitelszerűen ott élnek évek óta 8 kicsi gyerekkel.
  • CattiBrie
    Volt a tévében egy amerikai, házvásárlós film. Ha jól értettem az eljárást, 150-be került a ház és 139-et ajánlott érte. Pár nap múlva jött a hír, hogy a ház elkelt, túllicitálták. Megadta a legmagasabb összeget, amit gondolt, de igazából, ha 149-et tolt volna rá sem lett volna meg.
    Gondolom, ez valami ügynökségen ment keresztül. Illetve most ötlött a fejembe, hogy ezek lehet, hogy kilakoltatott ingatlanok, amiket elárvereznek. (Ami nálunk furcsak lehet, mert tudommal ezeket nem lehet igazából megvenni, mert már megvan a tulaj vagy csúnyán néz rád a maffia. De ebben sincs tapasztalatom.) :)
  • rroolli
    Hogy mi a neve az ilyen "vásárlási eljárásnak"?
    Aukció?

Ilyen biztos nem lesz, mert ahhoz az kéne, hogy ugyanaz az intézmény kezelje mindegyik eladó és licitáló bankszámláját, az eladó ingatlanokat, mindegyik fél mindenféle személyes adatát, magát az aukciós felületet, és ugyanez az intézmény legyen a bejegyző hatóság is. Különben nem fog menni kattintásra az árverési biztosíték zárolása, azt se tudja az aukciós oldal, hogy van-e annyi pénzed, amennyit licitálsz. Sőt, a valóságban a személyazonosság igazolása és az aukcióra való regisztráció egy szenvedés. A valóságban 1000 kézen megy át az ügylet, mire lesz belőle valami. Tibiában full automata, hiszen minden információ és minden jogkör korlátlanul adott.
    Így nem tudom elképzelni, hogy a világban létezik hasonló megoldás. Hacsak nem egy másik játékban. Vagy ha hasonló, akkor mégse hasonló, mert ennek pont az a lényege, hogy kattintasz párat és ss után van egy házad (vagy legalábbis bérleti jogod).
  • CattiBrie
    Az a ház vásárlási eljárás, ami a Tibiában van (gondolom, nem változott az elmúlt 7 év alatt) nem tudjátok, létezik valahol a világban? És ha igen hol és mit lehet így venni? Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg van valami neve?
  • rroolli
    Most látom, hogy a sorc és a druid summon még exeta res-el is.
    Medusa, serpent spawn, frost dragon be se sárgítja ezt a 2 blokkoló summont.
    A lovag summonja viszont nem bírja olyan jól a verést, hamar lemegy pirosba. De az nem is arra van és jóval nagyobbat lő a többinél.
    Így videó alapján elég gyorsan regenerálódik mindegyik.

A retro pvp szerverrel kapcsolatban már tiltakoznak, hogy ne legyenek ezek a summonok, mert ha összejön pl. 6 ember és mindegyik summonol, akkor bárkit megölnek. Túl erősek pvp-hez.
  • rroolli
    Nem próbálta senki a summonokat?
    Vannak már videók, elég jól bírják a verést.
  • A Joco
    Mikor még volt kivel játszani :D
  • CattiBrie
    aki befért az ajtón :)

// ugye volt szintkorlát? :)
  • rroolli
    Hatalmas buli volt és szinte mindenki eljött :)
  • olattila
    Nagyon jo csapat volt anno :)
  • CattiBrie
    2010.06.06. 13:13

Mintha csak tegnap.. :)
  • rroolli

• CattiBrie
    De mikor is volt? :)
  • Bobber
    huhh de régen is volt:)
    És ilyenkor mindig kedvet kap az ember hogy újra játszon egy kicsit :)