Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rroolli
Tök jók ezek a summonok, csak amit még nem tudunk, hogy mennyi hp-juk van a tankoknak, hogy bírják a verést? Minimum 200-as spellcaster tudja summonolni őket, azon a szinten (és afelett) pedig kb. a medusa, serpent spawn, hydra meg ilyesmi lehet a trendi. Vagy nem tudom mostanában mi a divat. Ezeket elöldögélik segítség nélkül is, tehát akkor lenne bármi értelme a summonnak, ha cserébe ezeknél erősebb lényeket tudnának ölni, vagy jobb lenne az xp/h, jobban megérné anyagilag, vagy biztonságosabb lenne. Sajnos a tank summonok nem hiszem, hogy exeta reselni fognak, így simán áttargetolhatnak az emberre a lények. A másik, hogy elvileg a druidok tudják majd gyógyítani mas sióval, a sorcoknál viszont ez problémásabb.
Tehát gyanús, hogy a spellcasterek summonjai csak jópofa dísznek lesznek jók...

A lovag summonja viszont egész hasznos lehet, távolról besegít a sebzésbe (közbe az emberé a teljes xp) és lehet rá vigyázni is, mert nem feltétlen van kontaktban a lényekkel.

A paladin summonja is tetszik, különösen, hogy területre ható sebzéseket is csinál.

Az egész dologgal összességében 1 nagy baj van, hogy 15 percenként eltűnik a summon és azon kívül még 15 percet várni kell, hogy lejárjon az össz. 30 perc cooldown. Tehát 15 perc hunt summonnal, 15 perc hunt summon nélkül.

A nagy poén az lehet, ha mondjuk team-be megyünk és mindenki megidézi a saját summonját és mindegyik durrogtatja a lövéseit.

rroolli
Pontosítás:

Az előbb elfelejtettem írni, hogy az új spellek arra hivatottak, hogy a "promotion" után vehető kasztspecifikus extrákat kiváltsák.

Tehát az elite knight ranggal megszerezhető exeta res spell annyiban fejlődik, hogy nem random váltanak célpontot a lények, hanem ha egyszer exeta reselve lettek, akkor 6 másodpercig biztos maradnak a lovagon. (Utána pedig random válthatnak, mint régen.)

A royal paladin ranggal megszerezhető conjure power bolt spell már nem lesz promós spell, hanem helyette lesz 2 új, a conjure diamond arrow és a conjure spectral bolt.

Ezek a lőszerek a következők:
Spectral Bolt: (1000 manáért 100-at lehet csinálni, nem vonja a soul pointot) ATK: 78, minimum level: 150. 60 perc múlva eltűnik!
Diamon Arrow: (1000 manáért 100-at lehet csinálni, nem vonja a soul pointot) ATK: 56, Hit chance: 100%, 2 sqm sugarú területre ható sebzést csinál. Minimum level: 150. 60 perc múlva eltűnik!

A master sorcerer régi promó spellje, az "enchant staff" eltűnik és helyette lesz "conjure death wand".
Ez a spell 41-es szinttől használható, 250 manáért készít egy wandot, ami 15 percig használható. A sebzése 80-100 death és +2 mlvl bónuszt ad. Soul pointot nem vonja.

És most jönnek a summonok...

Mindegyik summon level 200-tól használható!
15 perc múlva eltűnnek (a spell cooldownja 30 perc).
A megölt lény XP-jének 100%-át a gazda kapja! (végre nincs az a baromkodás, hogy levonja a lény által leölt HP-t, arányosítja az xp-vel és annak csak a felét kapja a gazda.)

Knight summonja: shooter, ice és death sebzéssel. 1000 mana
Paladin summonja: shooter, területre ható holy és fire sebzéssel. 2000 mana
Druid summonja: tank, earth és bleeding sebzéssel. 3000 mana
Sorcerer summonja: tank, energy és bleeding sebzéssel. 3000 mana

Bobber
De mindezt csak akkor érheted el ha dupla premit fizetsz különben csak a földről felvett ágacskával hadonászhatsz a thaisi depó 100sqm körzetében 😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

rroolli
A tegnapi hír egy kicsit jobban tetszik.

Update teaser:

Lovagoknak: újratervezett "challenge" spell (exeta res), ami hosszabb ideig köti le a lényeket
Paladinoknak: 2 új lőszer (vagy spell?), az egyik 2 sqm sugárban területre sebez, a másik pedig 1 pontba erősebben
Sorerereknek: idézhetnek "death wand"-ot, aminek magasabb sebzése van és magic level bónuszt is ad

+ most jön a lényeg:

minden kaszt kap valami különleges summont:

Lovagoknak: Skullfrost

Paladinoknak: Emberwing

Druidoknak: Growebeast

Sorcerereknek: Thundergiant

Úgy néz ki, hogy a paladinok és lovagok summonjai inkább shooterek, a varázslók summonjai pedig blockerek.

rroolli
Ez egy öngerjesztő folyamat. Ha már minden lehetséges outfitet/mountot megrajzoltak, a prémi árát pedig az egekbe emelték és még az se lesz elég (mert addigra még kevesebb vevő lesz), akkor félek tőle, hogy kénytelenek lesznek olyan extrém módon belenyúlni a tartalomba, ami már nem csak esztétikailag teszi tönkre az élményt, hanem játszhatatlanná is teszi. Nagyon úgy néz ki, hogy ugyanarra vették az irányt, mint az "ingame-fizetős" mobiljátékok. Azt pedig már látjuk, hogy azokban a láncfűrésztől kezdve a szamurájkardig mindent felkínálnak eladásra, mindegy, hogy burtál, vagy poén, vagy akármi, csak essen le a vevő álla és vegye meg 2-3x áron. Mindig csak 1 picit kell elrontani a játékon, mondván, hogy ez még belefér. Aztán majd megnézhetjük, hogy ilyen hozáállással mi marad belőle 2-3 év múlva.

Egyébként pont nemrég jelentették be, hogy a prémi ára is emelkedni fog valamennyivel, így tényleg az van, hogy az emberek nemigazán veszik az új dolgokat, ezért a régiek árát kell megemelni.

Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)

rroolli
Sajnos ez már lassan mindenhol így van. Mindenki többet és többet akar. Több bevételt úgy lehet produkálni, ha új vevőket szereznek, de ez elég költséges folyamat, ami csak hosszú távon térül meg. Vagy van a b) terv, hogy a meglévő vevőkről húznak le még egy bőrt. Ez rövid távon bevételt hoz, de a végtelenségig nem lehet kopasztani ugyanazt a vevőt. Cipsoftnál azért megpróbálják... El tudom képzelni, hogy beülnek a tárgyalóba és ötletelnek, hogy ki tudná a héten a legtöbb pénzt villantani a cégnek. Mindig jön a klasszikus recept: kínálni kell valami euróért megvehető dolgot, ami menő, de mégse borítja fel az erőviszonyokat. Csakhogy ha a játékba huzamosabb ideig ~15 különböző outfitet lehet megszerezni, akkor valóban különlegesnek érezheti magát az ember egy vadi új, 16. outfitben. Ezért még nagy pénzt is hajlandó lenne kiadni. Na de most 65 különböző outfit van a játékban, ki a fene tudja ezt követni? És miért venne pénzért outfitet, ha jövő héten megint lesz valami új, aztán megint és így tovább... Ha már nem vesznek annyit az emberek ilyen szir-szarokat, akkor csinálnak majd még többet, még kirívóbbat, hátha az a baj, hogy kevés van. Nem csak hogy fenntarthatatlan ez a folyamat, de menet közben még tönkre is teszik az alaphangulatot ezzel az ezer féle felesleges opcióval és bizbasszal. Egy dolog, hogy mindenhol a kassza csengését hallja a szerencsétlen játékos, de ember legyen a talpán, aki követni tudja ezt a káoszt.

Egyébként vicces, hogy pont most írod, mert kb. fél éve volt valami főnökváltás Cip-éknél, azóta vannak egyáltalán új dolgok, előtte hatalmas pangás volt. Azóta azonban nagyon nyomják őket, szinte minden héten van valami új dolog (pl. most lesznek új, skull rendszer nélküli, retro PvP szerók).

De tényleg őrület van, 3 hónapnyi prémibe kerülnek némely outfitek...

Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)

Shiwo
Sic transit gloria mundi..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

rroolli
Ránéztem a hírekre tibia.com-on. Majdnem minden hírnek az a lényege, hogy megint rajzoltak valami új outfitet, vagy mountot, amit meg lehet venni, vagy hogy bevezettek valami más újdonságot, amit szintén meg lehet venni. Vagy valami olyan újítással készültek, amit nem muszáj megvenni, de ha veszel ezt-azt, akkor azért mégis csak jobb lesz. Meg mennek a mindenféle eventek, azt se tudom már hány van.
Tiszta kaoutikus az egész. Nekem az tetszett régen, hogy egyszerű az egész, könnyen észben tarthatók voltak a különböző elemek (fegyverek, lények, outfitek, stb.), de mégis volt mire "hajtani". Na most már nem valami egyszerű észben tartani ezt a rengeteg itemet és még a munkának, türelemnek sincs jelentősége, csak ki kell nyitni a pénztárcát...

Shiwo
én már láttam a Yetit, néha eljár velünk pizzázni <#idiota>

CattiBrie
Azt hiszem, nem ismerek olyat, aki már látott yetit. 😊

Vagy igen? 😊

[/spam]&#8482;

Ha jól tudom, akkor ennek a hegynek valamelyik emeletén még Yeti is szokott spawnolni 😊

CattiBrie
Ez mondjuk jól hangzik.
Esetleg valaki?

"Have you already tamed your very own frozen ursagrodon? Cross the icy bridge west of Svarground to access the island Chyllfroest! Better hurry, since the bridge will disappear on May 03 and you'll have to wait another year for it to come back."

https://www.facebook.com/tibia/photos/a.382722087363.158913.79099572363/10154234232622364/?type=3&theater

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Egy kis biológia.

[/spam]&#8482;

Bexter
😄 Köszi, igyekszem 😉

http://bexter.hu Szép Fényeket!

...meg a youtube ugye - baromi jó a csatornád, nekem nagyon tetszik 😊

Bexter
Majd ha nyugger otthonba kerültünk ujra játszunk, addig meg ott az élet 😄

CattiBrie
:S

[/spam]&#8482;

Kellett pár perc, mire leesett, hogy nem server save-ről van szó 😊

Ilyenkor érdemes visszaolvasni pár évet 😊

&#63743;

Shiwo
így múlik el a világ dicsősége..

CattiBrie
Még ss is volt róla. 😊
Párnéhány 😊

[/spam]&#8482;

Bobber
nem is kevésszer 😊

Nem csak, hogy dobogós, de első helyen is sokszor voltunk 😉

Bobber
Na ma se kerülünk be a legnépszerűbb témák közé az SG-n 😊

Pedig régen de sokat szerepelt a topik dobogós helyen 😊

Szerintem valamilyen csontkovács szívesen megvásárolná, bár azok nem olvassák a fórumot 😊

maerlyn
Érdekel valakit a tibia.hu domain? 21-én lejár, és nem tervezem hosszabbítani.

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

Shiwo
nem haltunk ki , csak máshol járunk..

Bobber
Szerintem Tecciknek se tetccik 😊 de sajnos igazad lett 😞

Teccik megmondta, hogy kihalunk 😞

CattiBrie
Meg a fórumon sem. 😊

[/spam]&#8482;

Itt a tavasz, gondolom mindenki kimerészkedett a téli vackából, ezért nincs túl nagy aktivitás a játékban 😊

CattiBrie
Mi újság a Tibiában?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Te dobódsz fel nekem facebookon? 😊

[/spam]&#8482;

Bexter
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

CattiBrie
Írhatnák az évszámokat is a földrészek megjelenése mellé. 😊

[/spam]&#8482;

Jani Hun
Egy olyan térkép, dombornyomott verzióba kell a falamra😄

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

Születésnapi videó:

Bexter
<#eljen> Köszi!

Nem teljesen, elvileg van valami új quest is, és lehet kincset is keresni a homokban.

Az event január végéig tart.

Bexter
meddig tart az event?

Ha ugyan olyan a sziget, mint pár éve volt, akkor most kihagyom.

Jani Hun
A vicc az, hogy bersi folyton a 8 éves sg-t olvas😄
(amugy elkezdödött a 20. évfordulós event, akinek van kedve nézzen vissza a nosztalgia szigetre, holnap kezdődik, régi gs, bug, troll,egy két replika, pár "játék", rohadt jó 😄)
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.01.06. 17:17:41

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

A vicc az, hogy szerintem én meg nem láttam a képeket 😄

A vicc az, hogy anno én is láttam ezeket a képeket 😄

Képek a régi, és még régebbi (talán 2002 körüli?) Securáról, lehet csemegézni 😉

CattiBrie
taj mahal 😊

[/spam]&#8482;

Sziasztok!

Eszembe jutott a Tibia egy valós élmény alapján: talán aranysakálok elől menekültünk Rammal éjszaka a téli erdőben...nem tudtuk, mi a fene követ minket és ad fura hangokat. :-p Mondtam Ramnak, hogy álljunk meg, mert nem láttam turista jelzést egy ideje, és megpróbálnám kideríteni, hol vagyunk. Addig körbevilágított, majd felkiáltott: vazze, mennyi szempár! :-p Előtte meg arról győzködött, amikor kérdeztem, hogy szerinte milyen állat hangját halljuk, hogy biztosan valami madár, de nem akartam vitázni, hogy az miért venne körbe minket és követne rendületlenül. :-p Nem voltam túl nyugodt, amikor kiderült, hogy letértünk a jó útról, és vissza kellett menni a lények felé, mert láttam anno az Alien 2-ben, hogy az ilyet kevesen élik túl lángszóró és géppuska nélkül. Azért Ram szedett valahol egy husángot, az majdnem ugyanolyan erős, ha jó az ember club fightingja. :-p

Majd boldog új évet kívánok, Tibioidok!
CattiBrie
79.24%, hogy a piggy bank platit ad 😊

http://tibia.wikia.com/wiki/Piggy_Bank/Statistics

[/spam]&#8482;