124119
  • Noodlee
    Mi volt ez a kilopós dolog? Kíváncsi lennék rá. Volt olyan, hogy valaki felnyomott blacklistre, de ott teljes mértékben ártatlan voltam, ez fix, bármit is láttál Kroggal.
    Utoljára szerkesztette: Noodlee, 2017.09.09. 18:04:38
  • Shiwo
    nem hát

lehet, hogy kevésbé atlétikus, de cserébe varázslatos (:
  • taj-one

Remélem, hogy jól vagytok!

Vigyázzatok magatokra! Nekem nem mindig sikerül... :-p
  • CattiBrie
    tényleg 18 a fele :D
  • taj-one
    Szia Shiwo!

Ezt remélem, hogy Cattinek mondtad! Így 18 felé már nem ugyanaz ő sem... :-p
  • Shiwo
    korral jár (:
  • taj-one
    Tygepet és Mátét ki is hagytam, de lehet másokat is, akik akkor már elég nagyok voltak. A szenilitás... :-p
  • taj-one
    Egy postman quest is micsoda izgalom volt régen. Félni kellett a lure-olt gs-ektől, és hányszor szelte át az ember a Bermuda-háromszöget csak azért, hogy küldhessen csomagokat... :D

Sok jópofa emlék beugrott.

Shaman, Arcor, Hokuszpok, Krog, Ram, Catti, Bebbye, Firilio, Huma, Zak, Shiwo, Husosfagyi, Heu, Xillanian Thalassa, micsoda erős csapat volt ez! Mikor magyar trikolor outfitben vonatoztunk át quest miatt egy környéken, akkor igenis megnéztek minket a newbiek, és még csapódtak hozzánk Lost Prince-ek, Beedok, Teiranok, Omniik, Nionderek.

Arcor képes volt csak azért utani gran hurral bemenni a depóba, hogy a low levelek ámuljanak, hogy ez micsoda high level lehet, hogy ilyen gyors! :D

Kár, hogy elvesztek a régi képeim, amikor figyelmeztetés nélkül megszűnt a honlapszolgáltató, amit használtam. :(
  • taj-one
    Mondjuk a hirtelen jött erős lények miatt az elején még volt izgalom a hotkeyes, battle windowban célzós, potis világban is, mert én féltem, amikor felfedeztük együtt Formorgas Minest, és nekimentünk egy Juggernauthnak a pincében, hiszen ezek akkor nagyon erős lények volt a kombózási képességükkel.

Viszont szívesebben emlékszem vissza a ma már elképzelhetetlen necro, hero, vamp gyakásokra, amikor szummonált lényekkel, respeket campeltünk. Darashia vamp hell, Edron hero spawnok, Dara necrok, Venore és Kaz gs-ek, sárkány és a dl spawnok mindenfelé. Mekkora dolog volt, amikor előkerült egy crown shield a heroból. Olyan szépnek tűnt, hogy elmondani nem tudom. :-p Izgalmas volt Fibula dungeonben sokszor a dragonozás a dl-ek miatt, az sokaknak nagy élmény volt, izgalmas spawn volt lev 50 körül. A későbbi warlockozások Demonán, demonozások Edronon és Demon Hellben, hydrázások, quara scoutozások, questelések, felfedezések, minden jó móka volt, csak a vocation balancing és a fejlődés monotonsága, illetve a sok hülye játékos, netkickek, sokszor kiakasztották az embert. Ami régen működött, és nem adott lehetőséget tömeges csalásra (pl. geo tréning, monk trérning, gargoyle tréning), azokat sajnáltam, hogy szétcseszték, és helyette bevezették az energiát nem igénylő training dummy-t.

Mennyit mosolyogtunk Pucun, aki mind a négy kasztot kipróbálta, és teljesen rá volt kattanva, hogy ő sárkányvérben akar fürdeni, de mindig a sárkány nyert. Egyedül a paladin kaszttal tudott végül ő győzni, és ezzel el is dőlt, hogy melyik kasztot fogja tolni, illetve a nagy kérdésre is megszületett a válasz, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás melyik kaszt volt a legdurvább. :-p
  • taj-one
    Sziasztok!

Tápos egy csapat volt! :-p

Én oda valahogy nem vágytam vissza a saját POI questünk után. Szerintem Krog sem. :D Ramból még kinézem, hogy járt arra utána, de nekem életem legrosszabb emléke Tibiában az a kb. 10 órás daráló, ahol kb. mindenki meghalt a quest gyilkoló csapatából, és csak a mule-ok egy része élte túl. Mondjuk még akkoriban volt, amikor tudtak kombózni a lények, és egy hellfire fighter vagy nightmare magában meg tudott ölni egy 2000 hp alatti lovagot, ilyen tömegben pedig darálták a high leveleket. Az akkor legnagyobb Burt Simpson háromszor halt meg ezen a questen lev 300 körül.

Olvasgattam itt kicsit a változásokról, és olyan jó érzés, hogy időben kiszálltam. A tendencia már akkor is jól látszott, hogy a cheaterek miatt folyton könnyítettek a játékon. Amikor én abbahagytam, akkor Farlo Beat már bottal vadászott Frost Dragonokat éjjelente a jeges szigeteken (Svargrond vagy mifene), Sirpask pedig paladinként club fegyverrel Banután majmokat, és megőrültem tőle, hogy mennyire nem csináltak semmit a gamemasterek.

Volt abban valami varázs, amikor egy rúnával még el kellett találni magadat vagy egy lényt, mert bekaksizva igenis nehéz volt még magadat is UH-zni, ha pedig egy veled egy csapatban harcoló embert UH-val eltaláltál mozgásban egy pánik szituációban, akkor már szinte elitnek számítottál, mert sokan nem tudtak figyelni a társukra. Sose használtam a beépített fényerőt a kliensben, én szerettem a színes fényeket a sötétben.

Ezeket a team huntokat egyébként én is imádtam, talán éppen a tibiás halállal együtt járó nagy veszteség miatt olyan bizalmi dolog volt ez, mint egy párkapcsolatban kitárulkozni a másik előtt. :-p Akárkit nem engedtél közel magadhoz, mert féltél, hogy meghalsz miatta. Bizonyos értelemben még azoktól is félned kellett, akiket az elejétől ismerték, hiszen sok pénzért mindig kirabolták egymást a játékosok, és az nagy dolog volt, hogy volt egy olyan csapatunk, ahol ilyesmi azért ritkán fordult elő, az is inkább nagyon fiatal újoncok miatt, de csak ilyen általános guild hall dekoráció szinten maradt. Bár talán volt komolyabb eset is, Bobber egyik rokona vagy valaki hackelve lett, vagy csak azt mondta, már nem emlékszem. Emlékszem olyan esetre is, hogy szerveztünk questeket, és Zak kilopott valamit egy táposabb lény hullájából, és sunyított, de ketten láttuk Kroggal, és szarul esett nekünk, hogy sose vallotta be, utólag sem, pedig két napot őriztem anno a blacklist felügyelőjének ellenőrzése mellett egy lure-olos helyet, hogy kifehérítsem Zaket, és visszajöjjön játszani. Nem emlékszem, hogy mit kértünk a segítségért a quest során, de talán az volt a megállapodás, hogy mi pénzt nem kértünk, hanem a lootot a lényekből, amikre ti is pazaroltátok a rúnákat, hogy gyorsabban meghaljanak.

Egyébként jó érzés volt, hogy az ember mindent felfedezett, mindent ismert, a piti "gonosztevőket" már a helyismeretével le tudta győzni. Olyan csodák voltak ebben a játékban, hogy kellő ismerettel az ember lev 150 előtt lev 300-as karaktereket alázott, sose felejtem el, hogy Angel of Distanz mennyit szopott, amikor néha próbált szívózni, és le is szoktak róla Aniazonkával, hogy próbálkozzanak. :-p Titkos teleportok, amiken keresztül tudtál anyagokat mozgatni (te nem tudtál belemenni, nem látszott, hogy teleport, de kidobhattad a lootot), és te tudtad, hova érkezik, a másik pedig sose jött rá, hogy mi történt. Ajtók, amik mögött te biztonságban voltál, és nem tudtak követni. Hunt helyek, ahova oda se talált a selejt, így nyugta volt az embernek.

Jó dolog volt PG-snek lenni, guild statisztika szerint a negyedik legerősebb guild voltunk Securán, és nálunk nem voltak felbotolt/shared karakterek, talán Ram volt a legnagyobb az én időmben.
  • Jani Hun
    ja, tesztelgettem a summont külömbözö körülméynek között, 1x haltam is miatta... :P
    Ha tömeget huntolsz, szóval kiteolsz 4-5-6+ lényt akkor utba van, nem kicsit. lemaradnak a mobok, a summon kimegy a képernyöböl és "befagy" stb..
    Viszont ha 1-2-3 maximum 4 lénnyel vagy elfoglalva akkor lehet hasznos, ráhuzod a summonra a mobot és akkor ha jokor nyom exeta rest magára huzza. Tegnap elmentem demonozni, oda nagyon jó volt föleg hogy egyszere csak 1 demon öltem ö meg tankolta:D, jött még 2, összesen 3 volt. akartam csinálni egy printscreent hogy ide betegyem, erre ahogy megnyomtam a gombot befagyott midnen és a templomba keltem kliens resi után ..:D
    4 medusakellett ahozz hogy a hpját megmozditsák, szerintem elég tankos, xp/h nem nö töle, viszont sokat segit a waste-n. igy hogy tankolt 1 órábol felet ugye az eddigi -50k-s huntbol (medusa és serpent spawn) 0-ra vagy 20k profitra jött ki.
  • Jani Hun
    Jaja, tiszteletbe bizony, pár ember van aki magasról tesz rá, azok vagy tapló lvl300~ asok vagy botterek. ha nem botter akkor általában kivárod a sorod hamár betolakodott, hiszen ugyis nagyobb mint te és dmge is több van, minek huznád az idöt, viszont ha botter akkor ha beirod english chatre jön pár 300-400+os és ellopnak elöle mindent, vagy próbálják megölni, de elég ritka az ilyen.
    Én mindenhol használom ezt a leveles rendszert és be is tartom; deeper-banuta, goroma meduzás hely, glooth, banuta behemoth/gs, vengoth, stbstb, sok helyen megtalálhato, ahol egyértelmü a hunt hely bejárata. nemtudom megmondani pontosan hogy hány alkalommal huntoltam ilyen helyen, de szerintem 100 biztos hogy volt, és eddig két alkalom volt hogy betolakodott valaki, ironikusan pont ma volt a második :P
  • rroolli
    Tök korrektnek hangzik ez a feliratkozós megoldás, de a többiek tiszteletben tartják? Ki bünteti őket, hogy ha nem?
  • Xing
    De jó! :)
  • Jani Hun
    odáig még nem jutottam el:P nincs kivel megcsinálni az elsö questet, mert ahoz két ember kell, viszont akiket ismerek azoknak mind megvan már:D Muggy plainson voltam rengeteget (olyan 4k lizardot ölhettem meg ott, a taskokat számolva) avalancheal, a tábor és a városka között rohangáltam, olyan 7-800k/h volt, viszont már igy 200 körül tul gyorsan halnak, nincs resp és igy az xp/óra is leesik :D

Ha esetleg komolyabban veszed majd a játékot mostanában az oramondos küldit segitek megcsinálni ha kell, a glooth banditoknál nemcsak hogy jó az xp --1.1kk/h-- de oylat profitolsz, elsirod magad :D tegnap 60k-nyi poti és gfb ment el, emellé jött 290k itemekböl kb 70-80 perc alatt, igaz mindig foglalt.. ss elött és közvetlen ss után nincsen senki, amugy meg be kell "iratkozni" a lyuk elötti levélbe. (reggel akartam volna huntolni ott egy órát, és 3 név volt már a levélbe (huning: x, next: y after ss: z) :D
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.09.01. 14:33:27
  • rroolli
    Sose voltam oramondnak azon a részén, csak a faltól délre.

Northern Zao kastély körüli lizardokat próbáltad már? Régen ott lehetett csinálni 1kk/h-t is avalanche-vel. A loot se rossz, ha győzöd szedni. Zaogunok kicsit idegesítőek, mert lassabban halnak, de jól ki lehet őket lőni SD-vel.
  • Jani Hun
    mindig az aktuális sebességeddel közlekedik ő is, szóval ha nyomsz egy utani gran hurt ö is felgyorsul, bonuszba hogyha valahol elragadna de te elrohansz a fenébe akkor rád teleportál:D
    Amugy nemtudom hogy nöhet e az xp/h ott ahol én huntolok, Mostanába rászoktam a glooth banditokra oramondon, ahol ha kellöképpen figyelek és jolcsinálom akkor 7-8 akár 10-12 mob elöl is menekülök egyszerre és gfbzem öket, itt valószinüleg csak utba lenne a summon, meg exeta reselne folyamatosan, és nem tudnék 8-9 lényt is egyszerre gfbzni, mert leragadnának a summonnál. Kifogom probálni ott is, de szerintem csak bezavarna.
    Ellenben banutával, ahol 2-3 medusa meg 2-3 serpent spawn van 1 teremben, ott azt birja tankolni, és mivel elég lény van, nem kell sdznem, hanem nyomhatom a területi runát, és ha nem birná az életével akkor még mindig rá tudok siózni elméletileg, igaz még nem próbáltam:D
  • rroolli
    Köszi a beszámolót!
    Annyira kíváncsi voltam rá, hogy mennyire életképesek ezek a summonok valós élethelyzetekben. Ha 2-300-akat sebez blokkolás közben, azért az nem rosszul hangzik. Ha ugyanoda mész huntolni, ahol eddig és megidézel egy ilyet, akkor láthatóan nő is az xp/h?

Gondoltam rá amúgy, hogy hogy a fenébe blokkol ez, ha alapból mögötted jön és mindig téged látnak meg először a lények.
  • Jani Hun
    ugye én druid vagyok szoval ez a Grovebeast, ami tankosabb mint a pala, vagy a knight summonja.
    Az exeta reseket tologatja inkább igy fogalmazmék, szerintem 5-8 másodpercenként, ha egyszer elkapja a lényt onnan kezdve már nem targetel rám, inkább az, hogy nehéz ugy csinálni hogy minden lényt ö tankoljon, muszáj odarohannom az arcába és körülötte körözni, abban reménykedve hogy ami engem üldöz, azt elkap egy exeta res:D amugy rá kell érezni hogy mire hogy cselekszik és ugy még "irányitani" is lehet, pl.: ha nincs nekem kijelölve senki akkor odarohan hozzám, de ha valakit kitargetelek akkor ahoz odarohan, de nem nyom egyböl exeta rest, gondolom azon is cd van neki.
    A sebzése olyna mint egy szintem beli knight sima auto attackja szerintem. általában 2-300 de láttam már hogy 500at is sebzett,
    Inkább blokkol mint sebez, a druid summonnak 20k hpja van és elég gyakran 600akat healel magán.

egyelöre enniy, lehet ma elviszem demonozni, aztán majd kiderül:D
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.09.01. 09:10:21
  • rroolli
    Komoly sebzéseket visz be, vagy inkább csak blokkol?
    Csinál ilyen "exeta res"-eket, vagy gyakran retargetolnak rád a lények?
    Ha netán levinné valami sárgába, nagyon lassan gyógyul fel?
  • Jani Hun
    Igen éppen próbálom hydráknál, eddigi tapasztalataim nemondtanak sokat de 4 hydra meg sem karcolta :D Ki akarom próbálni többféle mobbal , hátha tudok olyan helyen huntolni zzel ahol eddig nem tudtam/nem mertem, pl a hellspawnok mindig meggyikoltak ha solozni akartam öket yalaharon, szerintem ezzel mennifog, de majd kiderül, eggyenlöre elég erösnek tünik, szóval reális a 15 perces szünet amig nem tudod lesummonolni.

szerk, néha lemarad, elég zavaró :D
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.08.31. 13:21:25
  • rroolli
    Grat!

Akkor kérhetünk "tesztet" a summonról? :D
    Youtube-on még egy normális videót se találtam róla.
  • Jani Hun
    Na csak meglett ez a varázslatod 200-as:D

Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.08.31. 12:54:24
  • rroolli
    Régebben nem volt ennyi pénz, mert nem sok hely volt, ahol nagy loot-ú lényeket lehetett volna tömegével irtani, meg a pénzcsináló botok se ilyen 100+-osak voltak, hanem kisebbek és gagyi lényeket öldöstek. Amikor kezdtem játszani, akkor mindenki tiszta skót volt, még én is. Még a worm-öt is felszedtem, hogy majd halat fogok belőle... Meg néztük, hogy honnan-hova olcsóbb hajózni. Volt, hogy inkább nem mentem hajóval ankba, hanem szőnyeggel darába és onnan gyalog ankba, mert megspóroltam 100gp-t. És nem csak én voltam ilyen hülye.

Aztán egyre több pénz került a kezekbe, gondolom ez a rengeteg új hunt hely miatt lett, pl. dara, yala dragonok, hellspawnok, medusák, stb... Azért nem mindegy, hogy a botok chakoyát ölnek nonstop, vagy dragont. Az a rengeteg összebotolt pénz meg mind felkerült a lengyel/brazil vaterára és sokan veszegették... Szóval egyik évről a másikra lett pénz dögivel. El is terjed a wastelős hunt, hogy a knightok exorival tolták, a sorcok ue-vel, sd-vel, palák assassin starral, stb.

De ha végtelen pénz elérhető a játékban (tehát ha elfogy, lehet vásárolni), akkor kérdem én, hogy mi a pláne az egészben?

Jó, most ettől függetlenül én is játszogatok heti pár órát, de csak azért, mert ki akarom próbálni a level 200-as summont :D
  • TZson
    Néhány ma lőtt kép:

Üdvözlés a Thais-i depó mellett:

Fél órával később:

Egy szónok az istenek dicsőítésére szólította fel a népet:

De egy eretnek letaszította az emelvényről, amit heves szóváltás követett:

Thaistól délre találtam ezeket a furcsa kő-dolgokat, gondolom valamilyen quest részei:

Ennek a közepét még use-olni is lehetett, amitől egy kis porfelhő lett felette:

• Jani Hun
    a lvl 1000-res Karshek az utolsó 200 szintet(legalábbis ezekröl tudok:D) ugy lépte hogy 3-4 druid healelte és körbeállták a mobok, és az összes xp-t csak ö kapta, de van securán ismerös aki 1 honap alatt lett 100as. nekem a 60-100 volt 3 éve kb 1 hónap, napi 2 szintet simán lehet csinálni ha tudja az ember hova menjen.
    Még most is tudnék napi 1 szintet csinálni (2 óra hunt alatt) 197 esen Banutában ami 2009es terület, igaz akkor még sokminden nemvolt. Valszeg többet is tudnék fejlödni, csak nem ismerem az uj helyeket, meg bátorságom sincs ismeretlen helyekre bemenni egyedül, föleg hogy az általában halált jelent, ami ma is megtörtént :D
  • rroolli
    Na jó, tudtam, hogy gyorsan lehet szinteket lépni, de hogy ennyire....
    "Duna" nevű szerver 3 hónapja indult és a legnagyobb szintű már 371-es.
    Ez nem is egyedüli eset, "Vita" nevű áprilisi szervereken már 400 felettiek is vannak.

És tuti, hogy nem máshonnan érkeztek, mert zártak ezek a szerverek. És bot se lehet, mert ezek mind BattlEye védett szerverek és nem működnek a bot programok.
    Utoljára szerkesztette: rroolli, 2017.08.29. 15:00:31
  • rroolli
    Csak hogy nem beszélek mellé azzal kapcsolatban, hogy a training statue mennyire könnyíti a low-level életet:

Ez egy 12 órás offline train eredménye. Semmit nem kell csinálni, csak usolni a depo közelében levő szobrot. Nem kell hozzá quest, se pénz, semmi. Level 8-asan, egy szál semmiben is működik.

12:24: Your Distance Fighting skill changed from level 33 (with 57.84% progress towards level 34) to level 48 (with 23.17% progress towards level 49)
    12:24: Your Shielding skill changed from level 16 (with 29.38% progress towards level 17) to level 36 (with 59.19% progress towards level 37)

Level 11-es karakteremen próbáltam ki. 1-11-ig csak normálisan huntoltam vele trollokat, meg ilyesmit. Így lett a skillje 33/16.
    Első offline training után az új skillje 49/37.

Lehet tippelni, hogy 1 hét után milyen lesz...
  • rroolli
    Szerintem abból adódik sok probléma, pl. az is, amit az előbb írtam, hogy nincs maximum szint és mikor kitalálták, hogy ne legyen maximum szint, akkor nem gondolták, hogy ilyen sokáig fog menni a Tibia és ekkora karakterek lesznek.
    Mert nem is úgy van, mint az általános iskolában, hogy a 8.-osok elballagnak és jönnek az új 1. osztályosok... Régen még hittem benne, hogy ahogy mi is megjelentünk, mint újak, úgy később is mindig lesznek majd newbiek...
    De sajnos újak nincsenek. Aki marad, az meg évről-évre nagyobb és egyre nehezebb fenntartani az érdeklődését.
    Ha nehezítenek a játékon, akkor túl unalmas lesz, azért nem merik... Ha könnyítenek, akkor meg ássák a saját sírjukat, de legalább egy kicsit még lehet pénzt szedni...
  • rroolli
    Az a baj, hogy én se voltam sok helyen. Akárkik mondták, igazuk van, hogy "túl könnyű lett a játék". Bár ez relatív, attól függ, hogy a level 100 a cél, vagy az 500.
    Manapság inkább az utóbbi, és úgy is érződik, mint ha ehhez a gyorsított ritmushoz lenne hangolva a balance.

Balance alatt értem most azt, hogy milyen lények vadászhatók, mik az elérhető hunt eszközök (eq, fegyver, lőszer, rúna, poti, spellek), milyen lootok vannak és az egyéb bónuszok (stamina bónusz, vásárolható xp bónusz, imbuing, prey system, loyalty bónusz, stb.)

Gondolom, hogy azért lett így, mert alig jönnek új játékosok és akik maradnak, azokat meg úgy tudják izgalomban tartani, ha elérhetőbb távolságba hozzák, hogy 200-ról 300-ra fejlődhetnek, vagy 300-ról 400-ra. És így updatenként kapnak új fegyvert, új potikat, új summonokat, mindenféle xp és skill bónuszt, meg sok-sok hardcore hunt helyet.

Ennek a hozadéka az is, hogy ha valaki 0-ról kezdi, akkor marha gyorsan fel tudja húzni magát 100-ra. Olcsóbbak az itemek, szabadak a low-level hunt helyek, erősebbek a hunt eszközök, stb. Eleve, ha csak azt nézzük, hogy alapból 1,5X stamina bónusszal huntol az ember, már az nem mindegy... Training statue-ról ne is beszéljünk, mert a level 8-as palámnak néhány hét alatt 90/80 körüli skillje lett.
    Gondoljunk csak bele, hogy azelőtt level 1-ről 8-ra eljutni is kihívás volt. Most egy tutorial az egész, nem kell gondolkodni, minden eszköz adott és ingyen van (pl. egy full szett rápattan a karakterre csak úgy).

Ezzel csak az a baj, hogy van egy Mainlandünk, ami önmagában is egy hatalmas, izgalmas világ rengeteg várossal, hunt helyekkel, titkos zegzugokkal, questekkel és háttér sztorikkal. Csakhogy úgy lett kreálva anno, hogy egy nagyon lassan fejlődő, 8-60-as szintű társaságnak legyen az otthona, hónapokon, sőt éveken keresztül.

Ha ezt összevetjük azzal, hogy most milyen rohanó világot élünk (eleve nem is gyalogol már senki, csak hajózik) és inkább a 3-400-as szint a cél, mint a 100-as, akkor Mainland sorsa meg is pecsételődött. Még a 20-as szintű sem fog mainlanden huntolni, mert a 150-es haverja blokkol neki valamit Yalaharon... Mindegy mit, csak gyorsan fejlődjön. Aztán hipp-hopp 50 felett jár és akkor már minek menjen noble armor questet csinálni? Szerintem már a desert questet se csinálja senki.

Van, aki azt mondja erre, hogy egyre inkább elromlik a játék, van aki viszont úgy értékeli, hogy egyre jobb, egyre "korszerűbb". De még optimistán is sajnálom, hogy mennyi értékes tartalom sikkad el a túl gyors szintlépések miatt...

Ismert jelenség, hogy egy szerver közössége elöregszik. Csináltak is új szervereket, de azok is elég gyorsan "megöregednek", pont a gyors szintlépések miatt.
    Azt mondják, hogy valódi retro szervek nem lesznek, mert ők a fejlesztésen dolgoznak, nem a visszafejlesztésen. De én azért elgondolkoznék a helyükben egy nehezített verzión. Mondjuk csinálnék 1-2 új szervert, amin lezárnék szigeteket, vagy szintkorláthoz kötném őket, lassítanám a respet, megszüntetnék minden bónuszt (xp, prey, imbue, loyalty), megszűntetném a marketet, a training schoolokat és természetesen zárt lenne, nincs world transfer. Szóval hogy meg kelljen szenvedni a pénzért is, meg az xp-ért is... Ha így néhány évvel ki lehetne tolni azt, hogy elszálljanak a highlevelek és 50k legyen az mpa, akkor már megérné szerintem... Lehet, hogy írok is proposalra :D
  • TZson
    Valószínűleg én ezért térek vissza-vissza a játékhoz, mert lvl 55-ösként még nagyon sok hely van, ahol sose voltam :)
  • rroolli
    Reggel böngésztem a tibia.wikit, miközben végiggondoltam a teljes pályafutásomat 2008-2010-ig és rájöttem, hogy az idő nagyon sokat torzított az emlékeimen. Úgy tűnik, mint ha főleg azelőtt játszottam volna rengeteget, hogy felújították Kazordoont, pedig ez nem igaz. Csak 4 hónap volt az egész. Talán azért tűnt többnek, mert annyi minden történt az első 4 hónapban, ami mellett akárhány év monoton hentelés is eltörpül.

-Pl. amikor full fekete, üres mappal akartam átmenni venore-ból carlinba, mert ott volt eladó serpent sword
    -Vagy amikor lecsaltak kaz prision-be és guardokkal le pk-ztak.
    -Vagy amikor palaként karddal huntoltam, mert spórolni akartam a spearrel
    -Vagy amikor az egész délutánt arra szántam, hogy hordtam thais depoból fibulára a crossbow-okat.
    -Vagy amikor csak úgy mertem megölni a guardokat, hogy kötéllel felhúztam 1-et
    -Vagy amikor prémis lettem és egy svéd-magyar 8 éves gyerek mutatta meg Peninsula Tombot
    -Vagy amikor Fagyi magyarázta, hogy hogyan kéne futás közben kikerülni a dragon wave-jét
    -Amikor még divat volt az, hogy 2-es, 3-as respeket foglaltunk és a fél hunt várakozásból állt

Viszonylag rövid idő alatt, 0-80-ig egy csomó questet megcsináltam, huntoltam venore swamp trolloknál, orcoknál, thais orcoknál, kazordoonban, thais cyceknél, aztán prémisen port hope teknősöknél, ankrahmun tombokban, 2-es dragon respnél, scaraboknál, port hope-on dworcokat, majmokat, lizardokat, helheimen ds-t, mummyt, svargrondon ice golemet, libertyn kalózt, edronon cyclopsokat. Meg majdnem minden más hunt helyen voltam legalább egyszer kipróbálni.

Olyan 90 körül lehettem, amikor megjelent Yalahar. Akkor már pont tudtam assassin start használni, volt spirit potion is és yalaharon minden lényt ki tudtam próbálni soloba. Kb. ez lehetett az a vízválasztó, hogy onnantól már teljesen másképp tekintettem a játékra. Mint ha "kijátszottam" volna... Vagy legalábbis teljesítettem azokat a célokat, amikkel valamikor elindultam. Utána már csak a darálás maradt, hogy legyek 120-as, 150-es, 200-as, stb...
    És hiába tesznek be azóta is egyre erősebb lényeket, ha a maradék terület 99%-án csak úgy végig lehet futni egy karcolás nélkül. Ugyanott, ahol régen akár csapatban is izzadtak emberek...
  • rroolli
    Kitaláltam egy huntolásnál jobb szórakozást. Csak egy kis sárga lötty és afkoló emberek kellenek hozzá:

• rroolli
    Érdekes árak Securán...

Igyekeztem azokat kigyűjteni, amelyik itemek nem adhatók el NPC-nek. Amelyiket veszi djinn, rashid, vagy más npc (pl. demon shield, dsm, rh, boh, k-legs, stb.) azoknak az ára nem változott semmit!
    Tehát a változás főleg quest rewardokat érint... Érdekes, hogy van, ami sokkal drágább és felkapottabb lett, de van ami kutyának nem kell.

Másik, hogy aki régen szeretett volna magának valamilyen outfitet, de nem volt rá pénze, vagy nem volt ideje és türelme 100 különböző eladótól trade channelről összeguberálni a sok száz itemet hozzá, annak most érdemes újra ránézni a dologra, mert szinte mindegyik outfites item ára lement és az oufithez szükséges teljes mennyiség (akár 100db) is megvehető néhány kattintással.

Pits of Inferno Quest

Soft Boots: 750k
    Arbalest: 40k
    Avenger: 40k
    Arcane Staff: 35k
    Backpack of Holding: 120k
    Ceremonial Ankh: 20k
    Frozen Starlight: 25k

Demon Helmet Quest

Demon Helmet: 60k

The Ancient Tombs Quest

Helmet of the Ancients: 50k

The Annihilator Quest

Demon Armor: 170k
    Magic Sword: 340k
    Stonecutter Axe: 200k
    Teddy Bear: 220k

The Inquisition Quest:

Royal Crossbow: 330k
    Emerald Sword: 490k
    Hellforged Axe: 160k
    Obsidian Truncheon: 10k
    Warsinger Bow: 600k
    Spellbook of Dark Mysteries: 400k
    Master Archer's Armor: 550k
    Fireborn Giant Armor: 450k
    Robe of the Underworld: 350k

In Service of Yalahar Quest

Yalahari Leg Piece: 300k
    Yalahari Mask: 400k
    Yalahari Armor: 40k

Wrath of the Emperor Quest

Elite Draken Helmet: 900k
    Royal Draken Mail: 1kk
    Royal Scale Robe: 900k

The Demon Oak Quest

Demon Legs: 5kk
    Rainbow Shield: 5kk
    Thorn Spitter: 7kk
    Spellbook of Ancient Arcana: 6kk

Egyéb, kisebb quest rewardok

Blessed Wooden Stake: 30k
    Blue Legs: 90k
    Firewalker Boots: 130k
    Claw of the 'Noxious Spawn': 10k

Lootolható itemek

Magic Plate Armor: 90k
    Golden Boots: 12kk
    Great Shield: 50kk

Outfithez szükséges itemek

Nose Ring (Horned Fox, assassin outfithez): 250k
    Dragon Claw (Demodras, warrior outfithez): 250k
    Iron Ore: 0,5k
    Red Piece of Cloth: 0,3k
    Blue Piece of Cloth: 0,2k
    Green Piece of Cloth: 1,8k
    Yellow Piece of Cloth: 0,2k
    Brown Piece of Cloth: 0,1k
    White Piece of Cloth: 1,5k
    Honey Comb: 1k
    Lizard Leather: 0,15k
    Minotaur Leather: 0,1k
    Green Dragon Leather: 0,1k
    Red Dragon Leather: 1,5k
    Green Dragon Scale: 0,2k
    Red Dragon Scale: 0,2k
    Ape Fur: 6k (WTF!?)
    Behemoth Fang: 1,7k
    Vampire Dust: 1k
    Demon Dust: 0,4k
    Spider Silk: 8k
    Bear Paw: 3k
    Wolf Paw: 0,5k
    Fish Fin: 0,2k
  • rroolli
    próbálom az új lőszert:
    10:59: A dragon loses 800 hitpoints due to your attack.
  • Jani Hun
    runagyárkodni viszont nagyon jó most. Van ez a daily reward system, minden nap bekell lépni és elfogadni a rewardot, és kapsz minden nap valami bonust, hp regen protection zonában (ház+ depo) mana regen, dupla hp regen, dupla mana regen, stamina regen, és sooul pont regen. Na ez az ami durva szerintem:D Ugy tudsz mostmár runát gyártani depon belül hogy kétszer olyan gyorsan nö a mana, visszatölt a stamina, és a gyorsabban töltödik a soul pont mint ahogy elhasználódik. 6-700 avalanchot gyártottam le 4 óra alatt, ami 1 huntra elég, vagy 27-28k gold -10k a soft boots.
  • rroolli
    Ez így egy "kicsit" más, mint gondoltam... Pedig már majdnem beálltam gyártani :D
    Nem tudom hány percre elég 100, de így biztos kell valami tartalék lőszer.
  • Bobber
    akkor marha jó a dolog. elmész huntolni és a manát nem gyógyításra hanem erre tartogatod mert csak közvetlen hunt előtt vagy alatt érdemes megcsinálni mert különben eltűnik. Arról nem is beszélve hogy 10 percenként csinálhatsz szerintem annyit amit 3 perc alatt lősz el szóval még vigyél magaddal hagyományosabb fegyvert is. Ez a nesze semmi fogd meg jól mert eltűnik :)
  • rroolli
    Tévedtem, 60 perc alatt eltűnik a spectral bolt...
    Na erre nem gondoltam :D
  • rroolli
    Talán most megint van értelme az "AFK"-nak.

Ahogy elnézem ezt a spectral bolt-ot, 78-as attack-al, amihez hozzáadódik +5, vagy akár +9, ha az embernek normális crossbow-ja van, akkor talán így már én is huntolnék shield nélkül.

Egy bibi van ezzel a lőszerrel, hogy nem lehet NPC-től vásárolni, se lootolni, hanem csak és kizárólag hagyományos módon, AFK-val, időigényesen, soul pointért cserébe legyártani. Ráadásul csak 150-es szinttől lehet gyártani, így nem akárki foghat bele.

1000 manáért lehet 100 spectral boltot gyártani, ami szinte ajándék, de hogy mégse lehessen elsumákolni az AFK-t, 10 perces cooldown van a spellen. Az pont elég arra, hogy senki ne tudja magának hunt közben gyártani, vagy hunt előtt lenyomni 1000 darabot (pl. mana potival).

Afkolónak a 10 perc cooldown nem sok, hiszen az 1000 mana regenerációjához 25 perc szükséges.

Na de a lényeg, hogy mennyit lehet ezzel keresni... A legerősebb boltban kapható lőszer ára 2k/100 darab. Ennél a spectral bolt nagyságrendekkel erősebb és mivel nem adja npc, nehezebb a beszerzése, ingadozhat az ellátás, stb... Nem tudom pontosan mennyiért adják marketen, de a példa kedvéért most 4k/100 db-al számolok. Az azt jelenti, hogy óránként 16k-t lehet keresni. És sokkal könnyebb eladni, mint anno az enchanted speart, mert ez tényleg napi használatban levő lőszer a nagyobbaknál is, és most már van market is.