Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rroolli
http://www.tibia.com/news/?subtopic=latestnews&id=1761

Vocation balancing készülõben... <#rolleyes>
Van egy olyan érzésem, hogy most a palát fogják lebutítani, a sorcot hagyják elcseszve és a druid+knight lesz a terminátor. Együtt meg fõleg.

zsir
Bexter
agusztusban betudok szállni

http://bexter.hu Szép Fényeket!

rroolli
És hogyan lehet megoldani a támogatást?

CattiBrie
Mindenképpen szükség volna mindenkire...

Utána meg eldönteni, hogy hogyan szeretnénk tovább..

[/spam]&#8482;

Shiwo
aug elején kapok fizut, akkor tok adni bele, ha kell

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

maerlyn
57MB helyet foglal most a home, plusz 420MB az adatbazis.

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

CattiBrie
Kérés: Catti-biával szeretnék vice lenni, amíg van prémim. Köszi!

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Megbízott leader helyettesi pozícióba felkértem Saiax the Paladin karaktert.

Resignation Offered
You have offered your resignation. Saiax the Paladin has to accept the leadership. If you own or bid for a guildhall, it will be transferred to the new leader, too.

[/spam]&#8482;

rroolli
itt meleg van 😊

CattiBrie
Oké, oké.. csak mert korábban kérdeztem és nem jött válasz, ezért nem tudtam, mi van. 😊
De még van egy kis idõ.. 😊

[/spam]&#8482;

rroolli
dolgozok 😊
a régi accommal jobb lenne leadernek lennem, de oda kéne prémit fizetni és perpill otthon se vagyok...

CattiBrie
.. és már leader sem szeretnél lenni, vagy mi a helyzet?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
személyesen? 😊)

[/spam]&#8482;

rroolli
Na de mindegy, ha a végén még én vagyok a hülye, mert kitaláltam valamit és személyesen akartam elmondani, akkor hagyjuk az egészet.

rroolli
Eddig senki nem szólt bele a tárhelyes témába. Most vajon miért lenne más?
Meg te vagy az aki fizeti az egészet(vagy nem), akkor is, ha senki nem támogat egy fillérrel se. Szal ezekben a tárhellyel, oldallal kapcsolatos kérdésekben teljesen jogosan dönthetsz önkényesen és senki nem szólna egy rossz szót se.
Ennek tudatában mondtam el neked a véleményemet/javaslatomat. Gondoltam majd mondod rá, hogy látsz benne rációt, vagy esetleg azt, hogy hülyeség. Aztán ha tetszik az ötlet, megkérdeznéd Telétõl, hogy mi a véleménye, meg a kívülállóktól SG-n, hogy nagy baj lenne-e, ha megszûnne a karakter logger.
Valahogy így képzeltem, hülye fejjel 😊

CattiBrie
Nekem kéne továbbítanom sg-re, amit mondasz? Vagy hogy gondolod?

[/spam]&#8482;

rroolli
Csakhogy ez a dolog fõleg téged érint, mert te fizetsz. Nem gondoltam, hogy nem fogsz méltóztatni válaszra egy ~fél órás intervallumban se.
Nem tudtam, hogy aki SG-n szpemmel az nagyobb prioritást élvez nálad, mint aki ingame szeretne beszélni.

CattiBrie
Vihar, Vihar-nak adhatom a lídörséget vagy melyik karaktert szeretnéd?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Ha valamit szeretnél mondani, azt ide írd.. talán egyszerûbb. 😛 Fõleg, hogy nem csak én vagyok, hanem még egy csomó más Tibiás..

[/spam]&#8482;

CattiBrie
"hagyjátok"

Semmi közöm a weboldalhoz. 😄

[/spam]&#8482;

rroolli
Ingame elmondtam a javaslatomat a költségek csökkentésével kapcsolatban.
Többek közt, hogy hagyjátok el a szintlépés loggert és költözzetek egy olcsóbb tárhelyre. Pl nekem van 2 darab 1 gigás tárhelyem és egy 3 gigásom. Mindegyikhez tartozik elsõdleges domain. Az egész mókáért összesen fizetek feleannyit, mint te most 1 évben, tibia.hu-ért.
A levelup logger nélkül simán felférne az oldal 1 gigára is, sõt, még felrakhatnád tibiagallery-t is. Lehet, hogy sokaknak az is van olyan jópofa, mint a levelup logger.

Persze nem rossz koncepció ez a loggolásos dolog se. Csak egyik az, hogy ennyi pénzt fizetni érte, ilyen látogatottság mellett szerintem pazarlás. Másik pedig, hogy 2010. augusztusban elvesztek az adatok. Azelõtt pl Andris szintlépéseit végig lehetett követni level 1-tõl level 160-ig. Most pedig, ha rákeresek Andrisra, akkor csak level 160-tól mutatja. Szerintem így már nem olyan érdekes, mint régen... Pláne, hogy 12000 forintot kell fizetni érte évente. De mind1, én csak javasoltam.

Ingame mondtam konkrét szolgáltatókat, amikrõl jó tapasztalataim vannak. Sajnos választ nem igen kaptam. Persze szívesen támogatnám én is az oldal fennmaradását, szívemen viselem a sorsát, stb... De feleslegesen sokat költeni senki se szeret.
De legalábbis jó lett volna, ha valami választ kaptam volna ingame, ha már veszem a fáradtságot, hogy saját problémámként foglalkoztasson a dolog.

CattiBrie
Szolgáltatások árai:
• tibia.hu domain
- 2880 bruttó forint / elsõ két év; 2009.04.21 - 2011.04.21 // kifizetve
- 1900 bruttó forint / év; 2011.04.21 - 2012.04.21 // kifizetve by Cattizseb

• tibia.hu tárhely (1000 bruttó forint / hónap; 2009.06.17-tõl)
- 2009.12.17-ig // kifizetve
- 18 000 bruttó forint az alábbi idõszakra: 2009.12.17 - 2011.06.17

azaz jelenleg 18 000 bruttó forinttal lógunk

// az elszámolás jogát fenntartom 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
De, már akkor is mínuszban voltunk.

2009.06.17-tõl van tárhely, amire eddig összesen 6000 forintot fizettünk, ami azt jelenti, hogy 2009.06.17 + 6 hónap van kifizetve, ami 2009.12.17-ig letudva.

[/spam]&#8482;

CattiBrie
07:48 Leaderina <8>: balance
07:48 Naji: Your account balance is 10490 gold.

Monthly Rent: 22810 gp per month
Their home on Secura is Mammoth Belly. The rent is paid until Jul 15 2011.
Mammoth Belly

[/spam]&#8482;

BROKEN BOT 😊

Az intelligens ember majdnem mindent nevetségesnek talál, az érzékeny ember szinte semmit.

rroolli
Catti lassan 2 napja nem jár errefelé, talán nyaralni ment 😊

Na az este beszeltem Gyudal ot tudom ertesiteni hogy mikor erek Budapestre ha valakit erdekel a dolog akkor beszeljen Gyudal h szoljon ha irok neki hogy merre vagyok meg hasonlok vagy akar adok egy telefonszamot es egy Sms-t irhatok 17-diken vasarnap h merre vagyok s vissza irok 😊
Na sziasztok majd 1 het mulva jovok ja es remelem h ossze jon egy talalkozas veletek 😊
Tel: 0040746319358

maerlyn
holnap estétõl vasárnapig Veszprémben vagyok, utcazene fesztiválon, te merre?

maerlyn
olyan korán még nem leszek ott, szóval majd legközelebb

Gyertek man BALATONRA! Vonattal par ora, olcso is az ut! Hanem akkor Volanbusz
Na fiuk lanyok, avassatok be ki mit csinal, hova mentek, mikor. Catti, Vihar ti akkor jottok? Mikor? 25-29en? Valaszoljatok, meg benezek valamikor.
na ugy van hogy 17-diken este erkezunk Budapestre es hetfo reggel indulok vonatal 7 orakor

meg nem tudom hogy pont 18-adikan e de ha valaki eljonne akkor irnek egy sms-t s legalabb megismernenk jobban egymast 😛

maerlyn
18an megyek pestre en is

megyek a kerekpar vilagbajnoksagra slovakiaba es hazafele Budapesten fogok felulni a vonatra hogy menyek at Temesvara allamvizsgazni 😛

Mi jót fogsz csinálni?

Na 17-diken vagy 18-adikan megyek Budapestre 😊
Valaki nem jon ki a vonatallomasra? 😛

rroolli
Pedig freesen is ki lehet próbálni 500 gp-ért a lovakat 😄

Shaman
noh mondom update volt,bár jórég nem voltam bennt benézek,s erre nem megy a server :S

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

rroolli
Én is, mindenesetre érdekes koncepció, hogy mindenki sebezzen ugyanakkorát <#rolleyes>

Kivancsi vagyok h menyire lessz hatasos ez amit most kitalaltak

rroolli
Most arról van szó, hogy a lovagok kétkezes fegyverrel sebezzenek egyszerre több lényt, ha shieldet viselnek akkor meg blokkoljanak több mint 2 lényt 😛

link

Aztán majd jön a többi 3 kaszt is, gondolom ugyanilyen meredek ötletekkel.

eleget el van rontva minden ennel jobban nincs mit elrontsanak 😛 az lenne a csoda ha egyszer jatszhato lenne a jatek...

Bobber
az volt a bug hogy játszahtó volt a játék és most gyorsan elrontanak benne valamit?😊
(de gonosz vagyok😊)

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

ja most raktak ki h csak bugot talaltak es azt javitjak...

Hmm megint valami van a Tibiaval mert a servert lelotek...

Bobber
Ultima ÁÁÁÁÁ isten játék volt😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

rroolli
1979-ben megjelent egy Ultima nevû játék:

Az évek során jöttek az újabb kiadások...
1992-ben megjelent az Ultima VII ami már sokkal jobban nézett ki:

Hm, ismerõs a grafika? 😊
5 évvel késõbb néhány egyetemista megcsinálta a tibiát:

Az Ultima online szintén 1997-ben jelent meg, néhány hónappal a tibia után, de akkor már így nézett ki:

Cipsoft mint cég pedig csak további 4 évvel késõbb, 2001-ben alakult meg.

Tehát már régen is iszonyatosan le voltak maradva "cipék" 😛

rroolli
Tiszta hawaii lett ez a rook 😊

Teszt gyanánt szigorúan követtem a questet, nem gyaktam semmit plusszba, nem vettem semmilyen eq-t sehonnan.
2-3 óra questelés után level 7 vagyok, 75% kell level 8-hoz.
És ilyen ingyen eq-m van, ezzel gyaktam le a bosst is:

A gyûrû 10 perces, növeli a kaja hatékonyságát(elsõ ránézésre kb kétszeresével).

A képen látható cuccokon kívül kaptam még egy garlic neclacet is(life drain ellen), összesen 5 small health poitont, ebbõl kettõt használtam el a bossnál. Kaptam még ásót, kötelet, csákányt, 10 brown mushroomot.
Még ami nem látszik az, hogy level 3-asan kaptam egy sabrét a fakard helyett, valamivel késõbb, talán level 4 felé kaptam egy studded shieldet. Aztán késõbb azok helyett adott jobb itemeket, ami a képen is látható. A leather legs az egyetlen amit én lootoltam, amikor a trollos missiont csináltam.

Bankszámlámon levõ pénz pedig, ami nagyrészben szintén npc ajándék, plusz pár gp amit quest közben lootoltam:

19:00 Paulie: Your account balance is 422 gold.

Meg egy small ruby is van, amit mainlanden el lehet adni 250 gp-ért.
Tehát ha innentõl nem is lootolnék semmit, akkor is lenne kb 700gp-m mainlandre. Ami nem rossz, mert island of destiny-n kap a karakter full eq-t, amivel egész jól boldogul mainlanden, szóval az a pénz úgymond "luxuscikkekre" költhetõ 😊

A quest maga elég érdekes, izgalmas. Aki elõször játszik, annak meg pláne 😊

Szóval ez így nagyon kényelmes, hogy valaki csinál egy új karaktert, belép, végigtol 1 quest fonalat 2-3 óra alatt, majd még hozzá gyakik pár wolfot és már mehet is island of destiny-re. Ott választ kasztot, kap király kezdõ eq-t, aztán már mehet is mainre úgy, hogy mindene megvan és az új questek még egész jól meg is tanították hogy kell játszani.