73
  • sniper
    #73
    Remelem az amcsi turistakat meg pucerra vetkoztetik az europai reptereken a tomeg elott hogy erezzek a torodest...
  • sniper
    #72
    Helyes, vizumot a kocsog amcsiknak! A kurva annyukat kepzelnek mar magukrol... Ugy meg kell alazni oket mint a brazilok, erezzek ezek is hogy veluk is lehet szorakozni!
  • Mike at home
    #71
    a kapitalizmus meg rohad
    ezt mar ismerjuk
  • Mike at home
    #69
    csak ket dolog

    olaj
    allamadossag

    meghogy az USA bezarkozhatna
  • Mike at home
    #68
    ennel nagyobb okossagot nem is mondhattal volna
  • NEXUS6
    #67
    Szerintem itt a fő kérdés már elhangzott, hogyan lesz képes ez az igazolvány majd visszaszorítani a terrorizmust?
    Gondolom sehogy!

    Amúgy a nemzetközi jog alapelvei - amit ugye az USA nem kevésszer hág át- közé tartozik a viszonosság elve, ami szintén szóba került.

    Mint olyan állampolgár, aki a világon semmilyen törvényt nem szándékozok áthágni, és illegális szabadságharcosként (gyak. terroristaként) sem akarok funkcionálni, marha módon sérelmezen, ha kiadott vízumom birtokában, érvényes és teljesen rendben levő papírjaimmal felvértezve azt tapasztalom, hogy a New York-i repülőtéren egyszercsak nem akarnak átengedni, hanem megkérnek hogy szálljak fel a legközelebbi mo-ra tartó gépre.
    Az már csak külön hab a tortán, hogy a magyar politikai vezetés erre a gyakorlatra semmilyen reakciót nem mutat. Amit én mint választópolgár marhára sérelmezek, nem azért mert hogy dögöljön meg a szomszéd lova is,mi se engedjük be az undorító amcsikat! Hanem azért mert ha semmi nem változik, akkor amikor megint csak összekuporgatom azt a néhény ezer(millió) forintot amivel kimehetek az USA-ba szigorúan túristaként, akkor valószínűleg megint csak visszafordítanak. Annál is inkább mert az imigrésön officérnak szemet fog szúrni, hogy egyszer már nem engedtek be -szerinte valószínűleg nem véletlenül.

    És ezt még lehetne ragozni....
  • exHumano
    #64
    Mellesleg aki járt már az USÁban az benne van a nyilvántartásban, ezen a kártya nem változtat semmit.

    Ti soha nem használtok bankkártyát egyébként?
    Na ha valami nyomkövetés akkor az az!
    Egy biometriai adatokat tartalmazó kártya kismiska hozzá képest.
  • Bee
    #63
    De nem kerülsz nyilvántartásba, ha nem varrnak be.
  • exHumano
    #51
    Nem állítottam, hogy nem éreznék meg, természetesen az mind igaz amit írsz, de hidd el: nekünk jobban fájna.
    Az ő társadalmuk elviselné a dolgot, a mi demokráciánknak viszont annyi lenne.

    Ezért nem is nyalás ha mindenki USA felé jópofizik. Inkább jól felfogott közös érdek. Imperialista 'barátság'.
  • exHumano
    #49
    Milyen szankcióra gondolsz? Az USA gazdasági nagyhatalom, annyira hogy önmagába bezárkózva is működőképes lenne. A szankció olyan lett volna mintha egy elefánt lábát fűszállal bökdösöd: max agyontapos.
  • asdasdasd
    #48
    Amikor a USA a ENSZ meg a nemzetkozi jog ellenere mint kiderult valotlan allitasok alapjan (kepebe hazudva az egesz vilagnak) megtamad egy orszagot, es ezt a tobbiek tetlenul nezik, semmi szankcio mert mindenki fosik, akkor mi miert ne paraznank.
    Bar egy olyan oszagban ahol egy majom az elnok...

    Cat:
    Magyarorszagnak most semmi baja az oroszokkal, a vizumot az EU csatlakozas miatt kellett bevezetni. Amugy evvel csak az ukranoknal elo magyarokat meg a magyar kamionosokat szivatjuk.
  • Bee
    #44
    "Csak mert paranoiás vagy, még nem biztos, hogy nem akarnak elkapni..." :)
    Nem para, inkább pesszimizmus. Sztem egy demokratikus rendszerből is kicsírázhat kőkemény diktatúra.
    Vízió? Nem dugom homokba a fejem, hanem inkább megpróbálom több szemszögből megvizsgálni a dolgokat. Vajon a kül. szervezetek miért tiltakoznak? Ilyen sok paranoiás lenne köztük?
  • CAD
    #43
    En jo 5letnek tartom ezt a dolgot, csak konnyitene a dolgokon, ha mar eleve lenne ujlenyomat stb, egy atlag embernek ez semmit nem jelent, adminisztracios szempontok alapjan viszont nagyon pozitiv dolog.

    Ami problema, az az, hogy EU-t tovbbra sem tekintik egyenrangu partnernek, hanem az "ocsikenek"... es keves esely van, hogy ez valtozon.

    Akik a sotet jovot vetitik elore, azok sztem parasok... mert sztem at sem gondoljak, hogy mi ez amit kernek, csak vizionalnak vlamit, es levetitik ide a forumba a hulyesegeket.
  • exHumano
    #42
    Igen a franciáknál hagyomány az emberi jogok védelme, de nekik majd beadják, hogy ez lesz az igazi szabadság (azt szeretik). EU-ba is belementek, szerintem ezt is lenyelik kis szájhúzás után.
  • exHumano
    #40
    Szerintem észre se fogjuk venni (mint ahogy most sem észleljük).
    Persze amint képbe kerül valaki valamiért rájön, hogy feltűnően sokat tudnak róla.

    Ezzel szerintem semmi baj nincs amíg jól és megbízhatóan működik a rendszer, a közösség védelmében. Arra gondolni is rossz, mit kezdene vele egy diktatúra, remélem nem is fogjuk megtudni.
  • Bee
    #39
    Fene tudja. Én inkább azt szeretném, ha felkészülten csatlakoznának (Erdély miatt) mihamarabb.
  • exHumano
    #38
    Románia és Bulgária csatlakozása még kicsit odébb van (10-20év). Persze ezt így nem lehet közölni velük mert akkor oda az ambíció. Határidőknél a 4-5 évet akkor mondják amikor azt gondolják: majd a távoli jövőben talán egyszer.
  • Bee
    #37
    A megelőző csapás doktrínája mennyiben tartozik az ország irányításához?
  • Mike
    #36
    szerintem ilyen nem lesz soha
    ha más nem Franciország tuti beint
    ahogy eddig is szokott
  • Cat #35
    jogod van hozzá

    példa: ha oroszország azt követelné hogy szüntessük be velük szemben a vizumkötelezettséget, ugyanugy mi is azt mondanánk, hogy jogunk van meghatározni hogy ki léphet be magyarország területére és ki nem
  • Mike
    #34
    azért a görénységért, hogy túristaként sem engednek be, csak mindenféle tortúra után, bojkottálom részemről USA-t
  • Mike
    #31
    akkor en meg nem akarok odamenni
    meg turistakent sem
    nem vagyok bunozo
  • XeeN
    #30
    Sajnos per pillanat az USA diktál a világon. Kórosan paranoiásak, ennek a következménye ez is. Gondoljunk csak bele abba, hogy ők BÁRMELY országban BÁRMILYEN akciót végrehajthatnak, mert az Ő alkotmányuk ezt megengedi.

    Fateromat tavaly meghívták egy nemzetközi konferenciára az usa-ba, előadást tartani, de amikor a nagykövetségen meglátta a több oldalas "tesztet" sarkonfordult, és hazajött.

    Sajnos a Magyar kormány is benyal, mert kényszerpályán áll. Mi csak vízummal mehetünk ki, ők viszont akkor ugranak ide, amikor akarnak (a Bukaresti Reptérre :) )

    Sok-sok mindent lehetne még mondani, de felesleges.

    Ismeri valaki a Shadowrun világát? Ha igen, elgondolkodott már rajta milyen gyorsan haladunk arra felé?
  • fluga
    #29
    remélhetőleg (pusztán nacionalista érzelmektől vezérelve :D) a csatlakozásuk egyre inkább a távolba vész. egyre többször lehet hallani, hogy a felkészülésük érdekében semmit sem tesznek, lefutott körnek tekintik (főleg a románok) a csatlakozást és ez egyre inkább úgy néz ki, hogy bizony bizony nem lefutott kör. Az eddigi 15 államnak bizony elég nagy falat volt lenyelni ennyi szar állapotú kisországot (vagy szar állapotú nagy országot, mint a lengyelek)...sz'al az, hogy románia is csatlakozik egyelőre egy negatív utópia...és remélhetőleg nem is fog bekövetkezni az évtized vége előtt.
  • Bucser
    #28
    Demolition Man stalloneval a csúnya szavakat hang alapján azonosíttták és büntettek azonnal:)) Na az lesz a szépvilág:)) Egyébként USA-ban minden jogosítványon rajta van az ujjlenyomat tudtommal... ÉS ujjlenyomatot valamivel nehezebb hamisítani ugyanis emberhez van kötve. Tehát névhez és képhez a számítógépben... Csak egyre több lenne a lopott útlevél:)))
  • asdasdasd
    #27
    En nem szeretnem ha aonositgatni akarnak engem. Lassan az lesz, hogy fingok egyet es szag alpjan mar kapom is a buntetest.
  • Bee
    #26
    Arról nem is szólva, hogy az öngyilkos merénylők valószínűleg tiszta előélettel rendelkeznek, mert így nem vállalnak felesleges kockázatot. Őket mi alapján szelektálják belépéskor? :(
  • Bee
    #25
    Igaz és mégsem. Ha Románia is EU tag lehet a jelenlegi felkészültsége mellett, vagy beszéljünk akár Bulgáriáról, akkor gyakorlatilag az illegális a bejutás az EU területére szimplán pénzkérdés lesz.
  • exHumano
    #24
    Mondjuk a terrorelhárítás legeredményesebb módja az lenne ha az USA békén hagyná végre az arab világot, csak sajnos ez a gazdasági érdekek és Izrael miatt ma már utópia.

    Marad a totális kontrol, létrejön egy nagy csoport: EU-USA-Kanada, ahol az okmányok, a nyilvántartás stb teljesen közös lesz, és minden személy pontosan beazonosítható a technikának köszönhetően. Ez nem is lesz rossz dolog, mert egyetlen kártyával szabadon mozoghatunk.
    Viszont ebbe az államközösségbe bejutni nem lesz majd egyszerű, gondolom vízumkötelesség + nyilvántartásba vétel + egyéb hercehurcák.
  • Bee
    #23
    Nem, de nem szeretem a korlátokat. Anno nem kaptam vízumot, pedig szívesen kimentem volna. Kissé szigorúak voltak a feltételek.
  • Bee
    #22
    Hmm... Igazi kultúrember vagy.
    Azt, hogy valaki utálja az amerikaiakat, mert az a trend, szánalmasnak tartom. Az sem igaz, hogy ott mindenki idióta, bár ha Te kijutnál, kétségtelenül növekedne eggyel a számuk... :)
  • Frenzy
    #21
    En csak azt nem ertem, ha belerakjak az utlevelbe az ujjlenyomatokat, attol az miert lesz biztonsagosabb? Mert ha most pl. tudnek utlevelet hamisitani, akkor az sem okozna gondot, hogy nehany ujjlenyomat kepet meg plusszban odanyomjak.

    Vagy en nem ertek valamit? :-)

    Masik vitahoz, Kanada is nagyon jo hely, sok szep tajjal, es az emberek sem olyan idiotak mint deli szomszedjuknal :P
  • Bee
    #17
    Oké, akkor a Yellowstone parkot és a Grand Canyont elszállíttatjuk mondjuk Kanadába vagy Mexikóba, hogy megcsodálhassuk.
  • rolika
    #15
    végülis valóban nem kötelező az usa-ba menni...
  • [HUN]PAStheLoD
    #13
    hát énse :)
  • Gabest
    #11
    Jól érzed, a két földrész valóban távolodik egymástól évi 1-2 cm-t.
  • Cat #6
    a felháborodás tárgya mi is?
    Az USA csupán közölte, hogy vagy ujjlenyomat, vagy vizumkötelezettséget vezet be - az usa nem kötelezhet semelyik nemzetet ennek beépítésére, csupán meghatározza hogy ki és milyen feltételekkel léphet be az Ő területére

    ehhez MINDEN államnak joga van
  • Mike at home
    #5
    USA es Europa egyre jobban tavolodik egymastol
    Vagy csak en erzem igy?
  • Mike at home
    #4
    USA fundamentalista orszag.
    Minden antidemokratikus intezkedest a terrorizmusra fognak.
  • Mike at home
    #3
    Az USA-nak feltunhetne, hogy Europa nem az USA egy tagallama. Igaz a britek ugy pattognak, ahogy az USA akarja, de Franciaorszagnak, Nemetorszagnak szerencsere van onallo velemenye