376
A demoscene (ejtsd: demószín) nemzetközi underground számítástechnikai szubkultúra, amelynek célja különböző számítógépes digitális művészeti alkotások (demók) készítése.
pouet.net |
scene.hu |
party stuff |
bitjam |
következő party: ---
-
#216 ma elkezdődött az Assembly, Demo compo szombat 23:30, online nézhető -
#215 valami riliz kéne hozzá, csak még sehol sem tartok de attól függetlenül szeretnék menni -
Daza500 #214 Mentek-e ? -
#213 Starcraft 2 Cracktro by Razor 1911, bárcsak minden crack-hez ilyen alkotás születne, népszerűsítené a demoscene-t gamerek körében
-
#212 kiírásra került a Function 2010 demoparty!!!
-
-
#210 Euskal képei
folyt. köv. -
#209 The Wind Under My Wings by ASD, mit is mondjak, első nézésre brutálisan komplex, agyam majdnem ledobta az ékszíjat :) még emésztenem kell, de szerintem megy fav-ok közé, mindenesetre jó hogy viszonylag lágy zene szólt hozzá mert egy zúzósabbtól (főleg ha félrészeg lennék) biztos kidobom a taccsot, nagy hatással volt rám ez a pár perc, nézzétek meg feltétlenül
-
#208 Sim Reich by Contraz
-
#207 Solskogen két demója
Strung Out by kvasigen & boozoholics
Sim Reich by Contraz, igen egyedi grafikája van
-
#206 Solskogen képei
-
#205 pár kép Dihalt partyról
-
Daza500 #204 Lehet, hogy még voltak ilyenek...én csak ezt ismerem közülük. :D -
#203 ino by Quite 64K a DiHALT 2010 partiról
-
#202 nagyon jók, köszi hogy linkelted, van még mit behoznom, ezek a táncoló szörnyikék meg a balettáncos... ilyen fika demóból több is készült? -
Daza500 #201 Einklang.net & Elektro Heizmann - Atomrave (the Ultimate Meeting 2006)
Érdekes, hogy még ez se szerepelt itt, pedig ma is népszerű. ;-)
-
Daza500 #200 Odd - World Domination (The Gathering 2003 - 1st place, combined demo)
Szintén egy klasszikus 2003-ból.
Ez a demo kis saját történettel rendelkezik. :)
A benne hallható dalszövegben ugyanis az van, hogy Deus Ex Machinaként emlegetik a Valium!design-t, de az Ephidrena és a többi csapat inkább tűnjön el a Scene-ből, menjen haza és inkább játszanak a gépeiken, mint demót készítsenek.
No erre a Valium!design kicsit később ugyanabban az évben készített egy demót, amelyben rejtve fikázzák mindezért az Odd brigádot. :)
-
Daza500 #199 MFX - The Ballet Dancer
Ez egy 5 éves munka, de máig megállja a helyét, amilyen félelmetes és hátborzongató. :)
Viszont a MFX demói többnyire erről híresek (persze vannak kivételek :))
Bemutatták: Stream 2005 (1st place, combined demo)
-
#198 AXN-en sokszor ment ez is:
United Force & Digital Dynamite - Wir sind Einstein
Furcsa érzés.. elsőre-másodikra nem tetszett.. most meg borzasztóan bejön a hangulata, a zene, minden.. :))
-
#197 nagyon komoly :) -
#196 még nem volt időm @party stuff-jainak csekkolására, de a magyar készítésű Computer Candy Overload Assembly invit demót megnéztem és igen absztraktra sikerült, nagyon jó hangulata van SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!felhívnám a figyelmeteket a végén felhangzó vuvuzela koncertre :)
-
#195 ez nagyon beteg , de természetesen tetszik :) -
#194 szerintem művészet, legalábbis én önkifejezés miatt szeretnék csatlakozni ehhez a közösséghez, itt kiélhetem a kreativitásomat, rögös az út, de ha elkészül a demó akkor megérte a rengeteg fáradozást -
#193 Végre egy topic, ahol normálisan is lehet beszélgetni, flém nélkül, arról amit közösen kedvelünk. :)
Szubjektív persze hogy mi a művészet és mi nem az (és új műfajoknál mindig vitatott, de ez így volt a szürrealizmusnál, az impresszionistáknál, és 60 éve is az absztraktnál, a konstruktivista festészetnél is stb) .
Van ismerősöm aki nem érti, hogy a digitális "art" miért művészi.. (vagy pl a graffiti stb)
Művészet-e vagy nem?
Ez AZ.
Azt hiszem objektíven kijelenthetjük.. :)
30 év múlva másképpen fogják ezt is megítélni..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jómagam is foglalkozom művészettel 20-25 éve, csak nem digitális hanem analóg terepen.. :) -
Daza500 #192 Ez pszicho-brutál, de baromi jó, s immár 6 éves örökzöld. :)
-
Daza500 #191 Huhh...ismerős...talán egy ősi CaPaNNa demóban... -
#190 mi be volt, hogy "állj meg lepke, állj meg!" -
#189 azt se felejtsük el, hogy talán még egy 286-oson is futott -
#188 és kibaszott jó zene -
#187 hát igen, a Future Crew, legenda
nem hinném, hogy bárki röhögne
egyébként is szerintem már volt linkelve
ajánlom figyelmedbe továbbá a Dope-t azt hiszem 95-ből -
#186 nem műsorszünet (ha az adás végére gondolsz) hanem a késő esti filmek között egy 3-4 perces blokkban.. de csak kb 23 óra után jellemző.
Van az ETA meg a sajtból van a hold stb.. :)
Jóak.
:D -
#185 AXN Sci-Fi a műsorszünet alatt ad demókat? még nem sikerült elcsípnem -
#184 mármint a haveromék természetesen =/= future crew.. :))
Ők valami MMA néven mentek.. -
#183 +fav
félelmetes mennyit haladtunk előre '93 óta.
Én akkor 15 voltam, és a haveri körben a Future Crew - 2nd reality volt az ász, demóparty-kra németbe kijártak a haveromék, programoztak, zenét írtak, minél kisebb méretbe kellett beleférniük. Teljesen belemerültek ebbe. Vicces. de anno a BBS-ek világát éltük :)).. egyik demojukba még én is rajzoltam egy sárkányt meg egy logót terveztem nekik... csatlakozni nem tudtam.. valahogy nem jött össze a suli miatt :)
Az AXN Sci-Fi-n késő este elég jó demók mennek, csak sajna ugyanazt az ötöt ismétlik mindig...
Okulásul íme a Second Reality (nem röhögni!! :) ) anno 93-ból.
Ezen nőttem fel. Bocs ha vótmá.
-
#182 jó a kép :D -
#181 Haujobb BBQ 2010 az üveg kockák nagyon jól néznek ki
-
1995 by Kewlers & mfx, a zenéje már evergreen -
#179 elevated by Rgba & TBC, bámulatos milyen tájat kihoznak 4K-ból
-
#178 egy nyugtató demó
-
#177 ezt csak úgy, mert jó a zenéje és nyomasztó a hangulata